(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Friday, September 4, 2009

Dentuman mengejutkan!

pukul 3.00 pagi. tibe2 kedengaran bunyi dentuman yang sgt kuat! siyes, sgt2 kuat! aku dok pk, entah sape dok wat renovation pagi2 buto nih?naseb baek aku belom tido. lepas tu, terpk jugak, org men mercun ke? tapi asal cm dkt sgt bunyinye? urm, worried jugak. coz aku i'm all alone dalam bilik. huhuhuh.

lepas tu tibe2 dgr ade org jerit soh turun. siap ketuk each bilik lagi. huh! ape lg kan? fire drill la tuh. aku turun je la dgn relaxnye. yela, x tdo lg. kalo dah tdo, maybe aku "rentung" kot. hahaha.
aku rase ramai kot yg dah penah tau fire drill kan? lagi2 yg ade asrama la. cam skola asrama, kolej. mende ni kt UKM die wat setiap tahun. tiap kali dak baru masuk. so, aku akan menghadapinye lagi tahun dpn. huhuhuhu. dan setiap kali same je kot demonya? konon2 ade org terbakar, BSMM wat CPR. then bwk "mangsa" gune ambulan.
lepas tu, demo padamkan fire.

tu je. tp speselnye kan, lepas tu dorg bg sahur free. heeee~ bagus jgk an wat bolan2 posa cmni.

hnye pic lori bomba aku dpt.
moto yg semart x dpt la. uhuks~

17 comments:

  1. ok le tu.. at least dapat makan free. Nak best lagi suro diorang demo bakar ayam panggang pastu padamkan api dan makan.hehe

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah ley makan free gaks kan..yg baru bgn tdo tuh, tadewlaa na marah sgt kan bila dikejutkan macam tuh.. dapat makan free kira berbaloi laa.

    ReplyDelete
  3. hehe..demo ehh..erm sweet xpnah lalui pon..sbb xpnah dok asrama..hehehe..

    ReplyDelete
  4. nasib baik sempat.. kalau tak sure rentung.. hehe..

    ReplyDelete
  5. huhu..paling x suker fire drill..nak2 bile dorg wat time exam! huhu

    ReplyDelete
  6. munim: heeee.gmbr ko wtpe? :P

    sweet : nnt dok asrama merasele.hehe

    ezany : sempat je. dah x tdo kan?uhu

    kak fatin : haaa btl gk tu. de gk org merungut smlm.dorg de test.hohoh

    ReplyDelete
  7. owh..
    aku tak pernah lak kena..
    padahal dari sekolah ag duk asrama..huhuuu

    ReplyDelete
  8. iskk. tahun lepas kt kolej ko takde ke? ke ko tido?hahahaha

    ReplyDelete
  9. Salam.. ingatkan ada perkara serius yang berlaku.. rupe2nya.. latihan kebakaran yer.. (^__^)

    ReplyDelete
  10. kat uum ni pun same..
    ske sangat wat fure drill ni biler dak2 aru masuk..
    menyampah..
    bariu nak layan facebook, tiba2 blackout..hehehhe..
    tapi sini tak de sahur free sebab wat sebelum pos ehari tu..

    ReplyDelete
  11. hehehehe. bagus gk die wt bulan pose. sbb org terus bgn sahur kan? hehe

    ReplyDelete
  12. tu lah pasal..
    kalau bukan lan pse..
    nak je lempang incik bomba2 yang kacak tu
    hhehehe

    ReplyDelete
  13. wah..posa2 pun ada fire drill ? ni taktik licik pakcik2 bomba nak tengok awek2 muka kuyu..hehehe

    ReplyDelete
  14. cik peanut: hhehe tu sgt2 :P

    am : ahahaha. pakcik bomba tu happy je pagi2 buto pon.ngeh2~

    ReplyDelete