(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Saturday, December 25, 2010

Blogger Ni Macam Takde Life, Congok Depan PC Je Kerja.

Hye koranggg. Salam Sabtu.
Hah, mesti korang tengah congok depan PC or laptop kan? Kalau tak camne korang baca post ni? Oh lupa, Iphone, Blackberry kan ada. Hehehe. Hari tu Hariz ada mengadu kat Twitter, entah apa masalah dia dengan someone, "Orang yang asyik menghadap FB, Twitter, Blog ni takde life ke?"


Aku sebagai seorang pengguna tegar Twitter, Blog dan Facebook, membantah keras statement tu. KERAS okay. Sebab apa aku membantah? Sebab bagi aku, cara setiap orang bersosial lain. Macam aku, memang dari sekolah lagi aku ni jenis suka sangat kawan dengan kawan-kawan dalam internet. Contohnya Friendster dan Myspace, yang wujud zaman sekolah dulu lah. Sebab apa? Sebab aku agak tak suka sekolah aku tu, dan orang-orangnya. Dan sebab itu, aku mencari jalan lain untuk menambah kawan. Contoh kawan-kawan zaman Myspace dan Friendster yang memang keep in touch sampai sekarang adalah Kak Fatin, Eeqa, Abang Erol, Kak Enaz, Atok, Kak Huda, dan ramai lagi la kalau nak list.

Dan sekarang, aku bergiat aktif dalam Blog dan Twitter. Sejak aku bergiat aktif dalam 2 social networks ni lah memang bertambah-tambah kawan aku. First event bloggers yang aku join adalah event Gatsby Nuffnang.  Masa ni pun tak ramai bloggers aku kenal dan tak ramai kenal aku pon. Start dari event tu lah, aku kenal ramai bloggers macam Achu, Aus, Innz, Kaizen dan lain-lain. Lepas tu baru lah ada Gathering Gengblogger, Joe organize dan seterusnya. Dan sekarang, kalau kau orang perasan banyak gila bloggers meet up. Aku salah seorang yang join.

Sekarang boleh dikatakan hidup aku memang dikelilingi bloggers sahaja. Kawan kolej, kawan U pun tak seramai kawan bloggers. Siapa yang setia baca blog aku ni, macam-macam event aku join dengan bloggers. So aku dikira takde life ke? Tak kan? =) Kadang kalau nak meet up ke apa, tweet je, tak pun wall post kat FB je bincang-bincang. Kan senang tu. Haha.

Aku join segala gathering ni selagi belum rasa bosan. Kang dah bosan, kompem aku tak join dah, dan balik-balik lepak dengan geng sendiri je. Apa yang Innz kata dalam entry ni memang ada betulnya.
well known bertambah well known .
unknown remains unknown .
Dan akan wujud grouping. Bagi aku grouping tu perkara biasa lah. Dunia blog kan besar, so harus ada grouping. Means, certain orang aje kita boleh ngam. Sedangkan hidup satu course yang setakat 10 orang pun boleh geng-geng, inikan blogger, dunia tanpa sempadan. Dan memang ramai prefer MINI gath dari BIG gath. Tapi tak kisah lah, ini pendapat masing-masing. 

Bagi aku jugak, dari dunia blog ni boleh explore macam-macam yang orang lain tak tau. Yelah, kau berkawan dengan orang dari pelbagai latar kan. Takdelah kawan kolej je, kawan kerja je. Satu kelebihan dunia blog itu lah. =) Tertarik jugak dengan entry Amar Amirah, "5 Sebab Kau Orang Tak Perlu Pergi Gathering Blogger". Click je kalau nak baca. Aku takde tergolong dalam 5 tu, so sebab tu aku PERLU pergi gathering blogger. Haha. So, kepada siapa-siapa yang menganggap blogger ni takde life, buang lah persepsi tu. Ingat, lain orang lain cara life. PEACE ! ^^




best bila jumpa blogger yang kita kenal rapat dalam blog.
dah komfem-komfem saling mengenali. hehe.
TERpanjang pulak entry ni, sorry =)

51 comments:

  1. setuju! abg eq mmg kena dok dpn pc je sebab buat research ery...hehe

    ReplyDelete
  2. blogger begitu bukan takde life, cumanya takde life selain alam networknya. dan tak perlu bantah sekerasnya kerana mungkin ada benarnya.

    peh.

    ReplyDelete
  3. @eqbalzack
    haha
    so that is ur life rite?
    sbb tu apa yang kite nak :)

    ReplyDelete
  4. rina selalu berharap yang one day rina dapat join gathering tu tapi entah zaman bila nak balik cuti. haha.

    as for me, seronok punya kawan baru. :)

    y not kalau one day, dapat jumpa ery jugak,

    ReplyDelete
  5. kalo dapat jumpe ery pun best gak. da la tak pena jumpe =.="

    ReplyDelete
  6. stuju..
    caras seorang enjoy life die
    tu beza2 kn?.. kte ngadap laptop pn,
    kte da ckup bhagia ^^,

    ReplyDelete
  7. @Encik Psychopath
    jangan buat drama boleh?
    dia yang sombong :P

    ReplyDelete
  8. setiap org len pendapat! hehehe :)
    ntah2 org yg ckp gtu sebab dieorang xreti men mende2 jadah ni . hahahahm:)

    ReplyDelete
  9. ery memang suka congok depan PC je..huhu..24 hours tuuu

    ReplyDelete
  10. Haha,ery2..jgn nangis yea.
    Takpe..jgn risau. Hidup blogger!!
    Huhu

    ReplyDelete
  11. setuju ngn ko ery..

    bgus budak ery nih..

    ReplyDelete
  12. sentap aku tade nama aku!!-___-
    hahaha..aku setuju ngan ko ery,kalau tade life,tadela plak orang berblog cite pasal life diorg kan???
    hohoho

    ReplyDelete
  13. Satu lagi ketakutan blogger. Cuba ini..
    http://suarasendiri.blogspot.com/2010/12/zaman-samanolitik.html

    ReplyDelete
  14. sebab dia dengki la tu..hehe
    dia takde blog, tak pernah buat blog,tak pernah nak baca blog ,tu yg dia tak tau.. buat tak tau je dgn org mcm tu..

    ReplyDelete
  15. speechless disini erry. HAHAHA. super agree kot.. hehe. aku baru nak join 1st gathering ni weyyy! jakun tak jakun.

    ReplyDelete
  16. yeah! tau takpe.. kita ade life lah even duk depan laptop je. boo.. haha

    harap2 aku dpt pergi esok sbb mama kate nk stay umah auntie smpai malam.. pergh..

    ReplyDelete
  17. betul tue, tak semestinya blogger nie xd life kan ? =)

    ReplyDelete
  18. kawan blogger neh pelbagai jenis ragam nya..seronok dapat kenal ngan berpesen2 orang neh. tak la bosan je hidup. boleh belajar jadi yang terbaik drp kisah2 dlm blog diorang jugekkk..tapi ade jugak yang bila jumpa rupenya lain karektor dari dlm blog diorg sendiri. kagum! itu namanya masuk kandang kambing mengembekk..boleh tukar2 karektor.kagum lagi sekali! hahhah.jumpa esok!

    ReplyDelete
  19. mini gath rules hueheuheuheuheuheue

    ReplyDelete
  20. hah??xde life ke??

    in blog jugak aku jumpe ko erryyy... :))))))))

    ReplyDelete
  21. bukan takde life,,
    ni la life as a blogger,,
    dok ngadap benda2 ni,,
    kalau tak ngadap blog contohnye, bukan la blogger namanya..

    ReplyDelete
  22. pelik aku jap tetibe ade link dari sini

    ada backlink ropenye~ hehehehe

    takde rezeki lagi r der.. hohoh

    ReplyDelete
  23. Nama pun blogger....
    mmg makan minum kejanya sume dpn PC ar...
    haha
    Kalau sehari tak mengadap PC memang tak sah..


    Tutorial terbaru Tutorial: Download MP3 dengan Mudah & Cepat

    ReplyDelete
  24. most probably dtg sok

    cuak weyh

    blogger picisan je

    ReplyDelete
  25. weeheeee! nama aku ada :D
    eh kau.. esok kau pergi ekkk? aku kat penang..

    ReplyDelete
  26. aku tak byk sgt jumpe bloggers lagi...sebab baru skali je kot pergi gath yg mse kat putrajaya tu...hoho

    ReplyDelete
  27. Kalau dah tercongok depan skrin memang ada kerja kalau tak buka desktop pc atau notebook :-)

    ReplyDelete
  28. yes2... kadang2.. berkawan dengan org kt tenet ni ag best dr kwan2 kt sekolah or kt kolej..

    ReplyDelete
  29. blogger mmg keje duk depan pc je la :D

    Pendapat anda?
    Souvenir dari melaka

    ReplyDelete
  30. dok depan monitor tu pun kerja gak tu..haha..

    ReplyDelete
  31. gathering biasa je. tapi sebab dapat amik gambar ngan Rina Salleh, dia jadi best gilerrrrrr.. lol :p

    Terbaru > Piala Suzuki AFF 2010 > Senarai Penuh Pemenang Anugerah Skrin 2010 > Lepak Dengan Blogger

    ReplyDelete
  32. sgt2 setujuk....

    every one have their own live...

    :)

    ReplyDelete
  33. aah. setuju. kwn kat skola xde yg ade blog sgt.

    ReplyDelete
  34. haha.
    tak semestinya.
    kalau takde life, tak mampu kot nak buat blog.
    kan kdg2 kite update dgn apa yg kite buat?
    contoh, hang out dgn kwn2 ke, wyg ke, bowling ke.
    XD

    ReplyDelete
  35. @ika honey bunny
    gath ni selalu join
    jgn skali join, then kau rasa mcm org xde kenal kau, kau xnak join.
    join byk2 kali bru kau akan rasa best gilaa!

    ReplyDelete
  36. @Kech Hidayah
    yang paling best bila bertemu jodoh dr blog kan?

    lalalalala~

    ReplyDelete
  37. ada je life kan..
    hehe!! tak penah lagi join gath..
    insya Allah kalo ada pasni nk jugak join.. mcm best je.. :)

    ReplyDelete
  38. yeah...
    depan PC lah jawabnya
    bile nk update ni
    xD

    ReplyDelete
  39. huh ! sape yg kate tu..
    bw2 la betobat!
    hehe =p

    ReplyDelete
  40. Huh.. Mulut sape la x sekolah tu yang berani berkata2 bahasa kurang enak didengar...hu3

    ReplyDelete