(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Friday, October 29, 2010

Facebook New Featured (See Friendship)

hye. salam Jumaat.
arghh. Jumaat sudah. esok dan Ahad ada exam lagi. grrr~ esok exam Kinetik Kimia. jujurnya, subjek yang dari Matrik aku tak dapat catch up. heshhh. okay dah stop pasal exam kejap. saja nak cerita pasal Facebook.

tadi aku bukak je Facebook, ada la si Kila tulis kat wall aku. by the way, aku memang rajin Wall-to-wall dengan kawan-kawan aku. kalau dulu, spesis comment je wall post tu tapi setelah berkenalan dengan Kila ni, style aku berubah pulak. terikut cara dia. so kitorang akan berbalas mesej di wall, no comments on wall post. har har. pergh, agak kuat pengaruh ko dekat aku ye Kila. ehem ehem. hahahahaha~

selalu kalau kita tulis dekat wall seseorang tu, bawah tu akan ada "Comment", "Like", "See wall-to-wall" kan? tapi tadi aku bukak tengok, "see wall-to-wall" dah bertukar ke "see friendship". erkkk. kejadah pulak "lihat persahabatan" ni kan?

nampak "see friendship" tu?
aku cakap kat Kila, aku punya tu dah tukar. tapi dia cakap dia punya "see wall-to-wall" lagi. hahahaha Kila lambat lah. aku memang selalu advance! errrhh terbongkak pulak >____< lepas tu, aku pon klik la "see friendship" tu, ingat sama je la macam "see wall-to-wall" cuma tukar nama ke. tapi lain rupanya!

Overview. kiranya dari sini leh tgk macam mana "persahabatan" korang dengan orang tu.

kan tepi tu ada gambar perempuan takde muka tapi ada rambut tu kan? tu melambangkan bahawa kedua-duanya perempuan. ehh kami bukan lesbo taw! hahahaha~ next aku try klik "wall posts" lak. 

Wall Posts. muncul lah segala Wall Posts aku dengan Kila. 
Next, klik on "Comments",

Comments. apa yang dah aku kat page Kila ni, tak kira la wall post ke, gambar ke, status ke. 
pastu terkial-kial aku mana nak carik yang macam "wall-to-wall" dulu. kiranya takyah masuk page dia lah, tapi macam tak jumpa je. so nak post kat wall dia, kena jugak la masuk page dia dulu. GRRRR~ menyusahkan jugak la! huhuhuhu~ tapi ada best gak dia wat gini. memang korang boleh tengok apa yang dah pernah korang post kat wall kawan, then apa yang korang komen. macam satu kenangan la. hehehehehe. boleh tergelak-gelak baca wall posts yang dulu2. ngeh ngeh~

entry ni saja aku buat khas untuk Kila sebab dia tak dapat lagi new featured ni. hak hak hak. ramai tak yang dah dapat featured ni? macam tak je, sebab tak kecoh dekat Wall pon? har har har! (bongkak sey kau, ery)

okay, masa untuk study. TATA ^^

56 comments:

  1. erk ?
    apesal aku nye tade ?
    ke ko sorg je ade ery ?
    hahahaha!

    ReplyDelete
  2. aku takde. tapi hari tu tiba2 font kat news feed tu jadi kecik ada la. haha..

    Pendapat anda?
    Apa khabar wahai pelakon-pelakon dunia..macam mana dengan skrip kehidupan hari ini?

    ReplyDelete
  3. takde pun. fb ery cacat kott. wakaka

    ReplyDelete
  4. yup dear..tp sume dah abes la. x restock dh kot, sbb bz exam..hehe.
    cotton shawl..

    tunggu la disember nnt, pelancaran blogshop yg betul2..

    ReplyDelete
  5. wall to wall tu dinding dgn dinding kan..hehe

    ReplyDelete
  6. apesal aku takde lagi? aku tak dengki.eku jeles je.muahahaahha

    ReplyDelete
  7. yups! mmg baru pasan ptg td..siang oke lagi.. :)

    ReplyDelete
  8. eehhhhh...
    apesal wena punya xde..
    wuuwuuu~
    nak tgk jugak..
    nak experience benda baru jgak..:)

    ReplyDelete
  9. aku xde lg. tp diorang dah ubah bahagian nk delete post kt wall dan ubahsuai bahagian people online kat blah kiri jadi lg user friendly. :) instead of names, diorang letak gambo

    ReplyDelete
  10. haha.
    zami tak faham sgt ah.
    XD
    buta it betul.

    ReplyDelete
  11. whoa..
    br tau...
    salam kesinggahan...
    gud luck exam..
    xD

    ReplyDelete
  12. okay nampak sangat fb aku noob sebab takde. hahahah! :D

    ReplyDelete
  13. owh..dah2..gi study nuh..ahad ni exam kan?..hahah..gud luck!

    ReplyDelete
  14. ada ke patut les bo.
    haha mari kita wall sesama nt pas abis exam

    ReplyDelete
  15. macam mane nie.. dah la takde facebook tue. hahha..

    ReplyDelete
  16. dh byk pembaharuan kan tmsk yg comment 2.. so dh hide.pasne kene selak lebih bru nampak org komen.ehe

    ReplyDelete
  17. bgus kan fb sentiase update die punye page.. aku dr dulu x puas hati ngn design blogger punye 'create entry'.. cam sempit n kurang feature..

    ReplyDelete
  18. off topic jap..


    gadis belang?? harimau ke? aumm!! hehehe

    ReplyDelete
  19. eh org pun ada la

    wekkkkkkk


    hahahahaha

    ReplyDelete
  20. kenapa aku tak perasan benda ala tu ada? iskkk... jarang sekali nk see friendship dgn org. hikhikhik xD

    ReplyDelete
  21. oh eh? xpasan hahahha
    takpe2 xsama

    ReplyDelete
  22. @J.M.R
    hahahha
    ciss!
    bg la aku bersuka ria kejap
    xP

    ReplyDelete
  23. @.::WaNiE::.
    hahahahaha
    yelaa
    akak kan selalu frenship dgn ehem2
    xP

    ReplyDelete
  24. hi. 1st time dtg sini.

    er.. dont u feel that this is scary?

    ReplyDelete
  25. erk..
    apsal aku dah dapat bende ni lagi lame..
    lambat sangat ko ni..
    kihkihkih...

    ReplyDelete
  26. blog anda best..keep it up...


    ^takde lagu pon bendalah tuh^

    ReplyDelete
  27. Fb makin mantap skang ni..hohoo

    ReplyDelete
  28. Fb makin mantap skang ni..hohoo

    ReplyDelete
  29. oh. baru la aku sempat membace hehe
    dun worry....xsama keh3

    ReplyDelete
  30. Facebook, beta titahkan kamu menarik balik "See Friendship" milik Ery Farieha gara-gara Ery Farieha mem-bongkokkan dirinya! xD

    ReplyDelete
  31. @Botak
    kalo ko kata aku lambat, berlambak lg lambat!
    hahahaha

    ReplyDelete
  32. saya tak pernah cuba lagi fungsi baru Facebook.. nanti2 la kot

    ReplyDelete
  33. macam2x feature baru ada dekat fb ni. hoho

    ReplyDelete
  34. xde wall to wall, wall to wall agak penting huhu

    ReplyDelete
  35. fb skg ntah pape je featured je.macam tak best pulak.

    ReplyDelete
  36. gamba tu gamba perempuan dgn perempuan coz u takde gamba dgn dye agknye.

    for mine,

    yg gamba tepi tu kuar gamba i dgn my friend tu. so cute.

    ReplyDelete
  37. Semakin menarik tertarik fb.. Tapi ada jugak yang aq x suka fb nie.. Adeii

    ReplyDelete