(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Monday, December 14, 2009

Mengambil Kesempatan Betol!!


alhamdulillah. selesai dah kenduri kakak aku. berlangsung pd sabtu lepas (12/12). alhamdulillah smenye okay. walopun ade gak la berlaku ketidakpuashatian aku ni. kalau penat tu, mmg la penat. aku layan tetamu, aku jugak la yang kene bagi door gift. yang laen dok duduk je. haishhh, busy sungguh mereka kan? hehh. T__T
pagi tu mmg la sibuk kan. maklomla, sme sedara kumpul umah aku. ehh takla semua. semua sedara belah mak je. so, time tu la berebut2 nak iron, nak mekap. hehehe. sbb family ramai perempuan. mekap aje kejenye. aku mekap simple2 je psl takot cair nnt berpeluh2. hehhhhh (kulit bermasalah mmg cenggini).
so tema yang diberikan adalah Maroon tp aku rasa lebih kepada Merah kot. so adik beradik aku semua pun pakai merah / maroon. kebetulan je pun mmg dah ade baju merah/maroon ni. kecuali mak abah aku. dorg takde baju merah. alahaii cian. tp mereka sehati berdansa memakai baju biru.
seronok jugak laa. sbb ade kwn2 lame time kat ipoh/johor dulu datang. psl makpak dorg kawan dgn makpak aku, so anak2 pn berkawan jgk le. kawan2 yg aku jemput, yang datang 3 je pun. kak fatin, abg ariff,atok & anur. tenx ye korang! wlopon sesat2 jgk nak sampai.(umah aku sape dtg x sesat mmg AJAIB lah)

ni cerita hangatnye!dalam pada orang sibuk kenduri2 ni, adela seorang makhluk ALLAH yang sangat JAHAT mencuri duit dalam rumah. ohhh bodo~ tp tak disedari oleh sesiapa. bile da habis semua, baru sedar. kakak aku hilang duit beribu jugak. tok aku hilang semua duitnye. mungkin mase dia curik ni, mase pengantin dah turun. sbb sebelum pengantin turun, semua ade kat atas. then pengantin turun, kosong kat atas. bawah sedara belah abah duduk. time tu la hilang. korang bayangkan la (bayangkan taw) situasi die cmni :

dompet tok aku memule ade kt bilik mak aku. bile jumpe semula, ade kat bilik kakak aku yang hilang duit beribu tu.

means : pencuri tu mmg byk mase masuk bilik mak aku, bilik kakak aku, then simpan balek beg kakak aku tu. tp beg atok aku tu dia x letak balek.

aku mmg rase marah sgt. kakak & atok aku yang hilang duit tu lagi laa. WALLAHUALAM sape yang buat. xtau nak syak sape. pencuri tu biarlah. bukan HALAL pun duit die guna tuh.
ape yg aku doakan adalah supaya dia diberikan balasan dr ALLAH x kira la kat dunia ke akhirat. dia hidup dgn duit HARAM sampai bila takkan berkat apa yang dia buat.

memandangkan ni 1st time kami adakan kenduri kat umah (b4 dis wat kat dewan besar), so ni 1 pengajaran la. buat kat dewan besar tu lg selamat. hehhh. pasni turn aku, nak wat kat dewan je lah. huhuhuh.

moral of the story :
1) sape2 buat kenduri lepas ni, please la BEWARE dengan mengunci semua pintu dalam rumah tu time kenduri or TAKYAH bukak langsung pintu depan umah. hahahahaha (mcm kijam sgt plak)
2) kepada pencuri, tolong la bertimbangrasa sikit. org da bg makan free, kau lg nak mencurik. bertaubat la weh!!!

aku (kasut pengantin tu)

pasangan pengantin HOT gitu!

for more pics, klik HERE.

8 comments:

  1. salam..asik u je p knduri org..yg tuan punye blog ni bile le plak...hahha

    ReplyDelete
  2. salam..asik u je p knduri org..yg tuan punye blog ni bile le plak...hahha

    ReplyDelete
  3. hahahah..pencuri!!mase akk rK kawen pun camera olympus ilang...haish.....heheh..congrate kt akk mu.

    ReplyDelete
  4. yups
    pencuri time2 orang busy tu la dia amik kesempatan

    ReplyDelete
  5. hisham: ni my sis nye wed la. i bile? tunggu dan lihat je.hehehe
    RK: bodohh an pencurik2 ni. huhuhu
    hans: tulaaaa. menda da nak jd.huhu

    ReplyDelete
  6. amboi~



    hot giler ah kawan aku sorang ni~


    ashu in red~
    eva?
    ehheheheh~

    ReplyDelete
  7. hehehhe. kne same hot dgn pengantin :P

    eva pkai skirt pink. hoho~

    ReplyDelete