(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Tuesday, June 8, 2010

Nak membebel kejap.

hye. salam Selasa.
haaa. at last dapat jugak aku bukak blog dan update. T___T agaknya wimax kat rumah aku ni dah lebih kuota kot, tu yang slow je. huhu. aku takde cerita best pun sebab sangat kering idea nak update pasal ape. cume nak update pasal kisah hidup aku je. yang berlaku sejak minggu lepas. 
Cerita Pertama
sebenarnya aku ni tak berapa nak sihat. takdela teruk mane, tapi efek jugak la kalau nak buat keje pape ke, aku jadi malas. dok selesema and sakit tekak dah beberapa hari. lepas tu aku dok sakit gusi lagi sebab gigi bongsu nak tumbuh. dah nak setahun ke ape gigi ni nak tumbuh tapi tak tumbuh betul-betul lagi. sakit taw T___T tapi yang kali ni sangatlah sakit, sampai memang aku terasa macam nak demam je. seingat aku, ni baru gigi bongsu pertama kot nak tumbuh. ada lagi 3. huwaaaaa tak sanggup menahan kesakitan lagi T____T kenapa lah dah umur 21 baru nak tumbuh gigi ni? menyusahkan le. uhuks. doakan aku cepat sihat ye. 
Cerita Kedua
ini la slipnya.
takleh bukak, sulit dan persendirian.
slip result dah selamat sampai rumah. awal pulak dorang pos. ingat minggu depan. aku memang dah check result online pun and memang teruk gila pun. dan bila slip dah sampai rumah, baru la mak abah aku tanye result aku macam mane? haishh. aku just jawab "masih boleh teruskan belajar", tapi berapa pointer aku, takde siapa tau KECUALI aku. aku terlalu berahsia dengan result aku sebab aku tau, result aku paling teruk antara semua T___T dulu-dulu aku pernah cerita pasal result aku ni. aku almost give up dalam bidang kimia ni, terlalu berat untuk aku bawak. dan bile dapat result sem ni, bertambah-tambah give up aku. aku rase memang aku tak mampu nak naikkan lagi pointer aku dan sememangnya aku kene extend. uhuks. ingat senang ke extend? memerlukan sokongan moral yang kuat tau? T____T
Cerita Ketiga
sejak 2-3 minggu ni, aku tengok kucing aku, Su dan Ayu macam tak brape nak sihat. boleh dilihat dari mata mereka, tapi nak kate tak selera makan, tak pulak. memang selera macam biasa je. nak tau camne nak recognize kalau kucing kite tu sakit? akan ada selaput ketiga naik. tengok je la pic bawah ni.
haa nampak yang selaput putih tu?
itula tandanya. dan aku bawak Ayu sekor dulu gi vet sebab tau mesti mahal. vet check kate mmg die ade terkena infection, mungkin berjangkit dengan Bobo & Koko dulu. badan Ayu panas tapi check temperature normal je. then vet cuba bagi ubat and eye drop, vet tak inject sebab masih selera makan and aktif macam biasa. itu pun dah RM 50 ok? T____T dah sama macam ubat manusia yang dapat ubat batuk, selesema, demam, sakit tekak. huhu~ dekat Su kami sharekan je eye drop tu, tapi Su nampak dah makin sehat. 
Cerita Keempat
tadi petang, mak aku bawak aku gi Spa sepupu aku kat area rumah aku ni jugak. saje nak belanja facial. sebab facial kat sini murah, dapat offer lagi sebab family kan? heeeee. okay, ni pengalaman pertama aku gi facial yer. sejam jugak baring dalam bilik facial tu. hampir tertido jugak laa. hoho. bila dah lepas facial, rasa cam best je kulit. (tapi tetap berparut macam dulu) lepas ni boleh la sebulan sekali pegi. hehehehe. mane tau kot-kot lagi comel ke? kahkahkah (cukup2 la perasan)
sekarang ni sebenarnye emosi aku tengah down. rasa macam semua keje tak jalan. aku tak tau la ape yang boleh menenangkan aku sekarang. lepas satu, satu masalah timpa. aku dah tak kuat sekarang. ya Allah, tolong lah berikan kekuatan untuk aku. 
mudah untuk aku bercerita kisah gembira kepada kamu kerana aku tau, kamu pasti mendengar. tetapi susah untuk aku bercerita kisah sedih kerana aku tau, tidak semua akan memahami. jadi sebab itu ku pendam kan semuanya.
terima kasih krn sudi membaca 

33 comments:

  1. haha.
    mahal jugak ek ubat2 untuk para binatang?
    ;)

    ReplyDelete
  2. huuuu..sakit gusi jgk sbb gg nak tumbuh T____T

    ReplyDelete
  3. ui,..... banyak gile kisah sedih ko kan? isk2....

    nape ngan kucing ko? sakit ke? ades...

    gigi bungsu? har har har har... masih bebudak lagi der.... baru nak tumbuh ke? erk? lalalalala~

    last sekali... hmm ko comel ke? hahahaha

    ReplyDelete
  4. blog mmg untok membebel....deh

    bebel lagi best..

    ReplyDelete
  5. same goes to me.
    suka pendam.
    tapi tak baik.
    nanti2 bila dah tak tahan..akan meletup.
    susahkan?

    ReplyDelete
  6. dior.. saba ye.. aku pun ssh nk naekkn pointer..
    tp slip dh smpai erk.. T_T
    waa.. takutnye.. ank2 angkt ko sht ni weyh..
    Alhamdulillah.. ble nk jenguk.. =p

    ReplyDelete
  7. teruskan la ye blajar kimia tu..tau mmg susah..belum lagi engineering..lagi super duper susah..

    ReplyDelete
  8. panjangnye...
    tak larat nak bace...
    hehehe

    ReplyDelete
  9. sakit gigi belakang ke?
    sian awak
    memang boleh rawat dengan herba tu
    takut awak tak larat je nak makan hehe
    bekam pun bole

    ReplyDelete
  10. wah, result kau da sampai. result aku xkuar sebab ade lagi hutang.. ahakz

    ReplyDelete
  11. hoh . saket nye law ggi tu nk tmbuh , ana dlu smpy demam .

    ReplyDelete
  12. @kasih
    hmmm tu laa. susah. tp susah sgt nk cte kt org

    ReplyDelete
  13. @Hasrol Nizam
    teruskan tu mmg teruskan tp extend lah T__T

    ReplyDelete
  14. biasa la tue gg bongsu nak tumbuh.. memang sakit.. tapi kene tahan je la..

    ReplyDelete
  15. banyak pulak ceritanya..tak tahu nak komen mana satu..kalau diasingkan mantap

    ReplyDelete
  16. @fndrocka
    malas nak asing. bukan cite best pun. huhu

    ReplyDelete
  17. ciannye nyau tu...sakit lak ye..
    tp rupanye sebijik cm kucing kt kedai mkn cni..warna cmtu :)

    ReplyDelete
  18. @Shafie
    nyau sakit, tuan die pn sakit. huhu

    ReplyDelete
  19. kos kimia gak ke???jgn give up dulu...rilex okeh..


    ubat kucing tu mahal jugak kan..huhu sayang kucing....=(

    ReplyDelete
  20. nak baca citer kucing best?? jom bukak blog aku skang...

    ReplyDelete
  21. salam..hi dik..
    im eda.we dunno each othr.
    but we cn b frenz rite..
    akk ska bc blog org..suka nk tau life org..
    nk wt blog xreti so juz bc hak org jela..hehe..
    nway,akk juz nk adk trskn usaha k..
    akk pn pnah alami jgk cani dlu.
    xde org paham melainkn kte sndiri.
    tp insyALLAH adik msti leh punya la.
    k,chayok2x ERY FARIEHA...hehe..
    sesuatu yg tjadi 2 atas kudrat n iradat ilahi..
    sesgghny ade hikmah dsebalik kjadian..
    bla kte dlm kesedihan,maka kita akn mengingati yg maha ESA..
    DIA rindu kn kte,lalu DIA trunkn ujian kesedihan agr kte kembali mengingati DIA..ini kerana bla kte dlm kegembiraan kite sering melupakan DIA..betapa DIA selalu merindui hamba2NYA...
    ni kate2 dr mbe akk..time 2 akk tgh sdey gla.kte2 ni wt akk tsedar n kmbali bsemangat..
    jd akk nk kongsi ngn adik hope adk akn trs besemngat k...
    perh pnjg gle cmment..cm da leh wat citer dlm blog je ni..ekeke..
    k,till met soon...my dearie frenz..

    ReplyDelete
  22. alah..pointer tak jadi masalah skang nie..yang penting kemahiran yang lembut..hehe

    ReplyDelete