(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Tuesday, August 10, 2010

Selamat Menyambut Ramadhan!

hye. salam Selasa.
eh dah Selasa? esok dah Rabu, makanya esok dah masuk bulan Ramadhan dan dah mula puasa. wah sekejap je kan dah nak masuk bulan puasa? rasa macam baru je raya semalam. hahahaha (ni tandanye mood raya dah datang. haha) 

jadi, di kesempatan ini, aku nak jugak ucap Selamat Menyambut Ramadhan dan Selamat Berpuasa! hahaha ucapan cliche sungguh. korang dah bersedia ke nak puasa ni? mesti esok ada yang makan sakan macam takleh makan langsung sebulan. hahaha. aku insyaAllah dah bersedia. sedia ke tidak kena puasa jugak kan? ngeh ngeh ngeh. tapi kan, aku lupa nak beli stock untuk bersahur. macam selalu bulan puasa aku buat stock roti dengan sup cendawan. tapi dah terlupa pulak, next week lah baru nak beli stok macam-macam.

alolo wat muka kesian pulak. *selingan*

bulan puasa ni kalau boleh every week aku nak balik rumah. yelah, baru nikmat berbuka. kat sini nak berbuka pun berebut-rebut. kang lauk habis la. tak ke sadis tu? T______T balek rumah dapat makan enak-enak. yummy~ ada hikmah jugak rumah dekat kan? ngeh ngeh ngeh. korang jangan jeles ye. 

sekor muka curious "tuan aku buat pe ni?"
sekor jelir lidah. hishh ape laa.
gambar kucing je kan? itu la aktiviti kalau aku balik rumah. duduk depan rumah, tengok anak kucing main sama sendiri. comel sangat! sebab tu la kalau siapa perasan aku duduk rumah jarang sangat online. kerja nak main kucing je. tak main kucing, tengok TV. hehe. sejak kucing dah semakin besar ni, perbelanjaan untuk mereka pun banyak. tapi tak bagi makan, sanggup pulak kan? dah kata pencinta kucing, jagalah selagi mampu ^____^ 

oh ye. nanti 28 Ogos Innz ada buat majlis berbuka puasa tapi sendiri support. hahahaha. kalau sesiapa nak join, boleh saja. meh usha [EVENT] ni. last but not least, JANGAN PONTENG PUASA melainkan uzur. renung-renungkan dan selamat beramal !!



tak sabar tunggu kepulangan Cipot ke KL.
mau jumpa! ;)

46 comments:

  1. selamat menyambut ramadhan ery..(:
    kucing anda comel2..

    ReplyDelete
  2. kucing yang comel...
    nak sekor bleh?...
    hehehe

    ReplyDelete
  3. selamat menyambut bulan ramadhan..jom memperbanyakkan amal ibadat..

    ReplyDelete
  4. Semoga bulan ramadhan ini bawa seribu berkat. Selamat beramal :)

    ReplyDelete
  5. ery jgan lupe sok puasa..hehe

    ReplyDelete
  6. selamat berpuasa juga untuk kamu.

    tucing tu kena posa gak kan.
    ahaha~

    ReplyDelete
  7. selamat ramadan to u too...cantik la kucing tu...suka sup cendawan ye..yg tak best nye kalau dah sejuk sup tu macam gam je....

    ReplyDelete
  8. ewahhhhh!! nak ikut boleh jumpa cipot?? heheh :)

    selamat berpuasa dior!!

    OMO!!! hang yer alexa mantap dehhh~

    ReplyDelete
  9. selamat menyambut ramadhan ery..

    layan kucing tu salah 1 terapi minda gak tu :)

    ReplyDelete
  10. @EDDYLEBS
    hahaha memang laa
    mane ade orang makan sup cendawan time da sejuk pon.
    kan? :P

    ReplyDelete
  11. @molmolla
    hahaha tak buleh! :P

    mantap mende? jatuh la weh.
    dulu da bawah 300K dah.
    hahaha

    ReplyDelete
  12. selamat brpuasa....
    ku mengharapkan ramadhan kali ini penuh makna............

    ReplyDelete
  13. selamat jua :)
    kucing akw uat muke selebet comeyh
    geram aku
    huhu

    ReplyDelete
  14. selamat menyambut ramadhan ery..
    bulan puasa ni paparazzi takleh nk buat gosip..hehe

    ReplyDelete
  15. dah2. aku nak imamkan terawikh da nih. nak ikot?

    ReplyDelete
  16. Salam ramadhan untuk kucing. bukan anda. hohohoho.. kucing puase????

    ReplyDelete
  17. selamat berpuasa juga :)
    semoga Ramadhan kali ini membawa pengertian yang lebih mendalam kepada kita semua :)

    ReplyDelete
  18. kuceng itu comel tahu .


    selamat berpuasa sis ! :)

    ReplyDelete
  19. puasa jangan tak puasa..kucing tuh puasa sekali lah ek... :-)

    ReplyDelete
  20. heheeheheh, ok, selamat berpuasa ye...!!! sronoknyer dapat balek kg bukak pose ngn family... ehheheh

    ReplyDelete
  21. comelnyer kucing tu,..Selamat berpuasa dr kami untuk anda sekeluarga..semoga kita dapat menunaikan ibadah puasa dgn sempurna..

    ReplyDelete
  22. selamat berpuasa sis ^__^ jangan ponteng2 ye.. hehe.. comel anak2 kucing tu.. dapat ngap satu kan kenyang.. hehe ^__^




    Aiz latest entry
    Jom tengok video aiz beatbox (Music Gune mulut)

    ReplyDelete
  23. Selamat Berpuasa..

    Comel kucing tu.. kim slm kt die ek.. hehehe

    ReplyDelete
  24. selamat berpuasa akak ery
    =]
    mabruk alaiki

    ReplyDelete
  25. comelnye kucin U..geramnya hikhik..

    btw, slmt bpuasa;) smg amalan kita dibekati ALLAH SWT.

    slmt bbuka jgk!

    ReplyDelete
  26. selamat berpuasa.
    kem salam yang jelir lidah tu.
    =))

    ReplyDelete
  27. selamat berpuasa ye awak
    semoga bertambah berkat dan pahala di bulan mulia ini

    ReplyDelete