(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Friday, October 14, 2011

Review : The Thing

Hyeeeeeee. Assalamualaikum!

Lama tak update. Pheww! Hari Selasa lepas, aku pergi Midvalley for Preview Screening The Thing. Thanx to Akmal Seksi sebab pass tiket tu ke aku sebab dia tak dapat pergi, ada kelas. Kihkihkih. Dapat 1 pair tiket, aku pergi dengan Abam lah, sebab Abam dekat je dengan Midvalley. Huehuehue! By the way, cerita ni dah mula ditayangkan di pawagam seluruh negara. Ewah, macam iklan -____-

The Thing
Genre : Horror-Mystery-Sci-fi

Mula-mula aku pon tak pasti cerita apa ni. "Thing" apa tu pon tak tau. Rupa-rupanya cerita tentang Alien. Mereka tak tau namakan benda tu apa, so jadi la "The Thing" je. Herherher! Sebelum aku bagi review aku, meh baca sinopsis dulu.
Synopsis
Antarctica: an extraordinary continent of awesome beauty. It is also home to an isolated outpost where a discovery full of scientific possibility becomes a mission of survival when an alien is unearthed by a crew of international scientists. The shape-shifting creature, accidentally unleashed at this marooned colony, has the ability to turn itself into a perfect replica of any living being. It can look just like you or me, but inside, it remains inhuman. In the thriller THE THING, paranoia spreads like an epidemic among a group of researchers as they’re infected, one by one, by a mystery from another planet. Paleontologist Kate Lloyd (Mary Elizabeth Winstead) has traveled to the desolate region for the expedition of her lifetime. Joining a Norwegian scientific team that has stumbled across an extraterrestrial ship buried in the ice, she discovers an organism that seems to have died in the crash eons ago. But it is about to wake up. When a simple experiment frees the alien from its frozen prison, Kate must join the crew’s pilot, Carter (Joel Edgerton), to keep it from killing them off one at a time. And in this vast, intense land, a parasite that can mimic anything it touches will pit human against human as it tries to survive and flourish.
*Copy paste je sinopsis* HAHAHAHAHA. Dan sekarang korang layan pulak trailer dia.


Review dan komen:
Bagi aku, jalan cerita movie ni agak membosankan. Boleh predict apa akan jadi seterusnya. Tapi lainnya cerita ni, sebab dia takde hero, tapi ada heroin iaitu Kate. HAHAHA. "Thing" yang mereka jumpa kat Antartika sana tu, memang ganas dan spesis membunuh. Bukan setakat membunuh, tapi mampu immitate (meniru) sel lain, contoh sel manusia. So secara fizikal, dia akan muncul sebagai manusia, tapi bila dah terjumpa mangsa lain, dia akan berubah jadi "The Thing" dan makan mangsa yang lain. Dan benda ni berjangkit, dan sorang-sorang akan mati. Sama ada mati kena makan The Thing, atau mati kena bakar sebab disyaki akan menjadi "The Thing".  Akhirnya, cuma Kate (Ahli Paleontologi) je yang terselamat. 

Simple kan review aku? Sebab ceritanya pon simple. Kalau nak tau lebih jalan cerita dia, korang tengok lah sendiri kat pawagam. Tertidur jangan salahkan aku. HAHAHAHAH. So secara overall, aku bagi 2/5 stars. Next movie : Paranormal Activity 3. YES! Wajib tengok. Thanx to Akmal again, sebab pass ke aku lagi. HIHIHIHIHI. 

Sekian. Wassalam!



Bulan ni bulan seram ke apa?
Semua nak cerita seram je T____T

8 comments:

  1. pas nieh tiket pe kaw nak??
    hahaha

    ReplyDelete
  2. kira nya tak best la citer ni kan. hehehe

    ReplyDelete
  3. taknak tengok...sah2 tertidoq nanti nooo..hehehe

    ReplyDelete
  4. aha, betul tu..cite camni memang klise sebab dah boleh agak mesti sorang2 tunggu turn kene bunuh...lagi2 those yang dah tengok versi 1982 punya... anyway, kami pun ada wat review filem The Thing ni, kat www.kakiwayang.com , jemput singgah ye...=)

    ReplyDelete
  5. baru nak tengok...mcm x besh je..cancell

    ReplyDelete