(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Wednesday, November 24, 2010

Ada Iras-iras Lisa Surihani Tak? Ehemmm.

Hye. Salam Rabu.
Cisss. Aku sangat bosan lah. Selalu layan Twitter tapi dah kureng sebab geng-geng Tweet ramai takde. Kemanakah anda semua? Tapi timeline tetap laju, sampai tak sempat nak celah mana-mana. Tu sebab jugak la aku slow je kat Twitter sekarang. 

Hah. Aku agak mesti ramai teruja kalau cerita pasal Lisa Surihani kan? Haha. Siapa lah yang tak suka Lisa Surihani tu? Aku yang perempuan pun suka tengok dia, ini kan lelaki. Hehe. Tapi selera orang lain-lain tak? >___< Haa. Kau agak siapa yang iras-iras Lisa Surihani ni? Ehemmm nak tau ke? Jeng jeng jengg !!

sapo plak ni? WEY aku ler. hahahahak !
Kah kah kah (annoying gile gelak). Petang tadi aku takde kerja. Aku pergi main dengan alat make-up aku and then, camwhore ! Hahahahaha. Aku ni suka membazir beli barang mekap. Kau cakap je lah, apa yang aku takde. Eyeliner? Pelbagai jenis. Blusher? Ada. Eyeshadow? Banyak! Lipstick? Ada juga. Foundation? Harus ada. Fake eyelashes? Ada. Tapi tak pernah pakai lagi. Haha. Tapi hakikatnya, jarang sekali aku pakai. Sebab tak reti. Mesti comot kalau pakai =___=" Lagi pulak aku jenis cepat berpeluh, takde maknanya nak mekap. Habis cayaq nanti ! Tak ke sia-sia camtu? Nak mekap beria pun segan doh. Takut macam hantu lak jadinya =____=

Ramai cakap muka aku LAIN gila. Ni baru aku mekap sendiri. Mekap comot-comot je. Belum lagi orang Pro yang mekap. Mau bertukar wajah terus! Haha. Tapi yang paling takley blah, komen dari BrotherG yang aku kenal dekat Twitter. Korang baca lah sendiri. 

"Ingatkan Lisa Surihani tadi"
Hak hak hak. Bangga sekejap, sekejap je lah oii. Sebab aku rasa takde apa yang sama pun. Hoho. Yang dok puji Comey tu lesbo aku, Masturah Idrus. Hahaha. Yang si Achu cakap lain je, dia tak puji. Aku tau dia nak cakap tak cantik tu. Hahahakk Kan Achu kan? >,< 

Tak kisah la apa komen pun. Memang aku takkan mekap camtu kalau kuar jalan-jalan pun. Setakat pakai bedak and lip balm je. Tapi sekarang aku up sikit, pakai lipstick yang macam dalam gambar tu. Tu lipstick baru, and aku sangat suka color dia. Tapi aku pakai tak la pekat macam dalam gambar tu. Sikit-sikit je. Hehe. 
Wahai lelaki-lelaki, korang suka tak perempuan yang selalu pakai mekap? Sebab?
Wahai gadis-gadis, korang suka pakai mekap tak? Sebab?
Hah. Jawab la soalan tu. Nak tau jugak pendapat orang. ^___^ Sekian.

[Note: Sila baca dari awal okay. Kalau korang faham, ni cuma entry suka-suka. Takde niat riak or what-so-ever ;) Chill babes. ]

aku sendiri tak suka tgk muka aku kena mekap.
so biar lah natural sahaja.
*hbs mana nak campak semua mekap tu?
=____=

73 comments:

  1. Aku tak suka kau pakai mekap. Over ooo~
    Kecantikan palsu. (Siyes jujur)

    ReplyDelete
  2. em.. suke.. tp stp kali ak mekap org kt x lawo.. ak yg bese lg lawo..
    cmne 2?? wuwu..

    ReplyDelete
  3. xpe..pelan2 la..agak amek masa nak dpt keyakinan diri bermekap n nak sesuaikan mekap mcm mana dgn jenis muka kamu.

    ReplyDelete
  4. sis..xpayah pakai spec ek..
    contact lens lg lawa..hehe..
    gambar no 3 atas..sgt sweeettttt!!!
    hehe...

    ReplyDelete
  5. muke senget, ade hati nak jadik lisaa.. haktuihh

    ReplyDelete
  6. nana pun ada je alat2 mekap tp pkai time raya. tu pun pkai nmpk mcm xpkai. pegi kelas pkai bedak & lip balm suda :p

    ReplyDelete
  7. ery, siyes aku keliru...ingat lisa tadi..mmg sbijik abes...hahaha <---bodek..

    MCD jom...

    ReplyDelete
  8. @Anonymous

    lorhh~loghat nau kau ni anon?ceiit!biar lah..blog orang..bukan blog kau..nak kecoh pahal?

    ReplyDelete
  9. @Anonymousweiii, mcm cantik sangat nak kate org. haktuihtuihtuiiiiih.

    ReplyDelete
  10. entry nie macam puji diri sangat2..tapi btw memang cantik pon ko makeup..tapi snap gmbr kalau x gedik2 lagi cantik ^^

    ReplyDelete
  11. Original lg lawa dr make up...
    siyes nih..

    x bape suke dgn make up :)

    ReplyDelete
  12. eri,sy tetap pilih gamba nombor 3...:)

    ReplyDelete
  13. fuiyooo.. cantiknya mata die
    mata saje ke?? kata ery farieha di dlm hati

    cantik luar dan dalam. eceh :DDD

    tak suka sangat pakai mekap. tapi suka pakai eyeliner. ok x jwpn cm tuu

    ReplyDelete
  14. sy vote natural beauty.. hehe..

    ReplyDelete
  15. pergh. tolonglah jangan terlampau perasan sangat awak ni..
    mekap tu tebal sangatlah.
    ye., memang macam lisa surihani.
    macam lisa surihani yang bermekap tebal.
    takpuji.

    Offensive entry for guys.

    ReplyDelete
  16. memang saya sangat suka pakai make up sebab..... sila isi tempat kosong .

    ReplyDelete
  17. over make up ni babe .
    huhu ~

    sejak pakai inner ayunar , overlap manjang inner kau ye ;D

    ReplyDelete
  18. @Anonymous
    keh keh keh
    kena kat ko balek kot ayat ko tu.

    ReplyDelete
  19. @Anonymous
    cesss.
    ape la semua salah faham neh?
    takpe2. haha

    ReplyDelete
  20. @Izzat Mahadi
    hahahaha ery dah ckp dah pun dlm entry ery kan? xP

    ReplyDelete
  21. @Fana Flora
    hahaha saye eyeliner pun jarang pakai.

    ReplyDelete
  22. @M. Faiz Syahmi
    woww. hihihihih.
    suka hati awak lah.
    saye takde rase perasan pun.
    suka2 je kot. haha

    ReplyDelete
  23. @I n n z
    memang over pun weh.
    nak habeskan barang mekap!
    hahahahaha

    ReplyDelete
  24. takpe, skali skala makeup bru nmpak ada seri dia. hehe ;p

    ReplyDelete
  25. xsuke pakai makeup,,mcm bawak beban je hehe

    ReplyDelete
  26. saya mekap eyeliner ajee dah cukup.
    kalo mekap hari2, kang mase kawen dah xnampak seri kan? same je cam hari2 biase :D

    ReplyDelete
  27. mmg suka pakai make up..

    tp pakwe (lelaki) xsuke pompuan pakai make up katenye xnatural la..palsu belaka..hehe

    ReplyDelete
  28. tak suke rimas je rasa pastu kalau pakai lipstick walau dah lap sikit2 ngn tisu nak bagi kaler tak terang sgt pun rasa cam semua org pandang gelakkan

    tak nak aaa

    hahahaha tp kalau professional yg make up kan, kalau comel, suke jgk tgk hikhik

    p/s: ok je ery mekap tu. just kene rajin2 la mekap lama2 biasa nnti xrasa janggal. jgn la beli tp tak pakai. syg je

    ReplyDelete
  29. tu die lisa hehehe mari menaRiii

    ReplyDelete
  30. tu die lisa hehehe mari menaRiii

    ReplyDelete
  31. pakai make up tebal2 kalau ada function. kat opis pakai light2 je.ehemmmm

    ReplyDelete
  32. say no to make up! hahahahaa...

    i syg kan muke baby i ni... hehe

    ReplyDelete
  33. saya kena pakai mekap sebab muka pucat dan tone kulit x sekata juga x flawless hukhukhuk...eh btw cantik la ery mekap! :D

    ReplyDelete
  34. x kesah mekap ke x, jnji x nmpk pelik, heheh

    Terkini : Wanita Paling Rendah Di Dunia

    ReplyDelete
  35. oi.. lisa tu pujaan hatiku...
    grrrr...

    ReplyDelete
  36. Lisa? saya kurang.. hehehe.. Mekap? bolehlah sikit2 >.<

    http://profhariz.com

    ReplyDelete
  37. OMG !!!... Macam tengok cerita hantu la pulak.. eeee tak mo la mcm ni :D

    ReplyDelete
  38. ngee..
    ery nampak lain la..
    taca ta leh pakai make up (tak reti pun sama)..
    hehe..sbb muke taca akan diserang jerawat klu pkai make up..

    ReplyDelete
  39. @Cheno
    betul2.
    mekap selalu nanti kawen dah tade serinya

    ReplyDelete
  40. @.::WaNiE::.
    hahaha tapi ery x suka mekap sgt
    cepat comot
    tgk tmpt la ery mekap pun
    huhuh

    ReplyDelete
  41. @Ayie
    hahahaha
    i tau u x suka
    i pun tak bpe suka
    ngehehehe

    ReplyDelete
  42. @mengenaldiri
    lebeh kurang je kite
    kalau pakai pun xleh lama

    ReplyDelete
  43. teringin nk pndai mekap tp takut. hehehe

    ReplyDelete
  44. ery time jmpe hr 2..baik2 je.. senyap je.. skali dlm blog siap cam whore lg weh..ahahaa. adoilaa.. budak kecik ne mmg la...kecik2 cili api.. x gtu?haha

    ReplyDelete
  45. heheh mmg ar. +) tapi skung ni point die. sebab kesungguhan die! hehe

    ReplyDelete
  46. @Jard The Great
    hhahaha
    kalau kat luar ery takot gak
    kalo camwhore tak takot sangat
    :P

    ReplyDelete
  47. @darkbatman
    ala aie!
    tu malu lah
    sbb ramai yg 1st time jumpa
    heheheh

    ReplyDelete
  48. @EmanCloud
    ko komen ape ni eman?
    hohoho
    x paham aku

    ReplyDelete
  49. ok, dah boleh buat kelas make up untuk I haha

    ReplyDelete
  50. mekap sikit2 ok lah...tapi kalo penuh satu muka..dah macam badut...tapi gurl takleh dipisahkan dgn make up kan?

    ReplyDelete
  51. kahkahkah!!! pada aku, cara kau yg biasa lg cantik dari kau makeup cm kat atas ni :D

    tapi tu first time tengok.. agaknya kalau dah biasa tengok kau makeup, cantik jee..


    tiba2 berubah, mesti pelik kan.. muka lain.. hihi :D


    btw, aku tak suka makeup2 ni sebab lelaki kebanyakkan tak suka. HAHAHAHAH! :D

    ReplyDelete
  52. @molmolla
    hahahaha
    kau ketawa je kan semalam? :P
    aku tak suka sangat lah.
    tengok event lah :P

    ReplyDelete
  53. aku? tak suka perempuan make up berlebih2an.. cukup pakai sikit je.. tapi tetap menawan. cewah.. :D

    ReplyDelete
  54. ku lagi suka natural beauty hehe

    ReplyDelete
  55. wah terkezut tengok gambar iras2 lisa surihani tu hehe. saya suka makeup tapi tak suka yang over2 dan tebal :)

    ReplyDelete
  56. xsama langsung cam lisa ! jauh pangang dari api ! HA HA

    ReplyDelete
  57. @intanurulfateha
    eh tak laa
    lisa tu
    wakakaka

    *ada anon marah lg kang. hahaha

    ReplyDelete
  58. @Anonymous
    cehhh kauu.
    naseb la org yg cakap, bkn aku.
    hahahaha

    ReplyDelete
  59. suka pakai mekap. sebab rasa diri tak berseri...haha~

    ReplyDelete
  60. ery, tapaya pakai mekap.
    bak mai mekap tu kat aku.
    thee^^

    ReplyDelete
  61. mekap tu adalah sgt best!
    sebab boleh membina keyakinan diri.
    nampak cantik.
    baru la confident nak berdepan ngan org ramai!
    =.=

    ReplyDelete
  62. hah..nak komen lah ni..ngeee..make kadng2 nampak cam ok..kdg2 ko...tapi bagi aku memang malas n tak pandai pown....

    ReplyDelete