(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Monday, December 20, 2010

Kecik-kecik Dah Ada Boyfriend dan Skandal.

Hye korunkkk. Salam Isnin.
Baru-baru ni aku baru dapat add kawan-kawan sekolah rendah aku time aku darjah 6. Bebudak Sekolah Kebangsaan Sungai Pusu, Gombak. Aku setahun je kat sekolah tu. Antara murid yang paling baru lah pada 2001 tu. Haha. Disebabkan setahun je, so bila berlakunya jejak kasih ni, tak ramai yang aku ingat. Aku ingat budak-budak kelas aku je, 6 Segar. Dan beberapa dari kelas lain. Yang paling penting memang aku ingat ex-boyfriend dan skandal aku dulu. Tak leh blahh kan? >__<

Bila aku chat dengan Ammar, dia ingatkan aku pasal si boyfriend dan si skandal. Demmm. Aku terasa sangat lawak. Darjah 6 aku dah ada BF dari budak kelas aku dan skandal dari kelas sebelah. Hahahaha ROFLOL. Memang lawak gila kalau ingat, macam hampeh pun ada =_______=" Aku dengan si BF break bila nak masuk sekolah menengah. Haha damnnn bodoh sungguh cinta monyet aku!

Cinta monyet itu indah? Maybe. Haha
Lepas tu, tiba-tiba aku terfikir. Macam mana lah aku boleh pasang sekali 2 masa dulu? Padahal budak 2 orang ni kelas sebelah-sebelah je. Ammar kata semua ni kerja dia. Dia pergi kenenkan sekali 2 orang kat aku. Hahahampeh Ammar. Tapi seriusly aku tak ingat dol macam mana aku boleh jadi macam tu. Kah kah. 

Aku ingat lagi masa besday aku, si BF bagi hadiah musical box, alaa yang bukak ada music tu. Tapi takdela couple dancing. Haha. Lama dol aku simpan, sampai sebelum aku pindah 2 bulan lepas. Tapi sekarang aku tak tau mana sebab masa nak pindah tu, mak aku kemas sebab masa tu aku kat kolej. So aku taktau la mana mak aku campak. Haha. Lagipun dah rosak box tu, dah takde bunyi sebab terjatuh. >___< 
Lebih kurang camni la musical box aku tu. Bentuk LOVE ok? Haha.
Aku pulak bagi jam pasir colourful yang kena tonggang-tonggang tu. Apa kejadah la aku bagi hadiah macam tu kat laki? =____= Macam pondan pulak bagi hadiah tu. Haha. Maklum la, takde pengalaman. Haha. Ciss, padahal sampai sekarang aku tak reti beli hadiah untuk lelaki. Hahahaha. 

Lebih kurang lah, yang jenis cantik camni. Kahkah. 
Lepas habis sekolah rendah, langsung aku takda contact dengan si BF. Sekali jumpa masa first reunion time Form 4, masa tu dia tak membesar dan meninggi lagi. Kecik je. Haha. Sekarang tak tau la macam mana rupa dia. Tak jumpa dalam Facebook. Huhu. 

Tapi dengan si skandal, kitorang tetap contact by email. Tak silap aku, dalam setahun lepas tu, si skandal pergi UK = United Kingdom dengan family dia. Stay sana. Selalu jugak berbalas email. Dia adalah hantar gambar dia, lepas tu ada sekali dia post ke rumah aku hadiah gelang dan gambar dia and family, dari UK sana. Hahaha. Tu first and last kot hadiah dari dia. Lepas tu bila dah lama-lama, email macam terbiar macam tu je. Aku add dia kat Friendster, Myspace, Facebook tapi takde bertegur sangat. Haha. Maybe sebab segan >____< Tapi sekarang dia dah tinggi dan kacak. Hahahahaha. Dia still study and stay sana. Entah balik Malaysia ke tak :( UPDATE : Skandal baru berkahwin! Baru tengok FB tadi. Ohohoho. Congratz to u & ur wife :)

Haish. Bila ingat balik kisah budak-budak ni, memang boleh buat gelak besar. Malu pun ada. Haha. Tapi anggap je la semua tu kenangan. Manis atau pahit, tak penting. Haha. Sekarang, tengah sibuk plan bila nak buat reunion. Nak buat pada cuti Chinese New Year nanti kot. Rasa tak sabar pulak. Sebab bagi aku, sekolah rendah yang ini, walaupun setahun, tapi FULL OF MEMORIES. Aku rasa kalau reunion nanti, mesti aku dan BF dan skandal jadi topik hot. Hahahah. Ok thanx bye!



cinta monyet mmg akan buat aku tergelak.
aku lega, diorang masih cam aku. haha.
hope sangat dapat jumpa si BF dan skandal. kah3.
encik kekaseh jangan jeles ek. ngeee.

43 comments:

  1. nie bf ko bace...luluh hati dia
    kahkahkah

    ReplyDelete
  2. nie bf ko bace...luluh hati dia
    kahkahkah

    ReplyDelete
  3. wakakkakakkaka..
    aku baca ni aku gelak2.
    sebab aku ngan scandal aku dulu skrg dh jadi satu geng,n bile kitorg kuar,kitorg mesti tergelak bila ingat balik~

    ReplyDelete
  4. chumil je gelagat time skolah dulu,.

    ReplyDelete
  5. ko mmg..xreti bagi hadian menarik skit..bagi la handphone baru ke..laptop ke..hahaha

    ReplyDelete
  6. isk2 kecik2 daa pandai daa..dulu2 me darjah 6 xpernah ade feeling2 langsung..hahahha.....darjah study jer..tue dpt straight A's...LOL..

    ReplyDelete
  7. darjah 6 tak tau pun perkataan kapel tu wujud..haha

    ReplyDelete
  8. @faiz
    ngek ko.
    masa tu mana guna benda tu lg
    hahahaha

    ReplyDelete
  9. kadang2 cinta monyet pun cool ~

    ReplyDelete
  10. sosial sangat kecik2 dah ade bf.. haha

    ReplyDelete
  11. hehe.. standard la tu
    music box ngn jam pasir,
    mmg pemus time tu ^^,

    ReplyDelete
  12. wah..awal ekk cik ery matang..skolah rendah dh bercinta nih..hehehhe

    ReplyDelete
  13. heheh dulu2 biase la, bcinta x fikir pape pon

    Terkini : Ini Fakta Bukan Auta Bahagian 2

    ReplyDelete
  14. @atok
    kankankan?
    cepat sgt matang bab2 cintan
    wahahahaha

    ReplyDelete
  15. @kembatolo™
    tapi takde masalah sosial lg
    alhamdulillah :D

    ReplyDelete
  16. @ahsfantasy24
    ye kot.
    hahaha tp xleh blah bg laki jam pasir
    x macho langsung!
    hahahahaha

    ReplyDelete
  17. HAHAHA sumpah kau ingatkan aku dekat skandal aku. tp yg lawak, aku x bg hadiah cmni, tp aku ngn dia slalu buat ayat2 jiwang hantar surat. tukang hanta kwn2 aku. HAHA bila igt balik, lawak (TULISAN DH LAH BURUK WUUU)

    ReplyDelete
  18. 1st makwe gua masa tadika, nama apa gua tak ingat dah..haha

    gila playgirl lu ni masa kecik, siap pasang dua tuuu...kahkahkah!

    gua dulu pun ada bagi hadiah benda alah pasir cplorful kat dalam tu kat makwe gua..haha..kita sama!

    ReplyDelete
  19. cis! kecik2 da pandai! siap skandal lg! haish!

    ReplyDelete
  20. hoho,,skola sg pusu ke?dekat la dgn skola mira ;D

    ReplyDelete
  21. hahaha. kelaka je u kasi benda alah tu kat bf u :)

    ReplyDelete
  22. aduhai cnta monyet
    kte dulu siap main kawin2 gittu..haha

    ape2 pon..yg penting bf yg skrg harus di utamakan!
    heheheehehe

    ReplyDelete
  23. mmg full memories ah..
    teringat cinta monyet dulu
    haha
    xD

    ReplyDelete
  24. ak pon msh teringat skandal lama...
    tp jgn cter pasal bekas kekasih kat kekasih baru eh

    ReplyDelete
  25. hehe zaman sekolah dulu memang lawak =P

    ReplyDelete
  26. sape takde cinta monyet time skolah x cool lah! hahahh... nnt nak cite kay anak cucu baru bez~

    ReplyDelete
  27. dia bg ko gelang magnetik ke? hahahahhahahha

    ReplyDelete
  28. pehhhh! aku start ada BF pun masa form 1. darjah 6 u dah ada BF? siap pasang 2? pehhhhh! gila maju wei xDDDD

    ReplyDelete
  29. @Linglung
    wahahahaha memang zaman jam pasir kot :P

    ReplyDelete
  30. @shazika
    ini bukan teringat
    ni kenangan je
    xkan bf time sek ren pun bf nak marah?

    ReplyDelete