(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Monday, August 2, 2010

Persahabatan Itu Terlalu Indah.

hye. salam Isnin.
okay, hari ni ada 1 kelas je, pukul 8 pagi tadi, Kimia Organik III. lepas tu pukul 12 tengah hari pulak ada appointment dengan dentist untuk menampal lubang-lubang di gigi ku. "banyak lubang." kate dentist itu masa pertama kali berjumpa dia. yup, memang banyak lubang. kat empat-empat bahagian atas bawah gigi aku ade lubang. haish. salah siapa ni? >_________< sempena Friendship day semalam, ada story sikit tentang friendship. 
hari-hari adalah hari persahabatan.
Persahabatan itu terlalu indah. itu pada pendapat aku. dulu, masa sibuk bercinta dengan 1st love aku, aku tak pernah kisahkan hal perihal kawan ni, sebab aku memang tak ada rapat dengan sesiapa. masa tu aku ingat boyfriend aku lah peneman aku selain dari family aku. tapi hal-perihal percintaan aku tak pernah ceritakan kepada family aku. bila aku putus, si lelaki bukan lagi peneman aku. dan yang sentiasa menjadi peneman aku adalah kawan aku.
aku mula rapat dengan kawan-kawan since aku masuk UKM. seseorang yang aku jumpa sangat caring dan membuat aku berasa persahabatan tu sebenarnya indah. sejak dari itu, aku belajar menghargai kawan-kawan di sekeliling aku. tapi aku juga manusia biasa. kadang-kadang terlalai dan terabaikan kawan sendiri. bila dapat kawan baru, aku terlalu mudah obses dengan mereka sehingga terlupa yang lama yang sentiasa ada untuk aku itu.
i hate this. tolong cantumkan pls!
bila terjadi begini, mula lah terasa hambarnya persahabatan kami. aku tau aku salah, tapi aku takut juga mahu face to face. (I'm such a loser!) setiap hari aku berfikir dan berfikir. dan sedih seorang diri. akhirnya, aku cuba juga untuk berbincang. sebab aku sayangkan dia. aku sayangkan persahabatan kami. dan dia memang kawan yang baik. dan kami sudah berbaik semula. semuanya hanya salah faham dan kami atasinya dengan baik.
kesedihan kerana sebab persahabatan adalah lebih teruk dari diputuskan cinta. itulah yang aku rasai. bila ada mulut yang laser bercakap tentang kitorang, itu sungguh khianat! nasib aku taktau siapa yang cakap camtu, kalau tau .............. (abaikan) tapi kerana dia sahabatku, dia mengerti keadaan ku. 
last but not least, u know who you are. i want u to remember this ; 
u're the greatest friend ever. i don't wanna lose u. i'll always be by ur side. insyaAllah.
persahabatan itu terlalu indah. 



aku rindu mau lepak sama kamu.
rindu juga sama geng So Panass!
rasa cam da pernah wat entry pasal friendship, tapi xpela. 

54 comments:

  1. antara tak best adalah sakit gigi!

    ReplyDelete
  2. selamat hari persahabatan.. hehehe.. for me sahabat dan kawan adalah dua benda yg berbeza.. sahabat, kita kongsi byk menda walau pahit manis.. mereka pon begitu dgn kita.. tapi kawan? tak smua kita akan share, dan mereka pon takkan ada disisi jika susah dan pasti kat sisi bila senang.. so ia mmg berbeza.. hehehe...

    ReplyDelete
  3. @syahirul

    yupp.
    sebab tu lah ery cakap persahabatan :)

    ReplyDelete
  4. persahabatan ada pasang surut turun naiknya tetapi kalau kita dah betul2 memahami erti persahabatan kita tak akan meminta yang lebih2..kerana kita juga perlu menjadi seorang sahabat yang memahami juga...

    ReplyDelete
  5. 4 lubang!\? byk tu yu!

    persahabatan. Kat alam nyata dah x de persahabatan. :)) xde kawan baik.

    ReplyDelete
  6. kawan, sahabat, teman,

    mana yang ko rase aq nih? ngeh3

    ReplyDelete
  7. @sI tEDI
    dulu ery pun xde
    skrg ade
    n i love her :)

    ReplyDelete
  8. persahabatn itu memang indah,
    tapi andai tersalah tafsir jadi parah~~

    ReplyDelete
  9. betull...tapi nk capai frends yang mmg paham ape itu frends sgt puh..lagi2 zaman skang jenis nak kwn for a reason..honest tu x cukup

    then u mention pasal u ambik kimia organik 111??huyoh!dlu mase sampai organik 11 je..pehhh

    ReplyDelete
  10. @cik helena

    amboi
    siap ade tande seru cik hel
    hohoho
    betol3 :)

    ReplyDelete
  11. @hentakbelipat
    yupp
    im lucky i've found 1
    :)

    haah sampai 3x amek. ngeeee.

    ReplyDelete
  12. kawan mudah di cari namun bukan sahabat.. >___<

    ReplyDelete
  13. rindu kat kawan2 jugak. tapi....

    ReplyDelete
  14. gigi belubang..salahkan gigi..gigi bekawan baik dgn gula2..membenarkan gula2 masuk dan merosakkan gigi...walaupon tahu gigi akn sakit..persahabtan itu mengatasi segala2nya..so ery la yg m'jd mangsa..hehehehee

    ReplyDelete
  15. sahabat yg btol2 sahabat dah takde.. lost contact sbb berpindah.. T__T lps tu berkawan dgn org lain tp semua kawan tu jenis bila senang bersama, bila susah tanggung sendiri.. yg tikam belakang pn ade..

    sedih dgn sikap kawan yang macam tu.. rasa nak lempang je lutut diorang laju2..

    ReplyDelete
  16. @rizal jabai
    hahahaha
    lawak la ijai ni
    boleh buat cerpen da ni
    :P

    ReplyDelete
  17. @Anarm
    sebab tu la sahabat itu hanya seorang :)
    terlalu istimewa utk diganti

    ReplyDelete
  18. kadang2 kite rase cam susah sgt nk jge ati sahabat kan? huhu...

    tp mmg indah bile sahabat ada tmn kite ketika susah dan gembira!

    ReplyDelete
  19. hoho. tu la. kawan mmg ramai, tapi nak jumpe yg betul2 kawan tu susah mat mat!!!

    ReplyDelete
  20. ya indahnya perlu diselang dgn berhati2

    ReplyDelete
  21. Ah~ kawan. Aku ni kira kawan ke lelaki tertentu je?
    haha~

    ReplyDelete
  22. ciss.. cerita gigi tak habis... huh! xnak baca dah yg seterusnya.. MAJOK! haha

    ReplyDelete
  23. @Dakjaat
    ape lak x hbs?
    hbs da la tu
    ngade tol nak majok
    ada ku kesah?
    hahahahaha

    ReplyDelete
  24. wah, bagusnye de kekuatan tok face to face ngan sahabat... erm, nak jugak!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  25. ala, nih pasal aku ker? sorry. :(

    ReplyDelete
  26. berkasih biar satu berkawan biar beribu...

    ReplyDelete
  27. seronok ada kawan masa susah nak senang kan....

    ReplyDelete
  28. susah nak cari sahabat yang sejati... :-)

    nota:- header yang nie pun smart gak...

    ReplyDelete
  29. p tampal gigi cpt kang ronggak nayaaaa je!


    aku lg suka header yg baru ni sbnr nye huh
    yg dlu x bape feminin

    ReplyDelete
  30. @Huda Luna
    dah pi tampal le
    hohoho

    oh yeah? ngeee~

    ReplyDelete
  31. yelah..
    oersahabatan tue mmg indah..
    sonok bile same2 ngan depa...
    tapi yg xbestnyer kalu gado2 nie..
    huhu

    ReplyDelete
  32. @nas
    tak gaduh pun
    cuma salah faham
    alaa
    biasela hidup
    mane ade yg perfect kan?

    ReplyDelete
  33. wa~~ kite kawan kan?? kan?? kan???

    ReplyDelete
  34. ery.. ermmm wish untuk saya gak tak neyh? hehehehe

    ReplyDelete
  35. antara cinta dan sahabat, sahabat xkan pudar...:)

    ReplyDelete
  36. lor baru aku tau friendship day 1st august...kesian member2 kena maki tetiba wish bukan2 kat wall fb aku...hahaha

    ReplyDelete
  37. haha gigi Zida pun berlubang2. siap kena tampal spesel gi hospital lagi. kui3. btw, be strong kak ery! =P

    ReplyDelete
  38. sahabat sahabat sahabat...dalam maknenye...hehehehe

    ReplyDelete