(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Thursday, September 9, 2010

Aku maluuuu !

hye.salam Khamis.
okay, pertama kali, aku nak mintak maaf sebab entry takde gambar. hadoii~ sebab aku segan nak amek gambar mak ngah dan cousins aku ni. hahahaha maklum la, 1st time jumpa kot! Mak Ngah je dah 2 kali. jadi, harusla segan silu kan? dapat pulak kena speaking kan? kalau dengan Mak Ngah boleh campur2 sebab dia faham Malay sikit2 but not Anton and Dion. yelah, growing up in Aussie. what do you expect rite?

their flight pagi tadi arrived 6.30AM, only my parents pick up them. ikut hati nak ikut, tapi sebab tak tido semalaman, lepas Subuh terus rasa mengantuk dan longlai, tak jadi lah nak ikut >_____< tapi dapat tidur dalam 2 jam je kot, then bila mereka dah sampai, mak aku terus kejut dan aku pun segera lah bangun dengan nervousnya! hahaha. how do they look like? macam dalam gambar entry lepas lah. no different at all. hahaha. just now, aku baru tahu Dion was born on 1978 and Anton on 1987. yang aku tau mereka tua dari aku je. hahaha.

okay, tadi malam, kitorang pergi Jusco Taman Equin, nak beli baju raya. kami malas nak terjah KL, sebab terlalu sesak. tapi dekat Jusco tak banyak pun baju Melayu, ada pun mahal-mahal. tapi Dion and Anton tibai saje beli Baju Melayu Alain Delon ok? cost RM 150 1 pair. hahahaha takpelah, once a year pakai, or maybe once in a life time? haha >____< senang je mereka pilih. mereka pilih warna, try and pick. lelaki kan? haha! Mak Ngah pulak tak settle settle lagi pilih baju. yaa perempuan, harusla kan? >___<

then, lepas cari baju Melayu, cari pulak sampin and songkok. full set ok? tapi macam best je tengok diorang beria nak beli baju Melayu, sampin, songkok. nampak teruja! hehehehe. diorang pilih sendiri je songkok dan sampin. balik balik, depa terus la try try baju melayu dan songkok. hahahaha so handsome ok? then my mom said, "they will be the centre of attraction raya nanti." KOMFEM! hahaha. si Anton sangat teruja dengan baju Melayu beliau, macam tak sabar nak pakai pun ada. haha so funny laaa my cousins ni! total cost for Baju Melayu + sampin + songkok = RM 250. grrrr ~ tapi kitorang lupa plak button baju Melayu tu. alahaii~ mana nak carik last minit?

esok, kami akan gerak balik Penang. tapi pukul berapa tu tak pasti la. jem? ohhh toksah tanya la kan. haruslah jem. kate musim raya. nak bajet camne lagi kan? dah biasa, every year macam gitu. haha! time jem kadang best jugak, dapat cuci mata tengok kereta sebelah kot2 ada nak teruna hensem. hahahaha ohh gatai! sangat tak sabar nak balik kampung esok! dan tak sabar juga nak raya! semoga perjalanan kami selamat, aminn~ =D



no update la kot sampai balek dr kampung.
melainkan ada yg bwk laptop dan BB ke kampung
ehehe

21 comments:

  1. malam ni kita sembang lagi sampai subuh then tido nak lagi tak? haha

    Ada Bezakah Raya Anda Tahun Ini?

    ReplyDelete
  2. di kesempatan ini en.tikus ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin ;DD

    ReplyDelete
  3. i like this entry! cute arr..hahaha,,
    dapat dibayangkan ke-nervous-an ery.hahaha... i tunggu next story plus...gambar plizzz.. (^_^)

    ReplyDelete
  4. Hati2 tau balik penang esok..
    dah smpai penang jerit hariz! hariz! hariz! 3x k.. insyaAllah okey :P
    hahaha~

    Selamat Hari Raya ye :)

    Ades :( bila yasmin balik...

    ReplyDelete
  5. ko letaklah pic cousin ko yang hensem tu

    auwwwww... teruja nyah taw

    ReplyDelete
  6. hahaha

    intan dah mula langkah dah

    ReplyDelete
  7. ish i pulak yg excited nk tgk muka dorg haha :P

    ReplyDelete
  8. baju alain delon?...
    same2...hehehe
    tu la sebabnye kalau tak tempah...
    hehehe...


    Ucapan Khas Selamat Hari Raya

    ReplyDelete
  9. haha.. sempat kapten komen sblom fly..

    selamat berhari raya ery.. ampun maaf dipinta andai pernah terkasar bahasa =)

    ReplyDelete
  10. selamat ari raya, kim slam kat diaorg....hehehe

    ReplyDelete
  11. aik..ni malu tapi mau namenye..ahaks..

    Selamat Hari Raya cik lapinky..=p

    ReplyDelete
  12. selamat hari raya awk..nak duit raya boleh?

    ReplyDelete
  13. slamat hari raya wat anton ngan dion. selamat hari raya ery, meh sini duit raya bg kat dayah :P minta maaf apa2 slh silap k :) enjoy yur raya

    ReplyDelete
  14. pergh.. gua beli baju raya 50hinggit je.. hahahaa...

    upload la gmbr diaorang okeh

    ReplyDelete
  15. LOL!!!! hape yg ko malu nyaaaa??? lalalal~

    ReplyDelete