(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Thursday, May 19, 2011

Kenapa Lama Tak Update?

Hyeeeeeeee. Assalamualaikum!

Sesungguhnya, memang lama tak update. Tak ada orang tanya pon, so sebab tu aku macam tak pedulik sangat, sampai la semalam Liyana Aziz tanya, aku dah macam, Alamakkk, tak payah lah tunggu entry dari aku. Kecewa je nanti. Reasons kenapa aku tak update? Well, aku memang tak ada reasons kukuh, cuma sifat MALAS je ada sekarang. 

Kenapa MALAS? Sebab sekarang banyak duduk kat rumah je. Takde keluar ke mana sangat, so tak banyak isu nak diceritakan. So otak pun jadi tepu je. Tangan pun jadi kelu, eh kelu? Ke kejang? Eh? Apa-apa lah! *Alasan kau Ery, padahal twit twit rajin je. Kehkehkeh*

Yeah, that's it. Bila ada Twitter, sesungguhnya keinginan dan keterujaan nak menaip kat blog, memang dah berkurang. Asyik membebel kat Twitter je, dah lepaskan semua cerita kat Twitter, dah jadi nothing lah nak cerita kat blog. Hahahaha!
Click kalau nak folo Twitter  ;)

Best ke Twitter? Entah kenapa aku rasa Twitter lah paling best, tapi kadang-kadang jemu la jugak. Tapi jemu-jemu pon, takde lah tinggal berminggu, even berhari pon tak tinggal Twitter. Hahahahaha! Apa bestnya Twitter? Entah lah, mungkin sebab kau boleh nak bebel apa pun, tanpa harap orang comment macam status FB? 

Macam mana nak gain ramai Followers? Ini aku tak pakar sangat even orang cakap followers aku ramai. Asalnya yang aku follow semua Bloggers, lepas tu baru ada kenal Tweeples lain, kerapkan komunikasi dengan orang berlainan, jadi, senang la nak tambah followers, KOT. Sampai lah aku digelar #TahiTwitter dan #RatuLimit sebab banyak tuit dan banyak kali kena limit! Terel tak? Kehkehkeh. 

Aku kategori mana ni? Of course BUKAN bitch & newbie. Hurmmm

Tajuk macam tak kena dengan entry pulak. Tajuk pasal kenapa tak update? tapi entry pasal Twitter, kira macam Twitter penyebab tak update? Kah kah kah. Aku tengok blogger yang sama-sama naik dengan aku dulu pun masing-masing dah kurang updates. Yeahh, zaman dah berubah. Bloggers baru pun dah semakin RAMAI, so bagi lah chance kat diorang pulak. Hik hik. 

Tapi kadang-kadang terbit jugak perasaan rindu nak menaip kat blog, rindu nak lelepak dengan kawan bloggers, hurmmmmm. Akhirnya aku update gak walaupun entry NOTHING. Heh, sesungguhnya aku memang dah jadi tak reti nak menaip entry bernas. Wuuuuuuuuu T________T 

Ok bai. Sekian, wassalam!



Rindu zaman blog dedulu T__T
Nak layan Pirates dgn Nur Kasih nanti. Hihihik

24 comments:

  1. saya baru je buat account twitter semalam... hahaha.. x tweet amende lagi...

    ReplyDelete
  2. jgn kata belog , twitter ngn fb pom mlas dah nk on9 =.=

    ReplyDelete
  3. Selalu dating macam mana nk update blog.. :)

    ReplyDelete
  4. aku pun rindu zaman dedulu.. hehehe...
    kalo dulu nak berkomunikasi dgn blogger mesti kena masuk blog dia.. tapi skrg dah byk sgt social network so tak perlu lagi masuk blog.. just tweet2 or pe benda lagi tu la.. grr

    ReplyDelete
  5. hehe..wah ada pemnat tuh..klu aku xde pun..hehe..ye2 ko mmg raja twit..hehe

    ReplyDelete
  6. ouh, no wonder! agagagga.. padan asyik nampak nama ery je kat twitter, dah addicted dengan twitter gamaknya.. hahahahahhaha.. yana pulak kalau bukak twitter x sampai 10 minit.. agagaggaag... jumpa kat twitter jela kalau cenggini ye? kikikikiki

    ReplyDelete
  7. tapi ery tak updated... de gak yang tanya... thats mean de yang selalu follow blog ery ni... kalau akak tak updated, memang terus hilang la blog ditelan masa...tak de orang kenai pun... T_T

    ReplyDelete
  8. best ke twett ni? haishhh!! baru nak wt acc..hehe

    ReplyDelete
  9. tak pernah try tweet2 ni.
    kekeke

    ReplyDelete
  10. semangat twitter bkn main..bila nk tgk nur kasih sesama ni

    ReplyDelete
  11. haha kak ery setuju , twitter penyebab utama malas update blog :P sbb semua dh cerita kt twitter smpai tade cite nk tulis dekat blog haha.

    ReplyDelete
  12. @Fariq
    kann?
    adakah 1 ari nanti blog bakal jadi mcm myspace, frenster?

    ReplyDelete
  13. @Liyana Aziz
    hahahaha yeah mmg addict pon
    even bosan dgn tuiter pon, tetap ngadu kat tuiter
    hahhahaha

    ReplyDelete
  14. SS baru lepas buat twitter 2 hari lepas. besh jugak..siap dah follow kamu pun. senang sikit ada ni


    Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

    ReplyDelete
  15. wahhh .. sama2 .. tweet lagi rajin :P

    ReplyDelete
  16. ko mmg bitch r.. hihihi

    ReplyDelete
  17. yank....i dah follow u, if mind follow back, cantik blog u kemas jer....

    ReplyDelete