(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Friday, December 3, 2010

Percintaan dan Persahabatan?

Hye. Salam Khamis eh Jumaat.
Dah lama tak buat entry agak serius macam ni. Selama ni entry ringan-ringan je sampai Anon pun suka ringan-ringan. Erkkk. Okay, lupakan soal Anon. Anon tu terlalu sedikit nak dicomparekan dengan yang support blog aku ni. Thanx to all yang support. Oh thanx jugak la kepada Anon sebab memeriahkan komen dan chat box ;) 
Percintaan dan Persahabatan
Situasi ;
Si gadis ada seorang kawan lelaki dan seorang teman lelaki. Si gadis dan teman lelaki sekarang sangat bermasalah. Hari-hari kerja nak gaduh je. Bila diajak berbincang, keadaan menjadi semakin complicated. Tapi bila minta putus, si teman tak boleh terima. Walaupun hari-hari gaduh, tapi ternyata si teman terlalu menyayangi si gadis. Perasaan cinta si gadis pada teman memang sudah berkurang. Jadi masalah ini tergantung. 

Berkaitan dengan kawan pula, si gadis dah berkawan lama dengan si kawan. Tapi mereka tak pernah berjumpa. Sampai la satu hari, si gadis request untuk berjumpa si kawan, dan hajat ditunaikan. Tetapi mereka tidak jumpa berdua, ada lagi teman yang lain. Pada pertemuan pertama, si gadis jatuh hati dengan kawan itu. Ini kali pertama si gadis jatuh hati pada lelaki hanya dengan melihat matanya. Tapi sebaliknya pula pada si kawan. Si kawan seolah-olah menjauhkan diri dari si gadis selepas pertemuan itu. Mereka sudah tidak sebaik dan semesra seperti sebelum ini, dan si gadis berasa frust. Kenapa?
Respon aku ; 
Kalau aku jadi si gadis, aku akan fed-up dengan perangai teman aku tu. Hari-hari gaduh, memang merimaskan. Hari-hari berbincang benda yang sama pun merimaskan. Lagi pulak merimaskan bila kau mintak break sebab macam dah tak larat nak go on, tapi teman insistkan hubungan itu berterusan. Jadi kau akan hidup dalam kebosanan =_____= 
Kalau aku jadi lelaki, aku akan mencuba untuk memperbaiki keadaan dan cuba membuat dia sayang semula kepada aku. Tetapi, kalau si gadis insist mahukan break, putuskan saja lah si gadis. Keputusan terbaik bagi aku. Buat apa bertepuk sebelah tangan kan? 

Berkaitan kawan tu pula, aku nasihatkan si gadis untuk tidak melayan perasaan itu. Lagi pulak kita tak tau dia suka kita atau tidak. Dan dapat pula kita tahu dia sedang approach someone, so just forget it. Teruskan berkawan dengan dia macam biasa, walaupun dia macam menjauhkan diri. Memang sangat perit bila orang yang kita agak rapat tiba-tiba menjauhkan diri. Tapi, kat sini aku tak dapat kenal pasti apa reason si kawan menjauhkan diri? 

Atas ni semua pendapat aku, dan aku nak tahu jugak pendapat korang. Lagi-lagi kepada pakar cinta seperti Adziim dan Zara. Ahaks. Harap dapat sedikit bantuan dari korang. Agak-agak korang kenapa ye si kawan seperti menjauhkan diri? 

Thanx. Sekian.



Aku bukan Dr Love.
Tak reti comfort orang =___=

32 comments:

  1. persahabatan akan kekal sampai biler , percintaan xsemestinye, kan3 ?

    ReplyDelete
  2. sbb die x suke kat pmpuan tu kot hee

    ReplyDelete
  3. Pagi-pagi sudah berat :) Hehehe.. Tunggu kena baca lagi sekali baru leh berikan komen dan pendapat.. Pagi2 nie masih berat mata :P

    http://profhariz.com

    ReplyDelete
  4. haaaaaaa ~ mmmmmmm ...
    si teman lelaki ~ putuskan saja
    si kawan lelaki baru jumpa ~ baik teros jd kwn

    keh3x, lepak2 makan aiskerim sudeyh!

    ReplyDelete
  5. aku rasa gadis tu dari awal pun tak sayang teman. kalau dia sayang, bila bergaduh camne pun dia kana cuba pertahankan hubungan diorang.tapi mungkinla jugak dia dah fed up asik gaduh anpa kesudahan.seeloknya la gadis tu tak cari penyakit dengan involve ngn kawan atau lelaki lain bila problem dia dengan teman belum ada kata putus lagi sebab itu akan burukkan keadaan.bila dah gaduh ngan teman pastu ade laki lain yang hebat, haruslah dia akan makin kurang rasa kasih sayang kat teman.kan?

    mama mama mama tolong aku butuh dokter cinta! hahahaha.

    ReplyDelete
  6. buat apa yang terbaik yang pernah ko fikirkan. hehehe. aku suka ayat ko yang terakhir. "aku bukan dr love" hahahhaha.

    Jom Join Contest!

    ReplyDelete
  7. pilihlah orang yang menyenangkan kamu,
    dan menyenangkan hati kamu..

    cara dia menyayangi tu tak sama,
    so pilih yang mungkin membahagiakan kamu kay :)

    ReplyDelete
  8. saya setuju sangatt dengan pendapat nih.

    ReplyDelete
  9. persahabatan dalam percintaan itu lebih baik sbb apa? walaupun berpisah nnt tetap ada lagi ikatan persahabatan

    Terkini : Orang Utan Paling Gemuk

    ReplyDelete
  10. ngah! dah apehal tiba-tiba dia nak jauhkan diri lepas jumpa? haiyoooo pelik sungguh.

    ReplyDelete
  11. ada yg kita hnya esuai berkawan dan ada yg kita sesuai mnjadi teman.^^

    ReplyDelete
  12. aku dikatanya pakar percintaan?
    gelak sat.

    well, my personal opinion.

    Teman lelaki - harus memperbaiki diri. Ada kekurangan mungkin dari segi sikap, tapi aku percaya, kelebihan diri dia yang sangat menyanyangi itu adalah mulia (cuma, kalau makin lama, dah kira menyeksa)

    Gadis - kena lebih tetap pendirian dan tegas. If betul sudah tiada jalan penyelesaian, berundurlah dengan baik, minta secara baik dengan teman lelaki. Pergaduhan dan masam muka sudah terbukti tidak pernah menyelesaikan apa2.

    Kawan Lelaki - Baiklah. Ini yang orang kata tak boleh kawan baik berlainan jantina sebab ada kemungkinan ini berlaku (eh, aku kawan dengan Si Busuk ok je, siap aku encourage dia bercinta - bahagia je beliau dengan perempuan yang dia suka)

    Ok, aku dah lari topik.
    Kawan lelaki ni ada beberapa kemungkinan kenapa dia melarikan diri.

    1. Mungkin dia sedar yang gadis itu sukakan dia. Jadi dia rasa bersalah sebab gadis masih milik lelaki lain.

    2. Dia nak keep distance as a friend. Biarkan hubungan itu istimewa sebagai kawan sahaja, bukan lebih daripada itu.

    3. Dia pun suka gadis itu tapi tak mampu meluahkan. Cara terbaik, jauhkan diri dan simpan dahaja perasaan dalam hati.

    Baiklah.
    Itu sahaja komentar aku.
    Eh, maaf kalau panjang.
    Aku bertenaga lepas minum jus pisang (resepi kembar aku)

    ^.^

    ReplyDelete
  13. kawan menjauhkan diri?
    mungkin jugak sbb dia pun jatuh hati..
    tapi dia tau si gadis milik org..
    so, terpaksa laa menjauhkan diri..
    heee~

    ReplyDelete
  14. cinta tuh bole pupuk blk kalau betul2 sayang ;)

    pasal kawan tuh, maybe dia lagi selesa berkawan kot. ;D

    ReplyDelete
  15. tanya sama hati.... apa sebab cinta...

    soal hati takleh main2... hanya diorang saja yang tahu apa masalah ngan diorang...

    ngeh3

    ReplyDelete
  16. when it comes to love, everything can be complicated. haishh. pasal si kawan tu, mungkin die dpt rase si gadis dah jatoh hati dgn die and die rase tak selesa. berkawan kan lebih mesra. hehe.

    ReplyDelete
  17. si kawan menjauhkan diri sebab si kawan lebih selesa berkawan dengan si gadis. kawan buat macam tu so dat si gadis sedar diri ape yg si gadis buat. tak slh nak ade perasaan tapi sayang or cinte tak bule dipakse. just my opinion je..hehe

    ReplyDelete
  18. haaaaaa! aku setuju dengan zara! :D

    ReplyDelete
  19. erk seriusnya entry..

    ermm si gadis...mungkin hati dia dah bosan dengan hub dia dgn pakwe dia.. biasalah manusia kan mudah bosan..mesti nak benda baru.. lagipun dalam hub cinta dia takde benda baru kan..sbb tu suram dan asyik gaduh je..

    dan bila ada elemen lain yang masuk dalam life dia, mestilah dia tertarik contohnya kepada kawan lelaki tu..dia nak something yang fresh bila dah lama sangat takde benda baru dalam hub dia..

    about her friend tu maybe kawan dia ni nampak sifat yang dia tak suka kat gadis ni. which is gadis ni tak serius dlm relationship(after clash mesti ada love 'break'..kalau hari ni clash, esok terus ada kapel nampak sgt macam ...erm u say it), then mudah jatuh hati dan semua laki dia nak tackle and so on.. maybe lah..

    ini je pendapat aku.. kengkadang nak cuba faham hati wanita ni susah gak.. adeh..

    erm lama tak komen kat blog ko.. sorry busy skit..now dah cuti bleh ar nak terjah selalu.. Peace! :D

    ReplyDelete
  20. gadis - org kte nk bercinta kne ikhlas...sbb kalau ikhlas,bergoncang mcm mne pon hbungan tu,dye ttp akn berjuang utk stabilkn
    balik...so,poblem cinta yg berkurang tu xkn ade..

    teman lelaki@teman - hehe..konpius haku...slalunye lelaki ego utk mengakui kesilapan mrk..dr.fdhilah kamsah kte..kaum lelaki jika marah sebaiknye dibiarkan tenang dlu...then bru bncg..sbb kalau berbcg dlm keadaan mrh,umpama simbah myk petrol lam api ler...jap lagi meletup..

    si kawan - kelebihan berkwn dgn lelaki ialah kite rse diri lebih dhrgai,disygi..sbb tu ade yg berkwn,tetibe dh bercinta...hehe..berkwn pon lama,so si kwn nie mgkin mnyedari gadis nie dh jth ati kt dye..mgkin dye hnye inginkn pershbtn dan bukan percintaan...jln terbaik,perlahan2 undur dri..bukan utk mnyakiti,tp niat dye hnya utk si gadis memahami...

    1st time komen...slalu jdik silent reader jew...hehehe...

    ReplyDelete
  21. betol tue.. susah jugak nak faham hati pempuan nie.. tambah2 tengah bulan sabit merah kan.. yang penting saling memahami la.. kalo dah nak minta break sume tue baik tak payah sambung.. macam nak susahkan diri je.. berkawan sampai bila2 pun boleh berkawan.. kalo tak rapat sangat pun tapi tetap kawan.. takde masalah sume tue..

    ReplyDelete
  22. betul tu..bagi ila..kalau org dah xnak...putus ja..hehehhe

    ReplyDelete
  23. Terlalu umum,tak dinyatakan apa perkara yang digaduhkan,dibincangkan dan kenapa boleh jadi complicated.
    nak bagi pendapat memamng sangat complicated.

    Tentang kawan, juga terlalu umum. Apa yang gadis beritahu kepada kawan semasa sesi berjumpa itu?

    Kalau gadis jatuh hati pada kawan itu kerana matanya...bagaimana pula dengan teman lelaki itu?

    Maaf timbulkan banyak persoalan,benda2 umum macam ini banyak kecurigaan.

    Anyway,aku boleh bagi pendapat umum sahaja sebab serius aku tak tahu apa yang kau gaduhkan dengan teman lelaki dan apa yang kau dah katakan kepada kawan lelaki itu.

    Aku tak pasti siapa yang salah sekarang, kau atau teman lelaki kau atau kedua-duanya.

    Gadis, kau nampaknya kurang tegas. Kau kasihankan teman lelaki ? Cinta atas dasar kasihan selalunya membebankan sebelah pihak. Dalam kes ini....gadis. Kalau nak putus, kau tak perlu persetujuan teman lelaki.

    Kau kena kuatkan diri dan mungkin katakan ,"awak, saya tak peduli awak nak kata apa, saya dah putus asa dengan hubungan ini, masalah(???) kita tak pernah selesai,bincang gaduh."

    Kalau kau tak nak putus juga atau tak dapat putus, aku beranggapan lelaki itu mungkin ada sesuatu yang still boleh pegang kau, mungkin dia ugut kau?

    Ok, aku tahu aku melampau sedikit tapi aku dah kata aku tahu secara umum jadi aku bagi jawapan secara umum la.

    ReplyDelete
  24. Aku ada satu peraturan hidup yang aku amalkan.....never fall in love with someone else when you're already in a relationship.

    Maka tamatkan hubungan dengan teman lelaki anda dulu baru pergi berjumpa lelaki lain.
    Adalah perkara yang melecehkan apabila teman lelaki anda dapat tahu hal anda berjumpa lelaki lain, tak kisahlah berdua ,berlapan . Point di sini, teman lelaki mungkin akan terasa hati. Serius.

    Kalau teman lelaki jenis lepas tangan,rileks,jenis tak kisah,sayang kau pun gitu-itu je, mungkin dia tak kisah kau nak jumpa siapa pun.

    Aku rasa macam kau rahsiakan perjumpaan dengan kawan itu dari teman lelaki...kan?

    Perihal kawan pula....kenapa dia jauhkan diri dari kau.

    Well mungkin dia ada terasa dengan apa yang kau katakan...dan aku tak tahu apa yang kau bualkan sepanjang keluar bersama dengan kawan itu dan entah siapa teman yang lain itu.

    Aku juga tak tahu sama ada kawan kau tahu ke status kau yang ada teman lelaki tapi kau tak sayang teman lelaki itu.

    Berkawan lama(entah berapa lama?) tak semestinya berkongsi semua cerita. dan rahsia-rahsia gelap cerah kau.

    Berkongsi serba serbi dah macam pasangan bercinta.

    Aku cadangkan jangan layan sangat perasaan jatuh hati kali pertama dengan pandangan mata itu. Selama ini kau berhubung dengan kawan secara baik dan aku rasa kau tiada gaduh,mungkin gurau-gurau sahaja.

    Maksud disini kau beranggapan baik dengan lelaki itu, jadi bila kali pertama berjumpa..memang dia nampak baik macam yang kau bayangkan, makin bertambah rasa nak jatuh hati kau. Perasaan jatuh hati kau berkemungkinan besar lahir dari diri kau yang agak celaru dengan teman lelaki yang kau kata kau dah tak berapa sayang.

    Jadi kau create dan imaginasi betapa kau nak lari dari hubungan dengan teman lelaki kau sekarang dan kau wish for someone better wish happen to be kawan yang pertama kali jumpa itu.

    Anyway, kawan yang pertama kali jumpa itu terus tak mesra dengan kau...

    1. Dia pernah tengok gambar kau tak? or at least webcam. Manalah tahu gambar lain,realiti lain. Mungkin dia tak dapat terima kau secara "live." Lelalki memang cenderung macam itu, perempuan itu kurang cantik baginya jadi dia pun mula jauhkan diri.

    2.Mungkin kau ada beritahu status kau in relationship, jadi lelaki ini happen to be jenis tak suka berkawan dengan awek orang takut banyak masalah(menang akan banyak masalah) jadi dia kurang rapat dan for sure tak berapa mahu jumpa lagi.

    3. Mungkin kau beritahu kau in relationship tapi kau tak sayang teman lelaki kau pada kawan itu, jadi lelaki itu beranggapan,"what the hell....aku berkawan dengan perempuan banyak masalah rupanya.."
    Jadi adalah lelaki itu beranggapan kurang baik tentang kau.

    4. Lelaki ini kadang2 bila dia suka perempuan, mungkin dia jauhkan diri dari perempuan....saja nak ujikaji betul ke dia suka perempuan itu. Nak test sejauh mana rasa rindu. Kena cover2 sikit pada permulaan.
    Lepas itu tiba-tiba je lelaki akan kata, I love you.


    Selebihnya aku rasa pendapat yang boleh kau ambik peduli ialah pendapat dari Lord Zara, Fitrihadi(aku suka cara kau nampak masalah ini..macam aku nampak juga..),kech hidayah,dan rara farah..

    Lain-lain pendapat...tak berapa nak jadi pendapat .

    Kesimpulan....pendapat kami tak berapa boleh pakai sebab kami tak tahu apa masalah sama yang kau selalu gaduh dengan teman lelaki.

    Kami juga tak tahu sejauh mana hubungan dan rahsia diri kau yang kawan itu tahu.

    Yang tahu hal ini Ery je la...kan?

    ReplyDelete
  25. Aku ada satu peraturan hidup yang aku amalkan.....never fall in love with someone else when you're already in a relationship.

    Maka tamatkan hubungan dengan teman lelaki anda dulu baru pergi berjumpa lelaki lain.
    Adalah perkara yang melecehkan apabila teman lelaki anda dapat tahu hal anda berjumpa lelaki lain, tak kisahlah berdua ,berlapan . Point di sini, teman lelaki mungkin akan terasa hati. Serius.

    Kalau teman lelaki jenis lepas tangan,rileks,jenis tak kisah,sayang kau pun gitu-itu je, mungkin dia tak kisah kau nak jumpa siapa pun.

    Aku rasa macam kau rahsiakan perjumpaan dengan kawan itu dari teman lelaki...kan?

    Perihal kawan pula....kenapa dia jauhkan diri dari kau.

    Well mungkin dia ada terasa dengan apa yang kau katakan...dan aku tak tahu apa yang kau bualkan sepanjang keluar bersama dengan kawan itu dan entah siapa teman yang lain itu.

    Aku juga tak tahu sama ada kawan kau tahu ke status kau yang ada teman lelaki tapi kau tak sayang teman lelaki itu.

    Berkawan lama(entah berapa lama?) tak semestinya berkongsi semua cerita. dan rahsia-rahsia gelap cerah kau.

    Berkongsi serba serbi dah macam pasangan bercinta.

    Aku cadangkan jangan layan sangat perasaan jatuh hati kali pertama dengan pandangan mata itu. Selama ini kau berhubung dengan kawan secara baik dan aku rasa kau tiada gaduh,mungkin gurau-gurau sahaja.

    Maksud disini kau beranggapan baik dengan lelaki itu, jadi bila kali pertama berjumpa..memang dia nampak baik macam yang kau bayangkan, makin bertambah rasa nak jatuh hati kau. Perasaan jatuh hati kau berkemungkinan besar lahir dari diri kau yang agak celaru dengan teman lelaki yang kau kata kau dah tak berapa sayang.

    Jadi kau create dan imaginasi betapa kau nak lari dari hubungan dengan teman lelaki kau sekarang dan kau wish for someone better wish happen to be kawan yang pertama kali jumpa itu.

    Anyway, kawan yang pertama kali jumpa itu terus tak mesra dengan kau...

    1. Dia pernah tengok gambar kau tak? or at least webcam. Manalah tahu gambar lain,realiti lain. Mungkin dia tak dapat terima kau secara "live." Lelalki memang cenderung macam itu, perempuan itu kurang cantik baginya jadi dia pun mula jauhkan diri.

    2.Mungkin kau ada beritahu status kau in relationship, jadi lelaki ini happen to be jenis tak suka berkawan dengan awek orang takut banyak masalah(menang akan banyak masalah) jadi dia kurang rapat dan for sure tak berapa mahu jumpa lagi.

    3. Mungkin kau beritahu kau in relationship tapi kau tak sayang teman lelaki kau pada kawan itu, jadi lelaki itu beranggapan,"what the hell....aku berkawan dengan perempuan banyak masalah rupanya.."
    Jadi adalah lelaki itu beranggapan kurang baik tentang kau.

    4. Lelaki ini kadang2 bila dia suka perempuan, mungkin dia jauhkan diri dari perempuan....saja nak ujikaji betul ke dia suka perempuan itu. Nak test sejauh mana rasa rindu. Kena cover2 sikit pada permulaan.
    Lepas itu tiba-tiba je lelaki akan kata, I love you.


    Selebihnya aku rasa pendapat yang boleh kau ambik peduli ialah pendapat dari Lord Zara, Fitrihadi(aku suka cara kau nampak masalah ini..macam aku nampak juga..),kech hidayah,dan rara farah..

    Lain-lain pendapat...tak berapa nak jadi pendapat .

    Kesimpulan....pendapat kami tak berapa boleh pakai sebab kami tak tahu apa masalah sama yang kau selalu gaduh dengan teman lelaki.

    Kami juga tak tahu sejauh mana hubungan dan rahsia diri kau yang kawan itu tahu.

    Yang tahu hal ini Ery je la...kan?

    ReplyDelete
  26. Aku ada satu peraturan hidup yang aku amalkan.....never fall in love with someone else when you're already in a relationship.

    Maka tamatkan hubungan dengan teman lelaki anda dulu baru pergi berjumpa lelaki lain.
    Adalah perkara yang melecehkan apabila teman lelaki anda dapat tahu hal anda berjumpa lelaki lain, tak kisahlah berdua ,berlapan . Point di sini, teman lelaki mungkin akan terasa hati. Serius.

    Kalau teman lelaki jenis lepas tangan,rileks,jenis tak kisah,sayang kau pun gitu-itu je, mungkin dia tak kisah kau nak jumpa siapa pun.

    Aku rasa macam kau rahsiakan perjumpaan dengan kawan itu dari teman lelaki...kan?

    Perihal kawan pula....kenapa dia jauhkan diri dari kau.

    Well mungkin dia ada terasa dengan apa yang kau katakan...dan aku tak tahu apa yang kau bualkan sepanjang keluar bersama dengan kawan itu dan entah siapa teman yang lain itu.

    Aku juga tak tahu sama ada kawan kau tahu ke status kau yang ada teman lelaki tapi kau tak sayang teman lelaki itu.

    Berkawan lama(entah berapa lama?) tak semestinya berkongsi semua cerita. dan rahsia-rahsia gelap cerah kau.

    Berkongsi serba serbi dah macam pasangan bercinta.

    Aku cadangkan jangan layan sangat perasaan jatuh hati kali pertama dengan pandangan mata itu. Selama ini kau berhubung dengan kawan secara baik dan aku rasa kau tiada gaduh,mungkin gurau-gurau sahaja.

    Maksud disini kau beranggapan baik dengan lelaki itu, jadi bila kali pertama berjumpa..memang dia nampak baik macam yang kau bayangkan, makin bertambah rasa nak jatuh hati kau. Perasaan jatuh hati kau berkemungkinan besar lahir dari diri kau yang agak celaru dengan teman lelaki yang kau kata kau dah tak berapa sayang.

    Jadi kau create dan imaginasi betapa kau nak lari dari hubungan dengan teman lelaki kau sekarang dan kau wish for someone better wish happen to be kawan yang pertama kali jumpa itu.

    ReplyDelete
  27. Anyway, kawan yang pertama kali jumpa itu terus tak mesra dengan kau...

    1. Dia pernah tengok gambar kau tak? or at least webcam. Manalah tahu gambar lain,realiti lain. Mungkin dia tak dapat terima kau secara "live." Lelalki memang cenderung macam itu, perempuan itu kurang cantik baginya jadi dia pun mula jauhkan diri.

    2.Mungkin kau ada beritahu status kau in relationship, jadi lelaki ini happen to be jenis tak suka berkawan dengan awek orang takut banyak masalah(menang akan banyak masalah) jadi dia kurang rapat dan for sure tak berapa mahu jumpa lagi.

    3. Mungkin kau beritahu kau in relationship tapi kau tak sayang teman lelaki kau pada kawan itu, jadi lelaki itu beranggapan,"what the hell....aku berkawan dengan perempuan banyak masalah rupanya.."
    Jadi adalah lelaki itu beranggapan kurang baik tentang kau.

    4. Lelaki ini kadang2 bila dia suka perempuan, mungkin dia jauhkan diri dari perempuan....saja nak ujikaji betul ke dia suka perempuan itu. Nak test sejauh mana rasa rindu. Kena cover2 sikit pada permulaan.
    Lepas itu tiba-tiba je lelaki akan kata, I love you.


    Selebihnya aku rasa pendapat yang boleh kau ambik peduli ialah pendapat dari Lord Zara, Fitrihadi(aku suka cara kau nampak masalah ini..macam aku nampak juga..),kech hidayah,dan rara farah..

    Lain-lain pendapat...tak berapa nak jadi pendapat .

    Kesimpulan....pendapat kami tak berapa boleh pakai sebab kami tak tahu apa masalah sama yang kau selalu gaduh dengan teman lelaki.

    Kami juga tak tahu sejauh mana hubungan dan rahsia diri kau yang kawan itu tahu.

    Yang tahu hal ini Ery je la...kan?

    ReplyDelete
  28. panjang sngt komen aku...kena 3 bahagian.blog tak nak accept pnjg2 ni...haha~

    ReplyDelete
  29. Kekasih boleh datang dan pergi tetapi kasih kepada orang tua dan Maha Esa akan berkekalan. Keluarga akan sentiasa akan memberi sokongan kepada walaupun apa keadaan sekali pun. Tak percaya pada bait lirik Alleycat,'akanku tunggu dipintu syurga'. Amalan sendiri pun cukup :-). Tak marah nasihat jer

    ReplyDelete
  30. berkawan bia beribu ..Mungkin x klu kawan tu lgi penting dri bercinta ????

    ReplyDelete