(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Wednesday, January 27, 2010

Semua sibuk skrg.

haishhh. semua Universiti sibuk sekarang kan? sibuk berpilihan raya utk memilih MPP yang baru. yeeee, setiap tahun akan mengalaminya. aku dah tahun kedua dah. dulu tahun 1, semangat lah jugak. pasal tataw mende an? dulu main ikut je telunjuk seniors. tak pikir sgt, skrg br nak pikir.

kalo kt UKM ni, dua parti bertanding. bese la, mane2 U pun same kan. Kelab Aspirasi vs. Gabungan Mahasiswa. esok dah kene undi (28/01) tapi aku siyesly tataw nak undi sape. kempen pun aku tak gi. jangan kate pegi, jengah pun tidak. penamaan calon pun tak gi. mereka berkempen dr kolej ke kolej pun aku tak join. mungkin bukan minatku ttg semua2 ni. sbb bile aku observed mereka2 ni, tah lee. hurmm.

aku adela dpt flyers yg menyebarkan manifesto dorg tuh. esok aku main tanda "X" kat sesape yg aku tgk muke die kacak, cun, berwibawa, bertanggungjawab. yelahh, dahla sorg pun tak kenal. tu je lah caranyee. untung mereka yg kacak, cun, berwibawa itu. hohoho.

semoga tak tersalah pilih dan ade pembaharuan. 
semoga manifesto tu berjaya dilaksanakan.

note 1 : student UKM, kite kene "X" bpe kat Umum? and bpe "X" kat Fakulti? lupeeeeee. 
note 2 : esok malam pulang. jumaat olide. yeayyy!

Apa guna KAWAN?

setelah berhari jgk aku tak buat blogwalking , nuffwalking dan seangkatan dgnnye sbb aku sgt2 takde mood. tak tau lah kenape. dengan esaimen kene mengarang yg aku buat baru suku. erhhh. x reti la nk kne karang mengarang ni. blh kne bt karang nnt. huh. yelaa, otak kimia mane ade karang mengarang. yg ade cume formula2. bile nak kne karang2 ni mmg lembab je lah. haish. tolong i plssss~ tu la gune kawan. haaa. tula topik ari ni.

apa guna KAWAN?

ni aku taip berdasarkan pendapat aku sendri. takde merujuk pade mane2 pakar motivasi, psychology ke ape ke. hanya firasat ku sebagai seorg kawan. bg aku, kawan yg sll berada di samping aku as a student. makpak kt umah. sbb tu la kawan tu penting.

of course setiap org tu adalah seorg kawan kan? ade sape2 kat cni yang LANGSUNG TAKDE KAWAN? kalu x kawan dgn manusia, kawan dgn kucing ke beruk ke, kawan jugak tu. keh keh keh. pd aku gunanye kawan tu adalah :

1- tempat berkongsi cerita2 gembira, excited dll.
ni jenis kwn plg senang kte nak dpt. dan mmg ramai kwn yg berkwn dgn intention mcm ni. sape2 pun kite blh nak share cite gembire. even tak rapat pun dgn org tu. kan kan?

2- tempat berkongsi cerita sedih, share masalah.
jenis ni agak susah nak jumpe sebenanye. kdg2 bukan susah nak jumpe, tp kdg2 kite sendri tak sedap hati nak share masalah2 dgn org yg kte tak bpe nak rapat. kan kan? nak jumpe org yg setia nk dgr pun susah. apatah lg nak jumpe yg sanggup tolong masalah kite tu. sbb tu la muncul pepatah, "kawan bergembira 1000 pun blh dpt, tp kwn bersedih, 1 pun belum tentu jumpe." - aku edit pepatah ni. heeee.

3- tempat gosip2.
jenis ni pun ramaiiiiiiiiiiiiiii (byk kan "i", tandanya sgt2 ramai). kdg2 bukan gosip sesama sendiri, gosip org2 len pn nak. haishhh. aku jenis tak bergosip sakan. tp bergosip sikit2 lah. ihikksss.

4- tempat merujuk.
maksud merujuk ni, tmpt kite blh blaja same2 lah. tp tak semua org mcm ni. even aku sendri tak. sbb dr dlu, aku tak penah reti nak ajar org. smpi mase kat matrik, jd Tutor utk ChemFrenz, budak2 aku x paham pun ape aku ajar. hehhh sbb tu aku lbh prefer study sorg2. lepas tu, bengong pun sorg2. huhu.

5- tempat mendapatkan pendapat, nasihat, komen, kritik.
stakat bagi pendapat melalui mulut. takde lah susah kan?  tp nak bg nasihat mesti tak ramai yg sanggup. sbb sll takot friendship jd hambar, gaduh dll. kalo kritik belakang a.k.a mengumpat, ramaiiiiiii. kan kan? sape tak penah mengumpat? siyess ko tipu! soh kritik dpn2 mesti tak bley, tp kritik belakang boleh. adat kan? antara ramai2 kite ni, berape kerat je yg blh terima pandangan & nasihat org lain? org yg blh terima pandangan & nasihat org lain tu la dikire "open-mind". ni tak, "open" tang len je. tang tu takley nak open.

bg aku, kalau kawan rapat nasihat kite, sbb die syg kite. bkn jeles. korg pn da besa la. leh beza nasihat nk mengajar dgn nasihat jeles (ade ke istilah nasihat jeles?). ini tak, org nasihat bende yg btol, die leh wat ignore. siap leh ckp, "ni life aku. aku yg atur life aku.korg sibuk asal?" heshhh siyesly aku kurang gemar org yg ske wat ayat cmni, kat FB ke blog ke mane2 ke. sbb dah nampak diri korg yg sebena- xleh trime pndpt org. lg plak kalo org tu ckp baik2 dgn korg, lain la kalau die kutuk kau gile2 smpi ko angin kan? tu mmg x patot lahh.
bg aku, kalo ape org ckp tu, cube pikir2 la kenape die ckp cmtu. mungkin die xnak ade musibah blaku kt korg in the future. muhasabah diri. kdg2 kite tak sedar ape kte wat, mereka tlg sedarkan sblm terlambat. bile org ckp pasal die, die carik balik kesalahan org tu. adehhh. kesiannn.

aku syg semua kwn2 aku. sbb tu aku wat entry ni. takde manusia tak penah wat salah. sbb tu la kite kene slalu muhasabah diri. kite mmg xleh puaskan hati semua org, asalkan ape yg kite buat tu betul pd caranya.

note : ape lg guna kawan pd korg?

Monday, January 25, 2010

Cara nak wat Sticky Mode - requested by Sab.

baru lepas update entry, terbace komen Sabrina , my collegemate kat chat box aku. die soh ajar cmne nak wat sticky mode.
so. this is it Sab.

1) publish post macam biase buat.


2) edit post, then tuka tarikh yg korg nak dr label "Post Options". klik "Post Options" tu then kat bhgn "Post date and time" tu selecet "Scheduled at" , letak la tarikh yg korg nak.


3) selesai. senang je. 

note : sab, da bjaye buat btaw aku. ekekeke.

A Very-very-very Tired Weekend

mood : demam kure2 + sengal2 bdn.

kritikal tak bunyi mood di atas? siann aku kan? heshh. tah ape la yg aku buat smpi nak demam2, sakit2 bdn segala. meh aku listkan aktiviti aku pd weekend lepas dr Jumaat smpi Ahad :

Jumaat - hbs kelas pukul 12pm. pukul 2pm pergi Sogo, tujuan Shopping! sampai kolej 8pm. lepas tu, tibe2 pukul 9.30pm keluar lg, pegi Kajang. konon2 nak pegi tgk Majlis Kebudayaan Pesta AngPaw tp sampai2 semua dah habis. melepak kt Nims Little Island kt Kajang pulak. sampai bilik pukul 1.00am. terus buuum atas katil!

Sabtu - 10am dah bangun utk pergi wat program mengutip brg recycle kat Sek 3 BBB. recycle ni utk cari sikit dana utk program kolej aku. dengan panasnya melakukan program recycle dr rumah ke rumah. pukul 4pm baru balik. penat mmg berganda2. dpt pulak, aku dah lame x kene panas ni. mmg mcm nak pengsan dah. muke pun xyah katela burn mcm mane. malam aktiviti berehat d bilik je. nak g makan pun x larat dah.

Ahad - kul 6.30am dah bgn utk program Larian 1 Malaysia. taktau ape tujuan larian ni T___T wajib utk semua pelajar tahun 1 & ko-k tahun 2. aku seorg yg stamina rendah. yelaaa, exercise sekali setahun, tup2 nak lari 1 UKM. dah la UKM ni berbukit2. penattttt sgt! kul 3pm lak, ikot mereka keluar ke Alamanda. tgk wayang ToothFairy. mase ni tak terase lg penat berlari tp dah terase sengal2 badan segala. balik kolej pukul 11pm. balek2 trus buuuum.

rate: 4.8/5 stars

Isnin - bgn2 pagi, kaki gile sakit. rase mcm semua otot membengkak. nak jalan g amek bakul mandi nk g mandi pun x larat. kesimpulannye, aku terpakse ponteng kelas lg. sgt2 x larat. lepas tu, tup2 rase nak demam. arghhhh ! lemahnye antobodi aku ni. uhukss.

penat tak korg tgk jadual weekend aku tu? huhuks. penatttttttt T____T

note : tak sbr maw g olide nanti Jumaat ke Langkawi. 

Saturday, January 23, 2010

I Just Haven't Met U Yet

berat jodoh tu ape wehh? hehhh saje nak berlakon innocent. ni entry meminta pendapat je. just nak tanye,

betol ke perempuan yg belajar@bekerjaya dalam bidang professional,cthnye Medic, Engineering, Architeture, Chemical Sc (nk jgk) dan ape2 kursus lah yg kalo laki dgr dorg akan "WOWWW!" , selalunye berat jodoh?
 means laki takot nak approach? 

ye ke?

just nak pendapat semua.

note : takot lak aku jd perempuan yg berat jodoh. hehhhhhhh.

Friday, January 22, 2010

Dah lame tak cerita pasal kucing kan?

ni kan blog pencinta kucing, tp agak da lame aku tak upload gmbr kucing ke, video kucing ke.
so ni aku ade upload video kucing aku, Pok & Ayu. aaaa comel nyeee mereka ini ! Ayu tu mmg kuat main. Pok tu tak sangat, tp dalam video ni Pok tu sgt beria main. heeee. suke2. layannnnn~ zasssss~


video

note : td main dgn hamster Annis. tak seronok mcm main kucing. heeeee =P

Thursday, January 21, 2010

Kisah Chenta.

aku malas nak taip pjg2 sbb kalo aku taip pjg2 lg aku ketandusan idea. hehehehehe.

kisahnye.. eh takde kisah. sekadar renungan bersama. ni khas utk mereka diluar sane yg sdg hangat bercinta ! wewiitt !


1) walaupun kite taktau siapa jodoh kite yg sebenarnye, tp please lah setia pd pasangan masing2. jgn dok wat skandal sana sini. tak elok org tgk. tu naseb tak kantoi lg. kalo da kantoi br nak sedar kot? no skandal pls~


2) kalau dah 3-4 tahun couple, last2 break, aku tak kisah tp break sbb bende yg sepatutnye dr awl da tau. contohnye, pasangan anda lelaki, die mmg dr dulu bukan jenis family berada. so kalau keluar, mmg die tak tanggung si wanita 100%. lg pulak pasangan same2 belajar, dr dulu lg dah tau, tp masih meneruskan hubungan & last2 break sbb bende2 itu? tak munasabah kan?


aiseh.. tibe2 tade idea dah. hahahahaha siot jee *__* stakat ni je laa.


cume ape yg aku nak sampaikan, cubelah utk setia. aku tau, aku pun tak cukup bagus. aku pun penah berlaku mcm di atas2 ni tp skrg aku dah menyesal , dah berubah. aku taknak nanti korang pun jadi mcm aku. sobssss.
pengalaman mengajar aku erti kesetiaan , kejujuran , kesabaran & pengalaman jgk mengajar aku menjadi lebih matang
skrg ni even aku single, no BF tp bile ade lelaki yg ajak aku keluar, aku pk lebih 10x nak keluar ke tak & last2 mmg aku tak keluar pun. byk bende aku pk bile aku nak kua ngn laki ni. tak mcm dulu, men bedal je sape ajak keluar. hehh. jahil sungguh aku dulu T___T 


KITE MMG TAKTAU SIAPA JODOH KITE, TAPI TAK SALAH UTK KITE SETIA DGN ORG ITU DAN MENCUBA HIDUP BERSAMANYE SECARA HALAL =)


siapala jodoh aku nanti? macam mane la kalau jodoh aku tu dah takde dlm dunia ni? tak kawen ke aku? ahhh! *petikan kata2 teman sebilik ku-Liyana*
kdg2 aku sedeh jgk tgk org sekeliling aku. dah nasihat tp taknak dgr. harap die mendapat petunjuk.


renung-renung kan & selamat beramal ^___^

Tuesday, January 19, 2010

Again? oh tolong la !

again?! ape yang aku dah buat ni? adehhhh. relax u all. kisahnye begini.........

semalam, aku TERponteng kelas utk the whole day. hoiii, bersebab lahh. sebabnye, aku tak bpe nak sehat a.k.a DEMAM. tapi demam ni dtg tibe2. malam sebelom tdo tu da rase panas2, then trus tdo. melarat sampai pg sampai tengah hari. dgn liatnye aku bgn gak, makan ubat. then, bum semula. da ptg bru la reda. sebab aku demam aku pun tataw. tapi kemungkinan besa sbb sejuk malam2. itu je la yang logik kot? hurm. coursemate aku, Ain da wisau sehari suntuk aku tak gi kelas, tak anta mesej. maap ye Ain. bese la org demam. heeeee.

and again, pagi tadi, aku miss lagi class. hehhhh. ini gara2 aku terlupe set alarm. ke aku da set tp aku x ingat aku tekan Turn Off ? huuuuuu. lg 1 ketertaksengajaan. dahla aku miss kelas P.S.M yg kedue utk minggu ni. yg 1st Isnin. hehhh rugiii =.="

hehhh masalah2. kelas aku 3 hari turut2 start 8 AM. gile liat otot2 aku ni nk bgn. mungkin tak cukup semangat kot. cehhh ! so, ape kate korg bg semangat utk aku bangun pagi2 ?? sila kann wahai kawan2 ku ^___^

Monday, January 18, 2010

Tak leh lelap ;(

asal nak Monday je mesti aku takleh nak lelap. sebabnye aku tau dah. habes dah weekend keje aku tido je. mau tak terlebeh tdo? hahahaha, oke2. membebel kat diri sendri je. bile tak leh tdo, aku pun blogwalking lah. sambil nuffwalking. agak lame earning aku tak naik nih. huuuuu agak kuciwa lah.

aktiviti di rumah aku? yg utama - menonton TV, online (tp x sekerap on9 spt d kolej), tido. yg sampingan - kua makan dgn family, kua jalan dgn family, kua shopping. hari ni aku kua jalan ke Low Yat teman kakak aku je. manusia sgt bersepah, aku tak suke keadaan cmtu ! so, segera lah pulang. shopping d Jusco Taman Equin je. he he he.

please please please.
 aku nak tido ni. 
esok kelas aku pukul 8 pagi.
oh plz plz plz.
(sile nyanyi dgn nada lagu Jangan Nakal - Alif OIAM ye)



baik-baik sayang.
ditujukan utk ...
ehhh sape? heh. tade sape. 

note: da la tdo sesorang ni. huuu.

Thursday, January 14, 2010

Saye pelajar jurusan Kimia.

yeahh. tajuk gile bangge bangang. hahaha. ye, sape yang taktau, aku saje nak gtau, aku pelajar jurusan sains Kimia di UKM kampus Bangi. ade yang taktau UKM ? hehh siann. ni dah masuk sem 4 pun. kirenye dah pelajar Tahun 2 la kat UKM ni. senior tu. kah kah. dah 4 minggu start kuliah. blaja dah mcm2. susah tu of course la. huhu.

sem ni aku amek 8 subjek :
1) spektroskopi asas
2) pengurusan industri kimia
3) kimia polimer II (smbgn kimia polimer I sem lepas)
4) penentuan struktur molekul
5) kimia koordinatan
6) kaedah pemisahan
7) amali kimia IV
8) kursus pengurusan persatuan
total unit : 20 UNIT

no 1) hingga 7) tu semua subjek MAJOR. hehh. gile kan? yg no 8) tu nyemak je. dah la 1 unit je, tp kejenye berlambak. bengom ! tak suke !

jadual utk sem 4 sesi 2009/2010

memang btol la bile org kate Kimia utk bdak pandai je. huhuhu. aku yang tak bpe nak pandai ni mmg tak skor la. sob sob. sedey.


awat mate sepet ni? heh.

bersama partner lab, As.
ini merupakan 1st lab utk sem ni.

it's FREAKing !

hehh. aktiviti rabu malam, nontong wayang di Alamanda. bersama rumetku:Yana, Fay, Farah, Kak Emi, Siken & Ning (jr geologi). aku ngikut je mereka. mereka ajak, aku ikot. aku mmg NEVER SAY NO to movie. kui kui. rabu wayang murah lak, amek kesempatan ler kan?

okeh. kami nonton itu Cirque du Freak : the Vampire Assistant. tgk tajuk pun tau la pasal Vampire tak? aku malas nak review. tapi yg boleh dikatekan cite ni quite interesting. genre die Thriller bercampor Komedi. so takde lah bosan cam tgk Ju On hari tu. hehhh. tapi ending movie ni cam agak tergantung & aku sbg pengarah baru Cirque du Freak : the Vampire Assistant II mengatakan movie ni akan ade sambungannya 5 tahun lagi. kah kah kah. sila jangan percaya ok?

*mamat Darren ni cam kacak & innocent je muke.ohh !
rate : 3/5 stars
duration : 2 Hours

note 1 : try je la tgk dlu. mungkin lain org, lain komennye.
note 2 : masih tak dpt tgk AVATAR :(


Wednesday, January 13, 2010

Penyertaan Contest Lekat & Menang anjuran www.azizwan.com

Duit RM50
Jom sertai Contest Lekat & Menang yang dianjurkan di www.azizwan.com.
saya tahu contest ni dr Tuan Empunya Penganjur sendiri iaitu azizwan.com (boleh ke cmni?heee)


ni merupakan contest ala2 lucky draw. so, sesape yg bertuah la yg dpt duit ni. heeeee. nak tau hadiah? dia kate nak bg RM50 utk pemenang & RM30 utk referrer pemenang. byk jgk tu kan? leh topup 5x. hehehehe. oh ye. tarikh tutup 13 Jan 2010.


note: pd sape yg join "lekat & menang" ni, yg view dr blog aku, sila jadikan aku referrer & link kan ke blog aku ye. tenx =)

Cerita Hangat !

hehh. hari ni aku ade cite hangat-hangat tahi ayam. hahaha. sesape yg follow blog aku, bace kisah2 hidup aku, tau la aku da break. pastu kat Facebook pun, aku dah umum aku da single. eh2. takdela sampai umum, cuma tuka status sahaja. hehehehe. alaaaa kan kalo kt FB tu ape2 kite wat pun die sebok nak btaw kan? heh.



oke. byk sungguh pertanyaan. besela. glemer la konon tu. kah kah kah. tapi ni bukan isunye. isunye adalah, bile td ptg ade seorang mamat jebon yang dirahsiakan namanye, merupakan kenalan baru dari FB ku, nak kapel dgn aku. hehh. entah mane asal usul mamat ni aku pun tataw. heh korang. kalau die mengorat dulu takpe, ni tak, nak paksa aku kapel dgn die. hehh. mungkin die main2 je kan? tapi, tak perlu kot sampai nampak mcm sgt DESPERATE ! hahh amek kau !

*klik utk tgk ape content*
ingat aku DESPERATE cam kau gak ke? hehh. kalau ko tu Faizal Tahir yg dah jd duda, takpe la. i rela. kah kah kah. tak paham la dgn DESPERADO ni. ape yang membuatkan dorg jadi sgt DESPERATE nak ade BF / GF ekk? hurmm *thinking*

Tuesday, January 12, 2010

Seramnye Ju On : Black & White Ghost


semalam, after kelas g menonton wayang kat Alamanda. actually si Ily nak tgk Avatar 3D. aku pun nak jugak la tgk pasal tak tengok lagi kan? tapi sampai2 Alamanda kul 6.25PM camtu, takde pun Avatar. mereka pun kelam kabut memilih Ju On. Paranormal Activity pun takde.
duration cite Ju On ni agak lame la. 2jam 10 minit camtu kot. tapi ..........

aku rase tak best langsung pun Ju On ni ! gile kecewa korg tau? die byk sgt kisah, tp kisah die semua berkait. lepas tu hantu pun tak scary laa. ketara sgt die tunjuk hantu tu. sampai 1 part kitorg leh pakat gelak tgk hantu tu. hehhh. siyes weyy. tak scary. sgt kecewa. sobs3~ da la lame. kejung la dok dlm Hall tu lame2. hoho.

Monday, January 11, 2010

Dengan ini saye mengumumkan .....

saye

dah

single !!

hehh. bunyi mcm gile bahagia. bahagia laaa, sikit tak nanges bile dia mintak putus. hehhh. pdhal dlm entry ni, aku ckp kompem aku nanges. tp tak plak? tabah gile hati aku. ehhh tabah ke takde perasaan aku ni? hehh. lebeh kpd takde perasaan kot.

entry ni aku da ckp kan, aku nak break dgn dia? tapi, bukan aku yg mintak break. dia yang mintak. dia pun pk ape yang aku pk. tepat 2.19 AM dia mintak break dgn aku. dan aku redha. dan dia mintak utk jadi kawan baik. dan aku pn mengiakan sahaja sbb aku pun nak kawan baik saje dgn die. mungkin ini the best utk aku dengan dia. mungkin dia belom ready nak ade komitmen, dan biarlah kawan saje. kalau ade jodoh tu, tak kemana kan? =)

aku boleh menaip dgn tersenyum lagi entry ni. heh.bile die call aku boleh ketawa2 lagi. hehh. ni adalah saat break yg paling bahagia dalam hidup aku. hahahahaha. mcm org gile lak aku ni. hehh. korang jangan risau la. siyes aku OK. lepas ni kalo die nak ajak lepak pun, aku okay saja ! lagi aku rasa lega ada la =)

Muhammad Nazri bin Ibrahim, aku doakan ko berjaya dalam idup ko. doakan ko lebih matang pd masa hadapan. doakan ko mendapat jodoh yg sesuai dgn ko. kite kawan forever. ok?

note: da single ni, sape nk isi borang, meh2 ! hahahahaha.

abg FT bertongkat pun macho taw !

yeehaaaaa. hati gumbira. kerana FT ku menang tempat ke 3 wlopon bukan juara. si Hasif cakap, mungkin FT tak perform sbb die sakit. tapi aku rase, mcm gile jgk kalo die x perform. sbb aku tetap rase die ade chance utk menang. tapi tgk2 td, abg FT dtg dgn bertongkat ! huiii macho siot ! hehh. kalo da gile FT mmg cmni lah =P

so bile die perform td, aku doa2 jgk lah die x jatuh ke ape ke. heh. sian dow tgk die. menahan2 badan, bongkok2 supaya x jatuh. even suara beliau agak lemah, tp masih rockk ! yeahhh ! go FT go ! (ala2 pom2 girl gitu) dan FT berjaya mendapat tempat ketiga. rezeki kan? nasib baik die perform, kalo x, xde rezki lah. tahniah FT !

dan tak lupe juge, tahniah utk pemenang2 yang lain. Black dpt Vokal terbaik, mmg terbaik ahh! Aizat dpt Persembahan terbaik, pun mmg terbaik. comel2 je bebudak sekolah tu. Yuna, tmpt kedua. comel & stylo minah ni. dan Aizat again, Juara AJL 24, lagu Pergi. aku dah agak dah. ko mmg tabah lah Aizat !

u rock guys! 

Sunday, January 10, 2010

Go FT Go !

FT stands for Faizal Tahir ! aku sukeeeeee FT. aku sukeeee suara rock die. aku sukeeee rambut die yg pendek dulu. aku sukeeeeeee body die. opssss. aku sukeeeeee hidung die. okey2 dah. aku sukekan dia just sbg peminat je. yupp ! aku mmg gile FT. hahahahaha.
kesian die bile aku bace psl die sakit tu. sobssss. aku harap malam ni die leh perform. kalau tak, aku sedehh.uhukss.(kisah plak FT aku sedeh die x bertanding) 

Go Faizal Tahir Go !!
u're the best !!


aku ske time die rmbt pendek cmni.
skrg da pjg balek.
abg FT potong rmbt balek ekk? =D

Saturday, January 9, 2010

Tido siang, Berjaga malam.



burung hantu kan yang tido siang,berjaga malam? kan kan? ade lagi menatang lain tak yang tido siang,berjaga malam? tolong jawabkan ekkk. yang aku tau spesis yg tido siang,berjaga malam ni,


NUFFNANG !!

haha. tu from my observation la. siang2 kalo blogwalking, mesti nuff tdo. pastu tinggalkan kat cbox org, "nuff zzz." hahahahaha. kat cbox aku je berlambak bloggers yang tulis,"nuff zzz, be rite back." bile tgk waktu, memang siang2 lah. tp kalo tgk waktu yg dr kul 2am until 8/9 am, mesti nuff berjaga. sebab tu la kalo aku nak buat "nuff walking" aku buat malam2. kompem sume ads kuar. hohohoho. kalo nak "blog walking" aku buat siang2, pasal malam tade mood nak bace2 da. teeeheeeee. skrg aku sendri pn da jd spesis nuffnang ni. ho ho.

sampaila 1 malam tu aku terkejut nuff aku naik mendadak. terkejut aku. tp alhamdulillah. mungkin sebenanye ramai jgk yg spesis aku,spesis nuffnang ni - tido siang,berjaga malam, tu yg byk nek earning. hehehehe.

tapi aku nak sarankan, janganla semua nak "nuff walking" malam2 buto, kang nuff die tuka waktu tido die balek kang, tdo malam lak. sbb asik di klik je. hehhhh. tapi aku sebagai seorg student berkaliber, aku lakukan nuff walking memalam bila kelas aku start lambat je laa. or weekend. kalo kelas start kul 8am, hehh tade maknanye aku nak nuff walking. kang esok aku tingtong dalam kelas, coursemates aku marah nanti ( x psl2 kene)

Friday, January 8, 2010

So tough!

oke. warning utk semua. entry ni agak jiwang & berbaur heart-broken. kalau anda prihatin, tunjukkan keprihatinan anda. kalau tidak, abaikan. 


4 bulan 1 minggu 1 hari, dr 16 Ogos 2009 hingga hari ini, 8 Jan 2010. 
1 masa dulu, aku pernah terbace 1 artikel dr blog mane, aku dah tak ingat. dalam blog tu, owner menyatakan perbezaan suka & cinta. bila aku terbace artikel tu, aku berfikir sejenak. adakah aku cume sukakan my current bf or cintakan dia? kalau diikutkan, aku cume sukakan die. dan aku rase, it's true.
org selalu ckp, "saya suka kawan dgn awk."
takde kan org ckp, "saya cinta kawan dgn awk." takde kan?

antara phrase yang aku ingat,
-bile kite suke org tu, kite excited nak jumpe die.
 bile kite cinta org tu, kite berdebar2 nak jumpe die.
-bile kite suka org tu, kite jd byk ckp.
 bile kite cinta org tu, kite nervous nak berckp.
tu antara yg aku ingat. 2-3 hari ni aku asik fikir tentang hbgn aku dgn die. aku tau, dia tak curang. dia takde pasang org lain. aku pun takde suke2 sape skrg ni. aku suke die je. yep, die je. suke oke.
mase berkawan dulu, aku terase lebeh seronok dari coupling skrg ni.

mase berkwn dulu, bebas nak cerita ape je. bile dah coupling, cerita jd terbatas.
mase berkawan dulu, sll puji aku cantek, sbb nak amek hati aku. bile dah coupling, puji sekali pun takde. sbb dah tau aku mmg cantek (ehhhh?)
mase berkawan dulu, nak ckp sengal, bengom pun tak kisah. bile dah coupling, ckp bengom je dah kecik hati.
mase berkawan dulu, bile jumpe, due2 rancak storying. bile dah coupling, aku je rancak storying.
mase berkawan dulu, rajen turun nak jumpe aku. bile dah coupling, jarang sekali nak turun jumpe aku.

aku pernah pk utk break dgn dia & terus berkawan. tapi, aku tau, susah utk die terima aku sbg kawan. aku mmg rindu zaman2 aku berkawan dgn dia dulu. tp kite tgk je la. berape kerat couple yg dah break & boleh kawan semula? 1% je kot. itula yg aku takot. aku takot, bila aku hilang dia, hilang terus. no turning back.

die memahami aku sbg seorg kawan, bukan sbg seorg kekasih. aku & dia ngam sbg kawan, bukan sbg kekasih. aku bongsu & dia bongsu. perangai kami sama. aku tau, dalam coupling, perangai yg same, sll membawa masalah. i've been thru it. dalam berkawan, perangai sama tu la yang ngam. bile die ego, aku pun ego. anak bongsu = taknak mengalah.

heh. lepas 1,1 lg masalah dtg. mmg hidup ni tak penah lepas dr masalah kan? kite kene bijak nak tangani. so, aku rasa aku nak bwk berbincang ngn die. tp bukan dlm mase terdekat. bukan xmo, tp die tgh busy siapkan report practical. aku xnak sbb aku, dia tension je buat keje. bia lah semua dah reda, n i'll talk to him.

bersiap sedia la. ade air mate yg akan mengalir.


note: ketika entry ni ditaip, hati aku masih tabah.
so, ayat tak cukup touching. heh. 

Thursday, January 7, 2010

Kekasih yang tak dianggap

aku mentari tapi tak menghangatkanmu
aku pelangi tak memberi warna di hidupmu
aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan
selalu itu yg kau ucapkan padaku


sebagai kekasih yg tak dianggap
aku hanya bisa mencoba mengalah
menahan setiap amarah

sebagai kekasih yg tak dianggap
aku hanya bisa mencoba bertahan
ku yakin kau kan berubah

aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan

selalu itu yg kau ucapkan padaku
kau kan berubah

*inilah yang sedang aku alami. ade tapi takde.
**"ery,bertabah lah!". mungkin dia bukan utk aku. aku redha melepaskan dia wlopon x rela.
***aku sayang kamu. 

Lady In Red Giveaway

baru nampak contest ni. hehehehe. seb baik belom tarikh tutup lagi. so, tak lepaskan peluang la. coz aku memang sukekan Merah. blog ni pn da mcm merah2 kan? hehe. dia buat utk kakak dia yg bakal kahwin dgn tema merah. kakak aku pun hari tu kawen dgn tema merah. mmg menyerlah! chantek! (aku ckp cntek sbb da mmg ske merah)

Syarat2..
1. Buat entry bertajuk
Lady In Red Giveaway
2. Buat entry Pasal Giveaway nie and upload gamba yg nk dipertandingkan. Cuma 1 gamba jer taw...
3. Be my Follower . nie wajib , senang kalau ade ape2 update .. and jgn lupa add me dalam bloglist anda
4 . Letakkan banner kat entry ngan side bar berserta linknya sekali
5. Jangan lupa Mention about the contest in your entry with links back to this entry


ni la gmbr berbaju kebaya Indon merah ku.
ni mase raye puasa yg lepas.
aku sgt sukekan baju kebaye ni.
mmg gojes! =D

sesape nak join, just klik sini & join. senang je. wish me luck ye! heeeee.


Hari ini hari kames.

hari ini hari kames. ehh. salah eja. K.H.A.M.I.S laa. hari ini ade satu kelas sahaja. iaitu Kimia Polimer II pada pukul 12 tgh hari td. tapi ni minggu last la ade 1 kelas je. next week maybe LAB dah start. so, tgh hari ke ptg full la kames. uhukss. sedehh, hasrat nak meronggeng kames ptg da taley. huhuhu. 
dari semalam aku berhasrat nak basuh baju gune mesin basuh yang spinner dia rosak. dari semalam jugakla aku tgk ade org dok rendam baju tak angkat2. hoiiii. busuk la baju kau. da semalaman++ ko rendam. dah la tak bertimbangrasa langsung orang len nak gune mesin. suke suki hati die je nak rendam lame. kalau ikot hati busuk baik aku, aku drain je & angkut masuk baldi dia. tp takde baldi kosong pun. then nak letak mane? letak dlm tong sampah cam besh jugak. kah kahkah. naseb baik hati aku masih belom sebusuk sejahat itu. huh. aku redha, tunggu je la smpi ko angkat baju kau tu. 
semalam tido pukul 3am++ jugak la. mentang2 kelas tgh hari kan? tapi gara2 org yang tak reti nak basuh&sidai baju tu, aku tak gi kelas tadi. hehhhh korang, aku tak sengaja lah. hehhh. aku dah bgn awl, nak bsh baju, tgk baju dia ade lg, hampa aku. then on9 kejap, then tdo balek. ohhh tp lupe nak set jam. sedar2 dah pukul 12.38pm. hehhh sungguh2 terlambat. jadi, aku membatalkan niat aku nak ke kelas. org yg rendam baju tak berbasuh tu yg bersalah! hehh. (slhkan org lak,ske ski je) 
sampai sekarang, da pkul 2pm, masih x basuh lg baju dia. iskkk siot betol laaa. bila la aku nak basuh baju ni? mesin basuh 2hengget tu pun ramai gune. mst gare2 org tak reti nak basuh baju tuh. hehhhhh. 

Kebahagiaan yang dirasai hanya sementara.

heh. tajuk sgt sirius kan? oke, jangan main2. mmg aku nak cite mende yg serius oke? (cukup serius x?)
mula.
kebahagiaan yang aku rasai selalunya bersifat sementara. 
bila hari ni aku bahagia,
selalunya tidak kekal.
bak kate pepatah,
"ku sangka kan terik hingga ke petang, tapi hujan di tgh hari."
sebelom nak bahagia, byk dugaan perlu dihadapi dlu.
cthnye : tak dpt msj. tak dpt call. sembang 10 min, ade je hal yg dtg.
aku sudah jd immune dgn perkara begini.
sehingga aku keliru dgn perasaan sendiri.

bila saat bahagia dtg, selalunya sementara (bpe kali nk ulang daa)
hanya 2-3 jam.
tidak sampai 1 malam.
lepas itu, bermula semula rutin yang tak ku suka.

bila dibawa berbincang,
jwpn yg aku dpt,
hanya lah "saya tak tau nak buat mcm mane lg."
aku mencuba utk mengubah dirinya.
tapi usaha dr dirinya, aku tak nampak.

aku taktau sampai bila aku harus menunggu lagi.
aku terlalu sayangkan dia.
tapi dia seakan endah tak endah.
tapi aku taktau hati dia yg sebenar.
dia ego.
susah utk meluahkan apa yang dirasa.
jadi, dia membuat aku bingung.

mungkin kah ini balasan yang aku dapat,
kerana pernah mengecewakan hati org yg sygkan aku dulu?
aku cuba utk melupakan perkara lalu.
tp perkara baru lebih membuat aku sengsara.

tapi,aku masih bersyukur.
kerana aku mempunyai kawan2 baik ku
yang sentiasa berada disisiku.
yang tidak pernah mengabaikan aku.

aku sayang korang till the end.

tamat.

su pun sedeh x dpt masuk umah =(

Wednesday, January 6, 2010

New template! again?

hahahaha. tak habis2 tuka template. bukannye sbb aku rajen, tapi sbb tak berape nak puas hati dgn template 3 columns sebelom ni. tibe2 aku lbh prefer template 2 columns cm ni je. lagi simple kot bagi aku. janji mate aku tak serabut tgk byk sgt tulisan. hehhhh. tapi tema yang aku amek mesti Merah takpun Pink. takpun gabungan kedua2 warne. mmg itu faveret kaler aku. tak leh lari dah. heeee. lagipon sesuai la kot dgn url aku : lapinkyery (si pinky ery). kan kan?

jadi, ini la template yang akan aku gunakan utk beberapa lame yang boleh. macam template aku yg "it's about love" tuh.

sekian. terima kasih. hehh.

Tetibe rase serabut?

tetibe aku rase serabut dgn template aku yang ni. sbb ruang entry kecik je. pastu tepi2 tu chat box ler, blog list ler. hehhh. nak tuka template lg ke? adeyy. penat weyy~ huhuhuh. tapi korg ade rase2 serabut tak? bak kate kwn aku,
"dlm berblog, kte kne pentingkan readers."
so skrg aku pentingkan korang. sile lah komen. okay ke tak template ni? rase cam serabut ke tak? rase cam pening nak bace entry aku tak? sile ye~

Tuesday, January 5, 2010

Hannah Talent :Ingin Menjadi Model?




jadi model? oke. jangan gelak guling2 ye. sbenanye tade bakat pun nak jadi model, tp jenis suke bergambar wlopon agak memalu bila posing lebey2. hihihihi. tapi saje nak try naseb. tgk2 shout mix, si Nadia Nadhira yang jemput aku join contest ni. bace syarat dr blog Hannah Talent, tadela susah mane pun. tp bile x susah ni la ramai join. heee. penat jugak godek laptop ni nak crik gmbr yg ala2 model. kah3. so ini lah gmbr yg aku try :

*kekok je pose*

sesape yg teringin nak jadi model or nak cungkil bakat jd model , boleh la click ke blog Hannah Talent ni.
tak salah mencuba  & mane tawu tibe2 terpilih jd model kan? wahhh gitu! oh ye, Hannah Talent ni utk gadis bertudung sahaja. tapi anda kurus ke, chubby ke, pendek ke, tinggi ke, tak kisah sbb takde dlm syarat pun. hahaha. dun worry, aku sendri pendek kot. kah3.tarikh tutup 13 JAN 2010. msh belom terlambat =)

Ade payung baru~

hoyeee. td g pejabat kolej. check kot ade brg Pos Laju sampai. sbb semalam kak Zue, dr blog ini, da hanta present dr giveaway ni. ngeee~ semangat je nak tgk. so ini la payung nye.



pink kaler gitu!
kak Zue cm taw2 lak aku ske warne pink. hahahahahaha. time kaseh kak Zue. ade contest lg nak masuk ! heeee. suke3~

note: dah ade 3 payung lipat. nak psg tige2 payung srentak blh? haha.

Terserlah Ayu Mu - kategori A


wah. masuk contest je keje aku ni. hahaha. ni contest aku tgk dr blog Tejaz. serlahkan keayuan mu. cehh. aku tade la ayu mane pun. saje je nak gedik2 try. ihikss. so, ni la gmbr yg aku pertaruhkan (cam judi lak) :


with my 1st ever flowery dress.
sape nak join boleh klik banner atas tu. tarikh tutup 15 Januari 2010.

Dalam Pembaikian!

grrrr~
kerana ketidakpuas hatian ttg template yg lepas,
aku nak tuka template lg
hahaha.
sungguh rajen malas sebenanye.
ni yg wat mls tuka template.
tp dah tertuka,
kne gk truskan usaha.
bak kate pepatah melayu,
"alang2 menyeluk pekasam, biar smpi ke pangkal lengan."
alang2 da buat, siap kan je la!

haha. c u later frens!
nnt aku terjah & komen blog korg.

Monday, January 4, 2010

Tentang Lelaki

tadi aku ade terbace dr blog sorang ni. ape tah name dia. tp ni link blog die 
http://cintaleaixora.merepek.com/2010/01/jom-intai-personaliti-lelaki.html

die cte pasal laki je. and aku pun saje la nak copy & paste dr blog dia. si jejaka kacak ku lahir 26 Februari 1989. so, die dlm kategori Pisces. aku Aries, sebelah je Pisces, 21 March 1989. so, ni ape yg aku dpt dr blog die =)

Pisces (20 Februari - 20 Mac)

Orang Nya: Segak, bergaya, ngada-ngada, choosy.. Mudah perasan. walaupon tak hensem..
Tips utk memikat: Senyum sikit kat dia, mesti dia akan ingat sampai bila-bila.
WARNING: Mungkin bakal jadi playboy.



nota aku: wahahahaha. aku rase sme ni pun btol. tp yg bab mudah perasan wlopon x ensem tu tak kot. sbb die mmg kacak (pd pndgn akula). 
tp bila tang warning tu, risau je aku. hahaha. insyaAllah tak. aku cube utk menjadi yg terbaik utk dia. ceh2 =P


yang ni plak Index Cemburu Lelaki ikut Horoskop.
Lelaki yang paling mulia dan baik hati, lagi kuat cemburunya. Tak lain dan tak bukan adalah lelaki Pisces. Indeks cemburunya amat memeranjatkan. Kalau kekasihnya menderhaka kepadanya, dia akan menjadi seperti wanita meraung-raung. Air matanya juga akan tenggelamkan anda.
Indeks: xxxxx

nota aku: ni pun betol jgk. mmg kuat cemburu. kdg2 pelik2 je cemburu2 dia tu. hehh. tp aku msh menjaga hati dia ;)

Contest Baru Pulak!


oke. new contest. dr blog KameraxBuruk. black & white photo. sebelom  ni ade masuk contest beliau jgk, tapi takde review pun? huhuhuh. sedeyy. kenape dia x review ekk? plss jwb =D
so, ni la gmbr yg di black & white kan. 

gmbr ni diambil oleh kawan aku, Fatin mase meronggeng kt TS ari tu. yeehaaa. mask girl! =D
oh ye, yg sbelah aku tu, 1 of blogger, Khaleeqa.

Sunday, January 3, 2010

aku ngidam AVATAR!


sherlock holmes. detektif terhebat!


ehh. tajuk ngidam AVATAR tp pic SHERLOCK HOLMES, ape kejadahnye? isk3~
okeh. aku mmg ngidam nak tgk AVATAR. minggu ni je aku da 3x gi wayang, tapi AVATAR penuh aje. huwaaaa. sedey! =(
1st wayang kt Mid, tgk Alvin. 2nd, g TS tgk Storm Warriors. 3rd, g IOI Mall Puchong, tgk Sherlock Holmes.
tapi rasa berbangga jugak dpt tgk Sherlock Holmes. kalau tgk kat tmpt2 hot mcm Mid, TS & seangkatan dgnnye, mesti tade peluang jgk nak tgk. tp sbb tgk kt IOI Mall Puchong, tak bpe nak ramai, dpt la tgk Sherlock Holmes bersama si jejaka kacak ku *wink2*
aku mmg tak reti nak wat review filem. tp mmg THUMBS UP la kat cte Sherlock ni. duration cte ni 2 jam 15 minit. boleh tahan lama. tapi org kate, AVATAR lg lame ye? yang buat Sherlock ni best pasal die ade terselit unsur2 jenaka blur oleh si Holmes tu. jalan cerita pun gempak. aku pasti ade sambungan nanti sbb ayat last Holmes, "Case Reopen." lg pun, mmg bile habis cte tu, ade kes yg blom settle. yahhh! tak sabar tunggu sambungannye. heeeee.
so mmg x rugi tgk Sherlock Holmes ni. aku gerenti! cehhh.



mau tgk AVATAR!!



cte yang sgt kiut miut!
sesuai utk tontonan umum.x brenti ketawa.



Storm Warriors.
dilayan krn x dpt tgk Avatar & Sherlock.
cte OK kot =P

Hoooyeee!


i'm the lucky winner in the New Year Giveaway . hoyeee! seronok2. dpt payung chantek free! heeee.

tenx ZUE, krn memilih no 51 sbg pemenang. and that is me. ihikss. nanti dah pos payung, tell me ek Zue. heee. excited2! :D




sila nyanyi bersama-sama


lagu ni ditujukan khas utk si jejaka kacak ku, Muhammad Nazri b. Ibrahim.

i dont want anybody but U.

Friday, January 1, 2010

Hello Kitty Giveaway [sticky mode]

sticky mode.
latest entry scroll down.


sejak dah menang New Year Giveaway, hati aku gumbira sgt. hihihihihi. skrg hati pun berkobar2 je nak join contest baru. so, ni giveaway terbaru aku join. Hello Kitty Giveaway, aku suke jgk Hello Kitty ni psl kaler pink,lg 1 sbb die kitty.kan aku pencinta kucing. ekekekeke ;P so, jom la join!


Syarat-syarat :
  • Buat satu entry bertajuk "Hello Kitty Giveaway".
  • Copy banner "Hello Kitty Giveaway" dan letakkan di dalam entry & sidebar blog. serta link kan gambar banner tersebut ke entri ini.
  • Jadilah Follower blog ULAT'S WONDERLAND ini dengan seikhlas hati. hehe. penting niy supaya senang nak update ape2 nanti.
  • Apabila selesai semua task, sila tinggalkan komen beserta link entry anda itu di ruang komen di blog Ulat Comel okay?!.
  • Tarikh tutup : 10 Januari 2010.
  • Pemenang akan di pilih berdasarkan randomly pick @ lucky draw yang akan diumumkan pada 11 Januari 2010.
** Hadiah: Ulat Comel kata dia nak bagi barangan Hello Kitty yang cute miut....Best20x...