(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Sunday, March 13, 2011

3rd Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2011.

Hyeeeeeeeeeeeee. Assalamualaikum !
Google je.

Tajuk entry sangat direct kan? Okay, siapa tak pernah tahu event ni? Memang kesian lah >____< Tahun ni dah merupakan tahun ketiga Putrajaya mengadakan fiesta belon panas ni. Tahun lepas aku pergi, tapi tak berapa nasib baik. Nak tahu, meh baca kat [SINI]. Jadi kali ni punya aku nekad jugak nak pergi ! 
Tarikh : 17 - 20 MAC 2011 (Khamis - Ahad)
Tempat : Monumen Alaf Baru, Presint 2, Putrajaya
InsyaAllah kali ni tak pergi sesat kot, sebab dah pernah pergi. Hehehe. Apa yang boleh korang buat kat sana nanti? Macam-macam ada, nama pun FIESTA kan? Kalau macam tahun lepas, memang aku datang sebab nak tengok belon naik je pun. Tapi bukan setakat boleh tengok je, korang boleh NAIK belon panas tu. Ingat senang nak dapat peluang macam ni? 
Operating hours : 8.00 - 11.00 am & 6.00 - 9.00 pm setiap hari event.
Tiket kaunter dibuka : 7.30am untuk sesi pagi dan 5.30pm untuk sesi petang.
Harga tiket : RM 10 (Dewasa) , RM 5 (Kanak-kanak).
Satu belon panas tu maximum 4 orang sahaja.  
Terasa macam nak naik. Tapi mesti ramaii giler orang nak naik kan? Hohohoh. Tapi jangan ingat boleh naik belon je, HELICOPTER pun boleh kalau korang nak naik. 
Operating hours : 9.00am - 12.00pm & 1.00 - 4.00pm.
Tarikh : Sabtu & Ahad sahaja.
Fee : RM 130 per person. (Fuhh mahal, yela HELLY kot, bukan Hellioz.)
Boleh booking tiket kat SINI
Malam pulak ada Night Glow Balloons dan Fireworks. Mesti meriah kan? Dan ada jugak Extreme Games untuk korang yang suka sukan lasak macam Wall Climbing, Paintball dan seangkatan dengannya, korang boleh lah join kat sana nanti. Nak tahu apa lagi aktiviti ada boleh usha [SINI]. Mesti ramai gila yang akan pergi sana nanti, lagi-lagi hari Sabtu dan Ahad, so get ready lah dengan jam, parking tempat jejauh. Jangan merungut pulak. Hehe. Mungkin penting untuk korang tahu map. 

Ni Tapak Fiesta. K tu lah Public Parking.

Haaa pepandai lah kat sana nanti nak parking kat mana kan? Hihihi. Bagi yang nak tahu route nak ke sana, boleh kelik [SINI] untuk tahu hala ke sana. Nak naik bas Nadi Putra kat sana pun boleh. 

NADIPUTRA BUS SHUTTLE SERVICES DURING THE 3RD PUTRAJAYA
INTERNATIONAL HOT AIR BALLOON FIESTA 2011

17TH – 20TH MARCH 2011
No
Destination
Frequency
Service Duration
From
To
1
Park & Ride Precinct 1 – Dataran Putra
3rd Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2011, Precinct 2
Every 20 minutes
7.00am till 10.30pm
2
Putrajaya Sentral Park & Ride Precinct 7Every 20 minutes
3
Precinct 8, 9, 10 and 11Every 20 minutes
4
Precinct 14, 15, 17 and 18Every 20 minutes
5
Precinct 5 Apartment 5R1, 5R3 and 5R4Every 20 minutes

Wahh, kemain aku promo kan? Yeah, saje lah kan, sebab aku pun teruja nak ke sana. =) Korang boleh lah follow Twitter MyBalloonFiesta ni untuk tahu updates, dan bukak web dia untuk pelbagai lagi info. Siapa yang nak pergi sana nanti, meh la roger-roger aku, kot-kot boleh buat meet up terus kat sana kan? Hehe. Plan nak ke sana dengan member BLOGGERS hari Sabtu, JOM lah reramai =)


Sekian. Wassalam.


Isnin tu 21 Mac pulak, besday aku. Ekhem!

23 comments:

  1. jauh, penang & tmpat tu...
    kalau dapat p ni syok jua, x pernak pg lagi ni.... :)

    ReplyDelete
  2. aku tak pernah tau pun... kesian kan aku... wuuuu

    T___T

    ReplyDelete
  3. macam best jer tengok belon besau2 tuh.. huhuhu

    ReplyDelete
  4. maca best tapi tak dapt kot pergi huhu..salam perkenalan singgah dr twitter

    ReplyDelete
  5. aku penah pg taun lepas punya.tp ramai sgt org n aku rushing nak balik JB petang tu so x dan n naik. ever since aku dok sini sem ni, nak tunggu belon tu lepas subuh weh. xD

    ReplyDelete
  6. ari 2 pergi 2 kali.mula2 ptg sje lepak2 ngn member.. ari kedua pergi slps subuh trus bgerak.. nekad nk amik gmbr hot ait balloon berbekal kan dlsr pinjaman member.ngeh2.dpt merasa bahang api even xdpt naik.. mmg teruja hbis r ble dpt jd photographer kt c2.. xth lar kali ni dpt pergi ke x.mkin bz skg..huhuuh..

    http://leavinmasya.blogspot.com/2010/03/2nd-putrajaya-international-hot-air.html

    ReplyDelete
  7. Hekhekhek.

    jauhhhhhhhhhhhhh walaupun menarik. Ta dapat pegi =(

    ReplyDelete
  8. Dah .com dah skang. KelAAAAAAAASSS

    ReplyDelete
  9. err.. jap jap. korang pergi pkol bpe ni ?

    ReplyDelete
  10. mcm best tp xleh g sbb ade keje..kehkehkeh

    ReplyDelete
  11. tadi aku saje pergi ngan budak cosmat8, excited pergi 1st day..tengok2 tak start lagi..kol5.30 baru boley beli tiket tok nek hot air balloon..

    lepak jap alamanda sbb baru kol 3.30..tup2 dah kol 6 tu, keluar je dari alamanda, HUJAN! sentap aku.. T_T

    ReplyDelete
  12. Bersuaian dengan sempena cuti sekolah bawa famili melihat belon panas di Putrajaya

    ReplyDelete
  13. haaa!! ko tak pegi kan! booooo! :P *saje bikin panas*

    ReplyDelete