(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Monday, January 31, 2011

Maher Zain - Insya Allah (Malay Version).

Hyeeeeeeee. Salam Isnin.
Mesti ramai kan yang suka lagu Maher Zain - Insya Allah ni kan? Dulu, wartawan pernah tanya kat dia, bila nak buat dalam Malay pulak? Dia kata, Insya Allah akan buat. Tertunggu-tunggu jugak aku. Dan, 29hb Januari 2011, sudah upload kat Youtube, Malay version. Yeahh. Jom layan ;) 

Lirik :

Andainya..
Kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram,bagai malam yang gelap
tiada bantuan,tiada tujuan

Janganlah berputus asa..
Kerana Allah bersamamu..

[chorus]

InsyaAllah… InsyaAllah…
InsyaAllah… Ada Jalannya… 

Andainya..
Kesalmu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Tika keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu

Janganlah berputus asa…
Kerana Allah bersamamu…

[chorus]

Kembalilah….
Kepada yang esa
Yakin padanya,panjatkanlah doa..
OOoo~ Ya Allah…
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar..
Jalan yang benar…Jalan yang benar..
Jalan yang benar…

[chorus]
Nice job Maher Zain. Lagu Insya Allah ni dah pelbagai version kan? Beliau memang terbaik! ;) Yang bestnya, pronounciation (wey betul ke eja ni? Belit belit nak eja) dia terbaik lah. Takde lah pelat sangat. Suka suka! :)


gaya, mutu, keunggulan.
aku rasa blog aku dah takde gaya, mutu dan keunggulan =___= 

5 comments:

  1. mmg best lagu ni.. dalam melayu lagi best.. hehe..

    ReplyDelete
  2. okay ni komen kedua utk lagu maher zain versi bm ni,,

    terbaik..
    :) :) :)

    ReplyDelete
  3. memang suke sangat lagu nih! :DDD

    ReplyDelete
  4. lepas dye tukar bm tiap hari aku dgr. hihi!

    ReplyDelete