(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Thursday, November 25, 2010

Tadaaaa! New Look.

Hye. Salam Khamis.
Wahh. Banyak pulak entry cuti-cuti ni ye? Biasa lah, dah bosan tak tau nak buat apa bila mengadap laptop ni, cuba la cari something hendak di"entry"kan. Macam yang korang tengok lah, blog aku dah berwajah baru! Tiada lagi belang-belang TAPI warna warni tetap ada ! Hehe. Itu lah aku, memang suka warna ceria macam ni. Sekarang berubah ke polka dots pulak dah. 

Template lama lupa pulak nak print screen. Tapi template tu memang dah lama gila aku guna. Berbulan-bulan kot. Rasa sayang pun ada. Sebab customize sendiri kan? Bukan ambil template, just copy and paste je. So banyak usaha dicurahkan untuk template lama tu. Tu guna lama. Hehe. 

Asalnya, aku nak buat style lain blog ni. Tapi buat-buat, tak jadi je. Lepas tu, banyak code blogger dah tukar. Sumpah aku jadi fed-up ! Lepas tu, godek punya godek, ni je lah yang mampu terhasil. Rasa macam boleh buat better tapi lain kali lah. Penat owh ! Header yang aku guna tu, semua hasil dari Contest aku satu ketika dulu. Hoho. Bukan aku yang buat pun header tu. Ngeeeee. Header yang aku tengah guna ni hasil ciptaan Ika, budak UKM jugak. Blog dia sangat COMEL dan kreatif. Korang boleh pergi terjah sekarang. 

Simple dan kosong je kan blog aku ni? Memang takde ape pun, melainkan entry dan Facebook Page kat bawah. Haha. Memang ringan gila lah blog ni. 


Hah. 23 seconds je. Ngeeee. Sukaaa ! Tulisan yang digunakan memang gedabak habis. Kalau salah baca jugak tak tau la. Haha. Gambar pun harus lah gedabak sebesar page ni jugak. Tapi actually aku macam nak kasi adjust sikit header tu. Semacam je dia tergantung kat situ. Terpisah jauh dengan entry. Hohoho. Nanti-nanti lah, kalau rajin ! Ahaks. Lagi satu, aku tak tau kenapa line belah kanan huruf tertindih dengan line kalau aku buat justify macam entry bawah, anyone boleh tolong? Huhu. So,
Apa komen korang untuk new look blog aku ni? OK atau TAK?
Haha. Tengok, blockquote pun polka dots. Hakhak. Jawab ek. Sekian.


hah bertindih kan kan?

70 comments:

  1. sama2 la kite tuka background blog ye...sama la plak polka dots ;P

    tapi aku failed bab nak tuka header ni...ntah bile nak tuka jugak..haha..

    ReplyDelete
  2. polka dot kau ni banyak sangattttt~ HAHAHAHAH! :D

    ReplyDelete
  3. ntah nk komen jgk. nice try tuka layout bulat besar, bulat kicik. ery comey camwhore.........

    ReplyDelete
  4. wahhh...farieha...
    nice la
    hehehehehe....
    lagi2 lebih ringan..
    tu diaa...besa n lebar ko punyer entri nie...hehehehehe

    ReplyDelete
  5. adehh
    sumer dah nk wat 1 column layout je ni
    mcm belog Achu lak..
    hehe
    tp polka dot ni byk sgt la
    try kurangkan tgk



    Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

    ReplyDelete
  6. suka..suka!!
    sebab fokus lebih pada entri.

    ReplyDelete
  7. ssh den nk baca komen org lain.hehe..

    ReplyDelete
  8. ko bkn minat belang2 ker? ni dah polka dot lak. ehe. aku lg suka yg lama. lg nmpk kms

    ReplyDelete
  9. memang kat komen2 semua transparent ek?? susah nak baca komen la ery.. heheheheh.. overall dah ok.. suka! sweet simple nice

    ReplyDelete
  10. header nampak tergantung sebab iklan nuffnang yang sepatutnya between content tu berada disana

    ReplyDelete
  11. ehem2..cun la blog awak~~

    p/s: header aku buat tersimpan lagi x??

    ReplyDelete
  12. nampak kemas and cool juga sbb dah xde sidebar...tp tang header tu mcm agak kucar-kacir dari segi warna sbb mixed up dgn background yg colorful juga...klu plain ok kot..tp since u suka colorful apa bleh buat..or if only u can change the header with something plain hihihiih...just my two cent :D

    ReplyDelete
  13. rina pon plan nak tukar dah lama tapi kalau dah tukar satu, nak kena adjust haeader la nu la ne la. adoi la.

    tapi polka ni chumil gipun rina memang suka giler polka!

    ery tak jadi gadis belang dah la eh. kui3

    ReplyDelete
  14. uiks, dah tukar,,tapi serius ringan gila sebab takde banyak perabut lagi.

    Latest Entri :
    Perjalanan Hidup Sebuah Blog

    ReplyDelete
  15. @Admiral Hafiz
    aku kan kembar achu
    hahahah
    aku tade niat nak tiru weh.
    cuma aku byk wat mende x jadi. tensen aku! huhuhu

    ReplyDelete
  16. xnampak link komen
    besarkan sikit kot post width...xdela bertindih...
    xpon check die punye margin

    ReplyDelete
  17. walawehhh lawa siottt. skrg orang guna 1 layout je kan? baru puas nak baca. nice errrrrrrrrrrrrry ;p

    hoi, x sebut pun pasal aku (tiba tiba emosi)

    ReplyDelete
  18. hamekkkk kau!! besar gila.. hahaha :D
    baru ni baru.. eh, dahtu link2 kau memang dah ghaib ah semua?

    ReplyDelete
  19. @Liyana Lunia.
    hahaha aku baru nampak 1 blog yg guna 1 layout.
    ada lagi ke? ngeeee.

    ReplyDelete
  20. @molmolla
    link memang dah lama ngaib ah!
    cisss
    emosi aku, ko x perasan!

    ReplyDelete
  21. laju gilak bukak
    huhu
    mcm ne buat??

    ReplyDelete
  22. @akmalhilmi
    haha camne buat apa?
    aku gune template designer je.

    ReplyDelete
  23. seriously comel new look ni..
    suka suka suka la..
    tp tak reti nak buat mcm ni

    ReplyDelete
  24. haha.
    lawo ah.
    simple je.
    dah takde widget2 dah.
    XD

    ReplyDelete
  25. Lama tak menyinggah sini.
    Cantik blog.
    Polka dot itu sgt comel.
    Tapi sidebar memang saje tak buat ek?

    ReplyDelete
  26. budak tadika pon laju je baca blog ko neh ery.
    besar benor tulisannye ;)
    oke oke! :D

    ReplyDelete
  27. suka, sebab simple, less is more lah :B

    ReplyDelete
  28. salam...

    saya just blogwalking. br tahu pasal blog ni..

    wow..cantik la new look..nice!!

    anyway, kalo ada masa silalah menjelajah ke blog saya.

    regards,
    BLADE EDGE

    ReplyDelete
  29. @tia
    hahahaha.
    kan bagus untuk mata tu? :P

    ReplyDelete
  30. wow!!!
    laju dan menarik..
    kena cek tiap2 hari ni..
    heheee

    ReplyDelete
  31. cantik2....
    1st time datang cni. salam kenal dr followers anda.

    ReplyDelete
  32. tuka2 template nie syok jg..utk kepuasan sndri jg..hehe

    p/s: Terima Kasih kerana sudi memberi komen di blog saya..Sebagai balasan saya membuat kunjungan balas ini ke blog anda..=)

    ****KLIK ENTRI TERKINI DISINI****

    ReplyDelete
  33. wah lawa2. simple and nice je. nk baca pon x boring :)

    ReplyDelete
  34. sangat kewl lah dear.
    senang fokus nak baca entry. ;)

    ReplyDelete
  35. macam lampu lip lap kat template neh

    gagagag :)

    ReplyDelete
  36. ok lah.,
    simple gitu.,
    ringan lak tu.,
    tapi polka dot tu buat aku pening.,
    hahahahaha.. :))

    ReplyDelete
  37. apa yang bertindihnya..?
    takdepun..
    hoho~

    ReplyDelete
  38. Ok2, comel sesangat *thumbs up*... Huhuhu bila Hikari pun nak ada blog comel cenggini *o*

    ReplyDelete
  39. @mie
    errr takyah cek tiap2 hari
    bukan tiap2 hari update pon
    hahaha
    btw, tenx :)

    ReplyDelete
  40. @Jey Yusuff
    haha
    are u sure 1st time?
    rasanya 2,3 kali dah kot
    ok takpe :)
    thanx

    ReplyDelete
  41. amik ko besa gedabak tulisan..haha..celik mata aku nak baca..hua3..

    ReplyDelete
  42. aiseyyy...
    dah tukar la...
    lame betul aku tak melawat kat sini...
    huhuhu...
    sori ye...
    bz lately...=(

    ReplyDelete