(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Thursday, January 6, 2011

No More 'P'.

Hyeeee. Salam Khamis.
Kikikikiki, topik bunyi agak kerek kan? Alaaa saje nak kerek sekali-sekala. Kehkeh. Sepanjang 2 hari kat rumah, aku sibuk settlekan IC dengan Lesen aku. IC tu aku tukar sebab nak tukar alamat rumah. Tukar alamat sebab rumah yang kami menetap sekarang baru lah rumah tetap kami. Ehh ayat putar-putar sih. Before this kami banyak dok Quarters sebab abah aku bekas cikgu.

Lesen pulak tukar sebab dah naik taraf ke lesen penuh. Yayy, tiada lagi 'P'. Haha. Pengalaman betul lah kat JPJ, tunggu turn nombor 2 JAM, urusannya tak sampai 2 Minit kot. T___T Aku ni dah la jenis susah dok diam. Memang tak senang duduk la 2 jam tu. Grrrr! Agak lambat aku habis P sebab aku ambil lesen lambat, lepas matrik. Lepas tu yang pertama kali fail pulak. Kehkeh. Tak mencabar lah tak fail. Wakakaka (ayat cover je)

JPN di Putrajaya. 1st time masuk, cantek weh!! o.O
IC baru lagi 3 minggu nak siap. Grrr lamanya. Dekat slip tulis 10 hari je. Huh. Teringat dialog abang kacak yang jadi cameraman tu.
Abang JPN : Lahir dekat Perak ek? (sah-sah lah dia boleh tau sebab nombor tengah IC aku 08) 
Aku : Haah.
Abang JPN : Perak area mana?
Aku : Ipoh.
Abang JPN : Area cina eh?
Aku : Aaaa lebih kurang lah. (Ipoh memang ramai cina pun)
Abang JPN : Patut lah muka macam cina. (sambil senyum-senyum)
Aku : Huh? o___O Ekekekeke. (gelak aje lah. haha)
Cina? Tak sepet pun. (arghh jerawat !)

Macam Cina? Tang mana entah. Haha. Cehhh abang kacak ni, saja je cari modal nak ngorat I tau. Ekekekeke, perasan lah kau Ery. Gambar yang diambil untuk IC tu aku tengok muka berkilat-kilat seh. Tapi nanti dah print kat kad tak berkilat-kilat kot. Haha. Yeah, tak sabar tunggu IC baru, nak ganti IC sekarang yang muka memang sememeh skema gila nak mampus. Hahahaha. 

Gambar dikaburkan atas sebab keselamatan. haha
Yeahh, itu dia lesen baru aku, yang bawah. Takde logo merah 'P' dah. Hahaha walhal, berapa kali je la aku bawak kereta masa P tu. Tapi Auto je aku confident bawak, manual memang tak lah. Kat rumah aku tak ada kereta manual pon. Hek hek. Motor? Hah, aku ambil lesen motor sekali, tapi motor lagi lah lama aku tak bawak. Cuak sikit lah kalau motor ni, tak berani macam Innz. Ngeeeeee. 

Sekian dari Miss Ery. Ok thanx byeeeee!



bila la nak ada kereta sendiri ek?
>___<

56 comments:

  1. hehe! muka ala3 cina.

    yeayh! lepas ni bawak rina pusing3 la dengan lesen baru :P

    ReplyDelete
  2. awat blur gambar tu
    hehe
    fuh lesen moto pun adoo...
    ak da lame x pakai P
    dekat 3 tahun kot hehe
    xD

    ReplyDelete
  3. haha..welcome to the full license ye..huhuhu

    ReplyDelete
  4. perghhh..
    giler lah..
    aku masih lesen L lagi..
    tu pon lesen kete lembu..
    muehehehehe... :D

    ReplyDelete
  5. @eazy izzudin
    3 tahun? bukan kalau setahun lambat tuka full kena repeat balik amik lesen ke?> huhu..

    ReplyDelete
  6. babe, i dah 22 this year. i mean on december la. i kena tukar ic ke? serious i blur ni. huhu.

    ReplyDelete
  7. FAIZ :
    means
    dah tamat dari lesen P ke lesen biasa 3 tahun lepas
    renew still renew every year...
    xD

    ReplyDelete
  8. perghhh,, welcome to the club geng,, aku dah dekat 1 tahun dah ni takde P.. heheh

    ReplyDelete
  9. kalo tukar tak berani dengan penakut boleh tak?haha

    ReplyDelete
  10. congrats ery.. tapi sure ke bukan bawak kereta yang pakai bateri? hehe saje gurau2 pagi :P

    ReplyDelete
  11. amoi.. lepas ni kitorang (chatters ym) bolehlah datang ke rumah? Yelah.. dah ada alamat .. heheheh.. senang la nak cari

    ReplyDelete
  12. mls nya nak tukar i/c even dah bertahun2 pindah rumah. huhu

    ReplyDelete
  13. @hudhud
    errr yang pasal umur tu i x pasti la huda
    huhuhuh

    ReplyDelete
  14. @Nurul chumel
    hahaha tu kalau tak kerana nak settlekan lesen, tak tuka jugak ic.

    ReplyDelete
  15. ada jugak kot iras2 cina.. hehe!! tp sikit je lah..

    ReplyDelete
  16. boleh pulak dia ckp muke awk macam cina.haha. sy tinggal dekat ipoh. :)

    ReplyDelete
  17. @Amirrah Zawani
    macam takde je
    abang tu saje nak ngayat
    agagagaa

    ReplyDelete
  18. @Monolog
    hahaha
    kankan? takde cam cina langsung pon.

    ReplyDelete
  19. salam kenal..

    eheh muka kamu mcm kwn ai la..ngee~ =P

    ReplyDelete
  20. selamat berjaya dengan lesen penuh tu..

    ReplyDelete
  21. Masa paling terbaik untuk settle kan benda-benda ni adalam 4.30 pm sharp.
    xyah beratur tunggu 5 minit no giliran dah dipanggil!
    heee!

    ReplyDelete
  22. ery....jgn berhenti join contest nuff..ada rezeki mesti dapat punya..k

    ReplyDelete
  23. @areripe
    hahaha yeah?
    tapi time tu kita plak ada hal
    wuwuwuw~

    ReplyDelete
  24. hehe..silap komen.nk komen sini sbnrnye...malu2...hikhik

    ReplyDelete
  25. tahniah..dh lesen full..pasni leh amik B full lak..

    ReplyDelete
  26. bleh r amek aku ngan innz kat gombak nih g lepak... hahaha

    ReplyDelete
  27. abg jpn tu nak mengorat tu, da lapok da cara tu, hahaha

    ReplyDelete
  28. @kaizen shinobi
    bak datang kereta
    ada lesen je kete xde cemane nak gerak?
    hahahaha

    ReplyDelete
  29. haha.. aku dh 2 tahun dah xde P. tp x reti bwk keta.. miahaha

    ReplyDelete
  30. cine tak perlu sepet je kot..



    grrr....



    kot dye nmpk u bjak la sygx..hehehe








    thyyunxthiya.blogspot.com

    ReplyDelete
  31. iyerlah..muka kamu mcm cine...
    btw, hyeee :)

    ReplyDelete
  32. hahaha.. nasib baik ko x lahir kat area india.. :P

    ReplyDelete
  33. hehehe..
    kita serupa..
    best jek ase xde p.. :)

    ReplyDelete