(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Friday, December 25, 2009

Girls = Mekap?

merujuk kepada tajuk entry di atas, adakah Girls=Makeup? oh tidak. sbb aku sendri tak makeup sgt. tp aku jenis yang x bermekap mungkin disebabkan faktor sekeliling. kakak2 aku pun bkn jenis suke mekap all-the-time. kadang2 bila ade event special je diorg mekap2. mak aku pun tak suke mekap sgt. kawan2 aku? lagi la takde yang bermekap sgt. dr kecik sampai besa, kwn2 aku sme jenis simple n cun. ceh! kalo dorg mekap pun, just compact powder + lip balm. macam aku jgk la. tp kdg2 tu teringin jgk rase nak mekap cantik2 mcm jurumekap kat kaunter mekap tu kan. KADANG2 je lah. bukan selalu. diorg mekap heavy woo. tp aku takleh nak mekap mcm tu sbb kulit aku sgt2 lah berminyak. sbb tu la bile ade event je aku mekap. mcm dinner ke. ape2 event yg tak membuatkan aku sweating. heheh.

so nak tanyela pd bloggers di luar sane.
utk perempuan, korang suke mekap tak? kalo suke, kenape? and vice versa. utk lelaki pulak, korg suke ke tgk pompuan mekap?

aku konon ckp tak mekap sgt, tp lately beli liquid eyeliner & blusher. tapi beli yg murah je. RM 10 satu. hahahaha. nak beli mahal2 pun wtpe, bukan pakai selalu, ye x? tp ape yg aku observed, liquid eyeliner yg 10 hengget ni lg cpt kering & x mudah tanggal dari liquid eyeliner yg aku beli harga lebih mahal. brand kne rahsiakan la. kang kene saman plak =.="

tadaa!

>>tringat jurumekap kt Elianto, konpius nak panggel Miss or Mr. hehh.

20 comments:

  1. haha~ ery...
    aku pung stakat pki compact powder n lip balm je.. xde lbey2,,
    klu rajin br tmbah mascara sket...
    nk gne eyeliner aku mmg xreti la plak...
    same cm ko la, klu ade dinner, wedding ke, br la b'mekup..
    tp xlame tahan mekup je,
    pastu mule la amek tisu lap muke..
    rase klu x mekup lg cun kot..
    aku mmg sgt xtahan mekup...
    berat muke aku jd nye.. :P

    ReplyDelete
  2. wahh pjg komen ko. ekekeke.
    btol3. students cm kite ni x rmai yg ske mekap pn kan?

    ReplyDelete
  3. aainaa suka make up...tapi tengok tempat n tengok mood...tapi kalo kuar jejalan tu make skit² je dahla...kalo ke kenduri tu tebal skitla...hehehe...;p

    ReplyDelete
  4. ooooo.
    takpe2. len org len care kan?
    kdg2 bile kite mekap ni, self confident jd tinggi cket. ye x? ;)

    ReplyDelete
  5. haha, main dgn eyeliner pun da blh buat muke berseri.

    haha, seryes.

    ReplyDelete
  6. tak suka mekap..orang lain makin cantik..aku mekap makin tak cantik..hehe..

    ReplyDelete
  7. betul²...kadang² kalo hanya kenekan eyeliner ngan lip gloss pun dah nampak cantik...takperlu lebih²...

    aainaa pun blaja make up sendiri....try n error....jangan takut mencuba...=)

    ReplyDelete
  8. dila: mekap natural je yg cantek. mekap heavy mmg huduh sket la. haha
    faridkamil: ehh. ko yg ske mekap ke ske pmpn mekap?ghaha
    ahfat: bagus2 :)

    ReplyDelete
  9. i xde laa t'lalu 0bses utk make up ny..
    tgk tmpt laa..
    tp i make up yg simple2 jewk..
    klau i xde m00d,
    juz pkai eyeliner & lip gl0ss jewk..

    *kiuwt laa blusher 2!!

    ReplyDelete
  10. em,i ske mekap tp ikot tmpt...
    klu stakat nk g cls,xde la mengada-ngada nk mekap... ^___^
    cukup klu i jus gne cmpct powder+lipstik(xske pki lipbalm)...
    tp,klu dh lmbt nk g cls tu boleh jd xpakai pape mekap lgsg...ngahaha~
    klu nk hang out ng membe-membe pulak,4 sure i mekap but not obvious sgt la. =D

    peace! ^___^

    ReplyDelete
  11. suka gak yg mekap ni. tapi berpada2 la. xde la nak masak kat dapur pun nak bermekap.

    ReplyDelete
  12. xreti la nk mekap2 ni..
    eyeliner ke blusher ke xreti nk pkai..
    slalunye pkai bedak baby tu ngan lipbalm je..
    hehe..

    ReplyDelete
  13. liez:same la kite. tgk mood jgk la. n tgk mase. kalo da lmbt, plain aje. hoho
    fiza: oh yeh? nape x ske lipbalm ek? kalo i nak pkai lipstick pn, i kne pkai lipbalm dlu. kalo x,lipstick x lekat.huhuh
    avid: ohooooo. ok2. melampau kot kt dapur pn mekap :P
    bam: keh3. blaja la slow2. aku pn blaja sendri2 je. heee

    ReplyDelete
  14. ajar aku pakai mekap.. ku tak pandai.. uhukzz..

    ReplyDelete
  15. jard: err nk ajar cne ek? org pn bru je reti sket2. lite mekap je reti. huhuh

    ReplyDelete
  16. suka sangat3 makeup!!!! dulu lagila makeup pergi mana2 saja. sekarang dah tak. sebab sekarang more to quality to quantity. dulu main beli ja apa-apa pun. sekarang ngada-ngada nak yang branded. haha

    ReplyDelete
  17. ohhhhhh. da besa2 mmg sll nak yg branded2 je. hehehhe. :P

    ReplyDelete