(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Monday, August 15, 2011

Forteen - Berdua Bersatu

Hyeeeeee! Assalamualaikum!

Kahkah! Eh pe jadah tetiba gelak kan? Okay, korang pernah dengar nama band atas? Forteen. Pernah dengar? Tak. OK, meh aku kenalkan. Kenapa "Forteen" ? Umur 14 tahun ke? Magaddd, takkan kot kan? Yang tu aku pon tak tahu. Aku rasa lah, sebab band ni ada 4 orang yang mewakili "Four", dan mereka semua remaja - "Teen". So jadilah Forteen. Betul tak? Eh tu FOURteen. Tapi ni FORteen. Oh, "Untuk Remaja" mungkin? Kahkah!

Tadaaa! Ni lah Forteen.
Kiri : Izzue Islam, RizzuOne, Ariz, Ameerais. 

Amacam? Cukup Jambu? Kehkeh! Ceritanya gini, pagi tadi, macam biasa, sebagai seorang Nocturnal, aku usha lah FB sambil upload stock baru kat online shop aku. Pastu ternampak lah si Izzue ni post video band dia. Oh ye, aku dapat friend dengan Izzue kat FB sebab aku tengok dia dari cerita Cita dan Cinta. *angkat2 kening*

Atas bawah je post kitorang taw! Kekekekeke. Tapi hampa, aku tag Izzue tak dilayan. HAHA

Aku tahu memang RAMAI tak tau band ni. Aku pon secara tak sengaja tau. Band Forteen ni under KRU. So selain VIP (band Adam) ni lagi satu boy band under KRU. Haha. Aku tertarik dengan lagu diorang sebenarnya. Aku pernah dengar lagu diorang kat radio, tapi tak tau siapa nyanyi. Diorang rupanya. Sedapnya suara Ariz! *melting* Ce dengar, sedap gak lagu dia, tapi SORRY to say, diorang macam over act dalam VC ni. HUHUHU. *Update : VC diorang dari MTV, KRU dah copyright. So tak dapat nak share lagi. HUHU*




Ariz adalah yang paling jambu. Putih, bibir pink. Phewwww!~ Tapi sayang, agak "kurang" ketinggian T______T Sama tinggi je dengan Rizu OIAM. Kekekekeke. Tapi tetap comel. Wewittt !


Ariz kedua dari kiri. Merah betei bibir WUUU


Orang kata, dorang ala-ala Kpop. Eheh. Ye kot. Kot. Tapi Ariz suara dia sedap jugak. Dalam VC tu dia yang starting, sedap suara. Dia dengan RizuOne je banyak nyanyi rasanya. Hehehehe. Mesti ramai tak suka kan? Tahu dah lumrah dunia. Kehkehkeh! Okay lah, tu je aku nak cerita. Siap download video diorang lagi, nak hafal sikit-sikit gerak geri diorang. Siap ada "Peace" lagi. ^^y

Oh ye, sekarang aku agak busy handle page online shops aku. Aku dah tambah stock jual baju, bags and kasut. So you're welcome to view it - http://www.facebook.com/FamousShoppe - Oh lupa jugak nak kredit, gambar-gambar boy band ni aku ambil dari FB diorang - http://www.facebook.com/pages/Forteen/158987270829685 - Sila-sila lah cuci mata ye! Hikss!


*melting*





Sekian. Wassalam!



Baru add Ariz kat FB, approve tak eh agak2? :P

26 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Ariz krg tinggi...aku rasa mesti dia lgi tinggi dri ko.

    Ptutla pgi buta nmpk video klip ni..haha
    kwn artis rpanya

    ReplyDelete
  3. skg tengah suka kat diorang ni laa! hahaa. suka ariz, suara sedap!

    ReplyDelete
  4. @Adziim
    kalau rendah dr aku mmg over la weh
    tp masih kategori laki pendek
    hahahahaha

    ReplyDelete
  5. @adrinaqamarina
    suara ariz sedap
    orangnya jambu
    magaddd, cairrrr

    ReplyDelete
  6. eleh eleh. rizu tu lagi hemmsemmm!
    awww~

    ReplyDelete
  7. lagu ni selalu diputarkan kt hotfm.
    layan jugak ah..heheh

    komen semula.
    wakaka

    ReplyDelete
  8. knl sorg tuh je , sbb b4 dis ad follow cte cita dan cinta . hehe

    ReplyDelete
  9. jambu2 dorang pun at least KRU amek jd recording artis. lirik pun ok laa. ehh merah bibir diaaaa!!

    ReplyDelete
  10. cooooollllllllllllllllllllllllllll

    ReplyDelete
  11. haku ingat lagu org tua...mcm nasyid je muzik die walopon ala ala lagu omputih dolu dolu everlasting love kalo tak silap...

    ReplyDelete
  12. Group fourteen ini boleh dikatakan plagarized lagu korean kerana lagu mereka hampir sama dengan lagu korean "never say goodbye". sheesh tak ada idea sendiri tapi poser lagu orang lain. Macam lah orang lain tak akan tahu kalau mereka ikut.

    ReplyDelete
  13. Dia pakai lipstick lah. bukannya natural. nak ikut mcm org korea konon tapi tak dapat menandingi org korea yg handsome dan cantik.

    ReplyDelete
  14. suka sangat ngan Ariz. seyes dah tangkap cintan ngan dia..hahaha =D

    ReplyDelete
  15. diorg ni bukan ada muka je tp suara memang original sedap,..bukan mcm artis korea yg harapkan muka je..yg diorg ni jambu pon ok ape..dah memang dilahirkan cantik..hihihi ape2 pon forteen,..korg memang best..hope u guys ada ms depan yg cerah and semakin popular mcm TVXQ artis korea tu..

    ReplyDelete
  16. ameerais!! i luv u!! kmpln forteen da jd kegilaan aku wat mase skarang nie..... forteen is the best!!!

    ReplyDelete
  17. terima kasih menyokong mereka.. http://forteenofficialsite.blogspot.com/ jom layari blog mereka.. blog ini dibuat oleh fan ye bt mereka hehe.. jom join hroup fanclub kami https://www.facebook.com/groups/forteenagersclub/ semua xtvt mereka di updates di situ :-)

    ReplyDelete