(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Tuesday, March 22, 2011

#wishlist21mac

Hyeeeeeeeee. Assalamualaikum !

Kahkah, tajuk tak boleh belah siap hashtag bagai ? Wabak Twitter dah tersebar sekarang ni, tahu tak? Kau baca sini lah apa #wishlist21mac tu. Ehh, tapi kenapa 21 MAC? Mungkin ada yang dah tahu, sebab aku kekecoh kat Twitter kan? Keh keh. Itu tarikh istimewa untuk diri ini, walaupun setiap tahun 21 MAC itu dilalui dengan biasa sahaja. By the way, 
HAPPY BIRTHDAY TO ME !
Ye ye, besday aku. Kih kih. Tanggal 21 MAC 1989, pada pukul 6.58 PM, aku dilahirkan dengan selamat ke dunia ini, hasil ibu dan bapa ku. Terima kasih ya Allah kerana kehadiranku di muka bumi, penuh dengan kesempurnaan, tiada cacat cela. Syukur =)  

Jadi, semalam (21 Mac) seharian memang penuh lah wall Facebook dan Mentions Twitter aku, wish Happy Birthday. Memacam style wish ada. Yang memang rajin, panjang dia taip dan suka aku baca. Tapi tak kurang jugak lah yang wish style keyboard tak cukup huruf; HB (Happy Birthday), SHL (Selamat Hari Lahir) , SHJ (Selamat Hari Jadi) . Heh. Memacam kan? Tapi syukur lah, korang tetap wish besday aku.

Virtual cake yang diberi oleh Daus. hehe Pink gituuu. 

Tapi sejak berleluasanya Facebook dan Twitter ni, sesungguhnya ucapan face-to-face dan dari henpon sangat lah berkurang. Yang wish by SMS cuma 6 orang. Yang wish by call cuma 2 orang. Heh. Kalau yang wish pakai kad, lagi lah harapan nak dapat! Hahaha. Tapi tu lah dunia teknologi sekarang kan. Nasib badan lahh. Hehehehe.

Jadi, dah 22 dah umur aku tahun ni. Haiyooo kahwin pun dah boleh kan? Keh keh, tapi persiapan rohani belum lengkap >___< Lagi pun siapa nak kahwin dengan bebudak cam aku ni? Hehhhh. Bak kata orang, Age is just a number. Malu nak mengaku umur? Tak pun, atau pun belum lagi? Haha. Buat apa lah kan nak malu, aku ni awet muda kot. Opsss #perasan pulak. Keh keh. Baidewei, dalam salah 1 #wishlist21mac aku, aku ada tuit macam ni ;


Dan dibalas oleh Nazim Othman (pelakon Begitukah Cinta) ;


Hahahahaha TERUJA gila aku! Sebelum tu dia dah sekali reply tuit aku, ni kali kedua. Keh keh keh. Ni bukan bodek or nak attention tahu? Itu cuma wishlist, heharap lah dapat jumpa. Kikikiki. Faizal Tahir aku tak mention sebab dia dah tak main Twitter dah sekarang. Huhuhu #frust.

So, Happy Belated Besday to me, semoga aku dikurniakan kesihatan yang baik, dan keteguhan iman yang semakin bertambah, Insya Allah, dan semoga bertambah matang. Kikiki. Terima kasih pada semua yang wish. Ekhemm, takkan wish je kot? Hadiah? Keh keh keh #joking.

Sekian, Wassalam !


miss si Jambuu. Kikiki.

29 comments:

  1. wah3x gitu...
    kalo ko nak jumpa nk ikut hehe
    xD
    happy birthday!!
    xD

    ReplyDelete
  2. atq wish bzdy through entry kan.?

    ReplyDelete
  3. eleyh kaw
    nk FT je
    aku taknak jmpe g ka??
    hahahaahha

    ReplyDelete
  4. satu g semoga bertmbh gemok.. jgn cekeding je.. hahahaah

    ReplyDelete
  5. wahhhhhhhhhh..sudah tua mae..

    ReplyDelete
  6. Hihihi... segan eden sebab kek terpampang kat blog akak.. Harap kek tu tak masin la hendaknya... hak3

    ReplyDelete
  7. hehe. happy belated bday.! lg 2bulan my turn lak! XD

    ReplyDelete
  8. kemain kau kan, nk jugak update kat sini. kau mmg sengaja. sentap! hahaha ;D

    ReplyDelete
  9. alahh jumpe aku dah cukup dah.xyah jumpe nazim tu..same je ape...HAHAHAHAHHA..okeyybai.

    ReplyDelete
  10. hepi brthday to you n me. yes!! brthday kita sama. check it out.

    ReplyDelete
  11. xpela walaupun terlambat.. happy belated day...
    semoga diberkhati hidup di dunia dan akhirat... :)

    ReplyDelete
  12. "Lagi pun siapa nak kahwin dengan bebudak cam aku ni?"

    TOUYA !

    ReplyDelete
  13. peerrgghhhh!!! pemes siot erryy skrg ni...bangge aku ko stalk aku...ekekkeke.... :P

    happy belated bday eryy...aku dah wish kat fb, wish lg kat sini..cume xwish kat hp jer...ekekeke... :P

    semoge makin besar dan booolllaaattt mate ko yer...aku syg kawan blogger aku yg sorg nie... :)

    ReplyDelete
  14. Happy Birthday Kak Ery!

    kenapa kau jadi kakak pun aku tak tahu tapi aku doakan di harijadi kau yg ke23, kau dah berkawin dengan nazmi tu. amin.

    ReplyDelete
  15. asal ni? HAHA tak paham aku.

    kahkahkahkahkah

    ReplyDelete
  16. hahahhaha...kawin dengan nazmi..amin..aku doakan..aku puasa kalau ko kawin dgn dia..hihayyy

    ReplyDelete
  17. untung laaa... kalau ngan asip.lgsg xnak jmpe! grr!!!

    ReplyDelete
  18. happy birthdayyy!
    kalau nak jumpa dengan nazim tuu, ajak la saya jugak tau. hihi

    ReplyDelete
  19. Alamak..dah terlambat..apapun,happy belated birthday..may ur wish came true..

    ReplyDelete
  20. Fariha!!! lupa gituuuu birthday hang.
    Kali ni aku tak tulis HB. Sebab cukup je huruf kat keyboard aku.
    SO... Happy Belated Birthday!

    Bila nak datanggg jumpe :)

    ReplyDelete
  21. salam,
    mengunjungi rakan2 blog;)
    slmt berkenalan,
    blog apisv2

    ReplyDelete
  22. Happy Belated Birthday Ery!!!

    Mana tau nanti terserempak Faizal Tahir =))

    ReplyDelete
  23. happy bufday ery.. smoga bahagia salu. kehkehkeh

    ReplyDelete