(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Wednesday, December 22, 2010

Pra Tonton Filem : Khurafat.

Hye. Salam Rabu.
Hari Isnin lepas bersamaan 21 Disember 2010, aku berpeluang menyertai Majlis Pra-tonton filem Khurafat lakonan Syamsul Yusuf dan Liyana Jasmay di GSC Midvalley. Terima kasih Cik Helena kerana menawarkan tiket untuk kami, para bloggers.


Filem Khurafat bakal ditayangkan 13 Januari 2011, tahun hadapan. Khurafat merupakan filem pertama Syamsul Yusuf yang berunsur Seram. Kepada mereka yang gemarkan filem bergenre Seram, mungkin ini menjadi filem wajib tayang korang tahun hadapan. Seram sangat ke? Seram sebab ramai yang tutup mata masa tengok. Eh kalau tutup mata dapat tengok ke? >___< Ni contohnya. 

Siapa ni biarlah rahsia. Hahahaha. Yang pasti LELAKI ;P
Sinopsis : Johan pulang ke kampung bersama isterinya, Aishah. Ketika pulang ke kampung, Johan telah menyaksikan satu peristiwa rasukan hantu yang terjadi pada Pak Aziz, lantas Pak Aziz terus meninggal dunia pada waktu itu juga. Bila Johan bertanya pada Pak Imam, Pak Imam kata ini semua adalah perkara khurafat yang Pak Aziz amalkan. Sejak daripada itu, kehidupan Johan dan Aishah tidak tenteram kerana sering mendapat gangguan makhluk halus. Mereka menyangka ini kerja Ana kerana Johan telah meninggalkan Ana dan berkahwin dengan Aishah, dan Ana tidak dapat menerima hakikat ini. Tetapi adakah benar semuanya kerja Ana? Nak tahu lagi, 13 Januari nanti tengok ye! 
Filem Khurafat ni memang banyak situasi mendebarkan dan mengejutkan. Ditambah dengan sound effect yang sangat superb, memang boleh buat korang melompat dari kerusi sebab terkejut. Tapi, cara hantu dia keluar agak klishe lah, macam Juon pun ada. Korang yang biasa tengok cerita hantu tahu lah kot. Hehe. Scene yang paling menarik adalah bila Johan mendukung jenazah Ana yang telah dikapankan kerana Johan dan kawannya telah mengalami accident yang menyebabkan van jenazah jatuh ke gaung. Pada masa ini mereka dalam perjalanan ke kampung Ana untuk mengebumikan jenazah Ana dan haruslah perjalanan pada waktu malam. Baru effect seram muncul. Kan? >___<

Seram tak seram dukung jenazah camni?
Dan banyak lagi scene makhluk halus tu muncul. Memang terbaik effect yang mereka gunakan. Semua nak malam, gelap gulita, samar-samar. Fuhhh. Time update ni pun malam. Heh. Boleh layan trailer ni dulu kalau tak sabar sangat nak tunggu tahun depan tayangan. Hehe.


Jadi, selamat menonton filem Khurafat ! Ok thanx bye! Oh, sebelum tu, meh cuci mata tengok gambar.

Barisan pelakon.
Liyana Jasmay cute !
Yusry KRU + Maya Karin. dua-dua sweet !
Apesal lah aku bergerak tu?
Scha, tinggi + high heels. =___=


ada beberapa gmbr aku tak upload, sbb bahaya! haha.
gmbr yg takde watermark semua gmbr dari Kak Ina.

55 comments:

  1. anak Yusuf Haslam 2
    slalu klu dye mengarah
    mesti dye gak yg nak jadi hero...
    pelik2



    Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

    ReplyDelete
  2. lagi sekali ko tak ajakkkk..hahaha

    ReplyDelete
  3. trailer superb

    Abah kita pon dah ajak dah nk tengok ni,tapi nak bw mama je.Ceh,tinggal harapan je nak tgk.

    ReplyDelete
  4. aiyooo..tekojut den tgk pic tuu.. =_=

    ReplyDelete
  5. Pegi tak ajak..
    sampai hati..
    huhu

    ReplyDelete
  6. jeles la ko dapat gi macam ni.............. -__-"

    ReplyDelete
  7. liyana jasmay 2 mcm xpki seluar je..

    ReplyDelete
  8. aku rasa lelaki yg tutup mata itu hamzah iankan.. haha..

    cambest je citr ni..

    ReplyDelete
  9. @faiz
    haha orang ajak jugak
    limited seats
    :P

    ReplyDelete
  10. @amirulez
    haha dia pakai socks lah
    ada lagi seksi dr ni, tp xnak tunjuk
    hahahaha

    ReplyDelete
  11. @kembatolo™
    hahaha sme dapat detect tu mejah
    hahahak sangat penakot ok!

    ReplyDelete
  12. tengok baju hamzah mmg sama kaler je dgn budak yg takot tu. haha

    ReplyDelete
  13. anak sapelah yang penakut tu kan..sabar ajerlah

    ReplyDelete
  14. euw..lame xtgk abg yusri yg ensem,ehh~

    Saya tengok macam kamu nei seorang
    blogger yang peramah..

    ad ssuatu yg ssuai tu kamu, jom kte
    g tgk kt:

    http://www.ahsfantasy24.com/2010/12/pencarian-blogger-peramah-2011.html

    Tahniah, kamu seorang yang peramah!

    (:
    :)
    (:
    :)

    ReplyDelete
  15. Saya tengok macam kamu nei seorang
    blogger yang peramah..

    ad ssuatu yg ssuai tu kamu, jom kte
    g tgk kt:

    http://www.ahsfantasy24.com/2010/12/pencarian-blogger-peramah-2011.html

    Tahniah, kamu seorang yang peramah!

    (:
    :)
    (:
    :)

    ReplyDelete
  16. hoho cikk hel selalu ade tiket pratonton ,,besnya diaa

    ReplyDelete
  17. weewitttt,, sesi bertemu artis ye?? kikiki.. haish, yusry KRU!! jeles!! hamjah pun ada..

    ReplyDelete
  18. ngahahahha! ada shara kat sebelah kau :D

    ReplyDelete
  19. thanks ery review ne :)

    tp cite dia seram gila kot!hahaa

    ReplyDelete
  20. @twinkle twinkle
    haah.
    kawan2 la ngn dia
    silap2 boleh dapat gak
    hehehehe

    ReplyDelete
  21. @cik helena
    hahahaha cikhel mmg x tgk lgsg.
    ekekekeke

    ReplyDelete
  22. pakwe aku tak belakon. so, malas nak tgk ;P

    ReplyDelete
  23. haaa dah agak. mesti ery yang gamba bergerak kabur tu.

    sebab bena tgk kat blog hamzah. heee~

    ReplyDelete
  24. Wah..mcm mana la muka maya karin masa tengok cerita ni. Haha

    ReplyDelete
  25. besh dapat tengok pra tonton yang artis dan wartawan..... Blum ada rezeki nak tengok preview filem melayu nie....

    ReplyDelete
  26. bestnyer dapat tengok pra-tonton..^_^

    ReplyDelete
  27. aku tertarik dengan maya karin jek..
    hehe

    ReplyDelete
  28. Wah....
    Best nye jumpa ramai artis....
    Wah...
    Jeles!!
    Hahahaha:DD
    Cane nak follow blog nih?...
    Mana follow button?..

    ReplyDelete