(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Wednesday, April 13, 2011

Just Go With It.

Hyeeeeeeeeeee. Assalammulaikum!


Okay, korang dah tengok movie ni? Aku tengok sebelum study week lagi, dengan member Twitter aku, Laa. Genre movie ni Drama Komedi. Harus lah lawak, Adam Sandler & Jennifer Aniston kot, tapi cerita ni 18SX lah. So budak-budak macam Eman, Daus takleh tengok. Kekekeke!

Sedikit review cerita ni : (Review penuh klik [sini])
Kisah 2 orang rakan baik merangkap rakan sekerja (Danny & Katherine), yang memang share kisah mereka. Jenis yang rapat tapi dengan cara agak kasar, tapi mereka saling tolong-menolong. Danny nak mengorat perempuan lain (Palmer), Katherin tolong. Tolong punya tolong, last-last diorang baru tersedar yang sebenarnya mereka jatuh cinta antara satu sama lain. 
Apa yang aku nak persoalkan kat sini adalah,
"bagaimana kalau satu hari nanti, korang jatuh cinta dengan orang yang kau tak pernah sangka?"

Kiranya macam ni, sekarang kau ada baik dengan someone, baik yang jenis gurau-gurau kasar, kutuk-kutuk, but at the same time, korang tahu macam-macam pasal someone tu. Tahu faveret food, faveret air, tahu lah semua kegemaran dia, silap-silap korang je yang tahu kisah cinta dia yang sebelum-sebelum ni. Kiranya korang selalu la share cerita, share masalah. Tapi hubungan korang tak lebih dari kawan. 

Lepas tengok cerita ni, tetiba aku terfikir. Phewww. Okay, kalau dah terfikir, mesti la macam "dah sangka" kan? Hahaha. Sapa gerangan orang tu harus lah rahsia. Tapi ce bayangkan! Hahaha. Aku takleh bayangkan, rasa macam mustahil and funny, tapi tak mustahil sebenarnya tetiba nanti secara tak sedar, kita suka dan jatuh hati pada dia. Kita beria-ia cari someone else, tapi rupa-rupanya dia lah jodoh kita. Tak macam scary pulak? Hokhokhok. >___< 

Ada sesiapa yang ada pengalaman macam ni tak? 

p/s : "Just Go With It = Follow the Flow" kan?

Sekian, Wassalam!



Cepat lah exam habis.
T__T
Baru lepas tengok cerita 2 ALAM. Kahkahkah!

36 comments:

  1. dah kuar ke blum cite ni?? camne ko bley tgk dulu?? tgk kat poster tu coming soon.. kehkeh... ko blanje la aku tgk cite ni.. lalala

    latest -
    Minat Adalah Segalanya

    ReplyDelete
  2. AKU ADA KOT. TAPI SEKARANG JADI MEMBER BIASA BALIK DAH SEBAB AKU NAK SETIA DENGAN ENCIK H. :)

    ReplyDelete
  3. Ada je pengalaman camni.
    Xde la scary mana. Biasanya ni pesen jatuh cinta dekat kawan baik la kot. Kawan yang kita mmg tak sangka lansung, duk gurau2, duk lepak2 skali.

    ReplyDelete
  4. skang zaman final year yg cbok ngan stdy..no time for muvie....huaalllaaa

    ReplyDelete
  5. 18sx?
    mesti tgk nih..wakaka!
    pergi dgn laa?
    liya laa ke?

    ReplyDelete
  6. ok cer review 2 alam tu pulak

    nak tengok citer niii (i mean citer just go with it ni la bukan dua alam ok ) hahaha

    ReplyDelete
  7. best weh cter dye!
    lg2 part dorg main buah kelapa tuh.
    ekekekekeke

    ReplyDelete
  8. lama betul tak tgk wayang.huhu
    oh tak pernah plak,kisah cinta kami lg dahsyat.hehe

    ReplyDelete
  9. hahahaa. dh jd kat aie. bermula ngn kutuk mengutuk n skg bf n gf..kehkehkeh

    ReplyDelete
  10. wow..tgk trailer cam best gk citer ni..ngh berpk-pk nak lyn kt cinema ke dvd..

    ReplyDelete
  11. best ea cite ni?okeyh,pegi download nnt =P

    ReplyDelete
  12. @Adziim
    aku rasa macam pelik je kalau jadi bf
    hahahaha

    ReplyDelete
  13. @.::WaNiE::.
    erkk
    review 2 alam?
    tak payah la.
    buang masa je
    hahahahaa

    ReplyDelete
  14. @J.M.R
    cite dia ringan je
    dvd je laa
    hheheheh

    ReplyDelete
  15. hahahah,jeng jeng jeng!!!
    kate ery pon cam dorg?? agaggagaa
    xpe,ne taw,kite due an!! hahah

    ReplyDelete
  16. sebijik dengan pengalaman leha . sama sngt . memang tak sngka kawan selama 3 tahun , tolong lagi tu . malah tolong dalam saat2 krisis si dia ni dengan member si dia . last-last lain yang jadi .! =D by the way , dah bahagia bersama dia ~ =D

    ReplyDelete
  17. cite sal cintan cintun je ko kan erryyy???hahaha..gud luck exam bebeh..aku cuak kebebeh nieee... :P

    ReplyDelete
  18. Best ek cerita ni. bolela nak layan bila bosan2 nnt :)

    ReplyDelete
  19. cerita adam sandlers ni aku suka.. gaya dia berlakon sempoi je.. nanti nak layan juga. bab lain, no komen.hahaha

    ReplyDelete
  20. Minat menonton Adam Sandler berlakon didalam filem Wedding Singer bersama Drew Berrymore memang romatik habis.

    Err keliru, Dauz bawah umur ker :-)

    ReplyDelete
  21. tak tau lah klu dah jodoh nak buat cam ne kan..

    ReplyDelete
  22. Sebabtu kawan laki dengan perempuan tak boleh rapat sgt nnt jadi lain. memang tak boleh ye. tak bolehhhhhh!

    ReplyDelete
  23. 2 Alam cerita pecah panggung.. hahhaa..

    ReplyDelete
  24. best lah dapat bercinta macam ni~heee~landa ta pernah rasa =)

    ReplyDelete
  25. Ada. Like me.
    Dulu akak dengan husband just friend.
    Alkisahnya, dia dia kongsi rasa lepas break dgn ex gurl dia.
    That time, akak dah ada bf but jodohkan.
    Kiteorang takde declare as gf or bf.
    Sebeb we just go with the flow.
    Alhamdulillah, skrg dah nak masuk tahun ketiga kami kahwin. Weee! ;))

    ReplyDelete
  26. @amier azrul alias

    Hehe..amier jeles letew aku kuar dgn ery :p

    ReplyDelete