(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Friday, October 9, 2009

Jatuh?

semalam, aku tengok Buletin Utama jam 8 *ceh,skema!* adela berite pasal World University Rankings.


berita baik utk UM, tetapi berita buruk utk UKM *my study place*. ohh kuciwa. turun 41 tangga tu. aduuhh, kenape ek? even masih second place in Malaysia, tapi anytime anywhere USM boleh mengalahkan UKM ku Tersayang! *ceh, tercabar lak*.
semalam aku dgr NC UM cakap, sejak die jadi NC, die akan cube utk naikkan balik ranking UM jadi top 200. dan beliau berjaya! ohhh, seronoknye beliau kan? i wish 1 day, UKM will rise again. terlalu jauh perbandingan UM & UKM tuh. almost 200 tangga bezanya.
dulu, aku tak pernah tau UKM ni 2nd U terhebat d Malaysia. since last year baru tau. ohh, berbangga juge. tapi xleh riak lebey2 kan? syukur dpt belajar dlm UKM ni :) *wlopon impian nak belaja di UM, tp msh bersyukur*

footnote: do something pls for UKM's sake.



7 comments:

  1. haaa..jge2..kmi usm nk p kjar ukm sat lg ni..hek3~

    ReplyDelete
  2. ala....ape jatuh sgt UTM ni...sadis~

    ReplyDelete
  3. UM tinggi ~~ tahniah ~~
    kepada students UKM, try harder.. best of luck,

    kakakakaka ~~

    ReplyDelete
  4. cehhh! takde2. usm xleh lawan.hahaha
    ehh UTM naik laaa. bukan turun.

    ReplyDelete
  5. err xtaula. tp adela tu caranye kan? :)

    ReplyDelete
  6. hooo... 3 university yg aku betul2 nak jejak adalah UM,USM dan UKM

    dulu aku bekas pelajar pasum (UM la kan)- great moment ever~

    skang pelajar USM (4 months to go)

    pernah buat attachment di HUKM (UKM gak la kan)haha...
    so,alhamdulillah...i like...weee =p

    tak kesah la ranking mane2..
    dah pernah jejak sume..means sume aku syg~

    ReplyDelete