(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Thursday, January 14, 2010

Saye pelajar jurusan Kimia.

yeahh. tajuk gile bangge bangang. hahaha. ye, sape yang taktau, aku saje nak gtau, aku pelajar jurusan sains Kimia di UKM kampus Bangi. ade yang taktau UKM ? hehh siann. ni dah masuk sem 4 pun. kirenye dah pelajar Tahun 2 la kat UKM ni. senior tu. kah kah. dah 4 minggu start kuliah. blaja dah mcm2. susah tu of course la. huhu.

sem ni aku amek 8 subjek :
1) spektroskopi asas
2) pengurusan industri kimia
3) kimia polimer II (smbgn kimia polimer I sem lepas)
4) penentuan struktur molekul
5) kimia koordinatan
6) kaedah pemisahan
7) amali kimia IV
8) kursus pengurusan persatuan
total unit : 20 UNIT

no 1) hingga 7) tu semua subjek MAJOR. hehh. gile kan? yg no 8) tu nyemak je. dah la 1 unit je, tp kejenye berlambak. bengom ! tak suke !

jadual utk sem 4 sesi 2009/2010

memang btol la bile org kate Kimia utk bdak pandai je. huhuhu. aku yang tak bpe nak pandai ni mmg tak skor la. sob sob. sedey.


awat mate sepet ni? heh.

bersama partner lab, As.
ini merupakan 1st lab utk sem ni.

28 comments:

  1. hehe. mak sy dulu pn amek course neh. pastu dia kata tunggang langgang nak abiskan. dia amek kt oberseas. sudahnya, master wt course library science. apekah betul. tp dah rezeki kt situ kan. hehe. ala ery pn pandai. kalau tak, cmne bley dpt course ni at the first place kan :)

    ReplyDelete
  2. hahaha
    biasalah
    setiap course ada pro n kontra
    okaylah tu
    huhu
    merasa tu pakai baju putih tu

    ReplyDelete
  3. kak huda: haha tade pandainye kak. dulu mmg tak susah. tp skrg siyes susah. byk sgt subjek. bengom je nak blaja. huhu.

    hans: yup2. tp kimia ni mmg mencabar kepale otak btl. huhu.

    ReplyDelete
  4. good luck dik! i love polymer subject then spectroscopy..rindunye zaman study dulu! :)

    ReplyDelete
  5. polimer?spektroskopi? oh noo!
    tu la yg x best! huhuhuh.

    ReplyDelete
  6. orang kimia dgn org fizik leh ngam tak? hehe...

    ReplyDelete
  7. saya pelajar jurusan biokimia..(mahu jugak.....)
    peh. heaven gile jadual ery.
    bile di compare ngan jadual ku. :(
    huhuhuhuhu...

    ReplyDelete
  8. ape yg dibubuh tue ek... meletup karang.. teringgat lagi zaman nakal2 mase form 6 dulu...

    he...23x xsia2 berlajar cara nak wat campuran yg boleh meletup he...23x bgus2... yang tahu je tahu

    geng2 nakal dulu sume dah ke oversea koje... bro je kat sinie lagi.. xkisah la

    BroFramestone Blog

    ReplyDelete
  9. eqbal: boleh sgt. kan 2 jurusan berbeza, slg memerlukan.heee
    ika: haha. sbr ye ika.
    framestone: hehh xde kes meletup lg le. sbb tu ade procedure. bkn men campur. hohoho

    ReplyDelete
  10. haa pehtu bila dah keje nnt, pandai2 la campur ngan org. jgn jd cam bebudak lab aku yg major applied chem. ni. study applied chem. sampai wat master. tp semua tak reti campor ngan org. yg dorg tau - ngumpat ngumpat ngumpat. cam ayam kampong.pehtu bising2 nyakitkan hati org len cam lalat!

    igt yer?
    he he he

    ReplyDelete
  11. OMG ! saya dulu amek kimia time spm pun separuh mati. macam mana pula la kalau kat u. hahaa :DD tention ! Haihh. UKM seronok :) degree nanti nak try apply journalism kat sana. hehe :D

    ReplyDelete
  12. faiq: ee i hate math! huhuhu.
    eda: kenape kate UKM seronok? hohoh.

    ReplyDelete
  13. i rather do physics instead od chemistry hehehe

    ReplyDelete
  14. arieza: i x ske sgt physics sbb byk kire2. haahah kimia kire2 simple je :P

    ReplyDelete
  15. dashyat tuuu-good luck wk..semuga berjaya lagi dan lagi k? ;D

    ReplyDelete
  16. owh~~
    yang pasal entri kita tu
    hahaha
    tak boleh cite kat page kita
    wakakak

    ni..
    kita ada kawan
    panda..kalau ada baca entri2 sebelum ni..kamu tau kot sapa panda
    haha

    dia hari tu
    tetiba nangis
    cemburu tgk kita ramai kawan perempuan
    wakakakaka

    kita kawan je
    tapi perangai dah mcm kekasih
    so kita delete la facebook kita semata2 nak dia happy
    haha

    kita mmg tgh ngorat dia
    tapi
    skrang still masih kawan
    tapi hari ni
    dia mesej kita
    dia kata dia rindu
    wakakakak

    tak sia2 tunggu setahun lebey
    hahaha
    ke dia saja main2?

    owh panda~~~
    jgn main2kan perasaan ku
    chewah~~~~~` =P

    ReplyDelete
  17. tkpe..2nd yr besenye byk subjek..nnt dah 3rd yr (for 3 yrs course) or 4th yr(for 4 yrs course)..subjek tak byk sgt kot..cume kebizian dan kepenatan nak buat research project =) good luck miss ery

    -from cik ery-ehehhe

    ReplyDelete
  18. he..23x kes meletup tue coz kami mmg wat procedure sendiri.. ramai pakar kimia ade sinie he..23x tue yg dasyat tue...

    ceroboh masuk lab pun ade.. kami semua budk2 nakal yg pandai menjalankan uji kaji kimia..

    ape yg teacher xbg buat.. kami tetap nk buat

    BroFramestone Blog

    ReplyDelete
  19. cik ery: tau tu. hee tenx2~
    framestone: hehehehe sape soh jd nakal? jd bdk bek cm sy ni. hahaha
    azuan: yeee aku tau itu~

    ReplyDelete
  20. terasa ada kimia diantara kita.. hahahaha;)

    owh UKM.. stay kolej mane?

    ReplyDelete
  21. ery! samelah kite..chemmy susah..wuwu

    =((

    ReplyDelete
  22. susah kan?
    sob3.
    u UM, lg la susah.
    huhuhu.

    ReplyDelete
  23. assalam.saye pelajar kimia jgak..

    ReplyDelete