(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Thursday, December 2, 2010

Colorful Contact Lenses.

Hye. Salam Khamis.
Semalam, aku termasuk blog Tia. Dia cerita pasal contact lens. Tiba-tiba aku pun rasa nak cerita. Haha. Takpe kan Tia? >____< Aku ni memang rabun. Sejak sekolah rendah lagi. Dahsyat tak? So, power spek aku memang sangatttttttttt lah tinggi. Berapa tu tak nak bagitau la, segan. Hok hok. So dari sekolah rendah sampai lah tahun 2010 (dah nak masuk Tahun 3), aku pakai spek je. Tak pernah try contact lens.

Sebab aku tak pernah try? Sebab contact lens kan mahal, dulu-dulu mana ada duit. Haha. Lepas tu pulak, mata aku tak digalakkan pakai contact lens sebab silau aku tinggi. Huh. Dah la power tinggi, silau pun tinggi. Rosak sungguh mata aku ni =____= Tapi aku start degil pakai, masa aku dapat 3 pasang contact lens free dari Ciba Vision. Masa dah dapat tu la aku try pakai SENDIRI. maksudnya, aku tak belajar dari orang. Haha. Berani kan? Nak baca pengalaman pertama pakai contact lens boleh baca [SINI].

Dari spek merah, aku pakai contact lens yang natural tu je, sampai la contact lens yang berwarna. Sekarang je aku ada 6 PASANG contact lenses ; Natural, Brown, Grey, Green, Violet & Black. Haruslah setiap contact lens ni ada camwhore nya. Ha ha.

specky me o__O
Natural. (gmbr ni yg ZZ suka. wakaka geli )
masa baru2 belajar pakai CL.
Violet. hah dari atas sampai bawah Ungu je. Haha. Ni standard diameter 14mm.
Ring Black. Nampak cam natural je kan?
Tapi diameter die besar sikit 14.8mm, so nampak mata besar sikit.
Grey, faveret CL. Tapi lately dah jarang pakai sebab bila pakai je pening o___O
Green. Boolat gila mata kan? Sebab ni diameter besar 15.5mm.
Tu boolat je mata. Ngeh3, jarang pakai sebab obvious sangat. Segan >__<
Brown; paling latest. Ni dah jadi faveret skrg. Ni pun standard diameter.
Fokus pada mata je okay? Haha banyaknya tempek muka aku. Habislah lepas ni kena serang dengan anon. Wakakak. Warna apa yang aku takde lagi? Biru kot. Hahaha. Aku akan beli nanti, bila salah satu dari contact lens ni dah tak leh pakai. Hak hak. Banyak betul contact lens, padahal mata sepasang je. Haha o____O Tapi bila kat bilik, kat rumah, aku tetap pakai spek sebab kalau menghadap laptop, aku tak leh pakai contact lens, tak berapa clear pandangan aku. Haishh, mesti silau bertambah lagi ni. Wuuuuuuu ~

Pakai contact lens ni memang banyak penjagaannya. Alhamdulillah, setakat ni takde pape lagi jadi kat mata aku. Kalau nak tahu penjagaan contact lens, baik tanya pada yang pakar. Heeee. Pengalaman contact lens lari dari biji mata pun pernah, dia hampir pergi ke belakang mata, tapi nasib baik sempat diselamatkan. Huhu. Tu disebabkan aku gosok-gosok mata (lupa tengah pakai lens). So janganla gosok-gosok mata time pakai lens, bahaya !! 

Sekian. 

Sunyi lah sekarang.
Takde kucing ='(

55 comments:

  1. aku dr dulu tetap ngn lens biru aku. haha. dulu ada tukar hijau, tp mcm x sesuai je. jadi skrg stil ngn biru. :P
    kt umah pun aku pakai. ase x selesa je kai spek. lol

    ReplyDelete
  2. lawaaa lah yang lens besar tu! nampak natural gilaa :)

    ReplyDelete
  3. Wow! Hangat U Herry Potter!!!!

    http://profhariz.com

    ReplyDelete
  4. huh! alang2 nak beli mari kami ada promosi. tekan link nama saya ya. TQ

    ReplyDelete
  5. comeii laa akak :)
    btw , rndu sgt2 na blogwalking coment2 cmnie . hihi .. xlama dh nk abes spm nie !

    ReplyDelete
  6. aku pakai lens natural jee.. tak pernah pakai kaler2 lagi.. no money, no talk. hahahah! ;D

    ReplyDelete
  7. lina pon ske tapi so sad..no money nak beli new one..student kn..heheh

    ReplyDelete
  8. zami pakai contact lenses.
    tapi zami pakai colorless je.
    sbb tak larat nak layan pertanyaan org, pakai contact lenses ke ?
    =.=

    ReplyDelete
  9. cambest je pki lens.tapi takot sbb sy suke genyeh2 mataaa..waaa T_T
    eh kaler merah awak takde lagi.hehe

    ReplyDelete
  10. hahaha~
    ganasnye sampai lens tu nk ke belakang mate,,
    cik Yana pernah gak gosok mate time pakai lens, x igt pkai lens,,
    hahaha~
    tp xde la smpai nk ke blakang mate,,
    die juz lari ke tepi je,,
    tp kalau org tgk mmg seram r, sbb ade 2 mate kt dalam,,
    hahaha~
    plg suke warna grey,,
    nmpak cm cun je mate pkai warne grey walaupun orgnye x cun mane pun hehehe~

    ReplyDelete
  11. ery, laen kali jangan gosok3 mata ag. hehe.

    ReplyDelete
  12. alolololo... hahaha. cantik giler weh yang grey tuh.

    ReplyDelete
  13. Sy pakai spec kat rumah je or time gi klas malam. Ngehehe~ Suke contact lense kaler grey tu. auwww auwww..

    ReplyDelete
  14. yang brown tu cantik kau pakai! :D

    ReplyDelete
  15. err..
    mata wadud dah ok..
    so x pakai. ekekekeke

    ReplyDelete
  16. @..hizamirahim..
    hahahaha
    orang tak tanya ery dah
    sebab orang tau ery mmg pakai lens :P

    ReplyDelete
  17. @Cik Yana
    masa nak carik tu tak jumpa lens tu
    risau gila +____+
    naseb nampak gak sipi2 dan boleh tarik
    huhuhu

    ReplyDelete
  18. @Shaofie
    tp yang grey tu la aku xleh pakai dah
    mcm pening2
    huhuhu

    ReplyDelete
  19. nice...
    i like...
    suka juga pakai contact lens
    freshkon
    lens big eye black..
    br org x pasan

    tapi kdg2 x selesa juga pki lens lelame..
    bile da tanggal
    lega skit mate tu
    haa....xD

    Layans~
    The Social Network

    ReplyDelete
  20. @Eazy Izzuddin
    tp tak best pakai contact lens warna2 tp orang x nampak
    baik pakai colourless je
    ekekeke :P

    ReplyDelete
  21. pkai la wane merah, nampak m.u sket haahha

    ReplyDelete
  22. klu nk beli lens biru try nudy series..lawa....

    ReplyDelete
  23. aku pakai kadang - kadang ,
    bila nak ngorat makwe cantik je .
    boleh ?

    ReplyDelete
  24. heee... cantik. bahaya jugak kalau tergosok. hati2.

    ReplyDelete
  25. intan suka pakai yg grey punya..
    mata nampak cerah..
    suka sangat..
    btw..u sesuai pakai yg brown tu la..
    ;)

    ReplyDelete
  26. xske pakai lens..
    lg ske pki spek.
    senang..klu bgun lmbt g klas pun xpe..

    ReplyDelete
  27. penah pkai yg biasa je. tu pun rasa x selesa

    ReplyDelete
  28. @Shahir @ Meng
    g kelas aku tak pakai lens pon
    pakai spek je
    hahaha

    ReplyDelete
  29. @nana cHan
    mula2 camtu la
    try la pakai lama lgi
    mesti rasa best

    ReplyDelete
  30. aku xleh pakai

    dlu leh la


    skrg kalau pakai mata aku merah then bengkak

    ReplyDelete
  31. waaah byknyer.... suka grey, brown n black besar punyer tu ! hihi ;p

    ReplyDelete
  32. @farteen
    hehehe orang gila shopping camtu la
    xD

    ReplyDelete
  33. nice! suka yg diameter besar tu.nmpk mcm doll ^^

    ReplyDelete
  34. wow..agak2 setahun brape ratus abis utk mende ni?fuhh...

    ade yg daily kn? + pernah dengar yg HD x? <-terpengaruh iklan radio daily boash HD lenses..wakakka

    ReplyDelete
  35. banyak gilak lens ko..aku sekali pakai ada sepasang je.kaya ko eh.hahahha.sok pakai kaler ape?

    ReplyDelete
  36. @pilotHans
    tapi xpe.
    life span dia lama, setahun ;)

    penah. tp x pernah try pon. haha

    ReplyDelete
  37. @Kech Hidayah
    hahaha bukan mahal pon
    lagipun lifespan die lama. ngeee

    ReplyDelete
  38. kite pon baru nak blaja pakai lens..hehe..neway cantik kamu pakai lens!

    ReplyDelete
  39. hye salam perkenalan..nak tnya..pki lens ni kuar wrna x?

    ReplyDelete