(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Wednesday, September 22, 2010

Gwa dan Lu.

hye. salam Rabu. 
okay, ni entry kedua yang aku terfikir masa dok jawab exam semalam. kahkahkah !! memang waktu terbaik lah cari ilham update blog time blur jawab exam. ngeh ngeh. tapi adik-adik, jangan contohi saya. sekian. 
okay, sekarang korang perasan tak, banyak blog lagi-lagi blog lelaki, yang suka guna bahasa pengantara diri "gwa, lu" ? tapi aku pernah jumpa blog perempuan jugak yang cakap "gwa, lu". 
singkatan aku gunakan "gwa, lu" dalam entry ni adalah GL. maklum. 
masa mula-mula aku jumpa blog yang guna GL, memang mula-mula aku rasa cool GILA tuan blog tu. tak silap aku lah, blog 1st yang aku jumpa guna GL ni blog Hellioz. tapi sekarang Hellioz jarang sudah guna GL, dia banyak speaking London je sekarang. sampai kadang-kadang aku tak faham dan pasang Google Translator. semangat tak aku? kah kah ! siapa tak kenal Hellioz? dia lah yang menjadi tanda tanya semua orang apakah jantina dia. hahahhaa. okay, aku tak kisah pun kau siapa Hellioz, tapi aku suka cara pen"type"an kau. tak kira la bahasa GL ke London ke, aku suka baca tapi tak suka komen. aku la stalker kau Hellioz. kahkah!! 

ni bukan Hellioz. ni kucing dia yang da takde.
kredit to Hellioz.
blog kedua pulak, yang guna GL, yang aku suka, blog Hamzah. brader ni cara bercerita memang cool habis. memang boleh buat orang gelak guling-guling. dalam entry pandai buat orang ketawa, tapi dia ni emosional gak orangnya. opsss! jangan marah beb. hahahaha. kidding. kencing dan berak pun boleh dijadikan entry yang mendapat puluh-puluh komen. hebat lah lu ! haha. lucah tu ada jugak, tp masih boleh diterima dek akal ku. huuuu~ brader ni rajin sangat update, kadang-kadang aku termiss jugak entry dia. so aku komen apa yang tak miss je la. ngeh ngeh. keep it up, Hamzah. ko toksah dok emo selalu. hahaha !
ko nak terbang tinggi2 g mana? lawan otomen?
blog ketiga, blog Linglung. blog dia ni aku baru je kenal. ada la kot sebulan dua. tapi sekali jumpa blog ni, terus melekat di hati aku. aik? lain macam je ayat. kah kah! brader ni ala-ala Hamzah jugak la. cerita lawakk je memanjang. tweet dengan brader ni kat Twitter pon best jugak. tapi jarang sekali lah, sebab aku malu nak tegur dia. apekahh? hak hak. sejak kenal blog die ni lah, aku dok merepek kadang-kadang cakap GL. apesal entah. dia kata cakap GL ni romantis. kahkah! kalau gitu nak cakap GL la dengan bakal boyfriend or bakal suami aku nanti. feewwiiitt ! ngeh ngeh. 

last blog, blog si Hiro ni. bukan Hiro kucing tu taw. blog dia ni aku antara follower terawal. haha. dia ni pun cerita style cool je. marah ke bengang ke, type tetap cool. hahaha. cuma dia ni suka tulis panjang-panjang nak dibanding dengan Hamzah dan Linglung. aku ni pulak ikut mood, kalau rajin, aku baca la sampai habis, kalau tak memang tak baca dan tak komen le. hikkkkkk. tapi takpe, tak kebulur Hiro nak dapat komen aku sebab ramai komen, macam si Hamzah la. hehehehe. aku akan terus support ko Hiro tapi support la aku jugak ye. hahahahaaa . 

fuhh tak pepasal 4 orang ni dapat traffik free dari aku. hahahahaa. tapi ape de hal? support kawan kan? hehe. kalau dah suka, apa salahnya sebarkan kan? heeeeee. ehh aku suka blog ye, bukan tuan blog. wahahahah ! so sebab tu lah kadang-kadang aku buang tebiat cakap GL, tapi aku tau tak sesuai. hilang kecomelan aku kan? kah kahh! perasan pulak =____= tapi kadang-kadang merasa buang tebiat tu kan best? baru lain dari biasa. 



bila la orang nak review blog aku plak kan?
oh blog tak best lagi mau berangan.
huuuu ~

46 comments:

  1. kalau aku tukar jadi gwa lu boleh ade dalam entry ni tak?...
    hahahaha

    ReplyDelete
  2. kalau aku tukar jadi gwa lu boleh ade dalam entry ni tak?...
    hahahaha

    ReplyDelete
  3. kalau aku tukar jadi gwa lu boleh ade dalam entry ni tak?...
    hahahaha

    ReplyDelete
  4. amboiii..bagus betul dpt ilham nak update blog time-time jwb exam...haha..ish3..~ focus ery focus!

    slm syawal! :)

    ReplyDelete
  5. agreed. sume blog tu mmg best hehe

    ReplyDelete
  6. wah.
    zami kena guna GWA LU lah lepas ni.
    :)

    ReplyDelete
  7. haha. entri ery dah cumeylla. gedik tak entri lps dayah. kembang la belogger lain ery dah naip nama2 dorang in list GL :) kdg2 mmg syiok len dari yg len bahasa santai

    ReplyDelete
  8. Apa kena mengena Gua Lu dengan exam kimia ko?

    ReplyDelete
  9. GUA niahh lu lubang..hehehe..best2..ery blogger yg very supportive person i like :P

    ReplyDelete
  10. semua dekat atas tu ada single tak? T_________T

    ReplyDelete
  11. naaahh! gua datang opis walau gua demam dan bila gua baca lu punya cerita ni, demam gua terus rasa mahu kebah..kah kah kah!

    main tweet2 syok derr. sama ketagih macam main blog..haha..

    gua dah kasi tweet free utk entri lu ni, xperlu bayar utk advertising. siap gua post dekat fb page facebook.com/akulinglungblog

    steady derr!

    ReplyDelete
  12. hahahahahahahaha!!! kelakar lah kau dol.

    haku macam tak pernah pergi lak blog diorang. teruk ah aku ni~

    Emmmmmmmm. Kecewa! T__T

    ReplyDelete
  13. @Aizat Shafiq
    kahkahkah
    ko macam x cukup cool dan macho la weh
    wahahaha :P

    ReplyDelete
  14. @N U R U L
    wahahaha
    nak fokus cemane
    dah x reti buat :P

    ReplyDelete
  15. @Hizami Rahim
    hahahaha
    tak semestinya
    blog zami pon ok what
    ehhehe

    ReplyDelete
  16. dlu xske guna weh!
    tp lme2 siyes gua lu romantik!
    :)

    ReplyDelete
  17. keh2.,,hee,,makasih mention nama blog gua,,,hee,,,leh jwb exam x? hehe

    ReplyDelete
  18. har har har har... nak duit raye???

    bak no akaun lu nanti gua kasi.

    ReplyDelete
  19. @hiro
    tak boleh la
    tu pasal aku menung2
    hahahaha

    ReplyDelete
  20. dalam byk2 blog yg direkemenkan kt atas tu, aku paling suka blog terbang tinggi tinggi. seriously kelakar. haha..

    ReplyDelete
  21. klu i gne gua lu jgk ok x??hehe..

    ReplyDelete
  22. BUKAN LU ADE UPDATE BARU KE TADI??

    GMBR PEGANG GITAR???

    ARGH..

    ReplyDelete
  23. @Oh Malaysia
    yuupp!
    blog die mmg kelaka nak pus2
    hahahaha

    ReplyDelete
  24. @hamzah ian
    hekhek
    nak wat scheduled post sbenanye
    tp terpost plak
    :P
    tunggu malam nnt
    hahahaha

    ReplyDelete
  25. layan je baca blog dorang..
    tapi mmg blog santai la kan.

    ReplyDelete
  26. patutla berleluasa. ada org sokong =_=

    ReplyDelete
  27. time exam pon leh terpikir update n3 ek..cayalah lu ery! hahah

    ReplyDelete
  28. ARC ni apasal?
    jeles ke ape xde mention name dia?
    gyahahahahah~

    ReplyDelete
  29. sampai hati lu x suka blog gua..ape kurangnya gua berbanding helly,hamzah,linglung ngan hiro?gua lagi kacak dari dieorg..

    ReplyDelete
  30. tia said...
    dlu xske guna weh!
    tp lme2 siyes gua lu romantik!
    :) <<----Haaaa..kan gua dah cakap, gua-lu itu romantis!!

    hiro said...
    keh2.,,hee,,makasih mention nama blog gua,,,hee,,,leh jwb exam x? hehe <<--suka la tu bro? kah kah kah!

    ReplyDelete
  31. @Linglung
    hahahahaha
    boleh la ko bercinta dgn tia tu
    :P

    ReplyDelete
  32. aiyark!
    tia da cop hellioz!
    gyahahahaha~
    bole ka camtuh? hehe
    :))




    tia malas nak login. :)

    ReplyDelete