(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Tuesday, June 1, 2010

Pengalaman Bercinta.

hye. salam Selasa.
hah. jangan ditanya kenapa tibe-tibe tajuk pasal bercinta lak. aku manusia jugak, aku perempuan jugak, yang ingin dicintai dan mencintai. halamakk. ayat meluluhkan betol la. sekarang kalau semua nak tau, status aku masih single & available. hoi, jangan salah sangka, aku bukan nak promo diri lah. cube memberitahu sesuatu je. ihiks.
pengalaman bercinta? of course lah aku ada. dua kali. heyy baru dua kali okay? dan aku rasa dua kali ni cukup lah. aku taknak dah la couple banyak-banyak kali, lepas tu putus T____T tak suka bekas tupperware banyak-banyak sangat. tak berguna pun watpe T____T
dua kali ni dalam tempoh dekat 4 tahun. errr jangan ditanya dengan siapa dan kenape kami break, sebab bukan tu yang aku nak cerita kan. aku cuma nak cerita pengalaman aku bercinta dengan dua orang yang totally different. ni bukan entry membandingkan, tetapi cerita tentang aku sendiri. 
aku bongsu. ada orang cakap, bongsu ni sesuai dengan anak tengah ataupun sulung. masa aku bercinta dengan anak tengah ni, aku define diri aku sebagai seorang perempuan yang manja gila, tak berdikari, minda aku dikuasai, kedekut, tak reti buat keputusan dan kesimpulannya, aku menjadi sangat dependent. kalau boleh semua benda aku nak lelaki tu buat, bukan aku. heh. 
aku bongsu, kemudian aku bercinta dengan lelaki bongsu jugak. masa ni diri aku jadi totally different dari yang atas. manja? laki tu manja lebih. kedekut? aku selalu keluarkan duit untuk dia. senang kata, aku menjadi lebih independent sebab tak semua benda dia akan buat untuk aku. 
dan yang sebenarnya, (eh da macam lagu Yuna plak) macam-macam pengalaman aku belajar dari dua orang yang berbeza ni. dan sekarang, aku lebih independent sebab dah takde sape aku nak harap macam dulu. kalau kebulur kat bilik tu, kebulur lah. takde orang akan bawak aku keluar makan lagi dah. kalau kawan-kawan takde nak teman, sorang-sorang lah kau duduk bilik. kadang-kadang aku menjadi emosi sebab aku dah terbiasa hidup 4 tahun ada orang teman, ada orang nak bawak jalan-jalan. tapi bila dah takde, menung je lah ery T____T 
sekarang, kawan lelaki aku pun dah tak seramai dulu. sorang demi sorang blah. sebab aku kurang layan mereka. aku macam dah tak nak bagi harapan kat mana-mana lelaki dah sekarang. kalau kawan pun, semua cakap "aku,kau" je. malas aku nak ber"saya-awak". ade certain lelaki je yang aku macam tu. 
kadang-kadang aku jadi takot bila ade lelaki approach aku. sebab? mungkin aku takot nak jatuh cinta lagi. dan bila ada yang approach, aku layan ala-kadar je sebab aku taknak die berharap. dalam tak disedari sebenarnya, hati aku tertutup sementara waktu untuk mane-mane lelaki. dan aku menjadi sangat choosy untuk pilih lelaki mana aku nak kawan. ni semua kesan-kesan break off. huhu. tapi if one day aku dah jumpe lelaki yang mampu membuka hati aku semula, aku harap die adalah jodoh yang ditetapkan Allah. ^___^
ohh disebabkan ni entry pasal cinta, aku nak wish kat kawan-kawan aku yang dah ade boyfren tu, jaga lah hubungan korang. jangan nanti menyesal tak sudah. pada kawan aku yang baru nak hangat-hangat, baru nak cuba-cuba, cuba lah selagi boleh tetapi jangan mendesak. aku doakan kebahagiaan semua kawan aku. kawan-kawan ku, u are my loves! (terpanjang pulak entry ni)

tapi aku masih bernafsu tgk lelaki kachak. hi hi hi. 

41 comments:

  1. gi ngorat lelaki ensem dan kaya.
    hehe xD

    ReplyDelete
  2. haha...ayat last tu memang terbaik...muehehe ;p

    ReplyDelete
  3. HAHA lelaki kacak macam mana yang anda bernafsu? HAHAHAHAHAHAH T____________T

    ReplyDelete
  4. HUHU.apa yg ery rsa skrg afi pnh rsa jgk. -.-
    sungguh perit la putus cinta ni.even afi bru 1st time bercinta n gagal,trus rsa xnk bercinta dh N serius afi pn dh jd sorg yg sgt memilih skrg.HUHU. -.-

    ReplyDelete
  5. hahaha...aku bernafsu usha laki kacak jugak!cuci mata.sekali pandang terus tak kelip sebab kalo dah berkelip tu takle pandang dah.jadi dosa.haha.

    ReplyDelete
  6. btol lah :) lama-lama, rasa sepi tu dah jadi macam sebati lak.mcm dah xkesah. tp bila tbe-tbe rasa SEPI tu datang balek, huwaaa sedeh tak terkata..Tapi,kita jangan jadi desperate nak bercinta ya :)

    Saya pon bernafsu juga tengok lelaki kacak hahaha

    ReplyDelete
  7. lelaki kacak!! :) faqir owh faqir~~
    kau rilek je ery biarpun single. kn kn? biarlah yg ketiga itu jadi kau punya teman hidup :) dapat apa aku nk cakap kan? hehe

    ReplyDelete
  8. nasib aku ada pengalaman
    kalau tak rasa macam mana ekk?
    mesti aku kena cop loser
    haha

    ReplyDelete
  9. cinta tu penawar dan duka

    ijai single jugak..hahahaha
    (ayat kasanova)

    ReplyDelete
  10. "status aku masih single & available "

    Eh status kita sama laaa ....


    Pernag sekali jer jatuh cinta .. kena reject . hahahahahaha enam tahun tu tepuk sebelah tangan .. muahahahahaha

    ReplyDelete
  11. bersabar la ye
    bukan masanya untuk awak bercinta
    nanti jumpa la kekasih hati hehe

    ReplyDelete
  12. he3 ery..rilex je..
    but nowadays boys are hardly to be trusted..
    kena hati2 sket even dah ade partner..
    :)

    smile always!

    ReplyDelete
  13. wehhh..sedih gilog wehhh..aku pon cam ko gakk..sorang2!!tapi aku da ada fahrin ahmad skrg..ko doakan kebahagiaan kami ya?hahaha


    ala weh..single pon best cuma ambik masa sket..aku pon kadang2 emo bila sorang2..sedih lak rasa..

    ReplyDelete
  14. hihieeew~
    masih bnafsu tgk llaki kachak...

    ahahaa
    :))

    ReplyDelete
  15. happy to be single for now. =)

    ReplyDelete
  16. @ayin~weeweet
    btol3. xdela sunyi sentiasa tp kdg2 terasa jgk laa.huhu

    ReplyDelete
  17. rileks jek ery...mudah mudahan dapat lelaki kacak..hehehe..

    ReplyDelete
  18. @::ienafazlyna::
    kacak dan baik. hihihi susahnye nak jumpe

    ReplyDelete
  19. hey ery bab jangan terlalu medesak tu betul ok

    kalau takat couple2 ni jangan terlampau memaksa jangan terlampau mengongkong.bosan oowhhh

    ReplyDelete
  20. ayat yang terakhir tu memang baikkk punye..

    ^^

    ReplyDelete
  21. ok aku blah dulu. hahahahhahaha.

    bercinta itu merimaskan. (alasan dr orang yang tak berapa nak bercinta)

    ReplyDelete
  22. tiru macam saya..lepak dalam umah je..tak payah dekat dengan siapa2..tunggu dah ada keja lengkap segalanya baru cari teman hidup :)

    ReplyDelete
  23. cheh~ ingatkan romantik... sedih lak... har har har

    ReplyDelete
  24. Bagus la cik ery..jgn bagi mane2 harapan kat laki..dan jgn cepat menaruh harapan kat laki. kalaupn minat kat seseorang..kenali dia btol2 sblm jatuh cinta..takut nnti jadi cam sebelum2 ni lg..

    ReplyDelete
  25. bercinta adalah anugrah dan kenikmatan tersendiri.. keep post nice to know you

    ReplyDelete