(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Friday, June 4, 2010

Ini Cara Saya, Cara Anda Bagaimana?

hye. salam Jumaat.
ohhh. Jumaat sudah tiba. hari yang sungguh mendebarkan untuk semua pelajar UKM. apekah? korang teka je lah sendiri. tengah musim untuk semua student IPTA untuk berasa berdebar dan takot T____T wish me luck okay kawan-kawan? sayang semua yang wish. yang tak wish tak sayang. wakakak! 
tadi aku blogwalking dari GengBlogger. terbaca lah 1 entry pasal Style Blogwalking. bukan lah nak meniru dia, tapi cuma nak bagitahu and tahu apa cara anda blogwalking? ini cara aku, dan pastinye agak berbeza dengan cara korang kan? kalau sama pun, kebetulan je kot ^____^ 
DULU, style aku suka tinggal jejak kat chatbox semata-mata. haha. kejam sih. datang semata-mata bagi trafik. lepas tu blah. tapi masa tu trafik memang UP lah sebab ade je orang tinggal jejak kat chatbox aku tu. sampai berpuluh-puluh page mesej tak bace. mase guna shoutmix dulu, sampai orang tak boleh nak tinggal jejak dah. sebab shoutmix kan dia limit 60 posts per hour. hah bayang kan la, sejam ada 60 post, so dalam 6 pages. gila kan? masa tu memang gila trafik kot T_______________T kiranya dulu jarang la komen kat blog orang lain. 
tapi SEKARANG, style aku sudah berubah. setakat trafik je tinggi, tapi entry takdak orang komen tak best jugak kan? sekarang aku lebih suka blogwalking dengan cara membaca dan mengomen entry mereka. tapi depends on mood jugak la kan? tapi sekarang jarang dah la blogwalking semata-mata kat chatbox. sampai macam dah nak layan chatbox tu sangat. tapi sayang nak buang, kot la ada orang nak tanya khabar aku ke, rindu aku ke. boleh la cakap kat chatbox tu. hahaha. 
sekarang ni trafik tak lah tinggi mana. komen pun dah susah nak dapat 50++. haha. takpe lah, nanti kalau datang mood rajin aku (bile tah?), aku jalan-jalan dan komen kat SEMUA blog. tapi kadang-kadang aku berharap gak blog yang aku selalu komen datang komen blog aku lak. macam x ikhlas lak an? huhu. bukan, cuma terasa jugak ingin dihargai. kan? heeee. oh ye, alang-alang da terbuat entry ni, ape kata korang drop komen and bagi link korang, boleh aku terjah. suke tak suke? hehehe. so, cara anda pula bagaimana? 

jantung aku sedang berdegup sangat laju T____T

85 comments:

  1. salam.. hyee ery farieha... :)
    nma mnja awk apa er? hehee.. ;)
    ery sma ngn ct laa.. :) ct pn klu trjah blog org, klu ada mood, msti tggl kmen..
    tp klu mod xda, tggal msj ja kt chatbox.. hehee..

    ery wt blog taon bila er? umo sma ngn ct kn? 21~ 1989.. hehee..

    p/s ; maaf sbb pggil ery ja.. ct ska pggil nma, msra ckit.. :)
    ~> da folow ery... :) blog ni sgt cute larh! (^_^)
    ~> truskn bbrlogging! :) go acha fghting! ^_^ wassalam..

    ReplyDelete
  2. betol2,kadang2 sownok bila trafik tinggi,tapi sedey bile entry takda org komen,thats mean dorg dtg just tingglkn komen kat shoutbox.

    sownok kan bila ada pengkomen tegar kat blog kita,and adat kalau kita komen blog die,lagi2 tegar,mesti kita harap die pon komen blog kita~

    ReplyDelete
  3. biasalah tu.. setiap org ada style nya..
    lebih suka tinggalkan jejak kat komen supaya tuan tanah terasa dihargai dan mungkin melakukan kunjung balas...

    ReplyDelete
  4. berdebar nak kawin ke? kan selalu org kawin time2 macam ni..hehe..gurau je..
    tgu result kan? lek2 je..janji dah usaha..
    yg bab blogwalking tu, sama la kita.skrg mmg drop komen terus.klu menarik la.tp yg pnting baca je sampai habis..jgn men komen je..haha

    ReplyDelete
  5. hehe..cara kite same..
    i pun ikut mood gak..
    ni i komen ni, i tgh rajin la ni..hehehe =)

    http://namasayadania.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. aku malas nk blogwalking.
    kang pemes cam ko ssh plak.
    haha xD

    ReplyDelete
  7. haha.
    biasa la tu.
    kalau kita komen baru nampak keikhlasn kita singgah.
    ;)

    ReplyDelete
  8. @Hasrol Nizam
    btol! setgh tu tgk tajuk trus komen. hadoi~

    ReplyDelete
  9. perasaan skrg ko byk leave comment which is good sbb bukan smua org ada masa and sanggup baca entry org lagi2 kalau yang mcm aku punya tah pape byk gelak tu KAH KAH KAH and thanks sbb jd kawan aku. *tiba² :D

    ReplyDelete
  10. @Liyanaa.
    yesss de gak org perasan. hehehe syg ko!

    ReplyDelete
  11. sebab tu bila aku blogwalking ada je nenek nama ery dah comment dulu..cehh..lincah siot kau.

    ReplyDelete
  12. HEHE.style afi skrg mcm style dlu2 ery.tgk jejak kt shoutmix.tp,bla afi view page org afi mst follow blog org tu even xdrop komen. ;)

    ReplyDelete
  13. kah !! kah !! kah !!

    ini macam tacing pun ade ,

    hahahahk .

    ReplyDelete
  14. setiap orang ada gaya tersendiri...

    anyway gud luck ekr..

    p/s: dah check result td... masih belum cukup syarat... tggu result sepenuhnya...

    ReplyDelete
  15. memula macam tuh...

    tapi sekrang aq banyak style

    1. just tinggal jejak.
    2. just baca.
    3. just tinggal jejak dan baca
    4. baca, komen, tinggal jejak...

    haa.. tuh ikut keadaan laa... kalau tenet laju aq wat no4, tapi setakat nih aq banyak guna number 3... 1 dah kurang2 dah... 2 memang x penah wat... hahahhaa 4.. salu2 gak wat.. ahaks~

    ReplyDelete
  16. haa aku tau. result ko dah kuar kan.tu yg jantung ko bdegup2 tuh. good luck!:)

    ReplyDelete
  17. dulu cam rajin gak blogwalking tp tinggal jejak kat shoutmix jek. rajin pun tak berapa rajin lah. xsampai 50blog pun pastu mcm malas lah ahah.

    tp sebenarnya tak best camtu. kire cam kalau takat shout kat shoutbox tu nak buat sampai bila kan ery? takkan nak buat ari2. letih jek

    skrg dah xbuat mcm tu, wani pegi ziarah blog2 yg wani mmg follow je. kdg2 jek kalau ada masa p blogwalking kat sapa2 yg singgah blog wani

    ReplyDelete
  18. entri yang jujur.. suka aku baca.. hehe :)

    ReplyDelete
  19. oke! disebabkan suh drOp kOmen. ni yg nak drOpkan nih!!haha nO la~b4 dis mmg dah bace sme entry kamO~ sO cara beta skrg ni. bace blOg org.then if rase de ayat2 pOwer bru la kOmen haha


    pape pun kamO nye blOg best~hehe
    usha2 la plak blOg ni eh
    www.itsjustmeamy.blogspot.com ;p

    ReplyDelete
  20. kne ade give and take barulah berbelog ni best...hehe

    saling support menyeport..betol x?hehe

    ReplyDelete
  21. haha..lebih kurang la skang komen je..hak3.. kita ni..dlu chatbox je skang komen je..hak3..

    ReplyDelete
  22. hai sis ery
    ngem ngem ngem
    sy sependapat dengan sis!
    sebab kalau org yg slalu tinggal jejak kat shoutmix,so dekat shoutmix tu jer la dia akan dapat balasan balik
    tp kalau dikira lebih best kalau org tu komen kat entri kita kan
    sebab kita akan rasa penulisan kita dihargai dan dibaca
    ^___^

    *sorry lambat reply kt blog sis,tenet asyek jem.huhuhu

    ReplyDelete
  23. kumen sini..
    haha..
    tukau ayat..
    singgah sini....

    seronok if ada orang tinggal jejak..
    lagi seronok kalau ada orang baca entry kita..
    lagi lagi seronok if de orang komen entry kita....
    :)

    ReplyDelete
  24. ape tujuan geng blogger sbnrnye? hahaha geng blogger tu kena sign up dulu ke?

    ReplyDelete
  25. saya suka cara no 2.. tak suka pasang shoutbox pastu org tinggalkan macam tu je..
    baru bermakna entri kita.. :)
    bila ada komen...

    ReplyDelete
  26. .i pulak akan komen blog yg komen entry i
    .i jrg tgk yg kt chatbox
    .x smpat T___T

    .klu org da komen entry i, i akan serba slh gile if x g blog die huhu
    .konon3 tnda appreciation lahh teehehehehe

    ReplyDelete
  27. kalau content blog besh mimi baca & kumen2 @ follow.. tapi kalau tak besh mimi tinggal footprint kat shoutbox je.. teehee :D

    Bulan dah ada 6? Biar betul ni. Aku macam tak caye je.

    ReplyDelete
  28. alolo mcm sedey je bunyi nye
    meh aku komen meh
    xmo jd silent reader ari ni

    ReplyDelete
  29. rajennya blogwalking.. saya pemalaih

    sekian =P

    ReplyDelete
  30. @NichKhun
    ehh x join lg eh? best sbb sng nak bce entry org =). xyah sign up, die connect dr FB je

    ReplyDelete
  31. @Huda Luna
    hahah sedeh ke? hadoii, mane ade. org slh anggap woh

    ReplyDelete
  32. same la kite.. dlu sy pon dtg blog org tulis kat chatbox n blah.. mls nak bace... so skrg dah berubah.. sy da insaf.. hehe

    ReplyDelete
  33. >>___<<

    cbox wa buang dah lama. keh3x
    n mmg wa dulu jrg tgl jejak kat cbox.
    skrg ni langsung x pnh. wakakkaka
    wa ske baca entry then komen ...
    dulu pun wa bt entry x bukak n bagi org komen
    muahahhahahaha ...
    wooohaaa1

    ReplyDelete
  34. kalau semua orang perangai macam tu kan best.. denga senang hati aku boleh remove shoutbox..wakaka

    ReplyDelete
  35. @Frodo Baggins
    bagus2 tp lu mmg rajen komen. keep ip up ;)

    ReplyDelete
  36. @syahid
    betol3. tapi xpelah, bia je la dlu ;D

    ReplyDelete
  37. yep..betol, komen tu penting. tp hana klu ctbox tu cara hana, aim chatbox sorang blogger then habiskan blogwalk sume nama kat chatbox beliau tu. hehe. hana komen mana entry yng menarik perhatian jer,. tp lpas bc entry awk ni, maybe akn ikt jugaklah cara tu :)


    p/s: tau tak pasal Mantera? Jom datang blog Hana tengok kalau nak tau. Smile owez kay :)

    ReplyDelete
  38. i datang blog mmg tinggal jejak kt chatbox..then bc entry..agak2 entry cam rasa nk komen, baru komen..hehehe...

    ReplyDelete
  39. cikmin blogwalking ikut dan la dik..surirumah sepenuh masa yang padat :P

    Thank You NUFFNANG for cheque No 5 !

    ReplyDelete
  40. hye2 cik ery..cara blogwalking kita same la. hehe..
    dulu pg jgk la shoutbox blog ke blog..pastu rasekan mcm tak brape best komen tak masuk..pastu ada bace kat sorg blogger otai, dia kate kalo nak org komen kita, kita kena komen org jgk..tiada istilah silent reader dlm blogging..

    start dari tu saya hanya blogwalking kat blog org yg komen blog saya..dgn cara camtu UV sampai 350 sehari..pelik2..dulu buat blogwalking tinggalkan link kat cbox je 100 pn ssh nk dpt. hehe..

    lepas dah komen tinggalkan jejak kat shoutbox..tu cara saya..:)

    ReplyDelete
  41. JGN LUPA BACA ENTRY. bole buat tambah ilmu

    ReplyDelete
  42. haha... standard aku blogwaling daripada pukul 4 sampai kol 10 malam. gler lame kan? tapi traffic xde la banyak mana pon. 200+/- je sehari. :(

    ReplyDelete
  43. @/Dayah//Nurul/
    haah lupe nak cakap. tp sebab dah bace la bru komen, tp ade gak spesis x bace smpi habes pastu konfiden je komen >.<

    ReplyDelete
  44. @NiZaM Limited
    kalo ingat ery wat due2, tp sll x ingat. mst slh 1 je. ahaha

    ReplyDelete
  45. org komen saya. pastu org tu paksa komen balik. huu..

    ReplyDelete
  46. hOo.. dlu men tinggal jejak kat shoutmix je ea.. hihi :P

    ni asada datang mengomen kat sini. lalala~

    jom join contest!

    contest gambar best by asada

    ReplyDelete
  47. haha suke care ini
    http://bukansaye.blogspot.com/2010/06/rahsia-hati.html

    ReplyDelete
  48. dah terbiasa sejak awal lagi komen blog orang huhuu~ SBox hanya digunakan waktu takde idea nak komen huhuu

    ReplyDelete
  49. bila komen ar best..baru ada semangat nak berblogging tu..kengkadang bila entry takde komen memang terasa gak haha emo ler plak :p


    - - -
    Homepage Google Kini Boleh Ditempek Dengan Background Picture!

    ReplyDelete
  50. @Fitrihadi.com
    hahaha ko mmg penah emo psl entry xde org komen kan? =P

    ReplyDelete
  51. @Ery Farieha sori menyampuk sini.. hah ery, kasi la tips kat fitri 2..hehe..

    ReplyDelete
  52. @darkbatman
    hehe rasenye aie lebih layak je bg tips kat die ;)

    ReplyDelete
  53. cara kite sama.. kalau ade org komen kat blog hamba, baru hamba komen kat blog mereka..tp ada gak komen kat blog org dlu..then kalau takde respon balas, tu lah last jejak situ kot..kehkeh.. tp kalau enttri menarik, tak respon balas pn hamba tetap dtg juge..hehe:)

    ReplyDelete
  54. @MrSup
    wahhhh cenggitu sekali mrsup ni? =P

    ReplyDelete
  55. itu fitri lain ar..salah orang ar tu :p

    ReplyDelete
  56. ery...yeah..ko mmg terbaik lar..mcm ni lar gaya nya.aku pon nak tiru..thanks lar for sharing..hehe

    ReplyDelete
  57. syg!!~~bnyk nye komen!!~~suke2...heheee.

    jom dtg blog hana jom!hee...da sehat ea?

    ReplyDelete
  58. @ ***hana zaty**
    hehe tu la rahsianye dpt komen byk, cara blogwalking kite

    ReplyDelete
  59. entry yang menarik...
    sedang mencuba ubah gaya blogwalking daku juga:)

    ReplyDelete
  60. kalau sy lak..ikut mood..kalau nak komen..komen..kalau x..xlah..
    tp kdg2 tengok keadaan gak..kalau entry bgus..sy komen..

    ReplyDelete
  61. entry ni berilmiah buat saya. HEHE


    p/s:saya silent reader. eh, sekarang dah takkk. =.='

    ReplyDelete
  62. kadang-kadang jeles jugak tengok bloggers lain yang dapat komen berpuluh-puluh tu.

    tapi bila entah kan? :)

    ReplyDelete