(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Sunday, February 20, 2011

Split Personality.

Hyeeeeeeeee. Assalamualaikum !

Split Personality ni lebih kurang macam ada 2 personality kan? Alkisahnya begini .... Hari tu, lepas pergi Gath SB tu, malam tu aku pergi dinner dengan Eazy dan adik dia, sebab dia hantar adik dia kat UKM. Adik dia junior kolej aku je kot. Hak hak. Baru tahu, pasal aku pun dah tahun akhir, so aktiviti kolej dah tak aktif langsung. Dok bilik, online study je. (ceh ye ye je study tu) Masa makan tu aku pakai simple dan nerd habis ! Eazy pun macam terkejut tengok aku. Keh keh. 

"Kau pergi kelas pakai macam ni ke macam siang tadi?" 
Nampak sangat kemusykilan dia di situ. Ha ha ha. 

"Macam ni lah aku pergi kelas." 
:-o Terkejut dia. Wakakakakaw.  

Gambar-gambar yang selalu aku upload kat blog dengan Facebook, mesti gambar yang bergaya lah (walaupun tak lah bergaya mana), so mungkin ramai taktau aku ni kalau gi kelas or keluar makan macam mana. Nak tengok? Aku tak kisah pun tunjuk kat orang. Asalkan aku adalah aku. Kikikiki. 1st kasi tunjuk gambar yang biasa orang tengok la. Hahaha. 

Terbaru; gath hari tu. Muka memasing nak ganas, kecuali gadis itu. Hihik.

Tak style langsung aku pakai bagi aku. Selekeh ada lah. Orang tak reti nak bergaya camtu la jadinya, selekeh. Wakakakakaw. Okay, sekarang tiba masa untuk reveal cara pemakaian aku pergi kelas atau keluar makan dekat-dekat. 

Skema x skema? Siap lab coat taw. Hahaha. (Gambar takleh besar lagi? :P)

Eh, kenapa aku pakai lab coat? Sebab aku belajar course Kimia. Makanya, selalu lah masuk lab, tapi ni gambar tahun lepas. Haaa camtu lah keadaan aku pergi kelas. Pakai spek. Pakai tudung bawal je. Tak ada lah lens warna warni ye. No make-up. Hak hak. Pakai pun tshirt and jeans je. Erkk sini boleh pakai sesuka hati, baju kurung jarang sekali pakai. Dah tahun akhir ni lagi lah, baru pernah pakai sekali ! Hahahaha =)) 

Cara pemakaian mempengaruhi perwatakan korang. Setuju tak? Aku setuju :) Sebab kalau aku pakai nerd-nerd camni, perangai aku jadi cam baik je. Pendiam je. Hak hak. Kalau pakai baju kurung tu lagi tak payah kata lah kan, memang sopan habis. Kikikiki. Ni bukan hipokrit tapi dia macam automatik. Yelah, pakai  baju kurung buat perangai tak senonoh, tak ke macam o________O orang tengok? Hok hok. Tapi aku pakai apa pun, aku tetap menjaga adab dan sopan. Euuukkkk muntah korang baca. Hak hak hak. 

Korang ada tak split personality macam ni? Mungkin kat rumah lain, kat luar lain. Mungkin ? Share lah ;) Ce cite ce cite :P

Sekian. Wassalam !



Aiyok da fening nak ke gabai ke putrajaya?
Yang penting, test dulu pagi ni T____T

42 comments:

  1. ery baik? pendiam? *muntah* hahahaha..

    ReplyDelete
  2. Salam, ehehe patut buat muka ganas gmbr dgn bdk2 laki tu..kikiki


    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
  3. wah2x,,,siap buat entry ni..bagus2 hehe...
    apa kata ko pakai macam ko pegi kelas tu bila time gathering hehehe

    ReplyDelete
  4. Walaupun aku nampak macam giler-giler pada ko. Tapi sebenarnya aku seorang ustaz alim ulamak. Hah, split personality kan? bluek!


    Terbaru > Coke's Secret Formula - Coca Cola Ada Alcohol? >Kenduri Aqiqah. Jumpa Bean Moreno, Che Armster, dan.....? > Monday Blues

    ReplyDelete
  5. hahaha..lebih kurang la kiter...
    tapi keluar pun xdela bergaya sgt,,hehe

    ReplyDelete
  6. hahaha aku kalau dekat rumah selekeh gila woi.. serius... tapi bila keluar berjalan atas sampai bawah tip top ! keh keh

    ReplyDelete
  7. khik..rasanya setiap individu mmg ada split identity nih..

    ReplyDelete
  8. @Eazy Izzuddin
    kahkahkah namo la eazy
    ko je tau cane aku gi kelas
    ekekekeke

    ReplyDelete
  9. @J.M.R
    tak jugak
    ada org mmg beria berhias walaupun g kelas, or dekat2.
    hokhok

    ReplyDelete
  10. ohh. biasa la tu. ke kelas lain, keluar di rumah lain :)

    ReplyDelete
  11. kat luar ke kat dalam ke gaya sama jer.. tp perangai mmg lain sgt.. normallah rasanya macam tu.. eheh..

    ReplyDelete
  12. @me | is | aku
    biasa ek?
    tp org terkejut pulak
    nape? hahahahaha

    ReplyDelete
  13. @mR.sYaH
    normal?
    ok aku normal la maknanya
    hehehehhe

    ReplyDelete
  14. tang pegi lab tu mmg skema sket..sbb specky kot..

    tp bila ko outing nmpk keruggedan ko..hehe.
    yg penting jd diri sendiri je kan.. pakai apa yg kita selesa pakai.. imej tu melambang diri kita sebnarnye..

    penah jmpe ko skali je kot time gath GB tu.. masa tu ko nampak manis..hehe.

    ReplyDelete
  15. yeah! kita serupa. hee.. sy kalau gi kelas or dekat dekat pakai tshirt + cardigan biase je. ikut suasana and keadaan. takkan nak pegi kedai mamak pakai dress kan... hahaha

    ReplyDelete
  16. hahha..kelakau pulak aku tgk...split bender...split banana mungkin....ia sgt2 sedap key...:)

    ReplyDelete
  17. aku ade banyak personaliti kot..
    hehe..
    spek kau tetap menjadi pojaan hatiku..

    ReplyDelete
  18. @APi
    kahkah apesal dgn spek aku?
    merah yek?

    ReplyDelete
  19. sy pon mcm tu jugak..bila pakai baju kurung, jadi ayu la pulak..tpi bila pakai jeans, mak aih..hilang segala keayuan...hehe..tpi oleh disebabkn masa kerja kena pakai baju kurung, so lebih bnyk msa kena jadi ayu la..haha

    ReplyDelete
  20. pergi kelas tak yah lawa2.. nanti lecturer mengorat.haha

    Pendapat anda?
    Nombor telefon di facebook-sila jaga privasi anda

    ReplyDelete
  21. tudung bawal is much better
    seriously

    ReplyDelete
  22. @ARC™
    hahaha yeke
    tapi aku tak suka skema2 ni
    wahahahah

    ReplyDelete
  23. hahaha..asal atq sama je..cume kalo pakai heel or wedges..atq jalan sopan sikit..haha

    ReplyDelete
  24. okey jer ery...tpi jgn smpai...jmp org ni pakai tudung..jmp org tu buka tudung...or what so ever yg berkaitan dgn aurat lar. klu rasa tak pakai, better tkyah pakai tudung. klu rasa nak pakai. takyah ler on off sgt...it's my opinion. ...

    ler dh byk komen kat entry ni. aku je baru baca ..hihi

    ReplyDelete
  25. @forever love
    hahaha tu kena sopan sbb takut terpeleot :P

    ReplyDelete
  26. @Cik Norfa
    hahaha tu lagi konpius!

    cehh takpe2. komen dialu-alukan sepanjang masa. kikikiki

    ReplyDelete
  27. haha..athu xpe..tapi still jalan laju nie...hihi

    ReplyDelete
  28. oh student UKM...last pi sana masa ada open tournament taekwando kat situ...

    banyak kenangan kat UKM..paling best 2008..btw, apasal hang kecik sangat?? miyahaha~

    ReplyDelete
  29. split personality? reminds me of dr jekyll and mrs hyde.
    but i got a lot of personalities.
    hahaha

    ReplyDelete
  30. klo camtu definisi split personality..ak rse ak pown ad jugak la..hoho

    i follow blog u..follow i pnyer jgak ye :)
    http://oooemmgee.blogspot.com/

    ReplyDelete
  31. mehla sertai contest ini.... yang dah berkahwin/ belum berkahwin dialu-alukan..hadiah lumayan!
    http://berkatalahdia.blogspot.com/2011/02/contest-mesti-menang.html

    ReplyDelete
  32. aku akan jadi orang lain bila first time jumpa. dua kali jumpa, aku biol alam dah.. hahahahaha :D

    ReplyDelete