(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Saturday, January 8, 2011

Saya Tak Suka Blog Awak. Huh !

Hyeee. Salam Sabtu.
Fuhh, laju pulak kan update? Entry ni lebih kurang macam entry kesinambungan dari Blog Ayie. Tajuk : Saya tak suka blog awak. Tajuk entry aku pun lebih kurang je, tambah "Huh !" je kat belakang. Keh keh. Topik yang agak menarik jugak kot. Saja nak bagi pendapat sendiri. Tertarik dengan satu ayat,
Mengikut pandangan Ben, kalau seseorang itu tak sukakan blognya itu, itu menunjukkan seseorang itu sama sahaja seperti tidak suka seseorang itu.
Sape Ben tu? Alaaa takkan tak kenal, Ben Ashaari? Pemes tuuuuuuu. Sebab apa pemes tu, baik korang terjah sendiri blog dia. Keh keh. Korang setuju dengan ayat tu? Aku TAK. Err, abang Ben jangan serang saya pulak sebab tak setuju. Hak hak. Aku siap komen macam ni lagi kat blog Ayie, 
i tak suka blog u, tp cemane i leh suka u? >.<
Err, agak terkantoi di situ. Hihihi. Masa awal-awal kenal Ayie, memang aku jujur cakap kat dia, aku tak suka blog dia. Kah kah. Memang saja nak cari pasal kan?  Tapi, dia kata tak ambil hati pun sebab dia pun kata tak suka blog aku. Elelelelele, pada hal suka, tapi saja nak cakap tak suka kan kan kan? Hak hak hak! 


Pada aku, cara penulisan seseorang dalam blog dengan realiti dia selalunya TOTALLY DIFFERENT. Macam korang baca blog Ayie ni, bahasa skema je kan? Macam blog Azizan Kadir gak, bahasa skema je. Korang agak diorang kat luar skema macam tu jugak ke? TAK LANGSUNG okay? Haha. Diorang dua ni la blogger kepala paling GILA pernah aku jumpa, sirius ! Hik hik. (serius tapi gelak, ceit!) Contoh lain pulak, tengok blog yang ramah mesra, gila-gila, kelakar tapi bila jumpa tuan blog kat luar, ehhh tak pulak macam tu? Pendiam je, tak lawak pun (rasa macam terkena kat batang hidung penyek ni sendiri). Korang setuju tak? 

Sebab tu la aku tak setuju statement atas tu. Bila tak suka blog tu, tak semestinya tak suka tuan blog tu. Bila suka tuan blog, tak semestinya suka blog tu. Bila suka blog tu, tak semestinya suka tuan blog. Bila tak suka tuan blog, tak semestinya tak suka blog. (ok pening tak? haha) Tapi selalunya, bila suka tuan blog, automatik TERsuka blog tu sebab bila nak jadi stalker terhebat, apa orang tu buat, tau dari blog lah kan? Macam aku tak suka blog Ayie ni pun, aku masuk jugak, drop komen sebagai tanda aku support dia blogging. Keh keh. Dia pun macam tu jugak, tapi bukan every entry nak komen. Hahak. 

Tapi memang ada jugak blog yang aku tak suka blog dan tuan blog dia sekali. Siapa? Biarlah rahsia. Gila kau nak mention kat sini? Silap-silap kena serang, sebab orang tu pemes. Kih kih kih. Orang pemes selalu ramai orang back-up kan? So, diam-diam sudah. Keh keh. Pengecut macam tu ler >_______< 

Ok thanx byeeeeee!


korang agak tuan blog Ery Farieha ni macam mana? hahak!

nak teman kawan shopping kat jalan TAR.
teman je? >___<

86 comments:

  1. aku suke g blog ko sbb blog ko gedik. haha

    ReplyDelete
  2. biasalah tu, ada orang suka ada orang tak suka, tapi mesti ada sebab kalau orang tak suka. orang takkan sengaja tak suka kte kan?

    hehe, teman je ery?

    ReplyDelete
  3. aku nak ikot gi jalan tar gak...

    :))))))

    komen takde kaitan dgn enrty...

    hahhahahaha

    ReplyDelete
  4. fuhhhh... setelah i baca 2-3 kali entri u ni.. tiba2 i terasa macam suka pulak blog u.. hehehehe

    ReplyDelete
  5. tak suka satu blog pemes jgk. sbb tak fhm napa boleh femes. dulu follow tp tpakse unfollow sbb mostly entry dia tak rasa nak baca.

    :D

    ReplyDelete
  6. Ahhaaa. betul betul betul. biaselaaa.. kite pun tak boleh nak expect semua orang suka kat kite. normalla, memang kite tak boleh nak puaskan hati sume org. tapi bile tak suke tu, diam-diam sudeyhhh kan. AHAHAHA.

    ReplyDelete
  7. hehe.
    masing2 ada citarasa sendiri.
    tak boleh nak semua sama.
    XD

    ReplyDelete
  8. aku dah ulang baca statement quote Ben tue, tapi tak paham. haha~

    btw, aku tak suka kalo blog tue letak iklan floating tepi (cam blog nie), sebab skrin aku kecik. haha. *takde kaitan*

    ReplyDelete
  9. blog ni nampak kemas.. sbb tu best kot.. hehe

    ReplyDelete
  10. Bila tak suka blog, tak semestinya tak suka tuan blog tu.

    setuju statement atas ni....
    btw.. sape orang pemes tu?? habaq la sikit,, nak serang juga,, hehe

    First Time Makan KFC

    ReplyDelete
  11. @aman

    aku tak suka iklan floating belah kiri ni.. huh

    ReplyDelete
  12. @adrinaqamarina
    betul sangat tu
    hehehe


    aah teman je, konon :P

    ReplyDelete
  13. @aman
    ohh yeke? aku suka
    sebab skrin aku besar
    wakakaka :P

    ReplyDelete
  14. @Fariq
    hahaha mana boleh
    bahaya wey bahaya!!

    ReplyDelete
  15. terus terang je ko tak suka blog femes dgn owner dia tu

    :P

    ReplyDelete
  16. ceh..
    gengster kampung memang gitu caranye..
    kuikuikui..^^

    ReplyDelete
  17. ada orang suka ada orang tak suka

    pandangan masing2.Tapi kita suka blog ni tu sbb kita follow.Hehe

    ReplyDelete
  18. setuju sbb blog ni tmpt luah perasaan..tmpt kita jd apa yg kita tak boleh jdi di luar..mcm kumbang dlm blog bnyk citer lawak2 tp kt luar kumbang senyap dan malau2 kucing gitu..cing! hehehe

    ReplyDelete
  19. ermm.. xpenah baca blog hanis zalikha tapi suka kat tuan dia.. cne plak tu? hahahaha...

    ReplyDelete
  20. i suka belog u sebab belog u pink2 plus girly2 plus gedik2 hahahaha ;p gojess ! :D

    ReplyDelete
  21. setkt ni blog ery aku still suka lagi..

    ReplyDelete
  22. @che armster
    lama tak buli aku, rindu tak?
    wakkakakap!

    ReplyDelete
  23. @Kumbang Jingga
    hahaha blogger lelaki ramai macam kumbang ni :P

    ReplyDelete
  24. @Ramdzi
    tu maksudnya suka tuan la
    bukan blog
    hohoho

    ReplyDelete
  25. aku naik pening bile bace ko suke blog aku, tak suke blog aku dan ape² jelah..
    dey param., jangan pagi aku pening..
    hahahahaha... :))

    ReplyDelete
  26. Hahahaha.. Itulah daku.. Dalam blog lain luar pendiam nak mati.. Hoh!! Terkena batang hidung sendiri juger.. Keh keh keh.. =.=

    ReplyDelete
  27. aku baca je semua blog
    tapi kalau blog yang kutuk2 orang
    aku tak suka la haha

    ReplyDelete
  28. vio yang comel malas log in,January 8, 2011 at 6:22 AM

    nak tau wehhh..nak tau..tapi ko tau ja sapa aku meluat blog ngan tuan dia skali..hahahah..

    ReplyDelete
  29. mmg 100% tak setuju dengan sttmt tu.

    Sbb ada je berkawan kat fb, bukan main seronokkkk sgt..suka kawan ngn dia.

    tp blog dia tu nak bukak pun malas sbb da tau da dia update kalau tak maki hamun org, dia bad mood, atau dia tgh marah, eh sume pasal marah2 lah hahaha...bukan suke sgt baca org 24 jam nk marah ni.

    setuju gak kata ery, salunye kat blog lain, kat dpn lain.

    kat blog skema, kat luar nakal sikit lagi setan nak kalah

    hahahahaha.

    ok bye cyg !

    nota tak berapa berguna : i love ur blog, i don't like ayie's blog.

    gile buat sttmt gini larikkkkkkkk

    ReplyDelete
  30. ngahahahaha! siapakah yang kau tak suka? aku ke? lempang kang.. haha :D

    ReplyDelete
  31. sis ery! haha. btol uh. blog klaka selalunya penulisnya pendiam. kehkehkehh. macam bunbun ni haaaa. pemalu orangnye. huahuaaa.

    eh jap blog aku kelaka ke? hwakakakakakakakaka XD

    ReplyDelete
  32. ntah .
    ery ni mcm mana tah org dia .
    lupa lahh ~

    HAHA !
    okay , aku benarkan kau sepak aku kalau kaki kau size 2 .
    HAHAH !

    ReplyDelete
  33. ade lg isu suka tak suka ni...


    rilek2 sudaaaa..sama2 buat entry sama2 ping blog sudaaa...ye tak?

    ReplyDelete
  34. mesti suka blog sendiri..
    upkan traffic blog dgn blogwalking dan lain2..hehe

    jom join contest di http://lensadanfoto.blogspot.com/2011/01/kaspersky-antivirus-topup-percuma-dari.html

    ReplyDelete
  35. betul2....jom duk diam2..heheh...skrg panas dunia blog kita neh..heheh

    ReplyDelete
  36. em betul gak.

    tapi kengkadang pelik, ada setengah org tu tak kenal kita pun tetibe nak benci kita, so unfair kan?


    nice entry :)

    salam kenal, first time disini..

    ReplyDelete
  37. @Botak
    hahaha!
    bukan ko je, aku pun pening :P

    ReplyDelete
  38. @.::WaNiE::.
    hahahahahaha
    nota tu berguna jugak tu :P

    ReplyDelete
  39. @molmolla
    takkan kau kot?
    kalo kau, aku tak la kawan dengan kau
    hehehehehehe

    ReplyDelete
  40. @Misshy Innz
    nasib baik saiz kaki aku UP sikit, saiz 4 kalo main bowling
    hohohoh

    ReplyDelete
  41. @mijae
    memang relax je pun
    tak gelabah pun
    ahahaha

    ReplyDelete
  42. @♥ ieRa ♥
    hahaha
    takkan la blog sendiri pun tak suka?
    baik takyah blogging
    kehkeh

    ReplyDelete
  43. @yuyu aziz
    mungkin dia kenal blog
    so dia benci blog tu
    ehehehe :P

    ReplyDelete
  44. tapi mel ngan blog . lebih kurang kot lalala

    ReplyDelete
  45. a'ah . ada seseparuh blogger dalam blog ayat skema jer . Dah jumpa dia la yang paling kuat huu-haa-huu-haa . cool cool =DD

    ReplyDelete
  46. kdg2 kita bkn kenal tuan blog tu pon..tp tak suka cara dia cerita kat blog..tak bermaksud kita tak suka ngn tuan blog tu kan..uhukk..!!

    Jejaka Terhangat: Isu Tudung Takkan Pernah Selesai

    ReplyDelete
  47. rasanya first tym masuk sini. tapi terus terasa suka kat belog nih..hihi. kawan yok;)

    tapi ada sesetengah belog tu,suka cara blogger tu, tapi tak sanggup pulak tgok belog tu mnyerang mataku yg memang dah rabun. ada pulak sebaliknya. biasalah tu, manusia ada macam2 taste an. tapi saya dalam blogger dan realiti sama je kot. mcam takda beza sangat;)

    salam ziarah

    ReplyDelete
  48. ko lupe sesuatu..

    ko lupe nak cakap yang ayie ngan azizan kadir sgt hensem.. hahha..

    ade ke org benci blog s'diri..??
    yang aku perasan ramai yang syok sendiri.. kah2..

    ReplyDelete
  49. @masturah idrus

    selalunya kalo blog gedix2 ni, orang die x gedix kot... hehehe hanya mampu menggedix di blog.. kat luar xmampu.

    ReplyDelete
  50. Hurm , ta tau laa na ckp sbb ta penah g sampai ke blog tuh (walaupon org tuh femes).
    hee~
    Al-maklum laa , org baru .
    neway , ai singgah cni !~

    ReplyDelete
  51. hehehe....kalau tak suka,senang je terus tekan pangkah,kalau suka,stalk la tiap2 hari...kuikuikui..peace..=]

    ReplyDelete
  52. @Melz
    yeke?
    dalam blog mel peramah gak
    hihihih

    ReplyDelete
  53. @Nur Mudrikah
    hokhok thanx!

    hurmm saya pun tak beza sangat. hahaha

    ReplyDelete
  54. @YuSeNzE - KniGhT
    erkk hensem? ermmmm :P

    hahaha SS tu biasa lah weh

    ReplyDelete
  55. @Anonymous
    hurmmm maksudnya saye tak gedik kat luar
    ahaa betul la tu
    hahahaha

    ReplyDelete
  56. kirenye ery ni pendiam ke kat lua ? ye ke nihhhhhhhhhhh ? HAHAHA

    ReplyDelete
  57. aku rasa ko dalam blog ngn kat luar same je..hehehehe..sape kah org pemes tu...jeng3...

    ReplyDelete
  58. @nur hidayah isa
    sama kan? yeahhh!!

    cis kau. laju je bab gosip. xnak xnak!
    hahahaa

    ReplyDelete