(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Thursday, June 17, 2010

The Karate Kid is Superb, the new friend is Cool.

(entry ni maybe panjang, so sape nak, bace sampai habis. xnak, tiada paksaan)
hye. salam Khamis.
okay, masa untuk update. sesiapa yang ade Facebook aku, mungkin ada yang perasan status aku nak pergi tengok wayang sorang-sorang. 
x nampak kasi klik je. ade 38 comments.
dan dengan tegarnya aku gerak ke Mines seorang diri. dasat tak ketegaran aku? haha! sesampai kat KTM Serdang aku singgah 7-eleven untuk beli air. maklum la, bila jalan sorang-sorang banyak berdiam, dan bila banyak berdiam, mulut akan merembeskan asid yang menyebabkan bau, jadi perlu lah cari sesuatu untuk mengelakkan bau yang tak diingini >______< depan aku ada la sorang girl yang beli air jugak. umur lebih kurang aku je aku tengok. then, aku berjalan la ke Mines dengan relaxnye dan aku sedar that girl macam terpandang-pandang aku dan senyum-senyum. errr tapi aku buat muka ketat je. wakakakaka sombong gila T____T
tibe-tibe je die tegor aku. dan jalan seiring dengan aku.
dia : nak gi jumpe kawan ke?
aku : haah haah (dengan muka terkejut, pdhal nak gi sorang-sorang je)
dia : ohhh orang sorang je ni. tengok awak sorang saja la tego. =)
aku : sorang je pegi Mines? 
dia : haah. ni pun macam taktau sangat hala ke Mines ni.
aku : erk? taktau? tapi jalan sorang-sorang? beraninya! (lagi tegar dr aku oh)
dia : hehe tu la. tu yang tegur tu. name sape? saye Puteri.
aku : Farihah (erk aku xtau kenape aku bg name betol aku. huhu) oohh. sebenarnye saya sorang gak ni. jalan sorang-sorang. (memberitahu kebenaran)
dia : laa yeke? takpe lah, boleh jalan same-same.
aku : gi Mines nak buat pe?
dia : saje2 nak lepak. wayang ke.. bowling ke..
aku : (ada geng seyy!) yeke? hahaha sama la kite. boleh la sekali. orang nak tengok Karate Kid nanti. nak join ke?
dia : boleh jugak. ikut aje. hehe. 
dan perbualan berlangsung sepanjang perjalanan kaki ke Mines. macam-macam lah di tanye, sesi perkenalan. hehe. masuk je Mines, sumpah ramai gila orang. aku pelik sebab selama aku dok pergi Mines hari Rabu tak pernah penuh pun. rupanya CUTI SEKOLAH dan sungguh dipenuhi oleh BUDAK SEKOLAH. waaaaaa tak best langsung! tak dapat nak buat sesi usha mengusha. haha! T_________T sampai kan ke movie pun FULL. actually aku dah book online tapi sebab ade geng, aku beratur jugak la dengan Puteri. sampai-sampai tengok seat karate kid dah nak penuh dan kene duduk separate. Puteri kata tak kisah, then aku pun go on je laa (sebab mmg matlamat aku nak tgk Karate Kid). lepas tu bila diusha balik tiket aku seat J14, ehh macam seat aku reserve online je. haha!
Review Karate Kid, ehh taknak buat review cuma nak kasi komen je. aku nak kate movie ni memang SUPERB ! Dre Parker (budak negro tu) memang sempoi je berlakon. kelakar. Jackie Chan pun kelakar. memang cukup lah dengan Action, Comedy, Drama, Thriller, Horror. aku yang duduk separate dengan Puteri pun boleh gelak sakan gila weh! siriusly memang nanges2 aku gelak. hahahaha! sambil tu dok jeling couple sebelah yang dok cuddling. agak annoyed ah! huhuhu. ok back, kalau stakat 5 stars je rate, aku bagi 10 stars! ahah. memang superb! sape belom tengok memang aku cakap "gi tengok sekarang!" even aku sendiri pun tengok lambat. hehe.

dan kami pun berjalan bersama-sama la sampai dah nak balik. rupanye die pun dari Stesen UKM. ohhh. dekat aje ^____^ akhirnya perjalanan seorang diri ku bertukar kepada perjalanan berdua bersama teman baru. nasib baik perempuan taw. tapi kalau laki mesti lagi syok kan? wakakakakaka gatal kau, ery. ingat kot bertemu jodoh ke, rupenye bertemu kawan baru. hahaha (hampa SIKIT ah) seronok taw dapat kawan baru ni. lagi-lagi yang jumpe tepi jalan ni. ni kira 1st time lah aku jumpa kawan dengan secara tak sengaja. dan aku harap, pertemuan dan persahabatan kami ikhlas.


tak menyesal gi jalan sorang-sorang ^___^
teringat kisah Cero jumpe awek mase tgk wayang sorang2. haha jodoh.
lepas ni nak tgk Toy Story 3 plak, sape nak ikot? >____<

49 comments:

  1. Bagusnye ade jumpe teman baru =.^

    ReplyDelete
  2. hahha.. memang lawak.. boleh plak jumpe kawan baru cenggitu..

    ReplyDelete
  3. @MaryamJamilah
    hehe agak laa. kalau die tak tego, takdenye dpt kwn baru

    ReplyDelete
  4. ahahaha rajinnya orang tu berborak kan.

    ReplyDelete
  5. hehehe..aku igt housemate aku je yg kuar reramai tgk karate kid tp dok asing2..rupanya ko pon sama gak..heheh..tp series, citer tu layan giler kan

    ReplyDelete
  6. Lu memang sempoi.. Kalau gwa memang xdenya nak jumpa kawan baru mcm cara yg lu jumpa neh.. U rawks..

    ReplyDelete
  7. @sheena shareena
    haa tu laa. maybe sbb die sorg n x konfiden dgn tmpt kot

    ReplyDelete
  8. @Whoopz
    waahaha puteri kot yang sempoi. aku lyn je

    ReplyDelete
  9. huwaaa..nak tgk..tp tak sempat pulakkk..

    ReplyDelete
  10. karete kid..
    mmg best!!

    huh.. ingtkan laki tadi..

    ReplyDelete
  11. mesti dua2x friendly kan?
    tue yang tak segan tue.
    siap boleh tgk wayang sesame..beshhnye!!

    best ke karate kid?
    aritu sy nak tgk tapi tak jadi.
    ehehee..;p

    ReplyDelete
  12. @B.E.R.Y.S
    haha ye kot. best laa cite tu, tgk laa.hehehe

    ReplyDelete
  13. wah untung dpt kawan camnih.. aku klu ada org tegur pun just tanya jln jer...

    ReplyDelete
  14. Agaknya kalau laki tegur mau kau lari tak cukup tanah agaknya. Haha~

    Patutnya ayat review karate kid tu kau link kat blog aku. Haha~
    tumpang glemer di blog kau.
    :p

    ReplyDelete
  15. terus dpt kawan baru..cam seronok aje..hehee

    wajib g tgk toy story 3..best sgt~

    ReplyDelete
  16. penah sekali je gi tgk wayang sorang2.
    tapi tak penah ade can jumpa balak mana2.
    heeee.
    tapi sempat usha abang hensem kat kopitiam.

    ReplyDelete
  17. @Mohd Adziim
    depends la. kalo ensem, x kot. wakakakakk

    ReplyDelete
  18. wahhh.ade hikmahnye pg sorg diri yek..
    cerita best..dapat kawan baru lagi tu..mintak la blog dia..nak pg blogwalking kat blog dia. ahaks..

    ReplyDelete
  19. sentimen perkauman di situ..you can call them black but no negr*...haha...kirim alam sama itu puteri...haha...dia nak tak bermadu? haha

    ReplyDelete
  20. @syahid
    yeke?xtau lak. huuu tp xpela, xde black ppl bace blog aku kot :P

    ReplyDelete
  21. asal boleh je kau ni kan. hahahah!

    ReplyDelete
  22. kim salam kat puteri eh... :)

    ReplyDelete
  23. @Nur Su'aidah
    haha agak ar. ko la, xnak teman aku :P

    ReplyDelete
  24. babe i am so sorry i missed this entry!

    wani pegi blog base on updated blog kat feed kat blog lagi satu tu !! :(

    but hey, here i am 4 u hihihi.

    seronok gak tetiba dpt kwn baru heh. Eh, mmg tegar sungguh kamu berjalan sorg eh

    ReplyDelete
  25. @.::WaNiE::.
    enggak apa2 sih. ehehe cume dah jatuh takhta sikit la kak. :P
    ahaha tegar gak ah :P

    ReplyDelete
  26. cool..
    macma best je..
    sib baik la member baru tu ok.

    ReplyDelete
  27. uit..ery..
    guna tak tips buat kawan yang dalam blog aku??
    hahaha...

    best giler dapat kawan instant~~~
    tapi kekal lama:)

    ReplyDelete
  28. kalau gwa teman, lu kne blanje gwa la
    okayh?
    gyahaahahhaah~

    ReplyDelete
  29. wah semua orang puji karate kid nie...

    ReplyDelete
  30. @mAsHiMaRo
    kekal lame ke tidak tu, tgk dulu la. tp dpt kwn baru tu bes la.hehe

    ReplyDelete
  31. @hellioz
    alaa asal teman je blanje. asal blanje je teman, bek aku g tgk sorang2 lgi bagus. ngahahah!

    ReplyDelete
  32. cite ni mmg bez.. klu kne tgk sorg pun xpe.. tpi tgk be2 lgi bez la..

    ReplyDelete
  33. hehehe bestnyer kamu dapat kawan baru....

    ReplyDelete
  34. aku selalu kua sorang tapi tak penah jadik camtu sebab aku selalu buat muka sombong..wahahah!!gila teruk aku seyy...

    aku syak dia baca blog ko la ery..

    ReplyDelete
  35. @violetless
    slalu ke kua sorang? npe x ajak aku? hehehe
    wahh ye2 je ko die bace blog aku. ekekek

    ReplyDelete
  36. gile kentang minah yg tegur kau tu! berani seh. aku nk tegur minah sengsorang kat mall, takut kene libas ngan handbag je. hahahaha

    ReplyDelete
  37. rajinnya ery. sanggup karate kids ke situ. hi puteri :D gambar bukti ke mines adax :P

    ReplyDelete
  38. @ismishahril
    hahaha janganla tego minah, tego la mamat :P

    ReplyDelete
  39. @/Dayah//Nurul/
    takdak laaa. baru kenal puteri ni. segan nak jd cameraholic dpn die. ahahahha

    ReplyDelete
  40. asal karate kids? bukan patut kung-fu kids ke...humphmmmmmmmm..

    ReplyDelete