(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Friday, August 27, 2010

Dibu pulang, Teh pula pergi.

hye. salam Jumaat.
semalam I ingat, I tak maw update sampai Sabtu, lepas event Geng Blogger. tapi I update jugak, sebab I ada bad news. I tak tau la bad news ke tidak pada korang, tapi agak BAD buat I. korang tengok tajuk korang dapat  agak tak pasal siapa? tak lain tak bukan, kucing-kucing I lah. yang ada 12 - 1 ekor sekarang. kenapa minus 1? meh I cerita.

hari tu, I kecoh-kecoh Dibu I hilang. mesti la I kecoh, sebab kucing I, dapat pulak Dibu faveret semua orang. masa Dibu hilang, rindu jugak I tau. hari-hari dok tanya, "mana la Dibu pegi sekor2 aje?" tapi hari Selase hari tu, tiba-tiba mak I mesej. 
Salam. Dibu dah jumpa kat taska Eva.
Eva tu anak buah I, yang pernah I cerita dalam entry [NI]. yeayyyy! suka gila kot I. room mate I pon terkejut I tiba-tiba menjerit dalam bilik. haha maaf room mate ;) lepas tu terus rasa tak sabar nak balik rumah sebab nak jumpa Dibu si Gebu. 

tapi, bila I balik, dapat pulak berita lain. Teh, anak kucing yang lain, yang berwarna putih tompok oren sikit-sikit, MATI =______= tapi I memang dapat agak dia nak mati, sebab dia sakit. lepas tu langsung tak nak makan. sumbat makan pun tak mau. si Ibu, Ayu tak reti pulak nak menyusukan anak dia tu. bagi ubat dan bagi vitamin, tak lut. sedih. tapi sekarang I risau kalau sakit dia berjangkit ke anak kucing lain, I harap sangat tak. I nak anak kucing I semua sihat-sihat. dugaan jugak jaga kucing ni kan? 

Teh yang atas tu. yang tak nampak muka, yang ada tompok sikit tu.
dengan harapan, Teh tenang di sana. maafkan kami sekeluarga andai terabaikan kamu. sob sob. yang lain, membesar dengan sihat ye!



dulu 8, sekarang 7 anak kucing.
keje dok kira anak kucing je.

50 comments:

  1. Mati.. Cian Anak kucing putih tompok oren..
    xpe2 yang insyaAllah Sehat... :)

    New Entry ProfHariz
    Aida Rahim dan Joe Radzwill sah bercerai

    ReplyDelete
  2. sabar....

    memang susah wor jaga anak kucen~

    dugaan~

    aq penah ade kucing kaler macam tuh~ putih banyak.. tompok kuning sikit2 je. hehe teringat kat kucing aq.

    ReplyDelete
  3. so sweettt...comei nama kucin2 tu...

    ReplyDelete
  4. ooo anak kucing rupanya.. byk juge tu kalau minat mmg bole aje bela kan,kami pn minat dlu ade sekor tp da hilang..

    ReplyDelete
  5. tak laratttt name mak kucen tu ayu// haha// sopan nyeh

    ReplyDelete
  6. dibujan.. hahha... name baru weh... kucing lagi.. nape ko suke kucing..? 5 sebab pless.. hahha..

    ReplyDelete
  7. banyakkan bersabar eh yu..nanti tmbah lar lagi kucing u tu...hope all will be fine :)

    ReplyDelete
  8. semoga teh tenang disana... sabar ye.. :(

    ReplyDelete
  9. haha comel
    adik3 i sume suke kucen
    i je x suke
    takot kene geget =.="

    ReplyDelete
  10. suka kucing ek??
    pergi ek gathering?? dah dekat sangat ngan rumah, tapi x tau boleh pergi ke x.. =(

    ReplyDelete
  11. alahai, meh nak satu anak kucen ery. nak bg kawan ngn lello nie. huuu~

    glamour name ibu kucen. ayu. ;p

    ReplyDelete
  12. halohhhhh, pelihara baki kucing tu elOk2!!!

    ReplyDelete
  13. alahai sian ko eh ery..sabar la ye...

    ReplyDelete
  14. @kaizen shinobi
    haah dugaan sgt
    dulu 2 ekor dah mati
    ni lg sekor
    huaaa

    ReplyDelete
  15. @LiFe KaMi
    banyak kot
    suka je
    tp kalo da sakit, mmg susa nak jage
    huhuhu

    ReplyDelete
  16. @Chaon Cornerz
    errr
    nape mesti 'jan'?
    eishhh biarla aku ske kuceng
    huhuhu

    ReplyDelete
  17. @liyana aziz
    suka gila kt kucing :)

    haah gi.
    alaa jom la gi ;)

    ReplyDelete
  18. @Ct DJa
    ahahaha
    ko larat ke nak jage 2 skali? :P

    ReplyDelete
  19. huhu..sedeynya..
    u nak tahu?
    i suka tgk kucing BUT,
    i tak suka bela.. maybe
    i malas nak basuh kencing berak dia kot.. huhu

    ReplyDelete
  20. kesian teh..
    die sakit ape?
    banyak ke anak kucing?
    nak sikit.
    hahahah

    ReplyDelete
  21. bosan nyer kucing...
    rimau xde ke?
    hohohoho.., :P

    ReplyDelete
  22. huu sabar.dulu saya hilang kucing sampai mimpi2.sedeh btol :(

    ReplyDelete
  23. @RedBoys
    yg tu mmg agak leceh laa
    tp kucing i berdikari.heheheh

    ReplyDelete
  24. @Arief Arf
    asalnye demam and x lalu makan je
    huhuhu

    ReplyDelete
  25. rindu kat kucen. ntah mana da dorang sume pegi. nta idop nta matik. adoii

    ReplyDelete
  26. best pulak tengok yang lain tu.....hehehe

    ReplyDelete
  27. dah meninggal dah? ish2... bler ko nak buat kenduri tahlil?

    ReplyDelete
  28. banyaknya nak kucing...comeiii...suka2...he2

    ReplyDelete
  29. xpe.. patah tumbuh silih berganti.. nt mesti dpt yg comel2 lg.haa xpun nt aie dpt anak kucen, aie kasi kat ery sekor..

    ReplyDelete
  30. kuruskan badan..gemokkan iman der..wooot3 o_O

    ReplyDelete
  31. @darkbatman
    warghhhh!
    kalo anak kuceng aie mst gebu2
    mau3!hahaha

    ReplyDelete
  32. @PutraRocker
    ehhh apekah?
    huhuhuh mmg da sdia kurus pon

    ReplyDelete
  33. alahai..

    takpe la.. dah ajal dia. hope yg lain sehat2.. =)

    jauh ke si dibu tu maen?

    ReplyDelete
  34. nice to meet you jugak ery..
    jaga2 anak kucing tu yek..jgn sampai kena culik dgn monyet. hehe..

    ReplyDelete
  35. banyak nya kucing ! semoga teh berbahgia di sana u ((:

    ReplyDelete
  36. tomei meow2..jaga dowang baik2 k dear.. =)

    ReplyDelete
  37. pernah ank kucing i mati,
    5 hari i dapat recover balik.
    :(

    ReplyDelete