(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Sunday, February 28, 2010

hoiiii. study tak habes update belog lagik. hehh.

tajuk sikit tak kene ngena ngan entry ni. tajuk tu sbg amaran kpd diri sendiri. tapi amaran tu mcm tak bg kesan je? isk isk isk T____T

skrg kolej aku sibuk berkarnival. ade la 1 booth Herbalife. penah dgr x? mesti penah kan? die mcm program menguruskan / menambahkan berat bdn, kurangkan calories dan bla bla bla ... macam2 lagi lah. aku pun pergi lah. byr RM 2 utk check semua2 lah, bukan stakat berat. disbbkan record tu die simpan, so ape yg ingat dlm memory 1GB aku ni, antaranye :

tinggi (agak2 sendiri je) - 150 cm (uih kemetotnye aku?)
berat - 43.8 kg (genapkan jd 44 kg la. beratnye T____T )
jisim tulang - 1.7 kg (standard)
peratus lemak - 20.4 % (lbh krg la kot)
peratus air - 55.5 % (standard jugak)

dan yg paling penting .......

umur badan - 17 tahun a.k.a SEVENTEEN babe ! 

okeh, yg umur badan tu plg teruja kot ! 4 tahun lebih muda yooo ! (dah terkantoi umo sbena T__T ) tak sangka jgk, sbb aku ni bkn jenis aktif. tp bdn muda dr umur. awww sukenye i ! mmg betol jangkaan aku dulu, berat aku menaik. dulu 40kg je. hehhhh. tak silap aku, aku ni dah berat normal kot.
hah betol la ! sumber http://www.nhlbisupport.com/bmi/

tapi org tetap cakap aku KURUS (pdhal byk lemak sane sini). org Herbalife tu kate aku kene tambah berat lagik. ahh takmo aku ! dah betol la berat aku dgn tinggi aku ni. 
jadi, jagalah badan anda. bia nampak muda selalu. kerapkan minum air sbb air yg byk membantu pembakaran lemak. kurangkan makanan berlemak. jaga badan bukan utk cantik semata2 tp kesihatan ! tu yang penting. mungkin inila hikmah pendedahan dr mak aku. die mmg jage makan & sll amek supplements. so, dah terbiase sejak kecik. dan insyaAllah, aku akan maintain sampai ke tua macam mak aku ^____^

note : skrg korg blh imagine, betapa kemetotnye aku T______T

9 comments:

  1. adoiii..
    i nie terlebih berat bdn..
    obesiti lak 2..
    huhuhuu~

    ReplyDelete
  2. smpi obes ke?
    amalkan diet yg sehat :)

    ReplyDelete
  3. herbalife..teringat kat blog en joe..

    ReplyDelete
  4. green: oh haah. die jual mende tu x?

    alynn: ngeh3. relax2~

    ReplyDelete
  5. ooo..baru aku tahu air boleh bakar lemak.aku nak p beli watercooler la satu letak dalam bilik...hehe

    ringan je kau ery...jeles aku.

    ReplyDelete
  6. jgn stakat letak je. minum ! ahaha ringan ke? normal la tuu. ngeee.

    ReplyDelete
  7. same la kita.. update jugak wlaupon exam.
    ahakz

    44kg je? wah, ringan. kalau kene tiup angin terbang x?
    haha

    ReplyDelete
  8. khai: huhuhuh. ehh melampau gle smpi terbang. aku pendek je kot..

    ReplyDelete