(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Wednesday, July 28, 2010

Kata kata itu menjadi semangat ku!

Pada satu hari, dalam kelas Solid State Chemistry, prof dengan lajunye bertanyakan soalan pada setiap pelajar. bermula dari sebelah sana, aku pula sebelah sini. bila diajukan soalan, ramai yang hanya "aaaaaaaa, aaaaa". mungkin kerana terkejut tiba-tiba disoal. ada dalam 5 orang pertama yang begitu. pada masa itu, aku masih berfikir jawapan kepada soalan yang diberikan prof. (masih belom dapat jawapan tau)

prof fed up, tibe tibe beralih ke sebelah aku. dan aku yang pertama. mak oi terkejut. dan aku terus menjawab, tanpa berfikir.
soalan : apa kamu faham tentang solid state?
jawapan aku : the bonding in solid state.
soalan lagi : what kind of bonding? oh ok switch question. what solid do you know?
jawapan aku : NaCl (aku menjawab dengan segera ok)
soalan lagi lagi : ok, what kind of bond in NaCl?
jawapan aku lagi : aa, Ionic bond (yang ni tak berapa segera sebab lupe lak ape name bond tu >___< )
and then prof said this,
Good! Bagus! you will get the job. 
okay, bukan job ape. maksudnye aku dapat menjawab soalan dengan segera, takde "aaaa" banyak sangat. kiranya insya Allah aku boleh lulus temuduga dengan jayanya.ngeh ngeh ngeh. dan aku orang pertama prof puji, terasa agak bangga. bukan berlagak weh, cuma korang ingat senang ke ordinary student macam aku ni nak dapat pujian dari prof? yang jenis bijak pandai tu lain cerita lah kan. aku amin kan terus kate kate prof tu walaupun aku tau, aku akan grad lambat dari kawan kawan yang lain T__________T 

kate kate prof aku tu akan aku ingat sampai bila bila. dan kata kata itu memang menjadi semangat aku sekarang untuk terus belajar. sebab aku dah lama hilang semangat nak belajar ni kalau kau orang tau. thanx Prof. Yang Farina. ^___^

okay, sambung wat esaimen >_____<

23 comments:

  1. wahhh.. dah tentu hidung ko kembang kempis kan? hahhaa

    ReplyDelete
  2. tahniah..semoga dpt kembali smgt yg hilang tu..best of luck 4 the next episode...

    ReplyDelete
  3. chaiyok chaiyok sis! ahaahh. bagi sket semgt utk siapkan tutorial boleh? haha

    ReplyDelete
  4. kalo dy tny ak pun mst ak aaaa gak.. ahha..

    ReplyDelete
  5. wah ~ kembang hidung bila di puji ;D syabass

    ReplyDelete
  6. haha..apa yg amir dapat bayangkan.. adalah seperti abang kaizen cakap..hidung kembang kempis..haha..kan?

    menjadi pemangkin untuk terus berjaya..hehe

    ReplyDelete
  7. kdg2 kita perlukan motivation dr org yg berpengalaman bru semangat 2 dtg..hehe

    ReplyDelete
  8. saya nampak hidung anda kembang masa tu...yeaa \(^_^)/

    ReplyDelete
  9. heheheeh

    benda2 gini semangat oo

    ReplyDelete
  10. i tahu apa feeling hilang semangat belajar tu.sebab sekarang pun i dah mula rasa penat belajar achitecture.tapi,kita kn masih muda.masih senang terima ilmu..so grab aje selagi boleh..tak payah risaukan org yang lebih pandai.Bila kerja nanti lain cerita pulak..

    ReplyDelete
  11. oooo kalau tanya akak akak tak tahulah.

    ReplyDelete
  12. Keep it up! :)

    Wish u the best of luck..

    ReplyDelete
  13. kdg2 kalo seseorang puji uh boleh mebkan semngatangkit kan kan..gud3 ery!! hehehhe

    ReplyDelete
  14. chaiyuk..
    smgt salu...

    salam ziarha.. jom baca dan komen..

    Kasih Cikgu
    Kasih Cikgu 2

    ReplyDelete
  15. klu aku, mau terketaq sat lutut nk menjawab..hehe..

    p/s:
    Tak mahu semua, jangan buang semua

    ReplyDelete
  16. pergh. gler dean list ar ko lepas nih. :P

    ReplyDelete
  17. good luck. biar lambat asal selamat =)

    ReplyDelete