(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Thursday, September 2, 2010

Perasaan menjadi popular a.k.a famous a.k.a glamer.

hye. salam Khamis.
tajuk ni agak tak leh blah kan? tajuk tu bukan pasal aku ye. cuma sekadar usha orang-orang disekeliling yang agak famous. bila aku buat status kat Facebook, agak mendapat sambutan tajuk ni. ramai bagi feed back. 


dan orang yang komen-komen ni pun famous bagi aku. hahahaha! abang aku dengan tak malu mengatakan die famous. tapi memang betol famous pun dikalangan drifter atau dikalangan peminat kereta. dan mengikut kata-kata dia, orang famous ada bidang bidang tersendiri. bak contoh, artis pun tak semua kenal kan? kalau orang tu tak minat ke arah hiburan, maybe ada artis yang dia tak tahu. 

dunia aku sekarang adalah BLOG. maklum la, baru lepas pergi Gath kan? jadi, dalam dunia blog ni, siapa yang korang rasa famous amos? untuk LELAKI, bagi aku Ariff Shah, Zack Zukhairi, Joe, Syahirul, Aie dan lain-lain. untuk PEREMPUAN pula, bagi aku Liyana Lunia dan Rara. ait? 2 je untuk perempuan? honestly, I'm saying, aku lebih tertarik dengan blog lelaki dari perempuan. kenapa? sebeb lelaki ni cara tulis dia best. dan mungkin jugak sebab aku perempuan, dan haruslah ada opposite attraction, kan? hahaha! 

korang bayangkan eh, blog korang sangatlah femes macam blog di atas. lepas tu bila berjumpa dalam dunia realiti, semua bloggers kenal anda. tapi anda tak kenal semua bloggers. lepas tu semua bloggers tegur anda, tapi anda tak tegur semua bloggers. dan bila anda tak tegur bloggers itu, ada yang terasa hati. lepas tu kalau ada bloggers tegur, anda tanya macam ni "siapa ek? sory la tak cam." agak-agak kecik tak hati beliau? (aku selalu kot buat macam ni, sebab aku susah cam orang) 

ramai yang cakap, "tak nak lah femes. susah kot." dari style ayat sudah menunjukkan yang anda pernah femes. hehehehehe. kalau tak, mane tau susah ke senang? hihihi. biasa lah hidup kan, mesti la ade Pros and Cons nye. semua orang suka jadi femes bila ramai kenal, tapi tak suka jadi femes bila ada orang stalk dan kata bukan-bukan tentang anda. kan? tak pasal2 masuk Majalah Bloggers nanti. ngahahahaa (jangan percaya, ada ke majalah bloggers?) 
jadi apa pendapat anda? mungkin kah semua orang ada keinginan mahu menjadi famous?



kalau femes, salah kita ke? 
sudah mula rindukan kalian dan kalian.

68 comments:

  1. Tak nak lah tak famous. susah kot. haha

    ReplyDelete
  2. sob sob sob.. blog gua tak best..
    =(

    ReplyDelete
  3. betul! blogger yg famous amuos ni sombong..x layan sangat peminat..tp x semua cmtu..hehe..susah jd famous..jadi biase je la :)

    ReplyDelete
  4. femes di alam maya sudey..bukan femes sgt pun aku..haha

    ReplyDelete
  5. weh i pernah jadi famous time main ms dulu hahaha. dulu pernah la famous jap kat blog. I tulis apa semua org nak care sangat haha. sng cerita mmg jadi famous susah pun. tapi best jugak if ramai org kenal kita. at the same time, kita blh dapat ramai kawan hihi :P

    ReplyDelete
  6. aq copy paste ayat munshi bleh? hahaha

    ReplyDelete
  7. famous untuk ape?

    first question.
    gyahahahah~

    wanna be famous is actually lurking for love...
    gyahahahahah~

    ReplyDelete
  8. ada part best

    ada jugak part tak best

    tapi agak best la..eheh

    ReplyDelete
  9. waaaa....
    tajuk best...
    ery farieha da famous la jap gi...
    hehehehe...

    ReplyDelete
  10. hehehe~biase la kn bile dh famous~lalala..letih nk melayan kot..
    aku tak pemes ag..xde owg knal ak pn kat gath~lalala=P

    ReplyDelete
  11. ery kipas tanak mati zack zukhairi .
    haha xD

    pe brg pemes ?
    huh . tak menarik ahh .
    tade life doe sbb org asek nak taw jeh perkembangan kite . quoted from abg angkt i. wakakaka xD

    ReplyDelete
  12. ada link disitu. wah wah. thx u

    ke tertarik dengan hellioz tu, apsal komen dia boleh ada sini? haha, hi hellioz

    ReplyDelete
  13. hohoho. blog bena x femes. dan tak penah jumpe orang2 blog femes face 2 face. ery dikrekan femes.

    (betol ke aku komen nih? hahahaha)

    sengal*

    ReplyDelete
  14. setuju tak kalo aku ckp, salah 1 syarat penting nk jadi femes kene letak gamba sendrik kt blog?

    ReplyDelete
  15. fames mcm redmummy n hanis zalikha ok kowt. macam selebriti blog. -mahal dan lumayannn.

    yg lain. err, fames kerana apakah.

    ReplyDelete
  16. aku ni ko knal tak ery?kalo ko knal tu aku femes la eh?hahaha..sian kan aku ni takde orang kenal.mase gath sikit je tego..hahahaha...aku pun tak kenal orang.padan la..

    ReplyDelete
  17. aie femes ker?hehe. aie rs biase je.. xramai yg kenal aie n x ramai yg aie kenal ritu sbb aie low profile.hehe.

    erm..
    jd femes ne xbest.salah sikit jd salah beso..bek jd sederhana..
    heheee

    ReplyDelete
  18. beshnye dpt g gath
    biase2 sudah..nak famous pun ade pros dan contra nye..hehe

    ReplyDelete
  19. deep down inside,
    mesti ade jugak perasaan nak jadi famous tu dalam diri semua orang.
    tapi, ada yang memang tak suka,
    ada yang lupa diri.
    so, terpulang kepada diri sendiri untuk menjadi yang terbaik.

    for me,
    i dont mind being famous.
    hahahahaha

    ReplyDelete
  20. yuhuu.. memang pon.. kalau da femes, susah nak kenal orang.. kekekeke gurau jer ery farieha... :P

    ReplyDelete
  21. Ahaks..tak kesah sgt pon org tak kenal kita..kena terima kenyataan la yg kita ni blogger picisan..ape ke hal nak blogger pemes kenal kita. realiti kehidupan la tu kan. hehe..

    ReplyDelete
  22. sis...femes ker...tak la kan..semua nya sama..hehe

    ReplyDelete
  23. pemes asyik kena kutuk jewk wat pe?? penat arh weyh...haha ;P

    ReplyDelete
  24. cambesh jek jd femes nih.. ade tips?? :P

    ReplyDelete
  25. xnak jadi femes..nak jadi orang baik udah ler.. :)

    ReplyDelete
  26. kahkahkah!!! horrite2~ but, perlu ke nak femes? entah~ haha :D

    ReplyDelete
  27. femes?. erm teringin jgk. haha. xpi xde la smpai femes sngt. ala kadar cukp la. asl kn org knl gitu2 je :D

    ReplyDelete
  28. antara blogger yg disebut diatas.. hanya kenal ariff shah sahaja.. hehe..
    mmg xfamous.. hahah...
    arap2 jd engineer terkenal... :D

    ReplyDelete
  29. erk.. famous? sejak bila derr? gyahahahaha~

    but thanx for link.. femes adalah salah satu bahaya yg ada dalam dunia ni..

    ReplyDelete
  30. mahu2..hehe..tp cuma di alam maya.. depan2 i pemalu..ekekekee~

    ReplyDelete
  31. aku femes ke weh? tipu gilaa, masa gatsby tu dlm 2-3 je cam aku, yg lain smua cam ko ngn otaketat HAHA.

    ckp psl org tegur tu, huwaa ada juga yang tegur tapi aku xknl, :( tp mcm xmo la terasa sebab die pun jrg borak2 dgn aku :( lpstu aku rse die cm emosi xmo dh ckp ngn aku, wuu sedih :(

    aku xmo jd femes, memane je usha2 nk buat aksi pelik pun terasa org pandang (ini nama dia perasan sendiri :(

    ReplyDelete
  32. hoi! rasanya kalo org dah kenal kita tak kira la ramai ke tak itu dah famous dah tu.. wkakakakkakah :P

    ReplyDelete
  33. macam mana perasaan jadi orang femes?
    xpernah rasa lagi
    hahahaha

    ReplyDelete
  34. kalau aku bia femes amos sebab jasa yg aku buat ,hahahaha .

    ReplyDelete
  35. bloggers tu fames jika name disebut2...ekeke...tapi bile jupe face to face..lagik la femes kot..wahh..ensem la die..wah cantek la die..kan kan...

    ReplyDelete
  36. thread ery kat fesbuk ku baca.. reposn org kat sini pon aku baca.. hehe.. mmg menarik la topik neh.

    ku rasa.. org pemes wujud sbb org cop mereka femes. dan masing2 femes utk segolongan org je.. org neh femes utk golongan yg bnyk dpt duit dari nuffnang (contohnya la) tp tak femes utk org lain. heeee..

    ReplyDelete
  37. woot woot!
    cik ery memang fofular pon..wink wink >.<

    ReplyDelete
  38. bukan mudah jadi femes.. perlu semngat yg kental..ekeke pandai3 je aku ni hahaa...

    ReplyDelete
  39. sakit tak bila jadi famous..? hahha.. aku suka ayat nie "tak nak lah femes. susah kot." macam aku slalu pakai je.. hahha..

    ReplyDelete
  40. kalau jd femes sbagai artis tu agak susah la..nak kuar xleh pakai selekeh2.nanti org mengata.Kalau bloggers femes okey ajek..mcm agak private la..sbb org dalam alam maya aje yg cam die..

    ReplyDelete
  41. eh eh i rasa macam tak layak je ada dalam list tu T_____T btw thanks dear.

    ala tak famous pun sebenarnya, cuma disebabkan friendly kot buat i ramai kawan, hehe. cuma i pun macam u, susah nak cam orang. pernah dekat jusco tengah shopping tiba-tiba ada orang tegur "eh, rara kan?" tetiba masa tu macam tak fikir perasaan dia kot, i terus tanya "siapa ni eh?" T____T

    agak-agak dia cakap i sombong tak? :(

    ReplyDelete
  42. femes? *trauma ngn ayat tu. HAHAHA takleh bla.

    ReplyDelete
  43. @hudhud
    hudhud memamg femes pon sampai skrg
    hehehehe

    ReplyDelete
  44. @Hellioz
    mane2 pegi pon mesti ade yang famous
    takkan dalam 1 komuniti tu takde kan?
    x meriah la

    ReplyDelete
  45. @I n n z
    ciss
    perlu ke mention abg angkat tu?
    grrrr

    ReplyDelete
  46. @joegrimjow
    harharhar
    blog ni memang ade hellioz pon joe :P

    ReplyDelete
  47. @Nizam Limited
    hahahaha
    sbb ade je org touching
    tu tak best tu

    ReplyDelete
  48. @Rara
    wahh
    time shopping pon org tegor ek?
    heheheh

    ReplyDelete
  49. @Ery Farieha

    mmg aku nak komen punnnnnnnnnnnnnnnnn :( bencii ah

    ReplyDelete
  50. taknak lah femes mcm yg di list2 kan tuh...sbb mmg tahu diri sendiri tak sehebat mcm dorang...hehehe..
    btw, hyeee...=)

    ReplyDelete
  51. hajat hati bukan nak famous...tapi nak cari kawan seramai mungkin walaupun orang tak pernah nak kenang kita.. :)

    ReplyDelete
  52. Saya nak jadi terkenal..
    perlakon boleh, penyanyi boleh, model pun boleh.. macam mutiara dalam tv3 tuh.. hahahaha..
    bongek je..
    lau femes nie kang susah nak bergerak
    jadi biasa2 sudaaa

    ReplyDelete
  53. tengok...

    kan betul bro nie x fames he...23x

    eh awat 2org je gurl yg fames

    Regard,
    BroFramestone Blog
    @ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

    ReplyDelete
  54. kalau buat sesuatu kerana nak femes, ianya hanya sekejap je..
    lepas tu, gerenti terus kebawah..

    tak nak lah femes sangat..
    nak yg sedang2 je..
    hehehehe..

    *aku memang tak kan femes kot..

    ReplyDelete
  55. best kot... bagi Yied r... tapi bila dah jadik famous, ada jerk masalah timbul.

    ReplyDelete
  56. @Fitrihadi.com
    betol tu
    nak carik kawan je ramai
    bukan nak femes
    kankan?

    ReplyDelete