(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Friday, May 14, 2010

LELAKI KAT MALAYSIA MEMANG BUTA !!

hye. salam Jumaat.
perghhh. tajuk mmg macam marah gila kan? memang pun ! iskk. da lama jugak aku rasa aku tak marah macam ni kat laki. tapi marah-marah aku, aku masih boleh menahan dari mencarut kot stakat ni. heh. hari ni hari Jumaat and macam biasa, aku balek rumah naik KTM. KTM area Seremban-Rawang yang ada coach wanita start dalam minggu ni. (ok tgh tgk berita kat TV 1 pasal coach wanita). dalam berita cakap start esok, tapi tadi aku naik dah start kot? dah ade lambang coach wanita, dan operator KTM pun asik remind pasal coach wanita.
okay nak tau ape aku bengang sgt? memang lelaki yang naik coach wanita tu BUTA! diorg buat2 buta kot. buta betol baru tau Y________Y mase masuk tu macam biase la mereka ni kan, berebut-rebut. lepas tu kat pintu gerabak tu tertera "Coach Wanita". aku try search image logo coach wanita tu tak jumpe lak. heh. okay back to story. dalam dok berebut ni adala lelaki, die dah perasan dah ade tulis coach wanita tapi siap boleh cakap cmni je "buat tak tau sudeh". naseb ko kate buat taktau weh, kalo ko kate buat bodoh, mmg kau bodoh Y___Y 
lepas tu, yang tak leh blah nye, aku masuk je coach tu, aku nampak almost semuanye LELAKI. pastu yang duduk pun boleh dikatakan semua LELAKI. heshhh korang mmg buta lah! aku memang dah buat muka ketat la, dah la lapar, tengok dorg ni wat aku hangin je. padahal kat tingkap coach tu tertempek lagi stiker coach wanita. buta betol, buta hati dan buta mata jugak. aku yang rabun tp dah pakai spek ni pun nampak taw stiker coach wanita tu punya besar! huh T___T
hari ni 1st time tgk Piala Thomas dengan fokusnya, tapi mmg kecewa lah Y_____Y tapi aku tetap sokong Malaysia. nak sokong sape lagi kan? heh. single kalah. beregu kalah. sekarang giliran Wong Choon Han. (betol tak aku eja?) go Malaysia go ! saya anak Malaysia ! (tetibe jeh)

77 comments:

  1. cheh~

    salah sepa?

    ades... KTM perlu ketatkan kawalan...

    ape kes?

    kalau mcm tuh

    membazir je wat coach wanita tuh....

    cheh~

    ReplyDelete
  2. eee...tak tahu malu kan??dah tentu2 wane pink coach tu..main naik ajek.nak kena tulis bahasa uganda lak kot..p

    ReplyDelete
  3. btol2x...!! td aku nek ktm pom aku tgk selamba badak je lelaki tu nek coach wanita...

    ReplyDelete
  4. faz; mmg dorg buta! T___T

    yani; tu laaa. muke bodoh je.

    ReplyDelete
  5. apahal la sampai boleh naik koc pink tu??
    rasanya,kena letak pegawai kot baru dorang sedar.

    ReplyDelete
  6. aku plak jadi hangin mengenangkan para laki kat malaysia..huduh bebeno perangai.tuhan tarik nikmat akal baru padan muka.senang pun xleh PK.

    ReplyDelete
  7. ish, tibe2 aku pon geram jugak. tak patot betol bajet macam ape je wat mcm tu. saje nak mencapub dan tarik perhatian lah tu.

    ReplyDelete
  8. ha ah tadi i naik pun operator ktm buat pertama kalinya bercakap dgn bersungguh2 haha selama nih duk ckp mende sama jaa da la suara romantik kann

    ReplyDelete
  9. Ala kak .. tak bestlah asing-asing. Campur sudah. Susah ah camni nak jumpa jodoh kalau asing-asing ><" HAHAH

    ReplyDelete
  10. alaaa mmg lelaki sekarang dah tak gentleman ery

    hikhikhikhik.

    takdek kemaluan naik coach wanita !

    ReplyDelete
  11. Sepatutnya kena ada pegawai bertugas untuk jaga coach wanita tersebut.
    Mana-mana lelaki yang cuba masuk bagi kejutan elektrik terus tak pun spray mata dengan blackpepper.
    Power!
    Satu masalah....bab gaji kena bagi tinggi baru ada yang sanggup kerja.

    ReplyDelete
  12. sabaq akak :D:D
    wah nmpak panas sgguh da nie .

    ReplyDelete
  13. rupanya aq buta selama ini..wahaha~~```

    ReplyDelete
  14. wahh tu bkn buta.. tu buta hati! :P

    ReplyDelete
  15. waaaah! ade dah ek coach wanita? pompuan wajib naek situ ke? aku tak tau pape ni :((

    ReplyDelete
  16. hahah 2 laki yg x reti ace 2...bukan SEMUA..:(

    ReplyDelete
  17. dila; mmg geram kot. buta btol.

    ika; masalahnya ramai laki kot dr pmpn!

    ReplyDelete
  18. eeqa; xyah dating nek ktm. nek kete la.
    hahahaha~

    sherah; haah2. pengumuman baru =P

    ReplyDelete
  19. kak wanie; tau xpe. ni sme stok xleh buat jd laki!

    fathiah; marah ler. huhuhu br nak rase hak keistimewaan wanita taw

    ReplyDelete
  20. adziim; tu laa. kalo x jage, laki2 buta ni suke suki je masuk.

    alynn; haah. nnt kalo kua nek ktm, die ade ckp. and ade tiang yg warne pink.

    epul; mmg x kate semua. huhu

    ReplyDelete
  21. haha lenkali suruh dorang pkai skirt baru naik duk kt coach ladies tu ekeke

    ReplyDelete
  22. Saya memang setuju kalau buat train berasingan ni.. bebas dari gangguan seksual dan tangan2 miang hehe

    ReplyDelete
  23. yalah...mungkin mereka tak baca surat khabar! :-P

    ReplyDelete
  24. lelaki ni memang tak paham bahase lar...
    sebab i pun sejalan dr ukm ke rawang

    ReplyDelete
  25. hahahaha
    memang diorang xperasan lah tu

    ReplyDelete
  26. syaf; mmg bagus pun. tp kalo dpt laki buta cm dorg tu? T___T

    miss ...; hahahahaha pakai tudung la br ayu =P

    ReplyDelete
  27. ohmywtf; huh x peka langsung!

    hudalulu; mmg bengap dorg ni T_____T

    hans; ahhh merepek la ramai2 tu x perasan.

    ReplyDelete
  28. aku tak tau la apa yang laki ni pikir..aku da malas nak argue pasal ni ngan sorang blogger laki..diorang buat ni maybe nak protes tak puas ati sebab diorang takde lak keistimewaan pape..haaa...camtu la lebih kurang..

    ReplyDelete
  29. lorh.
    kalo perempuan da ade coach sendri, maksud nye coach len dorg pnye laa
    hohohooh

    ReplyDelete
  30. dah terlambat nak gi semayang jumaat la. terpakse la masok gerabak pompuan. ko x kesian ke kat kaum lelaki yang diseksa nanti sebab tak pergi semayang jumaat semata-mata nak tunggu gerabak lelaki seterusnya? :P

    ReplyDelete
  31. aidi; ko ni mmg x phm bahasa la =.= bukan 1 tren tu sme wanita pnye tp gerabak tgh je/ hadoii masalah2. lg 1, mase tu dah kul 2.30 ok?!

    ReplyDelete
  32. hahahaha..

    bagus sbnrnya idea pasal coach wanita ni, tp takde kawalan, tetap akan jd macam biasa gak.

    orang kita bukannya faham pun benda camtu. nak kena ada denda2 jugak. bila dah buat denda, mula la kata orang kejam, zalim la.. padahal sendiri buat salah.

    hurmm.. pernah dgr pasal ni.. "peraturan di buat untuk dilanggar" .. sape yg ikut ayat ni, mmg susah hidup nak maju..

    masalah paling besar rakyat malaysia.. terlalu pentingkan diri sendiri!

    ReplyDelete
  33. cuma nk komen pasal tajuk entry yg semacam over melampau..

    mungkin tambah "lelaki malaysia itu buta" lagi best kot..

    boleh menimbulkan kemarahan gak tajuk tu. heee =)

    ReplyDelete
  34. asada; tu lah. tu la masalah org msia ni. sme bende nak dilanggar. lgsg x disiplin =.=
    btw, saje taruk tajuk mcm tu. kasik kontroversi. hahahaha

    ReplyDelete
  35. maCy bace pn ase na hampuk sorang2.. hahah

    ReplyDelete
  36. perangai macam basted je tu.
    tipikal gile rakyat mesia nih!

    ReplyDelete
  37. macy; dipersilakan! haha.

    dude; tu ahh. bengang sey

    ReplyDelete
  38. adoyai. :P mana tau lelaki tu wanita?? maleshe :P

    ReplyDelete
  39. tau takpe. geram gila kan! huhuh

    ReplyDelete
  40. fiq; ahahaha bukan semua org spesies cmtu kan? =P

    zida; geram2!

    ReplyDelete
  41. mmg tahu pasal coach wanita tuh..
    memanglah..
    ramai yang macam x peduli langsung dengan hak wanita.
    geraammm..

    ReplyDelete
  42. wakakaka~
    sis..srnk maa duk dlm tuh~
    agk2 smua nye still single kot~
    nk cri jdoh la tuh~miahahaha

    ReplyDelete
  43. afzan; huh. masalah btol dorg ni

    nabiel; byk la jodoh. trus xnak lyn laki yg dok coach wanita even kau hensem =.=

    ReplyDelete
  44. td aku nek ktm dr putra smpai ukm... aku msok coach wanita la.. tp hampeh tol.. byk jep laki lm tuuu... pastu ble smpai kt kl sentral, pgwai ktm mrh2x n sound2x la ckp suh lelaki2x itu keluar.. tp dibuat bodoh je kot.. pastu pgwai tu nek berang n tarik kuar lelaki2x trsebut.. yg brjye ditarik spe yg duk kt area pntu je la.. yg side dlm tuu wt bdoh je la... lelaki dlm tu sume ade.. foreigner or x foreigner.. aku xtaw la nk ckp pe dh...

    ReplyDelete
  45. geram siot ngan dorg. mmg buat doh dorg ni =.=

    ReplyDelete
  46. Perempuan pun memang boleh tahan dengan tahap ke'udang'an hotaknya pada suatu ketika dulu sebelum koc diasingkan ni. Time 'rush hour' masa petang-petang yang suka 'scramble' orang lain macam player ragbi biasanya wanita. tak kira la makcik ke awek ker tau nak redah je. Singkat akal betul.

    Kahkahkah!

    =p

    ReplyDelete
  47. Ops tersilap koch la td.. hehe gurau je.. tak pernah naik ktm pon hehe

    ReplyDelete
  48. haha mankete nek kete je la kan? =P

    ReplyDelete
  49. ah ko. beralah la sket. dah terdesak. entah2 diorang semua sakit perot makan pisang expired kat masjid ker. ko mane tau

    ReplyDelete
  50. arghh! merepek je jwpn ko. hohoh

    ReplyDelete
  51. xmenjadi gakk kn wt cm2.. buang mase jer..sume cam wt xtau jer sal coach wanita ne..susah kan?

    ReplyDelete
  52. a'ah 2 ar..klu dh x x dgr kate 2..bt cam ner pun x jadik jgk..Tp time mijie naik kt Bangi 2. Pegawai keselamat blh jg lg. Tp klu kt Kl centra 2 mmg x terkawal lah..rmai orang kn..

    ReplyDelete
  53. nak menggatal la tu..hehe..
    tapi kawan ada pernah cite, dia pernah nmpak gelagat couple terpinga2 kena berpisah sebab yg bf tak dpt masuk coach wanita..haha

    ReplyDelete
  54. gua sebenarnya tak suke versi asingkan gender ni..gua lebih suke asingkan warganebaga malaysia dan yang bukan kerana mereka adalah menyemak oke..agak kasar di situ

    ReplyDelete
  55. mijie; tu lah. lame2 pegawai tu pun bengang nak jaga. huhu

    hasrol; ahahah betol3 =P

    kid; ahahahahaha tu sokong gak =P

    ReplyDelete
  56. lame da xnaik ktm....
    jgn marah2 ye....
    hehehe

    ReplyDelete
  57. betul la tu derang tu buta. iskkk

    ReplyDelete
  58. hahhahha.....
    kadang2 ye laki buta tp kadang women coach ni gain something at the expense of others. sebab belah laki sana da full cam sadin tp blah pompuan lak banyak tmpat duduk kosong..adil ke x..?bg sy x adil bab sesuatu yang adil mesti kena pada tempatnya...kadang2 law blah mix full ramai dak2 pompuan n dak2 laki berhimpit2..tp nape diorang x nak naik coach pompuan..?kadang2 ada exclusion jgn rigid je lagipun KTM ni pon satu, instead assign existing coach for women, why don;t they just add another coaches for women..?is that for comfortable and not at the expense of men..? Their timing i can say 90% of them are truly sucks..y bother to have separate coach even u can't arrive in time and keep delaying..lol~ just opinion of mine. no offense whatsoever k.

    ReplyDelete
  59. anon; sila la utara kan pada ktmb. haha sekian!

    ReplyDelete
  60. diorang tu tak tahu kot..maklumlah sibuk keje tak sempat baca suratkhabar atau tengok tv..hehe

    ReplyDelete
  61. sepatutnya coach wanita tu wat kaler pink, seat pink ,lantai pink, pastu penuh ngan iklan2 beg tangan ke, iklan majalah Anis ke...surela laki segan nk masuk...

    ReplyDelete
  62. slyver; hahaa menarek gk tu =P

    ReplyDelete
  63. haih...x patutnyew...memang buta neh...nape xde org jage n halang lelaki2 dr masuk...x patut...x patut...

    ReplyDelete
  64. shee; skrg ade org jage dah =D

    ReplyDelete
  65. nak buat camner....org buta mne bleh tgk signboard tuh,....bukan buta mata tidak melihat,buta hati tidak memahami....
    laen kali KTM kne bwt jugak coach untuk laki-laki,..kan2.

    ReplyDelete
  66. @Anonymousbetul gak cakap lu...owg pompuan pn x consider ble coach yg lain penuh,coach ladies x penuh,..npe x jek pegi msuk coach ladies tuh...

    ReplyDelete
  67. Women kata nak EQUAL RIGHTS? apa nak lebih2 pulak SPECIAL coach WANITA konon

    ReplyDelete
  68. kalau ada coach laki-laki pastu wanita salah masuk jer coach laki-laki, mesti kena kutuk rapat lah si wanita tu dan kena hina...Tapi org wanita ni pendam jer rasa sebab kaum wanita lemah lembut, takleh nk wat apa2...Tanya pulak pasal apa ada coach wanita dan lelaki takder? Siapa yg ajukan soalan tu mmg rasa diri dia selembut wanita, itu pasal di pun teringin nak masuk coach untuk laki-laki.

    ReplyDelete