(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Thursday, April 29, 2010

Apabila Mereka Berubah .....

hye. salam Khamis.
haduhhh. penatnya mengemas. setiap sem kene mengemas kasi kosong bilik. penat-penat. barang dah la banyak. (biase la perempuan kan?) lepas penat, mengantuk. tapi tegar jugak balas chat kat chat box dengan komen, tegar jugak menaip. wah. blogger tegar kah aku? ^____~ ade 4 cerita aku hari ni :
1- Exam dah HABIS !
weehuuuuuu. maksudnye berakhir sudahla kehidupan ku di UKM sebagai pelajar Tahun 2 Ijazah Sarjana Muda Sains Kimia. next semester aku bakal melangkah ke Tahun 3 atau Tahun Akhir Insya Allah. sebab ape insya Allah? sebab aku risau kot-kot kene repeat T______T yelaa, aku tak la pandai mane tapi amik course killing. heh. overall papers just OK. tapi ade jugak la yang tak OK macam paper last tadi T___T pasrah je la sekarang. korang doa-doa kan lah result aku hebat. cehh berangan la kau ery. T_______T
2- Berat Blog.
err bukan berat badan aku taw. berat blog haa. tah semalam aku timbang kat mane tah (aku google je), aku timbang la blog aku. sebab aku rase blog aku mcm berat je. macam lambat loading je. ye tak kawan2? tapi timbang-timbang, tak la berat pun. hurmmm.
2.3 seconds je load time. tapi depends kat internet connection jugak kan? pendapat korang? BERAT KE BLOG AKU ?
3- Ranking Alexa
tengok je la sendiri. kecik sgt? KLIK je.
rasenye 4-5 hari lepas ranking aku 770000++ , dalam Malaysia lak 4400++. sekarang dah up dah. wah wah. tahniah untuk diri sendiri lah ye. heh. kalo PR (page ranking), aku masih PR 2. traffic tak cukup mantap lagi. si Aus da PR 7. perghhh hebat kau. bagi aura sikit kat sini ^_________^ thanx to all yang sentiasa menambah traffik kat blog aku yang comel tak seberapa ni. muah muahhh !
4- Buffered Earning dah jadi Metered Earning
waaaaaa. mereka dah berubah. tu la tak jage elok-elok. dalam singgit 2 ringgit je. huhuhuhuhuh dari 6 buff sekarang dah tinggal 2. 4 dah berubah. uhukss. da lame buff baru tak melekat ni. hadoiii, tu la. x maintain traffik. sedeh sedeh.
earning rahsia. ehem2.
bila 2 check nuffnang aku nak sampai ni? rase macam dah lebih sebulan je. heh. sabar ery sabar. rezeki tu, dia sampai lambat sikit. baik bersabar dari dia lari terus ^_____^ okeh aku dah sangat penat & mengantuk. out dulu. oh ye, kontes pun dah tutup nantikan keputusannya Ahad nanti ^_____________^ 

30 comments:

  1. buff fiq pon skarang dah kurang :(
    entri tak mantop kat blog skarang nie.
    btw dah dpt dua kali ehh cek??dasyat.

    ReplyDelete
  2. @s h a f i q h a s h i m _____

    tu laa.. blog da x mantop.
    ahaha.

    dah cash out 2x tapi 2-2 x sampai lagi
    huhuh

    ReplyDelete
  3. rank alexa ko lg tinggi dr aku tp PR aku lg tinggi dr ko.

    sebenarnya RANK dan PR ni kalau tak silap aku untuk listed paling baik dalam enjin carian. kalau website tu berinformasi atau untuk bisnes memang rank ni banyak membantu.

    bg blog2 mcm kita semua ni... biasa yang datang dari enjin carian bersifat PASSER-BY (hanya kebetulan singgah beberapa saat kemudian blah). trafik memang tinggi tapi trafik tak berkualiti.




    Latest Entri:
    KANTOI AKU MEMINATI SESEORANG

    ReplyDelete
  4. ikot pada kelajuan tenet gak.
    ni aku kai wifi cap siput, ade gak berminit2 mau loading blog kamu. huhu

    ReplyDelete
  5. @Kapten

    aku paham. yelaa, blog personal cm gini mmg la x bermutu
    huahahha

    ReplyDelete
  6. @ejaa

    yeke?
    kenape ek?
    ape yg memberatkan blog ni? rse cm simple je ni
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  7. hah...timbang berat blog...cemane tu?

    ReplyDelete
  8. wahh bz nye...blog ni kne diet kot..tp bukak laju je..hehe

    ReplyDelete
  9. wah dasyat.aku jer page rank sifar.ranking alexa berjuta-juta lemon.huhu..

    ReplyDelete
  10. hehe bole terus berusaha lagi cik ery chaiyuk3 wee~

    ReplyDelete
  11. wow..PR 7 tu mmg mantop beb..
    pergh..
    jeles2..

    wah, banyaknya buffered die dapat.
    =)

    awak leh ajar tak camne nak buat 'like page' tuh?

    ReplyDelete
  12. @Dollypopx

    cuba google. timbang berat blog. mksdnye tgk la blog kite ni berat ke x. heee

    ReplyDelete
  13. @rizal jabai

    diet? haiyakk. cne nak diet? heeee

    ReplyDelete
  14. @Anak Perak

    ape lagi? promo2. jd cam redmummy =P

    ReplyDelete
  15. @noor afzan

    sila jeles kat aus.
    huhuhuh.

    buat like page? nnt org msuk blog awk =)

    ReplyDelete
  16. wahh,banyaknyer BE nuffnang
    daa dpt cek pun sis
    earning sy still 2 ringgit jer'ta berganjak sejak dulu lagi
    hehehehhehe

    p/s:load page sis ta berat pun,ok jer,laju
    =]

    ReplyDelete
  17. ayo, kaya2... work hard lagi..

    ReplyDelete
  18. tuh la pasal. tak sabar nak tunggu cek ery sampai nih. pasni bole beli blackberry. :p

    ReplyDelete
  19. syahira; takpe. usaha lg. hehehe oh yeke? tenx :)

    pago; ahaha work hard la ni =P

    aidi; huiii kau ingat nuff aku beribu ke? hahaha

    ReplyDelete
  20. berat kot..normal biasanya 1++

    tp ok jer bila loading, mybe tenet kt opis ni laju

    ReplyDelete
  21. ann, yeke? tp tang mane berat ehh?
    nak kate byk widget, x jgk.
    huhuhuuh

    ReplyDelete
  22. widget, gambr (better .jpg)
    ni pun tbaca antara pyebab blog jd berat..

    ReplyDelete
  23. ohh
    gmbr rasenye sme .jpg
    kene kurangkan kot
    hoho ok thanx babe~

    ReplyDelete
  24. ade jugak buffered tue.. dari aku nie takde trus.. kuciwa.. nape takde link nak tmbang berat blog..? kalo tak bleh timbang jugak..

    ReplyDelete
  25. ko gugel laa
    aku x ingat tah blog mane
    hohohh

    ReplyDelete
  26. bro dari dulu smapai la nie xpernah dapat buff huhuhu nuffy kejam

    tp xkisah la.. tiap2 minggu antar arm2-4 bro leh dapat huhu

    xpe.. sikit2 lama habis gak ku keluarkan

    BroFramestone Blog

    ReplyDelete
  27. uih
    jgn kate nuffy kejam
    nnt lgsg die x bg
    =P
    sbr bro sbr =D

    ReplyDelete