(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Tuesday, February 2, 2010

Eh, dah kempis!

sepulangnya aku dari Langkawi kelmarin (Ahad), kepulangan kami sekeluarga disambut meriah oleh "anak-anak" ku. ehhhh dahhh. aku tak ske skema2. tak retiiii. hehehe. "anak-anak" yang aku maksudkan tu anak-anak kucing aku la - Su, Rain, Popok & Ayu. aku tau, mreka mesti windu gle kat kitorg. dah 3 hari kottt tak jumpe, tak dibelai. tapi masih diberi makan oleh kakak aku yg sulung. 1 tabiat kucing yg aku suka, dorg mmg sygkan tuan dorg yg btol2 sygkan dorg. kdg2 terharu je tgk kucing2 sambut kite balek. semua berkejaran ke pintu pagar dgn miaw miaw nye. ouhhh comelnye ! aku pun windu jgk dkt kucing2 aku ni. 

sampai je umah, aku tgk Popok, "ehhhh, perut Popok dah kempis !", aku menjerit. dulu dalam entri ni, aku ckp Ayu yg bunting. tapi Ayu ni bunting cacing ! huhuhuhuh. bukan bunting, tp BUNCIT ! hakhakk. makan byk sgt. tu buncit. 2,3 bulan lepas tu tgk perut Popok (nama asal Tompok, tp Eva pelat pngl Popok, trus lekat name Popok) membesar. okehh. kali ni pnye besa mmg nmpk cm bunting sbb keras. Ayunye buncit lembik. hahaha. mmg takde bakat jd Vet. kucing Buncit dgn Bunting pun tak reti beza.. keh keh.
pastu, tibe2 terdgr suara anak kucing "miaww miawww". cepat2 carik. rupenye Popok beranak kat umah jiran kami, En. Jamil. kami pn trusla mintak anak kucing tu bwk balek umah kami. hehh sian Popok. beranak sekor2, kat umah org lain plak tu. uhukssss. hajat aku nak tgk kucing beranak tak kesampaian lagi. huwaaaaa. alololo shomels anak Popok. ade 4 ekor dan smenye Tompok2 ! 3 tompok oren, 1 tompok hitam. hahahaha. mmg sah nak Popok. 

tak sempat lg nak namakan anak2 Popok tu. jantina pun taktau. korang ade idea name2 kucing tak? kalo ade, boleh la bgtau. nanti name yg dipilih aku bg hadiah. maw maw? siyessss ni. ni mcm unofficial contest la. hehehehehe. ok dipersilakan semua~

 
ada 4 ekor tp tah mane selit lg 2 ekor. hehh.

4 comments:

  1. wah comelnya anak kucing... cianya.. harap dapat jga dgn baik sekali ...

    ReplyDelete
  2. insyaAllah. jage dgn baik. syg kucing2 ini~

    ReplyDelete
  3. namakan kucing sekor lagi tu leckooo :)

    ReplyDelete