(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Wednesday, June 2, 2010

Perempuan tu memang cepat emosi.

hye. salam Rabu.
entry semalam aku delete dah. kenapa? tak perlu lah tau. cuma aku tau ada pihak yang memang sangat terasa dengan entry tu. jadi, biar lah benda ini kami settlekan sendiri. and now, it's settled. 
masa tengah taip entry semalam, memang la aku tengah emo. aku perempuan, tak boleh nak lari dari sifat emosi ni. cuma kadang-kadang aku boleh kawal, kadang-kadang tak. kadang-kadang aku pendam, kadang-kadang aku luahkan. jangan lah ditanya kenape perempuan ni cepat emosi, aku pun taktau kenapa. huhuhuhuhu. jadi itu lah yang membezakan lelaki dan perempuan kan? so kalau aku yang cepat emosi ni, nanti boyfriends, eh tertambah S lak, Boyfren atau bakal suami aku kene lah seorang yang penyabar. kalau dapat yang perungus or baran, hari-hari laa orang sebelah dengar kami bertekak. hoho tak mauu~
time aku menaip entry ni, aku teringat dekat someone. someone yang aku kenal dekat 3-4 tahun. someone yang setiap kali call aku akan cakap macam ni "would you be my ......." okay, die tak pernah habiskan ayat tu. aku taknak soh korang isi tempat kosong sebab kang korang isi macam-macam. bukan leh caya. hahahaha. die selalu cakap tak habis sebab die tau, aku masih ingat ex aku. dan die tau, aku suke seseorang tapi akhirnya, orang tu tak suka aku pun macam entry sebelom ni. 
kadang-kadang bila benda macam ni terjadi, baru la buat aku berfikir. kita beria kejar orang, tapi akhirnya tak dapat pun. sampai kita terlupa orang yang setia menunggu kita tu. kadang-kadang terasa kejam jugak, tapi kadang-kadang terasa macam "sape soh kau tunggu aku?", ehh tu macam kejam gak tu T____T haishh. betol jugak la orang kate kan, 
sayangi orang yang lebih sayangkan kita. 
sekarang ni aku rasa aku patut bagi peluang kat dia. sebenarnya pada aku, die dah cukup perfect, cuma perasaan cinta dan sayang tu belom mekar dalam diri aku untuk dia. (wohhh ayat aku, mantop!) ehh korang jangan fikir aku desperate pulak taw. tiba-tiba nak sayang org lain pulak. bukan, aku cume nak menghargai orang-orang sekeliling aku ^____^ 

36 comments:

  1. awak kene buang angin dalam badan
    toksik banyak dan angin emosi tidak stabil..
    boleh dirawat dengan herba HPA insya Allah
    jadi takde la awak nak beremosi ke apa ke

    ReplyDelete
  2. fikirkanlah baik2.. jangan menyesal dikemudian kelak..

    ReplyDelete
  3. @Syafrizal
    angin ek? mmg angin pun bro. makan x menentu skrg =.=

    ReplyDelete
  4. sayang orang yang sayang kita jangan sayang orang yang kita sayang...?????????????? cmna tu?

    ReplyDelete
  5. org kata beter kita dicintai drpd menyintai.tapi benarkah?mcm mn pulak dgn hati kita?erm...

    ReplyDelete
  6. sayangi la kawan2. pe ni emo2. jom tido.

    ReplyDelete
  7. ade orang yang sayang kita..itu lah anugerah yg teristimewa

    ReplyDelete
  8. @amirah
    dr kite syg org tu, tp sikit pun die x suke. baik kite cube syg org yg syg kite :)

    ReplyDelete
  9. tul tuh...
    syg owng yg sayangi kita.. bukan kjar owg yg kita syg..
    hehee bfalsafah bagai pulax..

    :))

    ReplyDelete
  10. hehe.
    biasa la tu.
    kita lebih mencari orang yang kita suka daripada orang yang sedia suka kat kita.
    ;)
    lumrah.

    ReplyDelete
  11. Tak sempat nak baca entry yang di delete.

    ReplyDelete
  12. syg boley dipipuk kak.
    hehe

    ReplyDelete
  13. fullamakkkkk~~ so bagaimana skg? hehe. gudluck!! :D

    ReplyDelete
  14. salam ziarah..
    hMm..beri peluang itu ada baiknya..
    kerna kita tidak pernah tahu siapa milik kita..
    bak kata s0rg tu, 'tak kenal maka tak cinta..da kenal hari2 cinta'..hahaAaa!!

    ReplyDelete
  15. kah !! kah !! kah !!

    smoge kau bertemu dgn incik bhgie , hahahak .

    ReplyDelete
  16. kak ery:
    akak syg kite sorang dah la..:D

    ReplyDelete
  17. ko nak bg peluang tak kat orang tu?
    situasi aku camtu gak..ada mamat ni tunggu aku sejak aku tingkatan 5 lagi..da 6 tahun dia tunggu aku..tapi napa aku tak penah terbukak nak terima dia ery..

    ReplyDelete
  18. hohoho~ sayangi orang yang lebih sayangkan kita? hurmm.. lebih cun kalau..

    hargai orang yang sayangkan kita..

    perasaan sayang ni tak dapat nk d paksa. tapi boleh dipupuk..

    kadang2 tu kita tak suka pun kat orang tu, tapi org tu sayang benor kat kita.. =)

    ReplyDelete
  19. ololorrrr....
    sian die erk....
    slal kat fb ery,...
    ayat sedeh2 saje kn...
    hhmm...
    :(

    xpe...
    cam "KAMI"....
    "tak kenal maka tak cinta....da kenal hari-hari cinta"
    :)
    kan ery shayunk...

    mmg kita akan teringat pada ex..tp kerana ex kita tuh...
    kita akan dapat seseorang yang lebih bak dari dia....
    dia hanya persinggahan untuk kita mengenal apa itu CINTA dan HUBUNGAN...
    :)

    ReplyDelete
  20. @aNiss
    thanx babe. hehehe korang ni same2 bermadah =P

    ReplyDelete
  21. lumrah manusia. suka mengejar, sedangkan benda yang dikejar sudah di depan mata.

    ReplyDelete
  22. Dengan mengenal diri sendiri, seseorang akan sadar dan mengerti tentang kemampuan, karakter, potensi dan kekurangan yang dimiliki di bumi mana ia bertempat serta berdiam diri. Dengan pencapaian kesadaran itu pula, setiap individu yakin akan adanya kekuatan, kekuasaan Maha Besar yang berada jauh dibandingkan dengan dirinya.

    Cerahkan hati dengan pancaran sinar Illahi
    Tebarkan kedamaian dengan cinta kasih dan kelembutan.
    Tetaplah berkarya mengisi kreatifistas dengan pancaran cahaya Illahi
    Karyamu tetap dinanti.......

    ReplyDelete