(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Tuesday, January 18, 2011

Perubahan di BEF.

Hyeeee. Salam Selasa.
BEF = Blog Ery Farieha 
Lamanya blog ni tak berupdate dan tak berapa nak ada visitors. Korang perasan tak beberapa perubahan kat blog ni? Kalau tak perasan tu maksudnya memang korang tak jenguk blog aku. Sob sob tacing. Kalau perasan, maksudnya korang memang pelawat setia blog ni. Muaaaakx. Keh keh.

Perubah PERTAMA :
Tagline blog. "Gadis Ganas dan Gedik". Ohhh negative sungguh tagline tu kan? Apa kata korang pandang benda negative tu sebagai benda positive? Aku ni memang selalu kena buli, tak kisah la dengan perempuan ke lelaki ke, tapi lelaki la suka buli aku. Dan bila kena buli ni, mula la aku jadi ganas, nak sepak la, tampar la. Hak hak. Tapi selalunya takde la sepak or tampar sekuat hati, aku masih menjaga adab. Keh keh (muntah) Sampai Ayie sendiri cakap macam ni depan kawan-kawan aku, "Ganas jugak awek aku ni." Hek hek.
bila google "gadis ganas", header ni yang kuar. lain semua tak sopan.
Gedik pulak lebih kepada sikap keanak-anakan aku. Masa pergi Genting hari tu, tanya lah Ayie, Kech, Chaon macam mana kebudak-budakannya aku bila nak main semua games dalam Genting tu. Menjerit tu memang yang paling kuat kot. No cover-cover la, jerit sekuat hati ! Baru puas ! Haha. Gedik dengan boifren sendiri tu takyah cerita la, semua macam tu kot. Tettttt !
google "gadis gedik", gmbr kucing ni paling sopan aku dapat.
Ganas dan Gedik aku seimbang. Aku bukan menggedik dengan lelaki lain pun. Dengan perempuan pun aku gedik, tak caya tanya Masturah Idrus. Keh keh. Blog ni pun ramai melabelkan sebagai gedik. Hok hok. Aku ngaku aku gedik, tapi bukan gedik yang over okay. ;)

Perubahan Kedua :
No more open in New Tab for every link. Sebelum ni. semua link akan open ke new tab, dan kadang-kadang agak menyemakkan orang. So, open in New Tab cuma ada dalam entry sahaja. So every link dalam entry, korang tak payah susah-susah nak right-click, terus click aje ! Okay? ;)

Perubahan Ketiga :
Comment moderation dah tak ada. Sebab apa tak ada tu sebab macam dah malas nak check comments, selalu aku approve je terus, sama jugak la macam tak yah moderate kan? Haha. Sekarang dah senang sebab spam pun ada filters sendiri, takyah susah-susah nak pilih-pilih comment.
Lagi satu pulak, sekarang aku buat embedded comments, bukan pop-up sebab korang tengok la comment aku, penat hias cantik-cantik, kalau buat pop-up mana nampak. Hak hak hak (terriak pulak) Macam mana aku highlight komen aku je jadi biru sahaja dalam ruang komen, korang boleh usha blog tutorial Kak Syima tak pun blog Liyana.

So korang suka tak perubahan baru ni? Or lebih suka yang lama? Tu sahaja, ok thanx byeeee !



kurang gedik dalam entry ni, eh apesal? >.<
Khamis cuti Thaipusam kan?
Yayyy ! 

59 comments:

  1. mmg byk perubahan tu.. tagline tu mmg menarik..

    ReplyDelete
  2. wah,perubahan...bagus lah kan..
    terus maju ke depan...

    tapi kalau yg cumil.cute.comel memang ada sedikit keganasan taw..ish,serammmmm

    ReplyDelete
  3. ko bukan lemah lembut ke? HAHA rindu siot nk keluar dgn kau dgn kak huda rahim eh tersebut nama ayah sekali pulak ktxbai

    ReplyDelete
  4. ala embedded komen ke?? adeh,,
    kalo masuk dari homepage mesti nak kena tunggu load lagi,,

    Segmen Mari Menyambung Cerita

    ReplyDelete
  5. ko gedik kee? biasa jee aku tengok.. ganas, emm entah. base jugak, aku lg ganas kot. hahaha

    ReplyDelete
  6. gadis ganas dan gedik?tak sesuai....ni tagline saya beri, "gadis bermata cantik dengan contact lens" ...hik3...

    ReplyDelete
  7. @Fariq
    ala kalau selalu masuk tak lama pun load :P

    ReplyDelete
  8. @molmolla
    ko ganas dari percakapan
    aku dr tingkah laku
    ganas jugak
    hahahaha

    ReplyDelete
  9. @Eyriqazz
    alaa tu tak ori
    sbb contact lens
    ahahaha

    ReplyDelete
  10. @andy
    ganas la weh
    ko mana nampak
    ngehehehehe

    ReplyDelete
  11. @adrinaqamarina
    haah2. tp skrg tetap gemarkan belang2
    cuma blog je tak belang2
    :P

    ReplyDelete
  12. blog nie sentiasa menarik..kipidap

    ReplyDelete
  13. tak kisah pon mane2.
    asalkan update sudahhh.. hahha

    ReplyDelete
  14. da banyak gak perubahan nye..
    :-o

    ReplyDelete
  15. @APi
    banyak jugak la lebih dari 1 kan?
    hehehhehe

    ReplyDelete
  16. hi gadis ganas, boleh i menggedik dgn u..
    boleh buat ayat laa tagline tu..
    ngeh ngeh..

    blog ni MAKIN MENARIK laa ;)

    ReplyDelete
  17. @AMOI KUSUT
    boleh2
    dipersilakan
    hahahaha

    makin menarik tang mana tu liez?
    biasa aje meh~

    ReplyDelete
  18. tapi blog ni template dia mmg smart..
    we like it..:)

    ReplyDelete
  19. ganas hape selalu kne buli neh?
    haha!

    ReplyDelete
  20. memang byk sungguh perubahan tuuuuuuuuu....

    ReplyDelete
  21. ganas dan gewdix ?
    lassie gewdix jep .
    tak ganas . tolong ajarkan jadi ganas please .
    *kebil2 mate ;)

    ReplyDelete
  22. @tia
    ganas2 perempuan mana setanding ganas lelaki
    tu pasal tetap kena buli
    ko pun sama nak buli aku
    grrrr!

    ReplyDelete
  23. perubahan itu bagus, yeahh ganas itu perlu beb, baru tak lekas goyang. Tapi gedix sekali sekala tak pe, jaga keayuan cewahh ;p

    ReplyDelete
  24. @Ieqa Swetluv
    yeahh semuanya sekali sekala je perlu
    tak boleh over :)

    ReplyDelete
  25. perg...besaRRRR nyer entry..penuh skrin....best ni..sodap mata tgk.:)

    ReplyDelete
  26. wow!!!
    perubahan kearah positive memang terbaik..
    hehee

    ReplyDelete
  27. loh? 3 je berubah? wahahaha

    ubah lagi banyak2... hohoho

    ReplyDelete
  28. yeahh!! itu dye erryyy yg brutal!! :D

    ReplyDelete
  29. Wow! Very interesting blog you had here! Wish to connect with you on Google Friend Connect! Cheers! =) (http://whimsicalss.blogspot.com/)

    ReplyDelete
  30. gedik utk perempuan mmg perlu...hihiii
    ganas camner pun, mesti ada gedik punyerrr

    ReplyDelete
  31. @lieya orange M.I.
    ekekeke
    betul gak tu
    cuma jangan over je la kan? ;)

    ReplyDelete
  32. @hamzah ian
    aku comel mejah?
    wah mejah puji aku ler
    kuikuikui

    ReplyDelete
  33. yang penting blog nie tetap ade unsur pinky2.. I LIKE .... :X

    ReplyDelete
  34. blog ko tetap best n cantek beb.. :)

    ReplyDelete
  35. blog berwarna pink ialah sangat chantekkk...:))

    ReplyDelete
  36. cantik macam ni... nak belajar jugak buat macam ni... skang bila komen dah cecah berbelas ni, lambat sikit nak reply.. adoilaaa.....

    ReplyDelete