(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Friday, May 21, 2010

Entry Budak Comel TETAPI Nakal.

hye. salam Jumaat.
mak oih. dah Jumaat ek? last update bile? Rabu ek? heh. takde idea lah. bila takde idea, mula lah aku merepek meraban. nak tengok ape yang aku merepek kan tu? sila skroll ke bawah.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

hah. sape pulak budak dengan aksi comel ni kan? ni la satu-satunya anak buah aku buat masa ni. anak kakak aku yang sulung. takde keje sangat. aku ajak die webcam. dan aksi-aksi tu semua aku yang suruh ye memandangkan die agak camera shy tak macam ashu die
nama : Eva Shakirah 
umur : 3 tahun 5 bulan
peribadi : NAKAL. hyperactive. manja. pandai usik orang. suke menyanyi ikut suka hati. kuat merajuk. suka kucing macam kami semua. suke menari. suka mengamuk. suka baju abang boy. macam-macam lagi la perangai budak ni.
budak ni la membuatkan aku reti menjaga budak, memandangkan lepas SPM aku duduk rumah jadi babysitter budak ni je. basuh berak kencing dia, mandikan dia, buat susu semua aku dah LULUS dengan cemerlang dah! haha.
budak ni je la penyeri rumah ni. yela, satu-satunya cucu atok opah dia. hoho. takde dia, sunyi jugak rumah ni tapi aman jugak la kadang-kadang. haha! memang menjadi kesayangan semua orang la dia ni. cucu pertama keluarga kami, juga CICIT pertama tok aku (belah mak)
bila aku lama tak balek, rindu jugak aku kat budak ni. tapi bila balek mesti gaduh dengan dia. haha. nak buat cemane, ashu die ni pun kuat merajuk and cepat marah. heeeeeeeeeeeee. 
nota; dah takde modal sangat nak cerita apa.

62 comments:

  1. eva comel! pernah tak basuh berak eva lepastu taik dia terkena kt seluar? kalau tak pernah, tak cukup cemerlang tuh! hahahaha.

    ReplyDelete
  2. budak budak memang. ada kat rumah, buat sakit hati. takda, sunyi.

    ReplyDelete

  3. kak huda; tak pernah! haha cemerlang kan? =P

    shahril; hehehehe tu la budak2 =D

    ReplyDelete

  4. kak wanie; budak mane x comel? ngeee.

    su; mmg comel ;)

    ReplyDelete

  5. iena; mix? err mix perak tganu? haha!

    ReplyDelete
  6. wallaweh! kiut seyh...

    ashu dia ajar pose gedix. hahaha.. nak jugak dak tu ikut..

    mix perak ganu.. ok gak tu.. hihi :P

    ReplyDelete
  7. a ah la..eva cute.tak macam kau pun.haha..eh,aku gurau je.kau pun cute.

    dia boleh cakap terengganu tak..?keke

    ReplyDelete
  8. ery............
    rndu eva.. ble nk jmpe eva lg..
    ahaha..
    ak pun pnh jd babysitter dy sehari.. hehe..

    ReplyDelete
  9. name family ko memang macam tu ke? ade 3 huruf, pastu name panjang

    ReplyDelete
  10. ..nice pose eva shakirah,i like

    ReplyDelete
  11. wah dah ada pengalaman nak jadi ibu lah ni hehe ibu mithali.. budak2 memang best bila dapat pujuk dia..rasa puas pulak macam kita ni hero diorang hehe

    ReplyDelete
  12. chumill2 cm ashu dieh...
    ashu..???
    heheh

    :))

    ReplyDelete
  13. teringin la anak buah sorang.. :-) leh jadik pakcik muda, kehkehkeh..
    comey2..rasa nak cubit jerk.. :p

    ReplyDelete
  14. perngai mesti mcm ko kan? har har har

    ReplyDelete
  15. hohohoo. nak jugak merasa jdik babysitter neh. pinjam eve boley?

    hehehehe


    bunbun pergi dating :D

    ReplyDelete
  16. comelnya beliau.
    tak sabar nak ada gak ;(

    ReplyDelete
  17. antara topik2 awal utk jd seorang ibu is basuh berak n kencing budak hehehe

    ReplyDelete
  18. hehe comelnya...
    nakal tu tak bole lari punya

    ReplyDelete
  19. mst dia suke mkn cokelate nie akn2...

    ReplyDelete

  20. dila; hahhaa mmg kami comel =P
    ckp tganu? x reti! haha

    asada; hahahah mendengar arahan jgk la die =P

    annys; alaa nnt boleh la jumpe. raya nnt. hehe

    ReplyDelete

  21. shahid; nama aku tu bukan name betol pon =P

    fik; i like it too ;)

    ReplyDelete
  22. fitri; haha jd ibu je ade bakat, jd istri xde bakat lg =P

    cepet; hehehe comel gk taw ashu die =P

    duad; tu la untung jd anak bongsu, cpt dpt anak buah. hehe

    ReplyDelete
  23. ruti; mmg comel sgt, cam ashu die. haha!

    kaizen; hahaha taktau =P

    cik bunbun; mintak permission kat mama dia. hehe

    ReplyDelete
  24. dude; cptla kawen. hehe

    ullyana; mmg comel! =D

    peacock; heheh da de bakat kan? ehem2

    ReplyDelete
  25. syaf; tu la. budak2. hehe

    epul; besela budak2. hahaha

    ReplyDelete
  26. owh budak itu sungguh comel!


    >>___<<


    wa dekat budak bila diorg wangi jer. wakakakkakakakka ... tp wa lulus bab buat budak2 gelak. ecececececece ~~~

    ReplyDelete
  27. frodo; ceh yeke? laki sll gitu laa. ahaha

    sharinginfoz; mmg comel. hehehe

    ReplyDelete
  28. budak kecik nama eva tu sangat comel..paling penting nama dia sangat unik!

    ReplyDelete
  29. haziq; unik eh? akak aku minat pelakon eva longoria & penyanyi shakirah. so tu la jadinya nama eva shakirah. haha!

    ReplyDelete
  30. comel gila.
    rasa nak cubit2 je pipi dia..
    nama dia pon sedap!!

    ReplyDelete
  31. amoi; dulu lg boolat oh muke dia. haha

    ReplyDelete
  32. hahahak , kirenye kau dah pass la utk samapi ke tahap kahwin dan jadi isteri mithali ni , hahahak .

    ReplyDelete
  33. hehehe apek suka budak2 walaupun kdg2 nakal

    ReplyDelete
  34. hahahak , gatai ! hahaa. sape calon lelaki ni ??

    ReplyDelete
  35. apex; haha budak2 mmg lah nakal!

    aus; tu la masalahnya. calon takde. haha!

    ReplyDelete
  36. anak buah. rupanya dah ada title mak cik ery. hee. baby sitter budak cam bes je

    ReplyDelete
  37. dayah; maksu la! hehehe best3 tp kalo nakal tu mmg geram ler. uhuh~

    ReplyDelete
  38. wuahhh kuitnyeeeeeeeeee....

    ReplyDelete
  39. krole; hehe mmg kiut. mekaseh =P

    ReplyDelete
  40. aku reserve budak nih!
    dah umur 18 nanti aku antar rombongan merisik. :P

    ReplyDelete
  41. aidi; mase tu umo ko bpe? die x ingin dah, hahaha

    mcjust; hehehe ;)

    ReplyDelete
  42. wahhahahaa..comel2..ijai same comel cam beliau..hehe

    ashu dia jgn jeles ye..ehehek

    ReplyDelete
  43. ijai; ee perasannya =P

    endo; eva je? heee =P

    ReplyDelete
  44. budak2 sekarang mmg comel lote..
    geram ngan eva..

    ReplyDelete
  45. afzan; hehehe jgn geram2 sgt =P

    ReplyDelete
  46. aper plak. pompuan kan suke lelaki yang berumur. banyak pengalaman. :P

    ReplyDelete
  47. aidi; takmo3!! tak sanggup aku hahahah

    ReplyDelete
  48. ko tak sanggup plak pesal? adeihhh

    ReplyDelete
  49. aidi; tak sanggup la ko jadi anak sdare aku nanti. huwahahaha

    ReplyDelete
  50. haha, beliau comel macam saya!
    =DDD

    ReplyDelete
  51. tirah; hahahhaahaha =P nape lak? mstla comel cam ashu die ni =P~

    ReplyDelete
  52. @n.a.n.a
    hehe sgt comel, mcm ashu die. hik3

    ReplyDelete