(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Wednesday, June 30, 2010

Another 2 Pairs of Free Lenses ; Air Optix and Provision55. Supposed to be 3 ~

hye. happy Wednesday.
when I'm typing this entry my heart was so 'gedik-gedik' want to type in English. so if any grammatical errors, please correct me. even I'm 21, but I never spoke fluently in English. sometimes I feel jealous to Syahid becoz his English so good. haha. I praised u, Syahid. >____< I think the main factor is the environment. ya, the only factor. huhu~ since I start studying in UKM, everything is in Malay, as u know UKM stands for Universiti Kebanggaan eh Kebangsaan Malaysia, Kebangsaan = National. our national language is Malay rite? that's why ^___^ 
what a long intro! ok, back to the topic. I'm a freshie in this contact lens world, only about a month + 3 days. haha. why 3 days? ok. before this I've got my 3-days trial contact lenses from Freshlook Illuminate. I've got it by online and they post it to home. and then, I've got one month trial contact lens at Youth '10 Festival. I think both from the same company; Ciba Vision. and just now, I got another 2 pairs FREE trial. 2 pairs for 2 month. haha~ how do I got it? here I'll share with u. sharing is caring. auww ~
Above ; Provision 55
Below ; Air Optix

Air Optix Lens
1. go to this website [airoptix]. FILL all the blanks. ALL required to be filled.

this how it will looks.
2. complete all the blanks and then submit it. in selecting the SHOP, make sure u know what optical store is nearby u. like mine, it is the M.O.G Eyewear and Northern Opticians at Jusco Equin Park.
3. after completion, PRINT the certificate and present it to the shop u have selected.
4. u will get ur lens. DONE. (simple rite?)

Provision 55 Lens
FYI, this promotion only available at M.O.G Eyewear, NOT any optical outlets. so, if u know any M.O.G Eyewear nearby u, u can take this.
1. go to this website [M.O.G]
2. select the "Redeem Your Freebies". click on the coupon (the green one)
3. Fill in the white blank with ur IC number. 
4. and then, a form will appear just like before that requires ur name, IC and what so ever. 
5. after completion, u will have to print the coupon, go to the nearest M.O.G Eyewear and present to them. 
6. u will get ur lens. DONE. 

ohh. i supposed to get 3 pairs lenses but another pair that I've requested (O2 Optix) they didnot have any stock for my powers. so, I'll come back in a week to get those lens. haha~ FREE, who don't want? lalalala ~ if I get 3 pairs, it is the same like I buy a box of lens that cost AT LEAST RM 50. but I get it all FREE. hahaha~ (how much FREE word i dont know) for O2 Optix u can go to this website and the same procedure as the Air Optix lens. 
all the contact lens I've & I'll wear are all the TRIAL. haha really really save my money. and u know what? I love FREE TRIAL. that's why I was so eager to find any Free Trial, not only for contact lens, but others too! ohh but not for free trial BOYFREN. haha ~ (crazy)
i've just realized this new feature in FB.
errkkk
kaizen, popular la ko pas ni~ +___+



dah ada Dominos baru bukak kat area rumah aku!
bestt kalau Dominos pun ade FREE trial. haha ~
Portugal dah keluar. tak dapat tgk CR lagi >___<
eh terspeaking BM pulak.

Tuesday, June 29, 2010

Baby Gebu !

hye. salam Selasa.
masa ni aku tengah kecewa sebab TV 1 tak tayang game Brazil vs. Cili (ejaan sebenar: Chile). agak kecewa ah. sebab Brazil the most faveret team aku ! frust frust. takpa. nanti lagi 4 tahun aku nak soh suami aku subscribe semua pakej astro. hahahaha (kompem je lagi 4 tahun da kawen. gatai luu) dah tak leh nak layan bola, aku layan Livescore je la sambil layan Twitter bersama HidayahIsa & Serol Nizam. haha ni geng baru kalo bab-bab bola. Suaidah, mane ko kat Twitter? da tak nampak pon? 
hari tu aku cakap baby meow aku dah bukak mata kan? dan di sini aku nak tempek gambar mereka. kompem korang pun geram je tengok (pada yang suka kucing la). yang tak suka mesti berbulu je. haha. nak buat cemana, orang suka kucing sangat, lagi pulak ada anak kucing, lagi la rasa nak cite pasal dorang hari-hari. hehehee. sape tau dulu kan blog aku digelar "si pencinta kucing". 
tengah nenen. hehehehe.
anak-anak kucing ni still bawah katil, dah boleh bawak keluar tapi aku saje taknak bawak keluar lagi sebab nanti jadi mangsa anak sedara aku. >________< korang tau pasal 1 fakta tak?
baby kucing takkan kencing dan berak dengan sendiri sehingga umur hampir ke tiga minggu. ibu baby akan menjilat "anu" mereka untuk merangsang mereka kencing dan berak. 
aku pun baru tau fakta ni bila kawan aku, Annis bawak balik baby kucing besar-besar ni balek dan pelik kenapa baby meow tak kencing tak berak. bila bawak g vet, rupanya itu jawapannya! tengok, dah berpuluh tahun bela kucing pun tataw. hehh maluuuu T______T bila ibu baby dah jilat tu, maksudnye die telan la kencing and berak anak dia tu. hohoho. macam geli je kan, tapi ini kan nature kucing, hidup je even makan berak and minum kencing baby. ngahahaha! tengok, kucing pun tau pengorbanan taw. >____< 
jadi, baby meow ni akan dibawa keluar minggu depan. kalau tak nanti busuk la bawah katil aku. takmo takmo. huhuhu. tapi bila dah dibawak keluar ni, memang akan sentiasa dikaco la. oleh sape lagi kalo bukan anak sedare aku. huhu. (oleh aku sekali la sebab aku suke gomol baby meow) aku teringat Asada ada komen dalam entry [INI], 
klu kita slalu kaco baby kucing tu, nti mak dia taknak dah anak tu, sbb dia rsa tu anak org laen punya.
betol ehh Asada? tapi nak buat cemane, anak sedare aku tu degil. takdenye die nak dengar bile orang kate "tak boleh". budak budak >____< Popok ni sangat sayang baby baby die. belai baby meow sikit sikit pun, die dah bagi amaran. huhu T____T takpa la gitu Popok, tapi jaga baby meow elok elok taw. takmo hilang lagi. 
FT : Brazil 3 - 0 Chile
Kaka kene yellow card.
hari tu red card. cian die >____<

semalam ade TERtengok VC lagu "Mungkin Nanti" by Peterpan.
len macam je perasaan tengok muka hensem die tu T____T

Monday, June 28, 2010

Ilmu makin lama makin berat dan susah, tapi beg semakin ringan?

hye. salam Isnin.
entry kali ni agak keilmuan. wahh bukan senang taw cik ery nak cakap pasal something yang berilmiah. sila la appreciate ye! hahaha. topik kali ni diinspirasi Hot FM AM Krew pagi tadi. aku dah lepas subuh baru tido. so sempat la dengar sikit-sikit pasal isu ni. mereka cuma tekankan isu murid-murid sekolah rendah selalu bawak beg berat-berat. entah brape kilo aku taktau la.
tapi betol kan bila ingat-ingat zaman2 90an dulu (zaman aku sekolah rendah), memang sumbat je semua buku dalam beg. haha! kalau aku dulu, seingat aku, masa Tahap 1 (darjah 1-3) je aku bawak semua buku, tapi dah masuk Tahap 2, takde dah la, sebab dah besar. (besar la sangat!) 
tapi dok bawak beg tarik lagi. hahaha. sape yang tak pernah guna beg tarik dulu? hoiii bukan kanak-kanak la korang time tu. ngahahaha! beg tarik sekolah aku dulu sampai jadi beg tarik balik kampung, sebab takde beg sendiri. guna beg sekolah je bawak balek kampung. ngahahahaha! 
masuk sekolah menengah tu dah pandai manage beg sendiri dah. zaman2 aku dulu sekolah menengah masih lagi bawak beg galas belakang tu. tapi sekarang aku tengok budak2 sekolah menengah gi sekolah bawak beg silang tepi je. aik? rasa pelik pulak. mana buku? tinggal kat bawah meja kot? bukan budak sekolah menengah je, budak sekolah rendah pun bawak beg silang tepi tu. tapi yang jenis UP-UP sikit lah. yang jenis Otai-Otai. ngahahaha! agaknya kat sekolah zaman sekarang sapa bawak beg galas belakang mesti budak2 lain panggil Nerd kan? lalalalalalala ~
bila dah masuk Matrik dan seterusnya Universiti, hah langsung tak bawak buku dah pi kelas. bawak kertas dan pen pun cukup la. tahap pengajian makin tinggi, tapi makin santai je pegi kelas. kan kan? ngaku je laa. hahaha! kalau dapat kelas tak best, langsung tak bawak pape. gi kelas tido je. nak ponteng, ada attendance, so datang gak la. ni usha dari budak lelaki selalunya. bukan aku! >________< heaven kalau dapat kelas takde attendance, rase-rase takde mood ley ponteng. ngahahah! ehh jangan tiru amalan begini. tak baik. aku tak macam ni >_____< (dan2 xnak ngaku)
kat U ni buku kalau tak tebal ribu-riban muka surat tak sah. buku kalau bawah RM 50 tak class la. (wakluu) tapi buku-buku ni kalau beli pun bukan bawak pegi kelas pun. larat pulak nak bawak kehulur kehilir buku yang lebih berat dari tembikai tu? dok peram je kat bilik. (opss terkantoi lak tak bace) buku-buku tu bukan setakat Degree je, sampai ke PhD boleh guna. sebab tu la tebal. tau? (beria, padahal Degree pun terkantoi lagi T___T )

semakin besar, semakin banyak yang perlu dipelajari.
semakin besar, semakin matang.
semakin besar, semakin santai.
semakin santai, semakin cepat lupa diri.
semakin cepat lupa diri, semakin banyak gagal. (alamakk terkena ke diri sendiri)

betul tak apa aku kata kat atas? lagi-lagi bagi budak2 zaman 90an ni. boleh lah share camne life korang dulu-dulu. boleh kenang balik zaman kecik2 dulu. haihh rindunya ~



aku rasa budak skrg lebih sng adapt cara blaja kat U
sbb da biase tak bawak buku
ngahahahaa!
akhirnya aku bakal ke gath GB dengan hidayah isa ^__^

Sunday, June 27, 2010

Demam lagi T____T

hye. salam Ahad.
mase menaip entry ni, aku tak berapa nak sihat. haishh. demam lagi. demam, lepas tu gastrik pulak. pagi-pagi bangun muntah angin. terseksanya T_____T dah lama jugak aku tak update ni. tu yang tegar jugak nak update. huhu!
oh by the way, exam short sem aku dah habes! means, dah habis jugak la short sem aku. dapat la cuti 2 minggu. orang lain cuti 2 bulan, aku 2 minggu je. haha takpe, berkorban (cheh!). err pasal exam, OK kot. sebab ni bukan subjek major dan aku harap aku leh dapat A. waktu exam ni jugak la aku nak start2 seram sejuk je badan. demam yang macam xnak demam pun ada. kesian aku. dah berapa kali entah demam dalam 1 sem. anti-body semakin lemah T_________T 
sebelum balik, sempat jugak layan Toy Story 3 dengan Annis. kami asik dating berdua je, sebab yang lain busy. huhu. best best best! kelakar ada, sedih ada. time pegi jejalan ni lah aku start panas badan. bak kate Annis, kua x ingat dunia. haha. by the way, thanx Annis teman aku tengok Toy Story 3. hehehe 
macam biasa, posing dulu sebelum jalan2. hehe
semalam aku sekodeng anak2 kucing aku bawah katil aku. waaaaaahh mereka semua da besar, da bukak mata, tapi jalan terketar2 lagi. comel gila semua ! ada amek pic tapi henfon aku tu buat hal balek. ade button yang xleh tekan, so tak dapat nak transfer gambar ke pc. T____T (macam2 masalah kan?) anak kucing semua GEBU! pastu kan, ade 3 ekor, ekor kontot, sekor je ekor panjang. terbalek macam anak kucing yang hilang dulu. hoh, aku taktau la ni anak hasil dari jantan mane. hohoho.
hah. masa g jalan2 tu, sempat la timbang berat and ukur tinggi guna mesin 2x20sen tu. dan berat aku menurun lagi!  T______T ni semua gara2 kafe kolej tak bukak. makan tak menentu. lepas tu demam lak. haiyoooo senang betol turun berat. Annis pun same. kami memang spesis yang sama. haha! tapi amazingnya tinggi aku bertambah 2cm! padahal aku bukan pakai heels pun. hahahaha.
okelah. huyung hayang da aku menaip entry ni. need to rest. rest and rest sampai tak larat nak rest dah. doakan aku cepat sembuh ye!



membosankan sungguh entry ni.
gath GB tu aku rase cam tak gi je.
dah la tak sempat bank in duit order baju T____T

Wednesday, June 23, 2010

Cantek jugak aku ni.

Cantek jugak aku ni.

(monolog dalaman sambil menelek muka yang ditumbuhi parasit jerawat yang sedang mencari tempat penginapan)


AWAS !! ini bukan diselubungi sifat perasan atau syok sendiri. ini merupakan salah satu cara untuk meningkatkan keyakinan diri yang semakin rendah sekarang. TETAPI jangan overdose! nanti ada yang meluat. (err ke da ade yang meluat?) 

dah takde orang nak puji. ape salahnya puji diri sendiri kan? >_____<

kembali menelek muka di depan cermin. ohh. cantek cantek.



mereleasekan tension sebab ESOK exam.
Facebook aku dah OK. yayyyyy!
dan design yang aku kempen kan dah menang. tahniah RUTI. hehe ^___^

Monday, June 21, 2010

Away ~ (away lagi?)

(scheduled entry)
hye. salam Isnin.
masa ditaip entry ni pukul 3.30am hari Isnin. tengah rehat separuh masa pertama Brazil vs. Ivory Coast. huh. dapat gak aku layan bola. dah lama aku tak layan bola, nak tau kenapa? sebab TV1 punya masalah! game best selalu taknak tayang, kalau tayang pun siaran tertunda. tak kuasa aku nak tengok, setakat tau result je la.
okay. aku nak away sebab apa? sebab aku akan menjalani peperiksaan akhir semester pendek aku ni pada Khamis (24hb) dan Jumaat (25hb). cehhh konon fokus la tu? >____< insyaAllah fokus sebab aku nak tinggalkan laptop aku. so korang takkan tengok aku online 24 hours kat facebook tu, dan mungkin takde nak blogwalking sangat. kalau online pun, tumpang laptop member je la kot. hehe >____<
dan lagi 1 yang penting adalah, aku dah diblock oleh Facebook kerana aku disyaki spam T____T puncanya? aku kurang pasti tapi mungkin sebab aku beria-ia komen dekat gath GB tentang pemilihan baju untuk gath tu nanti. dok bergaduh-gaduh dan komen-komen pasal baju tak cantek yang jadi pilihan ramai orang. haha. 
ni la msj yg aku dpt bila nak komen org
ehemm. tetibe nak buat kempen sikit. jom "like" baju yang chantek untuk gath tu nanti. jom like baju yang ini :
cemane nak like? klik LINK ni. photos no 5. make sure connect to FB ya ;)
baru pasan, ade name Ruti. aku suke!! 
hahaha beria aku soh korang vote, padahal bukan dapat apa. saja je. sebab aku sangat tak setuju baju yang ada muka orang tu. tapi ramai orang like, konon2 sebab cool. sebab bagi aku, cam x elok je pakai baju ade muka orang. kan kan? huhu >_____< 
ada orang kata maybe lama jugak akaun aku nak OK. so, tak dapat la aku nak komen2 status korang wat masa ni. so, takda la nak leka sangat dengan FB sekarang. haha. memang die tak bagi aku FB sebab nak exam ni. huhuhu. T______T
okay la, kita berjumpa lagi seminggu InsyaAllah. korang jangan la sampai lupakan blog aku ni T____T err tapi memang for sure lah trafik aku akan jatuh. dah la sebelum ni trafik tak tinggi mana pun. huhu kesian aku T____T ehh termintak simpati lak. sorry2 >___< bye bye~ miss me ya!

Brazil 3 - 1 Ivory Coast
Brazil menang !! yeayyyyy~



sungguh aku akan rindu kawan2 blog aku >____<
sape yang pegi gath GB tu? please roger2 i ye.

Sunday, June 20, 2010

Atas permintaan ramai .

hye. salam Ahad.
dari entry "Dapat Baby Lagi" ramai request nak tengok baby kucing aku tu. tapi gambar baby ni aku tak dapat secara dekat sebab entah bila masa si Popok bawak anak-anak masuk bilik aku, then simpan anak dia bawah katil aku >______< dan dah tentu mereka berada di penjuru katil, yang siapa pun tak sampai. hoh. punya sayang Popok kat anak-anak dia, takmo kasik orang pegang hah. memang la aku jadi kempunan nak pegang baby-baby tu. huhuhu. so, untuk anda semua yang request :
nampak tak 4 ekor? aku nampak. hehe.
hari ni Dinner kat Manhattan Fish Market kat Subang Parade. phewww! masyukk. sedapp. kenyang gilaa. puassss! haha. tu yang penting. sape yang belanja? mesti la kakak aku. takkan aku pulak. hahaha. kempunan la nak tunggu aku belanja >__________< makan set apa ntah yang untuk 2 tu.(boleh lupa lak) then minum air lemon lime da bomb (err lebeh kurang cmtu la name die), wohoiii masammm gila! kerut2 dahi minum T____T tapi sesuai la dengan set makanan yang agak muak tu. tu je cerita untuk update >_____< (bosan gila kan?)

depan restoran.
awat kakak aku amek pic x center ni? T___T
ni la kakak aku. yang buat bisnes kek tu.
boleh masuk
blog die =)
budak kecik tu anak die, Eva.
tibe2 nak tanye 1 soalan,
betol ke orang cakap kalau amek gambar BABY kucing, nanti baby tu tak hidup lame? kalau betul, apa buktinya? apa kajiannya? 

tak sabar nak tunggu baby dah bukak mata and jalan sendiri.
boleh gomol-gomol. haha >___<

Thursday, June 17, 2010

The Karate Kid is Superb, the new friend is Cool.

(entry ni maybe panjang, so sape nak, bace sampai habis. xnak, tiada paksaan)
hye. salam Khamis.
okay, masa untuk update. sesiapa yang ade Facebook aku, mungkin ada yang perasan status aku nak pergi tengok wayang sorang-sorang. 
x nampak kasi klik je. ade 38 comments.
dan dengan tegarnya aku gerak ke Mines seorang diri. dasat tak ketegaran aku? haha! sesampai kat KTM Serdang aku singgah 7-eleven untuk beli air. maklum la, bila jalan sorang-sorang banyak berdiam, dan bila banyak berdiam, mulut akan merembeskan asid yang menyebabkan bau, jadi perlu lah cari sesuatu untuk mengelakkan bau yang tak diingini >______< depan aku ada la sorang girl yang beli air jugak. umur lebih kurang aku je aku tengok. then, aku berjalan la ke Mines dengan relaxnye dan aku sedar that girl macam terpandang-pandang aku dan senyum-senyum. errr tapi aku buat muka ketat je. wakakakaka sombong gila T____T
tibe-tibe je die tegor aku. dan jalan seiring dengan aku.
dia : nak gi jumpe kawan ke?
aku : haah haah (dengan muka terkejut, pdhal nak gi sorang-sorang je)
dia : ohhh orang sorang je ni. tengok awak sorang saja la tego. =)
aku : sorang je pegi Mines? 
dia : haah. ni pun macam taktau sangat hala ke Mines ni.
aku : erk? taktau? tapi jalan sorang-sorang? beraninya! (lagi tegar dr aku oh)
dia : hehe tu la. tu yang tegur tu. name sape? saye Puteri.
aku : Farihah (erk aku xtau kenape aku bg name betol aku. huhu) oohh. sebenarnye saya sorang gak ni. jalan sorang-sorang. (memberitahu kebenaran)
dia : laa yeke? takpe lah, boleh jalan same-same.
aku : gi Mines nak buat pe?
dia : saje2 nak lepak. wayang ke.. bowling ke..
aku : (ada geng seyy!) yeke? hahaha sama la kite. boleh la sekali. orang nak tengok Karate Kid nanti. nak join ke?
dia : boleh jugak. ikut aje. hehe. 
dan perbualan berlangsung sepanjang perjalanan kaki ke Mines. macam-macam lah di tanye, sesi perkenalan. hehe. masuk je Mines, sumpah ramai gila orang. aku pelik sebab selama aku dok pergi Mines hari Rabu tak pernah penuh pun. rupanya CUTI SEKOLAH dan sungguh dipenuhi oleh BUDAK SEKOLAH. waaaaaa tak best langsung! tak dapat nak buat sesi usha mengusha. haha! T_________T sampai kan ke movie pun FULL. actually aku dah book online tapi sebab ade geng, aku beratur jugak la dengan Puteri. sampai-sampai tengok seat karate kid dah nak penuh dan kene duduk separate. Puteri kata tak kisah, then aku pun go on je laa (sebab mmg matlamat aku nak tgk Karate Kid). lepas tu bila diusha balik tiket aku seat J14, ehh macam seat aku reserve online je. haha!
Review Karate Kid, ehh taknak buat review cuma nak kasi komen je. aku nak kate movie ni memang SUPERB ! Dre Parker (budak negro tu) memang sempoi je berlakon. kelakar. Jackie Chan pun kelakar. memang cukup lah dengan Action, Comedy, Drama, Thriller, Horror. aku yang duduk separate dengan Puteri pun boleh gelak sakan gila weh! siriusly memang nanges2 aku gelak. hahahaha! sambil tu dok jeling couple sebelah yang dok cuddling. agak annoyed ah! huhuhu. ok back, kalau stakat 5 stars je rate, aku bagi 10 stars! ahah. memang superb! sape belom tengok memang aku cakap "gi tengok sekarang!" even aku sendiri pun tengok lambat. hehe.

dan kami pun berjalan bersama-sama la sampai dah nak balik. rupanye die pun dari Stesen UKM. ohhh. dekat aje ^____^ akhirnya perjalanan seorang diri ku bertukar kepada perjalanan berdua bersama teman baru. nasib baik perempuan taw. tapi kalau laki mesti lagi syok kan? wakakakakaka gatal kau, ery. ingat kot bertemu jodoh ke, rupenye bertemu kawan baru. hahaha (hampa SIKIT ah) seronok taw dapat kawan baru ni. lagi-lagi yang jumpe tepi jalan ni. ni kira 1st time lah aku jumpa kawan dengan secara tak sengaja. dan aku harap, pertemuan dan persahabatan kami ikhlas.


tak menyesal gi jalan sorang-sorang ^___^
teringat kisah Cero jumpe awek mase tgk wayang sorang2. haha jodoh.
lepas ni nak tgk Toy Story 3 plak, sape nak ikot? >____<

Tuesday, June 15, 2010

Dapat Baby Lagi !

hye. salam Selasa.
nak buat short update je. hari ni aku dikejutkan dari tido dengan mak aku menjerit, 
"bangun2. Popok dah beranak!"
hah aku ape lagi bergegas la bangun. tengok2 da ade baby. 4 ekor. alaaaa tak dapat tengok Popok beranak secara live. ngahaha! disebabkan masih kecik, aku pun takde amek gambar mereka lagi (errr de kaitan ke?) yang pasti 4 ekor, 2 tompok hitam puteh dan 2 tompok macam Ayu
perasaan? lagi mau tanye. mesti la suka wehh! tapi aku harap 4 ekor ni tak hilang macam yang dulu. harap mereka sihat-sihat selalu. aku suka tengok kucing membesar ni. macam tengok baby membesar gak la. hehehe. annis, bukan ko je sekarang ade baby, aku pun ade. yeayyyy! sekarang dah berganda kucing kat rumah aku, dah jadi 8. ^______^ 
lagi 1 update pasal Ayu. hari tu die sakit. tapi sekarang dah seminggu bagi ubat pun, mate die tak baik-baik lagi. taktau la kenapa. tapi makan lalu je, gemok macam biasa. main, main jugak. huhuu. pelik-pelik. gemuk dah macam bunting, musykil aku. nak kene beli makanan diet kot untuk Ayu ni. ngahaha! 
oke lah. cukup untuk masa ni. malam ni da kene balek UKM. ade seminggu je lagi (tak sampai seminggu pun) untuk belajar, next week dah FINAL. goshhhh! aku harap aku boleh buat untuk short sem ni. huhu. ok babai uollss~


sila bagi cadangan untuk 4 ekor meoww ni. name commercial taw, takde jantan betina. pasal taktaw lagi jantina mereka >________<
gambar nanti ye. kasi baby besa dulu. haha!

Monday, June 14, 2010

Perempuan dan Bola?


hye. salam Isnin.
perempuan dan bola? sinonim tak? hahaha sangat-sangat la tak sinonim kan? bertentangan sinonim ape, akronim ek? betul ke aku eja ni? >____<
nak dijadikan cerita, pagi tadi, Germany vs. Australia merupakan game pertama aku tengok sejak World Cup ni start. yelah, sejak World Cup start, ni la baru aku balek rumah, before this kat UKM. so takleh nak tengok, nak tengok online malas. haha!
aku ni tak la gemar sangat dengan bola sepak ni. last aku tengok entah bila tah. 4 tahun lepas kot? World Cup yang lepas. haha! masa tu Form 5. maybe! bagus gak kalau aku layan World Cup je, at least 4 tahun sekali la aku nak langut depan TV tengok bola. kalau minat semua game, macam EPL, kan selalu ada game, kang selalu pulak aku tengok bola kan? kang aku jadi lupa anak bini suami lak. haha.
masa tengok bola semalam, tiba-tiba aku rasa cam SUKA lak dengan bola sepak ni. i mean suka tengok je la. main tu jauh sekali la. haha! duduk depan TV melangut sorang-sorang, terjerit sorang-sorang sambil Twitter, seronok jugak! hahahaha! segar je mata aku tengok bola ni. tak la bosan sangat. tapi taktau la kalau selalu tengok boleh jadi bosan ke kan? >______<
muke gedik camni pun suka tengok bola?
aku taktau la pernah ada orang buat topik ni atau tak. tapi aku sendiri nak tanye.
wahai lelaki di luar sana, korang suka ke perempuan yang suka tengok bola ni?
kalau dapat lelaki yang GILA BOLA, mesti suka sebab senang nak jaga hati perempuan suka bola ni. tak pun ajak je sekali tengok bola. tapi kalau jenis lelaki yang tak gila bola, macam mana pulak? contohnya Kaizen a.k.a Nizam. hahahaha ape pandangan ko beb? kau jugak kene. hak hak hakk.
dan perempuan, berapa ramai yang suka tengok bola ni? 
yang aku tau Su'aidah sorang je geng Twitter aku. haha! kalau ada lagi, boleh geng. ayuh! ^___^ dan aku suka Germany menang. here we go, ale ale ale! (lagu Ricky Martin) Germany 4 - 0 Australia bhai! tak sia-sia terjerit-jerit awww semalam. hahaha! terbaik ah Germany, top scorer buat masa ni ~

hoh. 1st time cite pasal bola. 

Saturday, June 12, 2010

dimanakah kesucian ku?

hye. salam Sabtu.
aku sekarang dalam usaha menyiapkan assignment yang dari semalam tak siap-siap. haha! cemane la nak siap, kejap assignment, kejap FB, kejap blog. keh keh keh.
eh tajuk tu salah. actually "dimanakah kesucian BLOG ku ini?" hahahaha. hari ni dengan rajinnya aku godek la account Nuffnang aku. aku tengok la part keywords. eh eh. terkejutnya aku. ape yang aku terkejut ni? biasanya keywords blog aku tak hebat pun, tak hangat pun. sebab tu aku tak pernah cerita pasal keywords kat blog aku ni. tapi kali ni memang berbeza. meh share kat korang.
nak lebih clear KLIK je.
1. GIO BILA CINTA
aku tau gio ni penyanyi yang menyanyikan lagu bila cinta OST lagenda budak setan kan? tapi aku SIKIT pun tak pernah buat entry pasal Lagenda Budak Setan. sebab aku bukan la peminat novel. dan keinginan nak tengok cerita ni pun tak lah tinggi sangat. hehe. so aku taktau la kat mane die carik pasal GIO ni kat blog aku. ngeheheh!
2. lapinkyery
okay ni takyah cite la. url blog aku kot? haha!
3. BEROMEN DALAM BILIK
auwwww! ni keyword hangat ni. err maap la. takde pasal romen-romen kat blog aku ni. ko sebenanye nak ape? nak carik video Ariel Peterporn dengan Luna Maya tu ke? haha. maaf lah. blog aku bukan begitu, masih suci. auwwww! beromen ni memangla paling afdal dalam bilik (untuk suami isteri), jangan la nak beromen kat luar bilik, orang nampak malu. (kalau reti malu)
4. jangan bercinta
huh? ehh jangan bercinta ape ni? jangan bercinta dengan lelaki merokok? jangan bercinta dengan lelaki mulut manis? hehe taktau la ape ko carik. tapi tu la, aku sarankan memang jangan bercinta dengan 2 spesis lelaki di atas. opppsss!
5. UITM puncak alam
uitm puncak alam tu kat mane? uitm shah alam tu ke? ohhh macam baru tau. eh bukan eh? kate Annis, kat Kuala Selangor ek? hohohooo. untuk makluman saye student UKM Bangi, bukan UITM. hehehe. so anda cari siapa ye? Farid Kamil ke?
6. BAGAIMANA CARA BEROMEN
hoho. ni lagi 1. aku taktau la cara beromen ni. tapi kalau aku tau pun, senyap sudah! hahahaha tak perlu la cerita kat blog suci ni kan? ngahaha! sesiapa yang sudi nak share link "bagaimana cara beromen" ni boleh gak, BOLEH BLAH! kah kah kahh. nak tau cara beromen pi lah tengok ape-ape tube ke, cd cetak rompak ke. 
7. kumpulan nasyid = shahir
dulu aku pernah sekali je kot buat entry pasal shahir af8 ni. mase af baru2 start dulu. ye, memang shahir tu bekas kumpulan nasyid pun. kumpulan SAUJANA. dah? selesai? haha.
8. pengalaman bercinta
nak tau pengalaman bercinta aku ke? nah masuk link [NI]. tapi kenapa kau nak tau ek? nak stalk ek? ke nak ngorat aku? kalau nak ngorat, pastikan muka ensem ala-ala shahir af8 (tu paling koman la), ade kereta best macam shahir af8. hahahaha demand nampak? perasan sungguh kau, ery.

aku mengesyaki orang yang carik pasal BEROMEN DALAM BILIK dengan BAGAIMANA CARA BEROMEN tu orang yang sama. kan kan? memang pertama kali aku dapat keywords macam-macam ni. sebelum ni setakat orang search pasal blog aku je. tak pun pasal shahir tu. semalam cik Lolly meroyan tergilakan shahir. aku tak bagi kebenaran sebab aku dah adore die dulu baru cik Lolly. hahahaha~ okay, sila jangan rampas FAIZAL TAHIR dan SHAHIR AF8 dari aku. amaran!! ok, sekiannn~
dua-dua bekas penyanyi nasyid. machonye ~

Ehem Ehem.

ehem ehem.
ada orang rindu tak?
erkk?
takde?
okay fine.
away balek
T______________________________T















okay2. haha main-main je. heeeee. berape hari ek aku away? dari rabu sampai sabtu? holoh baru 4 hari. haha! ingatkan nak lama lagi, tapi takpelah sian korang kan? tertunggu-tunggu entry dari aku. wakakakakaka (bajet gila kau ery) hari ni takde topik lagi nak dijadikan entry, so nak away balek laaa. haha! nanti idea dah sampai aku kasi update ye? dah-dah, takmo rindu-rindu aku lagi. haha!

harap-harap esok dapat dating. ehemm.

Wednesday, June 9, 2010

AWAY ~

AWAY !~
SEKARANG MUSIM EMOSI.
TAKTAU SAMPAI BILA.
NAK TULIS ENTRY PUN DAH JADI ENTRY MEREPEK.

SO, 
AKU AWAY~
UNTUK JANGKA MASA YANG TIDAK DIKETAHUI.
TAK PAYAH TUNGGU ENTRY DARI AKU.
HUHUHU.

AWAY~~~~~

berjaya kah aku? T______T

Oh.. ini sangat sensitif T___T

hye. salam Selasa.
dapat tag dari cik Aniss about relationship. ceitt. minah ni saje nak tag aku pasal relationship. padahal ini adalah isu sensitif aku sekarang. siap u aniss! hahahahah. takpela, alang-alang da kene tag, dan aku pun takde mood nak blogwalking sampai beberapa hari ni UV aku tak sampai 100. kahkahkah (ketawa untuk blog sendiri). haishh bila la boleh maintain trafik tanpa blogwalking ek? T____T (berangan nak jadi femes ah tu, ery) ok, back to the topic.



RANDOM QUESTION ABOUT YOUR RELATIONSHIP
1. the date u have declared with ur first couple?
>> mase ery Form 4, 18 / 12 / 2005 rasanya. (wahhh masih ingat!) tapi dah break tahun lepas >.<

2. apa yang anda lakukan sekiranya anda merindui bf anda?
>> cemane ni? aku takde bf? hakhak. kalau rindu aku call je. kalau boleh jumpe, jumpe la ^____^

3. adakah anda mempercayai bf anda 100%?
>> errr tidak! hehe. memang aku tak pernah percayakan sape pun 100% selain my parents. kalau bf tu dalam 87.5% je kot? ahakss!

4. how ur first date with ur 1st couple?
>> sungguh malu-malu kucing kot. hurmmm.

5. adakah anda rasa bf anda pandai pujuk?
>> err takde bf skrg. so taktau la pandai pujuk ke tidak. ehhh?

6. reaksi & tindakan anda bila bf anda habiskan kredit untuk orang lain?
>> ohh penah mengalaminya. hurmm kecewa kot  & merajuk lepas tuT________________T 

7. what r u goin to do if ur besties have a relation wit ur ex?
>> my besties dgn my ex? takde masalah kot, kate pun ex. tapi perit jugak la nak tengok. tapi redha je laa (bpe banyak tapi daaa)

8. adakah anda akan menelefon bf anda jika disuruh?
>> mase ade bf dulu, ye laa. tapi skrg xde sape da nak suruh2 call. ngehehehe!

9. reaksi anda bila bf anda masih berhubungan dengan ex dia?
>> just OK. sebab aku pun still baik dengan ex aku, lagi MNI =) tibe-tibe teringat lagu "kebahagiaan dalam perpisahan" by Syahir AF 8.


sedeh jugak time wat tag ni T___T

Tuesday, June 8, 2010

Nak membebel kejap.

hye. salam Selasa.
haaa. at last dapat jugak aku bukak blog dan update. T___T agaknya wimax kat rumah aku ni dah lebih kuota kot, tu yang slow je. huhu. aku takde cerita best pun sebab sangat kering idea nak update pasal ape. cume nak update pasal kisah hidup aku je. yang berlaku sejak minggu lepas. 
Cerita Pertama
sebenarnya aku ni tak berapa nak sihat. takdela teruk mane, tapi efek jugak la kalau nak buat keje pape ke, aku jadi malas. dok selesema and sakit tekak dah beberapa hari. lepas tu aku dok sakit gusi lagi sebab gigi bongsu nak tumbuh. dah nak setahun ke ape gigi ni nak tumbuh tapi tak tumbuh betul-betul lagi. sakit taw T___T tapi yang kali ni sangatlah sakit, sampai memang aku terasa macam nak demam je. seingat aku, ni baru gigi bongsu pertama kot nak tumbuh. ada lagi 3. huwaaaaa tak sanggup menahan kesakitan lagi T____T kenapa lah dah umur 21 baru nak tumbuh gigi ni? menyusahkan le. uhuks. doakan aku cepat sihat ye. 
Cerita Kedua
ini la slipnya.
takleh bukak, sulit dan persendirian.
slip result dah selamat sampai rumah. awal pulak dorang pos. ingat minggu depan. aku memang dah check result online pun and memang teruk gila pun. dan bila slip dah sampai rumah, baru la mak abah aku tanye result aku macam mane? haishh. aku just jawab "masih boleh teruskan belajar", tapi berapa pointer aku, takde siapa tau KECUALI aku. aku terlalu berahsia dengan result aku sebab aku tau, result aku paling teruk antara semua T___T dulu-dulu aku pernah cerita pasal result aku ni. aku almost give up dalam bidang kimia ni, terlalu berat untuk aku bawak. dan bile dapat result sem ni, bertambah-tambah give up aku. aku rase memang aku tak mampu nak naikkan lagi pointer aku dan sememangnya aku kene extend. uhuks. ingat senang ke extend? memerlukan sokongan moral yang kuat tau? T____T
Cerita Ketiga
sejak 2-3 minggu ni, aku tengok kucing aku, Su dan Ayu macam tak brape nak sihat. boleh dilihat dari mata mereka, tapi nak kate tak selera makan, tak pulak. memang selera macam biasa je. nak tau camne nak recognize kalau kucing kite tu sakit? akan ada selaput ketiga naik. tengok je la pic bawah ni.
haa nampak yang selaput putih tu?
itula tandanya. dan aku bawak Ayu sekor dulu gi vet sebab tau mesti mahal. vet check kate mmg die ade terkena infection, mungkin berjangkit dengan Bobo & Koko dulu. badan Ayu panas tapi check temperature normal je. then vet cuba bagi ubat and eye drop, vet tak inject sebab masih selera makan and aktif macam biasa. itu pun dah RM 50 ok? T____T dah sama macam ubat manusia yang dapat ubat batuk, selesema, demam, sakit tekak. huhu~ dekat Su kami sharekan je eye drop tu, tapi Su nampak dah makin sehat. 
Cerita Keempat
tadi petang, mak aku bawak aku gi Spa sepupu aku kat area rumah aku ni jugak. saje nak belanja facial. sebab facial kat sini murah, dapat offer lagi sebab family kan? heeeee. okay, ni pengalaman pertama aku gi facial yer. sejam jugak baring dalam bilik facial tu. hampir tertido jugak laa. hoho. bila dah lepas facial, rasa cam best je kulit. (tapi tetap berparut macam dulu) lepas ni boleh la sebulan sekali pegi. hehehehe. mane tau kot-kot lagi comel ke? kahkahkah (cukup2 la perasan)
sekarang ni sebenarnye emosi aku tengah down. rasa macam semua keje tak jalan. aku tak tau la ape yang boleh menenangkan aku sekarang. lepas satu, satu masalah timpa. aku dah tak kuat sekarang. ya Allah, tolong lah berikan kekuatan untuk aku. 
mudah untuk aku bercerita kisah gembira kepada kamu kerana aku tau, kamu pasti mendengar. tetapi susah untuk aku bercerita kisah sedih kerana aku tau, tidak semua akan memahami. jadi sebab itu ku pendam kan semuanya.
terima kasih krn sudi membaca 

Sunday, June 6, 2010

Blog Ery Farieha Presents ...........

hye. salam Ahad.
dah 2 hari ni lepas update. ada je idea nak update, tapi internet ni sangatlah slow kalah siput vavi, kalah kura-kura. jadi aku tunggu je la bila line yang elok. untuk entry previous, ada orang cakap entry aku tu macam touching. haitt? derr, mane ade. aku taktau la tang mana yang korang touching kan tu. haha. 
by the way, sekarang aku kat rumah. kelas cancel minggu ni. bila duduk rumah, tak sesunyi duduk di kolej. bukan aku nak kata kat kolej takde kawan, ada je tapi masing-masing sibuk. dan kadang-kala aku ditinggalkan sorang-sorang, tu kekadang aku emosi T____T bila duduk rumah ni, tak rasa sangat sunyinya sebab ada makpak, akak, anak buah and kucing-kucing aku. ada TV jugak, sebab tu jugak la aku jarang online. dok leka tengok TV je. heeee. 
okay, berbalek pada tajuk. hahh blog aku ni presents ape pulak ni? Blog Ery Farieha presents my NEW BLOGSHOP. korang nampak kan banner atas tu kan? aku pernah ada dah blogshop before this, tempat aku jual barang pre-loved (barang secondhand). tapi sekarang, blogshop aku itu menjual barang aksesori wanita iaitu GELANG KRISTAL
gelang kristal tu adalah hand made by my MOM herself. ya, beliau sangat rajin dan beliau memang kreatif. (asal tak turun ke aku ha?) mak aku pun saja nak berjinak dengan bisnes ni melihatkan kakak aku dengan bisnes KEK dia, abang ipar aku bisnes cendawan, kakak aku sorang lagi bisnes TEMPAHAN JAHIT MANIK, aku? tolong jual dan tolong recommend boleh la kot T____T takdak bakat la weh. wuwu~ 
jadi, korang boleh la usha my blogshop tu. kot-kot ade yang berkenan nak beli untuk diri sendiri ke, mak ke, kakak ke, AWEK ke, boleh la beli dari aku. 
so apa lagi? jom klik banner kat bawah atau atas tu. 
Create your own banner at mybannermaker.com!
2nd blog is blog kakak aku. dia wat bisnes kek. kek harijadi, kek majlis kawen, kek ape-ape aje lah kakak aku buat. kek 3D pun kakak aku boleh buat, macam kek teddy bear, kek elmo, kek bola. (skrg kan da nak world cup) yup. ni pun kreatif gak. nak tau lebih lanjut, boleh klik banner kat bawah ni. kompem korang cair tengok kek-kek kakak aku buat. haha!
Create your own banner at mybannermaker.com!
kalau baik dan rajin, boleh la tolong promo dekat kawan-kawan korang ^____~


terasa diri ni spt tidak berharga, mudah sungguh dilupai ='(

Friday, June 4, 2010

Ini Cara Saya, Cara Anda Bagaimana?

hye. salam Jumaat.
ohhh. Jumaat sudah tiba. hari yang sungguh mendebarkan untuk semua pelajar UKM. apekah? korang teka je lah sendiri. tengah musim untuk semua student IPTA untuk berasa berdebar dan takot T____T wish me luck okay kawan-kawan? sayang semua yang wish. yang tak wish tak sayang. wakakak! 
tadi aku blogwalking dari GengBlogger. terbaca lah 1 entry pasal Style Blogwalking. bukan lah nak meniru dia, tapi cuma nak bagitahu and tahu apa cara anda blogwalking? ini cara aku, dan pastinye agak berbeza dengan cara korang kan? kalau sama pun, kebetulan je kot ^____^ 
DULU, style aku suka tinggal jejak kat chatbox semata-mata. haha. kejam sih. datang semata-mata bagi trafik. lepas tu blah. tapi masa tu trafik memang UP lah sebab ade je orang tinggal jejak kat chatbox aku tu. sampai berpuluh-puluh page mesej tak bace. mase guna shoutmix dulu, sampai orang tak boleh nak tinggal jejak dah. sebab shoutmix kan dia limit 60 posts per hour. hah bayang kan la, sejam ada 60 post, so dalam 6 pages. gila kan? masa tu memang gila trafik kot T_______________T kiranya dulu jarang la komen kat blog orang lain. 
tapi SEKARANG, style aku sudah berubah. setakat trafik je tinggi, tapi entry takdak orang komen tak best jugak kan? sekarang aku lebih suka blogwalking dengan cara membaca dan mengomen entry mereka. tapi depends on mood jugak la kan? tapi sekarang jarang dah la blogwalking semata-mata kat chatbox. sampai macam dah nak layan chatbox tu sangat. tapi sayang nak buang, kot la ada orang nak tanya khabar aku ke, rindu aku ke. boleh la cakap kat chatbox tu. hahaha. 
sekarang ni trafik tak lah tinggi mana. komen pun dah susah nak dapat 50++. haha. takpe lah, nanti kalau datang mood rajin aku (bile tah?), aku jalan-jalan dan komen kat SEMUA blog. tapi kadang-kadang aku berharap gak blog yang aku selalu komen datang komen blog aku lak. macam x ikhlas lak an? huhu. bukan, cuma terasa jugak ingin dihargai. kan? heeee. oh ye, alang-alang da terbuat entry ni, ape kata korang drop komen and bagi link korang, boleh aku terjah. suke tak suke? hehehe. so, cara anda pula bagaimana? 

jantung aku sedang berdegup sangat laju T____T

Thursday, June 3, 2010

Rejected Once Again.

hye. salam Khamis.
"haishh. ape la nasib aku dalam bercinta ni? asyik gagal je. pasrahnya aku. bila difikir-fikir, kenapa ek asyik gagal je? attitude aku ke ek? sakit doh rasa bila gagal dalam bercinta ni. hurmmmm." ehhh. ape aku merepek ni? hahaha. aku buat onar betol la kat korang. uikss takmo marah. haha. semalam konon aku cakap, nak terima someone yang pernah suka and admire aku for 3-4 years kan? haishh korang ni, percaye ek? gila ape aku tibe-tibe nak terima die tanpa berfikir panjang? tapi someone itu memang wujud, yang ni aku tak buat onar. heeee. kan aku ade cerita dalam entry Pengalaman Bercinta aku, hati aku tertutup untuk sementara, bukan setakat tertutup tapi terkunci. dalam pada ada orang yang dah dapat kunci tu, tapi tak sempat bukak lagi, aku dah kene reject. kunci tu dah hilang balek. ade sesape nak tolong carikkan kunci tu? ^_____^ sebenarnye, ape yang berlaku sehari dua ni adalah; (sila hayati sajak yang x berapa nak puitis di bawah)
aku tak boleh. setiap masa, setiap minit, setiap saat, sebelum tidur, bangun tidur, aku teringatkan apa yang telah berlaku. aku tertanya, masih adakah peluang untuk aku bersama kau, sedangkan kau mempunyai kehidupan baru. ini lah soalan yang kerap kali timbul, entah kenapa, aku teringat kata-kata kau, kata-kata itu seolah memberi sedikit harapan untuk aku, yang mengatakan aku masih ada peluang bersama kau. maafkan aku, tapi berat sangat bagi aku nak lupakan. walaupun kita dah berjanji untuk lupakan semua ini. aku mencuba yang terbaik untuk melupakan semua ini,dan move on seperti biasa. doakan aku.
hahlamak. berpuitis betul la aku 2,3 hari ni. ntah-ntah korang pon bosan nak layan aku kan? T____T takpe lah, at least aku meluahkan ape yang terpaku dalam hati aku ni. daripada aku asyik terfikirkan semua tu. sekarang hidup aku kembali ke normal mode. handphone aku pun dah senyap sunyi semula. tak perlu topup untuk setahun pun takpe. (aku join youth club, so luput tahun 2013) lepas ni merata-rata lah aku tinggal henfon aku. sape call, sape mesej mesti selalu terlepas. maaf yer (cheh, mcm ade org nak contact aku pun) 
sekarang jugak cafe dekat kolej aku tutup untuk sebulan pada waktu malam. dan pada setiap malam jugak la aku akan meroyan nak makan apa. tak megi, biskut cicah milo. haish. memang bertambah kering la aku macam ni. ni yang rase nak bawak kete gi kolej ni. siann kami, kebulur kot malam-malam T_____T ada sesiapa baik tak nak bawakkan makanan ke kat UKM ni? wuwuwu~ 

sape nak teman aku malam ni? room mate aku dating. haish. time-time macam ni la asik kene tinggal sorang-sorang dalam bilik T____T (nanges)

Wednesday, June 2, 2010

Perempuan tu memang cepat emosi.

hye. salam Rabu.
entry semalam aku delete dah. kenapa? tak perlu lah tau. cuma aku tau ada pihak yang memang sangat terasa dengan entry tu. jadi, biar lah benda ini kami settlekan sendiri. and now, it's settled. 
masa tengah taip entry semalam, memang la aku tengah emo. aku perempuan, tak boleh nak lari dari sifat emosi ni. cuma kadang-kadang aku boleh kawal, kadang-kadang tak. kadang-kadang aku pendam, kadang-kadang aku luahkan. jangan lah ditanya kenape perempuan ni cepat emosi, aku pun taktau kenapa. huhuhuhuhu. jadi itu lah yang membezakan lelaki dan perempuan kan? so kalau aku yang cepat emosi ni, nanti boyfriends, eh tertambah S lak, Boyfren atau bakal suami aku kene lah seorang yang penyabar. kalau dapat yang perungus or baran, hari-hari laa orang sebelah dengar kami bertekak. hoho tak mauu~
time aku menaip entry ni, aku teringat dekat someone. someone yang aku kenal dekat 3-4 tahun. someone yang setiap kali call aku akan cakap macam ni "would you be my ......." okay, die tak pernah habiskan ayat tu. aku taknak soh korang isi tempat kosong sebab kang korang isi macam-macam. bukan leh caya. hahahaha. die selalu cakap tak habis sebab die tau, aku masih ingat ex aku. dan die tau, aku suke seseorang tapi akhirnya, orang tu tak suka aku pun macam entry sebelom ni. 
kadang-kadang bila benda macam ni terjadi, baru la buat aku berfikir. kita beria kejar orang, tapi akhirnya tak dapat pun. sampai kita terlupa orang yang setia menunggu kita tu. kadang-kadang terasa kejam jugak, tapi kadang-kadang terasa macam "sape soh kau tunggu aku?", ehh tu macam kejam gak tu T____T haishh. betol jugak la orang kate kan, 
sayangi orang yang lebih sayangkan kita. 
sekarang ni aku rasa aku patut bagi peluang kat dia. sebenarnya pada aku, die dah cukup perfect, cuma perasaan cinta dan sayang tu belom mekar dalam diri aku untuk dia. (wohhh ayat aku, mantop!) ehh korang jangan fikir aku desperate pulak taw. tiba-tiba nak sayang org lain pulak. bukan, aku cume nak menghargai orang-orang sekeliling aku ^____^