(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Friday, April 23, 2010

Perbezaan Bloggers di Dunia Maya dan Dunia Sebenar.

hye. salam Jumaat.
okay, aku amek kesempatan time takde sape nak chat dgn aku skrg ni utk update belog, walaupun jari aku agak malas utk menaip ni. back to topic. kalau nak tau, topic ni diinspirasikan dr event Gatsby. kahkahkah. tak abes2 lagi kisah Gatsby aku kan? maklum la, 1st time join gathering bloggers, mestila teruja lebih kan? ^____^ antare perbezaan yang aku nak katekan adalah dari segi KERAMAHAN. bukan kemarahan. bukan juga dari segi fizikal. tak penting pun paras rupa. cheh! 
some bloggers, eh bukan some, but ALMOST all bloggers yang aku kenali dalam dunia blog sangat-sangat lah ramah. tapi bila jumpe kat luar, sangat-sangat-sangat lah pendiam atau pemalunya. mungkin juga orang akan salah anggap bahawa anda sombong. okay, memangla jarang nak jumpe org yg terus2 nak ramah dengan semua orang lagi-lagi 1st jumpe kan? aku pun bukan jenis macam tu. tapi aku yang jenis actually senang tego orang, walaupun sepatah je aku tego die. heeeeeee. 
event hari tu aku banyak lepak dengan akak otak ketat je. sikit2 dengan Ynn. sikit2 dgn Kapten. kalo tanye akak otak ketat, kompem die tak kate aku pendiam kot? kitorg ni boleh tahan sama havocnya. cuma nak tanye Ynn & Kapten, kau orang rase aku pendiam ke? 
aku pendiam? ade kang yang gelak guling2 kang. sape yang perasan aku la kan, main game-game bodoh tu pun bile dpt point aku melompat-lompat suka. siap boleh beramasramah mesra dengan amoi2, uncle2 and aunty2 yg jage games tu. tak caye tanye akak otak ketat. ngeh3. sampai ade bloggers yang meninggalkan jejak kat blog aku kate die nampak aku men game ape tah. omaigod! tibe2 terasa mcm aku terlalu havoc ke? sampai org perasan? T___T adek eeqa (kenal dr internet jugak) pun pernah cakap, dia x sangka aku jenis havoc, tengok mcm pendiam. errr aku amek that as compliment okay? ^___~ 
org kate, dunia blogging or internet ni selalunye dunia utk orang2 yang pendiam dan pemalu. maksudnye, inilah tempat diorg bersosial. hanya jari bergerak, tidak mulut. ade kawan aku cakap, "kau mcm salah dunia je, ery". takdela sampai salah dunia kot? sebab dari dulu sampai skrg, aku ramai kawan dr dunia internet ni. malah ex-ex aku pun aku kenal dr dunia internet ni jugak. tapi itulah observation aku sepanjang aku aktif dalam dunia internet ni. mmg kebanyakan mereka pendiam & pemalu, tapi kelebihan mereka adalah; penulisan yang bagus. orang havoc mcm aku, penulisan ikut suka hati je. hahahaha. betol tak? ^____^ so itulah kelebihan dan kelemahan masing2 kan. bloggers yang aku dah jumpe ni, kompem2 nnt kali kedua jumpe, dah boleh bawak wrestling kot. (utk kaum adam je. haha) kahkahkahhh. (tibe2 aku teringat kakinakl ade ckp psl blog haziq a.k.a sendra mcm org umo 30an, kau tua wehh) wakakakakakakaka. *gelak besar!!
cm scary je quote ni T___T
kpd yg pendiam, sila la bersuara. 
note; esok da kne balek UKM. study for next exam (isnin);PSM.
contest merekacipta HEADER blog ery farieha.
Photobucket
click for info. jom join ! berbaloi-baloi =)
tarikh tutup : 28 April 2010

41 comments:

  1. sokong sgt2..biler dekat luar 2..cam org combunk jer..nk tgur pun cam takut..betui ker org nie..hehe

    tp ap2 mber blog mmg besh..;)

    ReplyDelete
  2. kah3..selamat la aku tak direview..kuang3

    ReplyDelete
  3. budakhitam; aahh kau pun mesti pendiam kan? tau sgt. hahahaha

    mr rulez; haah2 cm sombong tp x bek tuduh2. mgkn mmg jenis pendiam kan? heeee..

    ReplyDelete
  4. saya pemalu@pendiam orangnya...hik3.oh ya,sendra pemikirannya memang lebih matang dari usia sebenar...

    P/s :ehh,kenapa tak tegur saya?

    ReplyDelete
  5. hari tu aku ada tegur gak sorang dua... memang mcm pendiam mcm sombong... tp think positive jer lah yg dia pendiam. next time jumpa lg mana tau leh sembang banyak

    ko x pendiam kot. ok jer bawak sembang

    aku lak biasa tgk org gak. kalau org tu diam banyak... aku lg diam. kalau org tu banyak cakap aku banyak cakap gak ler

    flexible sikit kot

    ReplyDelete
  6. bro eyriqazz; wah bro komen blog saye. wakakaka. *bangge jap.
    bkn xnak tego tp sy jrg skali kot tinggal jejak kt blog bro. so mcm x knal sgt kan. heeee

    ReplyDelete
  7. kapten; tu laa. aku pn think positive je laa. tu 1st time jumpe aku blh bercakap. 2,3 kali jumpe hbs aku membebel. wakakakkaa.
    kau pn oke la kot. boleh geng la! hehehe

    ReplyDelete
  8. stuju! ak sesat msuk dlm dunia blog~
    hahaha

    ayat pun berterabur~

    ReplyDelete
  9. macam salah je..kah3..malu je pun

    ReplyDelete
  10. kak aimi; ahahahaha kau lg sesat dr aku =P

    bh; samela tu. ahahaha

    ReplyDelete
  11. hahaha. sy ikut mood. kalau rasa nak bising. bising lah. kalau nak senyap, bleh ja senyap. haha. yeka bleh senyap? oh tak. mgkin ikut dgn siapa sy hang out barangkali. hahah.

    ReplyDelete
  12. mulut pendiam tapi jari tak pendiam.

    jari tak pendiam bukan kuat meraba okeh!
    tapi rajin menaip ;p

    ReplyDelete
  13. sengal.
    aku paham laa.
    hahahahahaa.

    ReplyDelete
  14. aie x pendiam..malu2 jer ..tp dh kenal baru xsegan..bak kata pepatah ''xkenal maka xcinta''.. ajaj

    ReplyDelete
  15. wahai darkbatman yg kacak; yeke? heee tp tgk aie sgt2 malu. alololo
    ahahaha =P

    ReplyDelete
  16. ko tnye aku ke?
    kite penah jumpe ke vio?
    heheheheh
    jom jumpe dlu

    ReplyDelete
  17. aus; aku? aku? aku? ke kau? kau? =P

    ReplyDelete
  18. hahha.. macam tak betol je dengan aku dunia aku..

    ReplyDelete
  19. HAHA aku ingt lg mse event, memang ko ada mood kot nk berhavoc sbb mcm dgn aku n otak ketat pun ko ade cm diam sikit, bila kiteorg merepek bru ko join gelak tp so far baru sekali jmpe dh boleh main air doh HA HA HA comel2 i like. nxt time jmpe lagi aku rasa bukan wrestling, dh jadi cm pesta buih je nnt HAHAHA

    ReplyDelete
  20. woot..woot..ada orang jeles ke aku orang cakap aku matang??hahha..alaa,kan aku cerita pasal kartun2 segala kang tak kuehtart lagi lah blog aku..blog aku bincng hal2 critical thinking..cewahh..

    p/s:aku masa gatsby street fair tu seorang yang pendiam dan pemalu pijak semut tak mati.

    ReplyDelete
  21. liyanaa; tu bkn ape. malu2. kahkahkah. tp da lame2 trus hilang kemaluan. hahahahaha

    bean; pemalu kah? okay2. hahahaha

    sendra; jeles ko matang? sape2? ahh kau menggedik je nak memalu.

    ReplyDelete
  22. kebanyakkan penulis blog memang malu, thats why ar dorang lebih suka tulis isi hati kat blog :)

    sng cerita , dorang tak pandai potpet kat luar.hehehe

    ReplyDelete
  23. pemalu takpe. jangan tak tahu malu. haha :D

    ReplyDelete
  24. sorry tak tegur awak pun coz tak perasan awak yang mane satu lah

    ReplyDelete
  25. epix; btol la tu.

    jard; woh woh =P

    cik epal; pemalu sgt pn x bes
    heeeee

    lilyputeh; eh takpe2. hehehe xksh pn. next time tego eh

    ReplyDelete
  26. aku mngaku...aku pndiam. aku awek brutal tp pndiam (camne tuh?)

    bcoz tu, klu real life...populasi mmber aku trsgt la kurang. smpaikn aku rs DOWN giler2 tahap gaban. klu dunia maya...populasi mmber aku overdose x trkata. suka2...(^_^)

    ReplyDelete
  27. alien; kau perempuan? ingt laki. hadoi T____T
    uih smpi cenggitu sekali ke? so mst ko byk hbskan mase on9 kan?

    ReplyDelete
  28. hee. kenapa lah tak nampak anda time kat gatsby itu hari.. T___T

    ReplyDelete
  29. x kenal
    sbb tu x nampak kot
    hehehe xpe2.
    nnt kasik nampak ek? =P

    ReplyDelete
  30. jai malu juge...aritu skodeng gatsby dr jaoh..igt nk tros serbu..tp pikir balik kang kne tangkap pastu takde sape nak backup terpinga2 kne anto balik umh.jai baru je 3 bln aktif berblog nih..huu byk lg mnde nk blajo ngan kenal kawan dlm dunia blog nih..huu

    ReplyDelete
  31. ery, baru baca. heh. aku mungkin mcm pendiam . heh. byk ckp tp bukan mulut. tp aku sgt suka org yg peramah ni. hehe. sbb x rse kekok.

    ReplyDelete
  32. Hehehe...maybe sebab dunia blogging ni dimonopoli orang yang introvert :)


    http://loveydoveydoo.blogspot.com/2010/01/aku-seorang-introvertdengarlah-luahan.html

    ReplyDelete