(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Monday, July 19, 2010

Selidik 5 Rahsia Status Si Dia [for GUYS]

hye. salam Isnin.
pada lelaki yang sedang gigih nak mengorat seseorang tu, boleh la baca ni. mungkin kadang-kadang kamu taktau status sebenar si dia yang kamu admire kerana takmau kamu terluka. so ni antara rahsianya. syyhhh. 
1. Si dia agak ragu-ragu untuk memberikan nombor telefonnya. Sebaliknya hanya beri emel sahaja, boleh berFB katanya.
2. Tidak sms kamu setelah selesai bertemu.
3. Andai terserempak, si dia tidak menyapa. Sebaliknya hanya mengangkat kening sahaja.
4. Tidak meminta pendapatmu tentang apa fesyen yang dipakai.
5. Buat 'derk' je pada kamu meskipun kamu mencuba sedaya upaya menarik perhatiannya.

sumber : REMAJA edisi 15 Julai 2010.
yang tu Remaja yang kata, sekarang aku pulak nak bagi komen sikit betol ke tidak ape yang dikatakan tu. pada pendapat akula sebagai status SINGLE ni,
1. 50/50. tak semestinya bila kita taknak bagi no fon, kita dah berpunya. sebab no fon itu privasi, jadi kita ada hak ke tidak nak bagi. biarlah kenal dari FB ke YM ke, lepas tu dah agak-agak selesa baru la bagi no fon. kan?
2. 100% SETUJU. kalau aku kuar dengan lelaki, kalau aku rasa macam ade chemistry antara aku dengan dia, aku akan mesej die bile lepas jumpe. tapi kalau rase takde chemistry, aku memang tak mesej. ngeh3.
3. no comment. pasal aku takde lagi admirer kat kolej or universiti aku ni. hahaha gila sadis >___<
4. 100% SETUJU. aku dulu pun selalu mintak pandangan fesyen dari boyfriend sahaja kalau lelaki. fashion adviser yang lain adalah kawan-kawan perempuan aku sendiri.
5. 50/50. tak semestinya bila buat 'derk' tu kita dah berpunya. mungkin tak berkenan je atau memang bukan pilihan hati. so taknak mainkan perasaan die, terpaksa la wat 'derk' je. 


for girls, terus terang je la.
jangan beri harapan pada the guys =)

60 comments:

  1. bg aku klo kwn laki yg bese jep, klo tsrempk kt lm u neh, aku agkt kning je la xpom smile jep.. klo yg cm minat skit2x tu, myb aku tgur kot.. cm hai ker.. hak hak,...

    ReplyDelete
  2. wahaaa! hehe... aq x penah mengalaminya... ngeh3

    err... ko ade tersuke ke ngan sesorang nih? hahaha

    dan pic tuh aq rase lah kan.... mcm ada kaitan jeh~ ko nak beli phone baru ek? hehe

    ReplyDelete
  3. @kaizen shinobi
    ko ade awek dah. diam2 la.hahaha
    dah beli pon.lalalala

    ReplyDelete
  4. @enairusenaile
    aku kawan ke minat ke, sme aku hai. huhuh.

    ReplyDelete
  5. jangan selidik aku plezz... satu pun aku tak tau.. hahha..

    ReplyDelete
  6. aku pernah blind date, pas balik umah terus malas nak mesej/call dia. errr tu namanya tak ada chemistry kan? keji sungguh perangai aku.hehe

    Entry terbaru dari Hazzy,
    Inception-mimpi dalam mimpi

    ReplyDelete
  7. hahahahahah!! yeke cmtuh beb?? errrrr. aku setuju yg pertama sahaja. 2-4 tu tak! hahaha :D

    ReplyDelete
  8. gua laki..yess..gua nak ngorat makwe mata stim..ehee

    ReplyDelete
  9. amboi!
    ye ke?
    he he he
    ada yg ye ada yg tak bagi aku :))

    ReplyDelete
  10. aku rasa ariff tu kosong lagi..hahha

    ReplyDelete
  11. owh..gitu ka..xpenah ambik tau..ahahahaha

    ReplyDelete
  12. haha. setuju dengan pendapat u ! :)

    ReplyDelete
  13. ehem2.ery tgh suka kat ssorg ni ek..haha.. stuju yg no 1. ekekeke

    ReplyDelete
  14. @fiezah91
    haha ye la tp cam xde harapan je
    huhuhu

    ReplyDelete
  15. kalau ada suka kt someone tros ngurat je. nnti melepas. hehe

    ReplyDelete
  16. hahhaa2....separuh betul separuh tak setuju~~~
    hoho.ape2 pun terpulang pada orang kot~~

    ReplyDelete
  17. 50/50...hehe..yg pasal no fon tu..mmg agak keberatan nak bagi..haha

    ReplyDelete
  18. Hohohoho..
    bagus tips ni .. tapi perasankah si dia?? huhuhuhu

    ReplyDelete
  19. wahhh dah macam doktor pakar cinta je hehe

    ReplyDelete
  20. ada x laki bt cmni dekat cik ery farieha?hahaha...xde mase lg la nak cr awek ni..kah3...

    ReplyDelete
  21. @zikeryhassan
    dah ngorat2 dah
    tp ade something menghalang ktorg move on ke next step :(

    ReplyDelete
  22. @Syafrizal
    hahaha takde idea nak wat pasal ape. pasal cinta pon jadi la

    ReplyDelete
  23. @azizan4444
    ade. hahaha tp naseb laki tu mmg x minat pon. so relax aje.
    ko bile nak ade awek jan? usia makin bertambah.hahahahaha

    ReplyDelete
  24. tips berguna utk bujang2 teruna..ahaaa

    ReplyDelete
  25. oh~ kebenaran kadang2 memang pahit sikit.... pisyek rase berterus terang lebih best.. hehehe...

    ReplyDelete
  26. @sebelas
    ngape?
    asik nak ngorat awek org ek?
    hehehhe

    ReplyDelete
  27. hehehe... betul lah tu

    lin stuju 100%! ^_*

    ReplyDelete
  28. umur REMAJA sampai umur berapa ek? hahaha..

    ReplyDelete
  29. YEAH!sila terus terang ye guurl!!!

    ReplyDelete
  30. wahh bagusnya student chemistry' nih rpnya. mmm slamat in a relationship cedot ery :D aku tak tercari2 lagi bf ntahla

    ReplyDelete
  31. ada asasnya info tu.
    ditambah pulak dgn info tuan
    punya blog, makinlah ada asas. :)

    ReplyDelete
  32. rahsia kedua tu lah yg byk orang dah kena dan dah seda maklum pun.

    ReplyDelete
  33. banyak la ko punya terus terang jer. Jaga la hati dan perasaan lelaki tuh jugak. Layan jer. :P

    ReplyDelete
  34. banyak la ko punya terus terang jer. Jaga la hati dan perasaan lelaki tuh jugak. Layan jer. :P

    ReplyDelete
  35. fuyohh!!ni kire satu tips2 nk ngorat ah nih..cantekkk

    ReplyDelete
  36. @/Dayah//Nurul/
    hahaha
    bf xyah carik la dayah
    dtg dgn sendri je :P

    ReplyDelete
  37. hahahaha... susah gak nak kenal pasti orang tu single or dah berpunya.. kadang2 mmg sah2 nmpak cam single, tup2 lepas tu kenalkan kat kita boyfren dia.. pernah terkena ni.

    hurm.. so kalau nak tau, tanya je la. hahaha..

    ReplyDelete
  38. @ASaDa RyutaRo
    ade setengah girl x ngaku die de BF
    huhuhuh
    mesti frust kan lepas kene tu asada? ngeee

    ReplyDelete
  39. rasanya dah 10 tahun aku x sentuh langsung majalah Remaja ni....almaklumlah dah jadi belia...

    ReplyDelete
  40. @EDDYLEBS
    ahaks
    saye pun da belia
    tp masih jiwa remaja
    ahahahahaha

    ReplyDelete