(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Thursday, March 3, 2011

New Domain, One Step Forward.

Hyeeeeeeeeeeee. Assalamualaikum !

Ekhem ekhem. Perasan tak perasan tak? Ok, perasan apa? Perasan tak URL atas ni dah lain? Ekhem ekhem. 
Dulu : http://lapinkyery.blogspot.com/
Sekarang : http://www.eryfarieha.com/
Hah, kan lagi senang nak ingat kan kan. Nak sebut pun senang, nak taip pun senang. Actually domain ni hadiah dari contest blog Ayie. Thanx to him, aku menang, so dapat lah hadiah domain. Kalau ikut aku nak tukar domain memang LAMBAT ler. So bila dah menang, aku pun terima je la kan. 

Tengok kawan-kawan seperjuangan macam Kech, Yus, Nik, Serol, Eazy, Nurain dan lain-lain dah upgrade ke [dot] com , teringin jugak, tapi nak FREE punya pasal, sanggup join contest bagai kan? Hahaha. Ala free untuk setahun je pun. Bukannya seumur hidup. Lepas ni tetap kena bayar tahun-tahun. Ke ada orang nak sponsor aku? Uhuk uhuk. 

Domain adalah under iHosterz. Hanya RM 29.00 setahun ! Murah kan? Hah, apa lagi? Kalau nak beli domain, boleh lah contact Amiruldin. Saja aku bagi link FB, senang korang nak contact kan kan? Lepas domain, kita cakap pasal hosting pulak. Ok, aku dapat 2 hadiah tajaan hosting selama setahun dari Yanmieonline dan Aizuddin. Dua-dua hadiah aku tak tebus lagi, pasal aku tak reti dan tak nak bersusah payah nak tukar wordpress. Heh. Belum bersedia, dah lah memang tak reti bab-bab ceni. Kui kui. So satu per satu lah tukar. Hosting tu lain kali lah. Heh.

So, Alhamdulillah, blog aku dah maju One Step Forward. Ceh, ala-ala nama blog Aslann pulak an an? Haha. By the way, korang jangan nak buat ayat gegedik macam Akmall eh,


Takda makna langsung ayat kat atas ni. Kau blogspot ke, [dot]com ke, tak ada beza lah. Lagi-lagi blog macam aku ni, bukannya informative blog pun. Hak hak. So chillex je ok memasing? =) Tapi header still URL lama. Hadoiii, tu biar lah dulu. Haha.

Sekian. Wassalam !



domain baru, semangat baru, mungkin?
sesape yg ada letak link aku kat bloglist, korg kena tukar URL tu.

66 comments:

  1. perghhh
    hebat
    hahah :)
    wolcome weyh

    new entri
    http://gengblogger.com/v/381445

    awesome siot bila pgl mcm tu kat lecture aku
    hahahaha

    ReplyDelete
  2. wah...dh pakai domain yep..jgn lupakan blogspot!!hehe =p
    btw,thniah menang!!

    ReplyDelete
  3. wah dah pakai dot com..congratz....heeee
    Tshirt Watak Angry Bird dari Zicco! http://gengblogger.com/v/381451

    ReplyDelete
  4. nape ko dh xde dlm bloglist ak ye?? huhu

    ReplyDelete
  5. @Annis Suzana

    Tukar url lama dia kepada yang terbaru

    ReplyDelete
  6. okay fine. syaz jelesss. hehe

    ReplyDelete
  7. camni la ,x join ngn geng2 belok sepot dah ,haha ,anyway congrats hehe

    ReplyDelete
  8. tahniah. domain sendiri baru mantopp!

    ReplyDelete
  9. Aku xnak kawan Ery! heyy guna nama blog aku!! Lalalalalalala.

    ReplyDelete
  10. Amboi. Jangan tak lepak dengan kami2 di blogspot ya ! Hahahha.

    ReplyDelete
  11. kita tak boleh kawan dah lepas ni. bye ery. ini komen terakhir.





    *cewahhhh! hahaha*

    ReplyDelete
  12. Congratz!!! Sudah satu langkah ke hadapan... ^_^

    ReplyDelete
  13. tahniah, cumenye ilang PR, ilang sume links, reset alexa bla3

    ReplyDelete
  14. @aslann
    pinjam la lann
    aku bagi trafik tu
    aahahaha

    ReplyDelete
  15. Ehhh ery ngumpat ain sbb mention name ain.hehe

    nway tahniah!! Rs semangat nak blogging kan bile dh berdotcom?hee

    ReplyDelete
  16. @ARC™
    errr boleh aku cakap aku tak kisah semua tu?
    PR, alexa aku memang tak check. hahaha
    link tu pulak kalo tengok statistic, tak banyak datang dari blog lain.

    ReplyDelete
  17. damn... dah sedia komen laks dia.

    ReplyDelete
  18. wah3x...
    welcome to the club...ada geng hehe
    sama2 lah kita
    dotcom hehe
    mari berblog! xD

    ReplyDelete
  19. Assalammualaikum, tahniah dh berdomain. nie cuma domainkan tapi masih guna flatform blogger.com kan?

    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
  20. yeay! ery ade domain sndri sudahhh...takde dahla lampin ery pasneh kan?hahahah

    ReplyDelete
  21. wah da maju setapak, congrat!!!!

    ReplyDelete
  22. congrates..hadiah hosting weirdobytes tu sila tuntut segera..hehe

    ReplyDelete
  23. nak tiru jugak la ayat akmal. hehe.

    tak lepak dengan budak blogspot ag dah la nanti :P

    eyt salunye, orang kalau dah tukar domain, sume pon tukar, ery bila ag.

    ReplyDelete
  24. abis ar pasni ery naik entry komen pasal dak2 blogspot =.="


    kehkehkeh

    ReplyDelete
  25. hehe..welcome to the club dot com

    ReplyDelete
  26. fuyyo congrats on your new domain!

    ReplyDelete
  27. congratz.. singgah kat umah bru u ni kjp.. bez2..

    ReplyDelete
  28. wah, dah ada domain baru..tahniah :)

    ReplyDelete
  29. @yanmie
    haah kak
    hosting belom tuntut
    hahahaha

    ReplyDelete
  30. @yoy
    alamak alamak
    tak reti laa
    cane nak tuntut ?
    :P

    ReplyDelete
  31. @.::WaNiE::.
    hahahahahahaha
    takda makna kak
    kejam sangat tuh!

    ReplyDelete
  32. @adrinaqamarina
    sabar la rina oii
    byk keje oo nak tukar semua tu
    huhuhuh

    ReplyDelete
  33. nak jugak....
    tapi bila entah,..
    harap yang free jugak ni..
    hahha

    ReplyDelete
  34. tahniah.. alang2 tu patutnya pindah wordpress terus lg bagus.. hehe..

    ReplyDelete
  35. @ezany
    tapi sayang blog ni
    penat hias cecantik
    wuwuwuww

    ReplyDelete
  36. habislah. lepas ni xnak lepak dengan CB, CB dak blogspot. T____T

    ReplyDelete
  37. tahniah3....welkem tu de kelab kelib kelub :D

    ReplyDelete
  38. kak ery biela join segmen yg abg bro buat salah ke perigi mencari timba..huhu...

    ReplyDelete
  39. wah bestnyaaaa ery!! tahniah!! ni yg berkobar2 nak tukar jugak ni. huhu..

    ReplyDelete
  40. alah ery..belaje la epul pulak DOMAIN..
    nak .com jugak mcm ery...:)

    hehehe..xde hadiah ke?

    ReplyDelete
  41. wakakaka....

    nice2... welcome2... hoho

    ReplyDelete
  42. aku tak tukar link ko pon...dia dah tukar kan sendiri..

    ReplyDelete
  43. pergh..dah pakai domain sendiri..#jeles

    ReplyDelete