(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Monday, April 26, 2010

Ku Dahagakan Belaian Mu, Sayang.

hye. salam Isnin.
denggggg. habis lagi 1 killer paper. ade 1 lagi killer paper Rabu and that's the end! woooo. sangat tak sabar! der, seksa der nak tunggu. lagi pulak bile mood dah nak balek ni. study pun nanti tak fokus. woh. 
tadi wa mimpi baik punya. opsss bukan mimpi 18SX ye tapi mimpi bertemu jodoh. kahkahkah. errr tapi taktau la jodoh ke tak, sbb nampak muka dengan jelas. dan wa tau sape org itu. ehem ehem ehem. aus, ko tau kot sape. hahahahaha tapi senyapsudeh der. malu wa beb ^_____^ topik kali ni aku nak bg 2 pilihan kat all the girls, laki mane korang lebeh prefer jadi Boyfren korang ?
Lelaki Matang, Caring (lbh berusia la maknanya) TETAPI tak hormat korang.
ATAU
Lelaki Tak Matang, Kurang Caring (sebaya / lbh muda) TETAPI hormat korang.
hormat atau tak hormat yang aku highlightkan contohnya, dia suka mintak benda bukan-bukan kat korang atau erti kata lain, sex. lagi contoh, dia suka nak paksa korang (mentang-mentang die lagi tua) ikot cakap dia. so, mane jadi pilihan korang? berikan sebab. (wah da mcm soalan exam hah) 
untuk lelaki pulak, bagi korang, 
kalau berpasangan dengan perempuan lebih tua or sebaya, perempuan itu akan naik kepala ke ?
boleh mula menjawab. masa menjawab 15 minit. 
nota ; pelik tak perempuan make the 1st move?

contest merekacipta HEADER blog ery farieha.

Photobucket
click for info. jom join ! berbaloi-baloi =)
tarikh tutup : 28 April 2010

51 comments:

  1. awat laki satu pilihan je huhuhu

    xsalah pun perempuan yg mulakan dulu... besa la laki zaman skrg kan byk pilihan...

    klu boleh biar lka pilihan yg berani... dan hasilnya, ramai pulak yg gigit jari n kutuk2 belakang bro xpadan dgn si dia bro..

    tapi bahagia ape.. even ade gaduh2 tue

    bro xkisah pun umur tua ke muda ke.. jnji matang.. nk manje2 tue no prob asalkan bertempat...

    dan pantang bro nk besar kepala sebab tua ke pelajaran tinggi ke ape.. coz bro pun ade life n kelebihan bro... itu je..

    n jgn sampai ade yg kne bom cam antaltuya he..23x bro maha kejam tue

    sex tue keperluan.. bukan untuk dipaksa he..23x

    BroFramestone Blog

    ReplyDelete
  2. prefer yg sebaya. laki lg tua ni kdg2 dye aggp kite bodoh. thats why mintak bkn2. and kite igt dye matang, kite pn ikut la ckp dye :D

    ReplyDelete
  3. Pilihan aku tak disenaraikan dalam pilihan jawapan. hahah

    ReplyDelete
  4. perempuan naek kepala kalo lebih tue..? rasanye ye la kot.. sebab macam susah je nak ikot..

    ReplyDelete
  5. dlm memilih kwn sekalipun, seelokknya pilihlah yang reti respect orang.. bukan bf/gf je...


    soal umor tu... sbnrnya depend pada tingkah laku pasangan la..

    ReplyDelete
  6. utk laki, soalan je. bkn pilihan. hehehehe
    sex?deyy kalo lepas kawen xpela. huhuhuh.

    alynn, btol3. huhuhuh

    ika, hbs jwpn ko ape?huhuh

    fathi, tp umo melambangkan sikap jgk kdg2.

    chaon, kot je? heeee.

    ReplyDelete
  7. hah adakah calon itu chaon??

    hahahaha

    speku

    larikkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  8. tapi camne lak ngan aku? sebaya, matang caring dan hormat pasangan?? miahahaha..

    ReplyDelete
  9. Minta seks bukan tak hormat kita namanya. Itu salah satu asas hidup kita sebagai manusia. Memang dah menjadi lumrah, setiap perhubungan, perkenalan yang mengjangkau lebih dari 120 hari, si pasangan akan berbicara tentang seks. Sama ada berbual mengenainya, ataupun mengajak untuk melakukannya. Kalau kita kekasih dia, yang selalu kata dah kenal dia siapa, kita pasti tahu macam mana nak tundukkan dia. Paling senang, ambil permintaan dia sbg gurauan. Dan katakan, dia tak perlu meminta-minta selepas berkahwin. jd utk ganjaran tu, dia perlu sabar :D

    ReplyDelete
  10. chaie; ko matang ke? caring? hormat? meh try meh. ahahahaa =P

    kak wanie; uihhh tidak2. adoiii gosip btl laa kak wanie ni ahaha.

    eeqa; yelaa. tp kalo da ckp pn xnak dgr gk cne?? kang x psl2 kene kes rogol. wuwuwuw

    ReplyDelete
  11. x reti la jwb panjang2 bro.
    hehehehhe =P

    ReplyDelete
  12. laki tua suka underestimate org, pdhal bkn bgs sgt pun, sebaya best! sebaya yg x berape nak sebaye la.. gap sthn dua okek kut.. tp ppuan tua drp laki? sllnye x kekal lame, sbb pempuan tu akan sll byk songeh, plus mesti pelik nk bermanje dengan laki lagi muda erk? pape pun, jodoh d tgn tuhan.. x salah take the first step, tp sile abiskan final dulu br pikir psl benda ni, boleh tak? hehehehe good luck yeh ery =)

    ReplyDelete
  13. eh eh bukan ery yg nak wat 1st step.
    heheheheheheh =P

    ReplyDelete
  14. pernah ade awek lagi tua. ala, same jer. cam xde beza umur pon.

    ReplyDelete
  15. 1. nak tua.. (bukan nak laki tua.. haha.. nak yang lebih tua at least 1 / 2 tahun..) sebabnya bagi aku mereka lebih matang. ekceli tak sume laki yang lebih tua suka mintak bende bukan-bukan. laki muda pon same je. T_T dah nama pon laki.

    sebab lain aku nk laki lebih tua kalo aku kawen ngan die aku lebih respect dia. kalau sebaya ni, 2-2 berfikiran tak matang dan senang bergaduh. masing2 darah panas.

    2. nak yang ofkos lah menghormati org lain. caring, bertanggungjawab..
    senang cite sume ciri2 yang ada kat adam dalam cerita ADAMAYA lah! hahahaa

    ReplyDelete
  16. yuhuuu Zida datang sini. HAHAH

    prefer yg sebaya, tp ntah mcm mana skrg terminat kat budak2 yg kurang satu umor. hak3 mungkin sbb kat skola rasa dorg lagi best, sebab lg sporting.

    okey, ini pandangan seorang budak yang memang tak matang lagi. kahkah

    :)

    ReplyDelete
  17. ika; haha at least yg muda ni die pk len sket dr yg tua :P
    pergh yg mcm adamaya aku pn nak.
    hahahaha

    zida; hehehehehhee bdk2 lg ye? :P

    ReplyDelete
  18. lelaki matang, caring, dan hormat lah! kah kah kah.

    ReplyDelete
  19. x blh
    tu x masuk list
    hahahaha
    kalo antare 2 ni je??

    ReplyDelete
  20. haha. secara logik, sepatutnya lah kan, kalau dia matang, dia mesti tahu hormat kita. kalau tak tahu hormat, maksudnya tak cukup matang lah tuh ;p

    ReplyDelete
  21. yup,ada kemungkinan perempuan itu naik kepala, usia lebih tua, lebih pengalaman, lebih tahu membawa diri.
    Naik kepala ini akan lebih2 lgi berlaku jika pasangan lelaki itu bersifat kebudak-budakan. Memang masuk dengan perempuan berusia matang, comel mungkin tapi ada chance di mana perempuan itu akan terlebih bagi tunjuk ajar kepada si lelaki. Lelaki biasanya secomel,semuda mana pun akan ada ego yang susah nak terima cakap orang lain apatah lagi dari seorang perempuan.
    Awal2, sikit2 boleh la, tapi biasanya lelaki sukar menerima perempuan yang lebih berpengetahuan.

    ReplyDelete
  22. btol gak tu
    kebudak2an cmne pun ego tinggi gak
    hohohoh

    ReplyDelete
  23. Sila ke blog saya.. Saya masuk contest anda...huhu..tQ
    http://wamozuwaha.blogspot.com/2010/04/contest-tunjukkan-bakat-anda.html

    ReplyDelete
  24. tua muda ...
    bergantung dgn karekter.
    yg penting cinta ~
    ahaks


    lalalallalalal


    ~pencinta wanita matang~


    >>____<<

    ReplyDelete
  25. yeke?
    oh xleh la ngn aku
    aku budak2
    muahahaha~

    ReplyDelete
  26. hahha wanie.. gosip disiini.. ishk2..

    ReplyDelete
  27. dua2 pun x best
    tp yg ptg hormat kot
    kalau korek hidung depan awek kira x hormat ker??

    p/s: terpikir nak komen mcm tu sbb aku tgh korek hidung ni

    ReplyDelete
  28. dua2 pun x best
    tp yg ptg hormat kot
    kalau korek hidung depan awek kira x hormat ker??

    p/s: terpikir nak komen mcm tu sbb aku tgh korek hidung ni

    ReplyDelete
  29. hormat penting kan?

    eeeeeeeeeeeeeee

    busukk!

    ReplyDelete
  30. ala,byk je laki matang lagi.xkan semuanya xhormat kot.my xp,yg kurang matang ni lg susah nak handle

    ReplyDelete
  31. sebolehnya memang nak yang sempurna tapi mana ada manusia yg sempurna kan.. serahkan pada Allah siapa jua jodohku (wah! wa sudah lari dari tajukk)

    ReplyDelete
  32. ada tak pilihan, lelaki matang dan hormat. mesti ada la kat dunia ni XD.

    susah senang nak cari jee..

    ReplyDelete
  33. hahahaah , aku suka gadis muda sbb comel dan bergetah , boleh .

    ke terkeluar tajuk ni , hahahak

    ReplyDelete
  34. bloggerina; maybe kot.

    fatin; wahh ayat sungguh mengancam hehehehe

    epix; hahahahaha susah kn nk crik? ngeeeee.

    aus; hahahaha xyahla mention bergetah tuu.

    ReplyDelete
  35. tolong garu plss!
    hahahahahahahaha

    ReplyDelete
  36. biarlah lelaki tu matang sket,hahah kalo x matang oh! so anoyy!

    ReplyDelete
  37. @Bro Framestone

    wah panjang. heee

    ReplyDelete
  38. @Khaleeqa Idrus

    tp x perlu la mcm gersang sgt kan? huhuh

    ReplyDelete
  39. kalo aku, aku nak yang matang and hormat aku... tak maen la yang sebaya2 nie... kalo bleh nak tan sri... (-_^)

    ReplyDelete
  40. pompuan bawah laki atas cam biasa noo heheh

    ReplyDelete
  41. @ajem

    ko ape melucah kt cni? hohoh

    ReplyDelete