(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Sunday, January 9, 2011

[Pengalaman] Tren KTM Banjir.

Hyeeeee. Salam Ahad.
Mata Ori (sila jangan percaya)
Awal-awal entry dah mencapub xD
Hari Sabtu lepas, aku pergi jalan-jalan shopping ke Sogo dan Jalan Masjid India dengan kawan kolej aku, Fathah dan Annis. Maklum lah, dua-dua orang tu tengah kaya. Lalalala ~ Si Annis memang awal-awal lagi dah cakap nak BORONG shawls, wow, borong tu, bukan beli lagi. Hehehe. 

Bermula lah perjalanan ke Sogo menaiki KTM. Ye, KTM je. Kereta tak ada lor. Hek hek. Masuk je coach wanita tu, tiba-tiba tengok-tengok dekat pintu tu, air air-cond dia bocor. Grrrrr ! Orang tak nak la diri tang tengah tu, sebab tak nak basah. Kau boleh bayang la kan, Sabtu, ramai orang. Then tren tu pulak bermasalah, memang menyusahkan lah. Kesian orang yang tak dapat masuk sebab air air-cond tu bocor. Aku antara yang berdiri dekat tengah tu jugak, badan tak basah lah, tapi sandal dan sipi-sipi bawah seluar tu basah dah =____= 

Siling KTM. Nampak titis-titis air tu? 
Tu masa berhenti, so air dia x tak menitis sangat. Tapi time tengah bergerak, menitis laju wey air dia. Macam air paip pun ada. Kat bawah memang basah habis dah lah. Memang macam banjir dah la, mini banjir. Heh. 

Nampak kan kilat-kilat air tu?
Aku berdiri sesak-sesak dengan orang tu, aku hampir pitam woh. Aku ni memang jenis tak tahan sangat. Kalau belum makan, lepas tu berdiri je dari stesen UKM ke KL, memang tak tahan. Aku dah pening-pening, terpaksa aku mencangkung tengah tu. Nak harap orang bagi tempat duduk memang tinggal harapan la kan? So, aku buat bodoh je cangkung tengah-tengah tu even orang tengok pelik je. Hek hek. Selalu gak aku buat cam ni, bila dah tak tahan berdiri. Sebab tu aku prefer masuk coach wanita, takde la huduh benar aku cangkung depan laki. Hahahaha. 

Annis dan Fathah. Berkenan? Maaf, dah berpunya! =P
Dah habis shopping. Penattt !
Ok thanx byeeeeeeeeee !


Lama tak shopping, penat gilaaaa !

40 comments:

  1. dpt rsekn mcm mne seksanya keadaan mse tu dgn ramai org lg.. ish ish

    ReplyDelete
  2. Aku pun pg sogo gak sabtu aritu....x jumpe ko pun!!heeheh

    ReplyDelete
  3. wo jenjalan tak ajak..
    sogo tu dah jadi tempat aku main kejar2 je walopon takde pe nak cari kat situ..

    ReplyDelete
  4. adusss...mst xselesa kan...bestnya shopping..lma xg jalan tar..hehe

    ReplyDelete
  5. comey2 kawan ko....hehehe... :D




















    eryy comey jugak! mate dye bulat-bulat! :D

    ReplyDelete
  6. ok la tu...
    sambil jalan2 sambil main air...
    :p

    ReplyDelete
  7. member aku penah jadik sardin...dah la abru 1 st time masuk ktm. sian die hahahhaha

    ReplyDelete
  8. dulu pun penah jd skali.. habis basah baju aku.. haha.. ;D

    ReplyDelete
  9. ok la. nasib masih ade bumbung, cuba bayangkan ktm xde bumbung. hujan je banjir macam haram. ahha

    ReplyDelete
  10. baru nak ngorrat tapi dah berpunyaaaaaa, LOL xD

    ReplyDelete
  11. nasib baik aku kenal ko. selalunya kalau aku nampak orang mencangkung gitu aku campak syilling 20sen. hahaha.

    Cabut!!!



    Terbaru > Anugerah Juara Lagu 25 VS English FA Cup > Senjata Menawan Suami : Payudara! > Tukar Banner/Link Dengan phreak-id

    ReplyDelete
  12. gambar awek comel ^_^
    sian banjir lak

    ReplyDelete
  13. bestnyer shopping...nasib air tu sikit jer...tp mcm bahaya jer eik..

    ReplyDelete
  14. Komplen le, antar SMS kat ruangan komplen Kosmo. Syok baca komplen2 orang kat situ.

    ReplyDelete
  15. ni nk reply komen syam komeng.. haip.... ktorg x maen air..

    ReplyDelete
  16. Maner gambar plastik soping?? Ngee.. tapi betul.. akak pon biasa tinggung jer dalam public transport kalau dah nak pitam.. tak bleh berdiri lama ghak.. tekanan darah otomatik menurun.. hehehe.. biler kita pingsan.. saper yg susah.. bukan takat tinggung.. tido terus..

    ReplyDelete
  17. haha!
    next time kau buat ah pengsan teros, confem dpt dudok. hahahaha!

    ReplyDelete
  18. @aiDieNa
    beg kena sorok
    nanti nampak banyak sangat pulak
    ekekeke

    ReplyDelete
  19. @tia
    ko dah pengsan nak bangun cemana nak duduk?
    aagagagaa

    ReplyDelete
  20. whoaaa... rasanya 1st time jadi kes cenggini...kena buat report kat diorang rasanya....anyway perempuan untung sebab ada coach sendiri... huhuhu

    ReplyDelete
  21. Muka penat tu cm tak puas hati jek..
    Nape?
    Duit habis shopping ke?
    Haha..

    ReplyDelete
  22. @De Mois
    habis nak naik apa kereta takde?
    i belum maju lagi
    hahahaha

    ReplyDelete
  23. @d_tieah
    kehkehkeh
    lebih kurang macam tu la


    lalalalala~

    ReplyDelete