(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Saturday, January 23, 2010

I Just Haven't Met U Yet

berat jodoh tu ape wehh? hehhh saje nak berlakon innocent. ni entry meminta pendapat je. just nak tanye,

betol ke perempuan yg belajar@bekerjaya dalam bidang professional,cthnye Medic, Engineering, Architeture, Chemical Sc (nk jgk) dan ape2 kursus lah yg kalo laki dgr dorg akan "WOWWW!" , selalunye berat jodoh?
 means laki takot nak approach? 

ye ke?

just nak pendapat semua.

note : takot lak aku jd perempuan yg berat jodoh. hehhhhhhh.

27 comments:

  1. susah la kot..
    sebab kalau nak kawen kurang2 kena sekufu,,peratus nak bahagia tinggi skit.

    ReplyDelete
  2. laki ok je weh... errr... korg yg tk sudi kot... huhu

    ReplyDelete
  3. dila : tulaa. psl dlm islam sendri kne sekufu kan? kite pn susah nak crik laki yg sekufu cmni psl laki da pupus.wuwuw

    mario: ok ekk? x sudi bersbb weh. dlm islam kene sekufu.

    ReplyDelete
  4. kalau medik, cam kurang lucky lucky, agak susah nak cari bf. unless muka cun.hihi. kalau engineering ramai laki ape?

    p/s: kalau dah jodoh x kemana punye lah=p

    ReplyDelete
  5. fatin: sbb ramai tu la susah kot. nnt laki pilih2 :P

    ReplyDelete
  6. ntahla..sbb karier camtu tggi tuuuuuu..laki takut nak dekat..

    sekufu kena tgk jugak kan?

    ReplyDelete
  7. ala..kalo dh jodoh, berkerjaya ke tak, kawen gak..

    yg pnting kne sekufu lah

    ReplyDelete
  8. Tak juga. Tapi bsr kemungkinan, jodohnya pun dlm bidang yg sama ;) setaraf gitu.

    ReplyDelete
  9. sekufu tu cmne ek??

    mungkin gak la.. kalo laki2 tu dak u mungkin oke lah.. tapi, kalo yg kurg berpendidikan tu mungkin takot sket nak approach... ego mungkin..

    ReplyDelete
  10. neva agree...!!~ wee~ pd aku la kan, depends pembawakan gurl tu sndrik.. if dea xblajar tinggi xsemestinya 'ringan jodoh'... lelaki is lelaki, gurl is gurl.. tinggi mane pown blaja, tp kalo da si lelaki itu suami dea, ttp being 1st ranking kan? kan?? huhu~~ just an opinion sygs..!!~ :)

    ReplyDelete
  11. ouh ya, add some more.. huhu~ kdg2, dak u sndrik xbekerja.. n yang x u tu plak poket penuh.. n sape tau, after kawen si lelaki mao smbung blajar n smpy master or what so eva bla..bla..bla.. haaa... kan da lebih dr taraf.. heeheheh, or si lelaki being bussinessman... wow!!~ (kite la pulak wooww kat dea..) ahahahaha~ ;P

    ReplyDelete
  12. asal x memilih sudah... mcm akak aq pensyarah, abg ipar aq cikgu mrsm je.... tp still bahagia....

    ReplyDelete
  13. nawal: ye btol gitu.
    eeqa: kire ade part yg btl kan?hee.
    dja: bab bisnes aku stuju :)
    pepsi: sekufu=setaraf.
    niza: hurmmm. ye kott. hehe

    ReplyDelete
  14. maybe. tapi da banyak kes. sebab pompuan bergaji besa, die macam bley wat pape die nak. die rase husband die TAK LAYAK nak control die just bcuz die lagi berduit. wth.

    last2 cerai. heh

    ReplyDelete
  15. tak juga
    dia sebenarnya pasal sibuk
    tiada masa nak bercinta
    tu la sebabnya

    ReplyDelete
  16. haha to be frank, mmg betul :p from my own experience la kan. bila berkwn & mula rapat ngn mane2 lelaki, bila kate kita stdy bnda ni bnda tu, dia pun mcm 'wow sy malu sbb sy rs rendah diri'.. ermm.. tp for me, manusia jgn dibeza sgt. biar Tuhan yg nilai iman kita. setaka beza ddunia. mmg la kdg2 penting utk bnda2 kt dunia sbb takut akan ada ungkit mengungkit.. hhuhuh tp itulah.. mmg slalunye benar.. lelaki akn kata 'wow' & sbb takut pada beza darjat pendidikan, lelaki takut nk approach pmpuan2 gitu.. hhuhuh tu yg byk kawen lmbt.. :p klu ada pun, slalunye kawen sesama bidang :p

    ReplyDelete
  17. kawie rasa x kot.. coz lelaki skrg ni suka pompuan yg educated.. hehhehehe

    ReplyDelete
  18. pandai2 cari la jodoh tu..
    kalau ppuan pun x approoach same, myb laki pun takot
    huhuhuhu
    tpi kene at2 gak ekk.
    kenal at budi.

    ReplyDelete
  19. tak berani approach tue alasan je kot huhu..

    ReplyDelete
  20. sape kata cam tu...tadek la.. tu mitos jek..

    kalau kamu seorang yg normal, ada ciri keperempuanan, pasti ade je yg nak approach..hehehe...

    most men likes wanita bekerjaya dan boleh berdiri di atas kaki sendiri.

    ReplyDelete
  21. hans: hurmm. btl kot tuu.
    arieza: terpulang pd individu, ye x?
    kawie: ohhh siyes? :P
    ejaa: heheh kne pandai2 la kan
    azuan: alasan? alasan ko ke?hehehe
    giggle gal: sy msh mmpunyai ciri keperempuanan.heeehhe.

    ReplyDelete
  22. heh. depend on diri masing2. kalu masing2 demand mmg berat jodoh la.

    ReplyDelete
  23. mr panda: ohhh i mmg demand. hohoh. abeslaa

    ReplyDelete