(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Thursday, May 13, 2010

Kau pergi jua.

hye. salam Khamis.
AdaMaya dah habis. typical Malay story la happy ending kan? hehe. takkan la si Maya nak teruskan hidup dengan Dani yang akhirnya meroyan tu? kan kan? best cerita ni. ringan je ceritanya tp sweet dan penuh makna oh. pengajarannya, janganla kacau rumah tangga orang, ibarat menjatuhkan masjid, bukan ko dpt kebahagiaan pun. 
sebenarnya, ade yang lagi sedeh dr jalan cerita AdaMaya tadi. tengah-tengah sebak tengok AdaMaya, henfon ku berbunyi, ade mesej masuk. ohh dari mak aku ; "salam. tengah buat apa? BOBO dah mati." (oh ye lupe, skrg aku kat UKM, tgk TV kt blok) ya Allah menanges aku ! Annis menjadi saksi, die menenangkan aku tadi. macam pernah aku cite dalam 2 previous entry; Koko Mati & Bobo Sakit, aku pasrah BOBO pergi walaupun aku sangat sedih. tapi mungkin tak sesedih KOKO mati sebab BOBO mati aku tak nampak depan mata. 
sekarang, semua berbalek pada asal; 4 ekor kucing dewasa - SU, RAIN, POPOK & AYU. lagi senang jaga kucing yang dah besar dari baby kucing. mungkin itula hikmahnya. uhukss. BOBO & KOKO, rest in peace k babies. 
rest in peace babies. BOBO KOKO.

33 comments:

  1. sedih nye wani tengok gambar tu ery..nampak sihat comel tembam gomok.

    R.I.P bobo n koko :(

    ReplyDelete
  2. kak wanie; tu laa. bobo dpt name bobo sbb boolat. tp last2 kurus jgk =(

    ReplyDelete
  3. be strong kakak!! may another kitties brighten your life

    ReplyDelete
  4. ceh, aku ingat sapa la =.=
    huhuhuh

    ReplyDelete
  5. sabar yeah! setiap yg hidup, pasti akan mati.
    ceh. hehe.

    bak kata mak Arol,
    "biar dia mati masa kecik2, tak sedih sgt.."

    betul tue. klu dh besar pjg, mati, lagi sedih.
    sob sob sob.. *rindu kat arwah kucing2 Arol..

    ReplyDelete
  6. Kesian dia. Takper Allah dah sayang kucing awak.

    ReplyDelete
  7. bobo....
    mcm nama kartun...

    ReplyDelete
  8. ala sedihnya. tapi takpelah dari dia terseksa. kesian juga kat dia.

    ReplyDelete
  9. cedihhhnyaaa...sabor bebanyak ye

    ReplyDelete
  10. mati sebab apa weh?
    aku sensintip skit kalau stry sal kucen ni.
    aishhhh sebak je nampak dua ekor gemok ni.

    ReplyDelete
  11. arol; huhuh tamo nanges2.

    syaf; tu lah =(

    salju; heh.

    q; tula, kesian die.

    frodo; sbb saket la. huhuhu

    ReplyDelete
  12. shafiq; haah. sbb takde ibu die. orang jage mane same dgn ibu kucing jage. huhu

    ReplyDelete
  13. sob3
    sadeyh nieh
    sian u ialnk babies kucing 2
    huhuhu

    ReplyDelete
  14. kalau aku pengarah

    dani gila
    adam mati
    maya terseksa dan insap :)

    Kesian Bobo ko


    Latest:Jus Kopi, Power Sekali !!!

    ReplyDelete
  15. tsk tsk tsk.
    ngs bersama ko.
    ;(

    g cari kucen baru.
    and namekan beliau bobo juge ;p


    sesuki aku je. ;p

    ReplyDelete
  16. lol..igt pe..uper2nye kehilangan kucing tersayang..heheh..:)

    ReplyDelete
  17. siyes terkejut!!

    td x perasan pun entry ni masa komen kat entry koko mati..

    hurmm.. xpe la.. mybe mmg dah tak dpt nk survive. turut bersimpati.. mana pegi mak diorang sbnrnya?
    mungkin terlalu awal berpisah dari mak diorang kot.

    hope kucing2 lain tu sehat..

    ReplyDelete
  18. innz; kalo jumpe yg sebijik cm die, kompem aku bg name bobo gak. hohoho

    asada; mak diorang takde. tulaa, kecik2 sgt lg, x dpt survive

    mijie; sedeh taw. huuks

    ReplyDelete
  19. erk? dah sampai mase.....

    relek2... cool2...maybe dah memang x sehat kot? xpe2... patah tumbuh hilang berganti...

    ReplyDelete
  20. JGN SEDYH....
    HAIWAN2 MATI CNFIRM MASUK SYURGA...

    HUHUHUHU

    (TTBE TERINGT HAIWAN2 UMAH AKU BYK YG DIBUNUH)
    >.<

    ReplyDelete
  21. sedeyynyeee :'(
    kucing aku da banyak da matiiii T_____T

    ReplyDelete